Skip to main content

Vinařství Rauš s.r.o.

Vinařství Rauš si díky svému širokému sortimentu a kvalitě vín získalo dobré jméno a oblíbenost mezi českými i zahraničními milovníky vín. S našimi víny se účastníme tuzemských i mezinárodních soutěží, na kterých pravidelně sklízíme úspěchy. Nejvíce si ceníme zlaté medaile z mezinárodní soutěže FESTWINE 2015 za Autorský sekt, který dosáhl nejlepšího hodnocení v celé soutěži. Krále vín 2013 za slámové víno Rulandské šedé 2011 a mnoha dalších.

Vinařství Říha

Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích. Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína

Vinařství Rochůz

Mladé rodinné vinařství na úpatí Parku Rochus produkující harmonická vína z vlastních vinic. Vinařství respektuje tradiční charakter a využívá přitom nejnovější technologie.

Vinařství Rodiny Buriánkovy

Filozofií vinařství je výroba dobře pitelného kvalitního vína bez ranních bolehlavů. Snažíme se o maximální čistotu vína ve vůni i v chuti s příjemně svěží kyselinkou. Veškerá produkce jde na láhev, vyhýbáme se sudovým vínům a nákupu moštu nebo vína ze zahraničí. Všechny vinohrady jsou v katastru Hlohovce nebo Valtic. Sortiment obsahu širokou škálu odrůd, chutí a výběru od suchých až po sladká vína.

Vinařství Roman Komarov

Rodinné vinařství Romana Komarova a Ivy Komarovové bylo založeno v roce 1997. Počátky vinařských zkušeností Romana Komarova sahají do dětství, odtud vedla cesta až k profesionálnímu vinařství hospodařícímu na 6 ha vinic ve vinařské trati Pod Jakubem. Vinice jsou zatravněny, úroda se redukuje a sklízí ručně. Suroviny se zpracovávají tradičními i novějšími postupy ve výrobní hale v Ivančicích - Hrubšicích. Vína zrají v dubových sudech a nerezových tancích. Při výrobě se používá co nejmenší množství čiřidel a vína zrají co možná nejdéle v dřevěných sudech, v nichž dochází k lepší harmonizaci jednotlivých složek. Od ročníku 2008 vinařství reagovalo na požadavky zákazníků u některých bílých odrůd zavedením odkalování a řízeného kvašení. Bílá vína se většinou lahvují po dvanácti až osmnácti měsících, červená po dvou letech. Téměř všechna vína se prodají ze sklepa do soukromých archivů. Pro návštěvníky a zájemce o ochutnání vína je k dispozici pravidelně otevřená malá vinárna přímo na náměstí v Ivančicích. Ve sklepě se konají pravidelné řízené degustace s posezením a občerstvením. Vinařství je známé Neronetem, v poslední době dosáhlo významných úspěchů s odrůdou Svatovavřinecké a s růžovými víny.

Vinařství Roman Polák - ROMANS manufacture s.r.o.

Je jen málo takových magických prostor, jako je náš Chrám vína 1667. Se vstupem si budete jisti, že jste ve správném čase na správném místě. Atmosféra unikátního historického prostoru se 6-ti metrovou výškou klenby si Vás zcela podmaní. Srdečné rodinné oslavy, emotivní svatby, přátelské firemní párty i nevšední hudební večery. Věříme, že vína, pochutiny k vínům a naše nadšení se stanou nedílnou součástí i Vašeho života. Vinárna s kapacitou 64 židlí, zahrádka 30 osob, vinný sklep až 80 osob.

Vinařství Rozařín s.r.o.

Rodinné vinařství založené na odborné profesionalitě v roce 2004 bratry Richardem a Markem Janouškovými. Richard je abslolventem Vinařské školy ve Valticích a Zahradnické fakulty MZLU v Lednici. " Vyrábíme lehká a jemná vína pro každodenní potěšení. Nespěcháme s víny na trh, necháme je zrát a teprve lahvově zralá a sladěná je nabízíme našim milým zákazníkům. Naším krédem je, že víno musí krásně a výrazně vonět. Proto pěstujeme v našich vinicích většinu odrůd s expresivním aromatickým výrazem, včetně muškatelového klonu Veltlínu zeleného."

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.

Vinařství Šabata s.r.o.

VINAŘSTVÍ ŠABATA s.r.o. (2010) se v první fázi zaměřilo na vybudování nového provozu na místě bývalého lomu na okraji k.ú. Zaječí. Po kolaudaci stavby (2011) bylo ještě týž rok zahájeno zpracování hroznů z viničních tratí Přítlucké hory – 292 m n.m. a obcí Rakvice, Přítluky, Zaječí a Milovice. Firma vznikla jako přirozený nástupnický subjekt malého rodinného vinařství a v současné době jsou jeho zaměstnanci otec a dva synové Šabatovi. Vinařství celoročně provozuje degustační a poznávací programy.

Vinařství Salabka

Salabka je viniční trať v pražské Troji. Skládá se ze čtyř vinic, první zmínky o její existenci pocházejí z let 1224-1233. V 16. a 18. století se mezi jejími majiteli poprvé objevuje jméno Salaba, nicméně až od 18. století nese jméno po svém majiteli, Janu Kašparu Salabovi. Později byla vinice zrušena a dlouhá léta se nevyužívala. Novodobá historie vinice Salabka se začala psát v letech 1954–1955, kdy byla vinice obnovena nově vzniklým Státním statkem hlavního města Prahy. Z této doby se jako unikát zachovala jihozápadní část s dnes již neznámým klonem Ryzlinku rýnského. Po restitucích získala ve druhé polovině devadesátých let usedlost Salabka ve zdevastovaném stavu společnost Zlatá Praha spol. s r.o., která postupně ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a za pomoci grantů hl. města zahájila její regeneraci. V roce 2000 byla zásadně zrevitalizována i vinice Salabka. V letech 2012–2014 byly z francouzského Burgundska dovezeny sazenice některých tradičních a starých odrůd, zejména Pinot Noir, Viognier a další. V současné době jsou vinice dosázeny výsadbou z roku 2000 – Ryzlink rýnský, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris, Müller Thurgau, Scheurebe, Neronet a Hibernal a v letech 2011–2013 pak přibyly odrůdy Chardonnay, Muškát moravský, Johanniter, Chenin Blanc, Viognier, Tramín, Sylvánské zelené a speciální klony Pinot Noir z Burgundska. Na revitalizaci se významnou měrou podílel profesor Vilém Kraus. Dnes je viniční trať Salabka s rozlohou 4,5 ha největší v Praze a díky stabilním klimatickým podmínkám, umístění na jižních svazích a specifickému složení půdy rodí výtečná vína. Réva vinná se tady nejen pěstuje, ale po ručním sběru hroznů i zpracovává. Na místě historické usedlosti Salabka společnost Zlatá Praha Salabka s.r.o. v roce 2014 otevřela nové Vinařství Salabka a Restaurant Salabka, v roce 2015 také 1. Pražskou Palírnu.

Vinařství Sedláčkovi

Rodinné vinařství Sedláčkovi bylo založeno v roce 2006 a navázalo na rodinnou tradici. Ve výrobě zpracováváme hrozny vlastní produkce a část od smluvních partnerů, kde klademe důraz na optimální polohu, optimální dobu sklizně a zdravotní stav hroznů. Naše vinařství se specializuje na výrobu sudových, jakostních a přívlastkových vín.

Vinařství Sedmera - 7eRA

Jsme již čtvrtou generací Sedmerů, pokračující ve vinařství a navazující tak na zkušenosti svých otců a dědů. První keře vinné révy vysázel v naší rodině již Bohuslav Sedmera někdy kolem roku 1916.

Vinařství Šimberky - Jaromír Kokrhel

Malé rodinné vinařství, které obhospodařuje něco málo přes 9 tisíc hlav vinohradu, z toho 90 procent ve vinařské trati Šimberky. Tato trať ve velkopavlovické oblasti je vhodná jak na bílé, tak na červené klasické odrůdy. My zde pěstujeme Moravský Muškát, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené a Veltlínské zelené. Vína se snažíme dělat klasickým způsobem a však za pomocí moderní technologie jako je například Cross-flow filtr.

Vinařství SIMENON

Vinařství je mladé, tudíž se řídí těmi nejmodernějšími způsoby výroby, přičemž nezapomíná na tradici výroby. Filozofií je skloubit moderní prvky s tradičními postupy. Důraz je především kladen na zdravotní stav hroznů, šetrné zpracování a ošetření hroznů a rmutu. Zaměřujeme se na typické odrůdy pro Znojemsko (Ryzlink rýnský, Sauvignon blanc a Veltlínské zelené).

Vinařství Škrobák

Vinařství Wine Bistro Boutique Hotel

Vinařství Šlancar, s.r.o.

Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika. Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.

VINAŘSTVÍ ŠLICHTOVI

RODINNÁ FIRMA SE ZAMĚŘENÍM NA PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA Z VLASTNÍ PRODUKCE. ŘÍZENÉ DEGUSTACE 15VZORKŮ OD 6LIDÍ VE SKLEPĚ S POHOŠTĚNÍM. UBYTOVÁNÍ VE DVOU PENZIONECH 20LIDÍ PŮJČOVNA KOL

Vinařství Soják, s.r.o.

Vinařství Soják, s.r.o. vzniklo v roce 2009 transformací fyzické osoby Vít Soják-Vinařství S+S a pokračuje v tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Ta se v naší rodině dědí z generace na generaci. Obhospodařujeme 4 ha vinic systémem integrované produkce a do budoucna uvažujeme o ekologickém vinařství. Z vypěstovaných hroznů vyrábíme výhradně přívlastková vína .

Vinařství Špalek

Rodinné BIO vinařství, hospodařící na 10 ha vinic na Kraví hoře u Znojma. Jako vůbec první vinařství na Znojemsku zavedlo gravitační zpracování hroznů v novém, avšak historicky pojatém sklepě v Novém Šaldorfu. Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína speciální, jako vína ledová, vína zrající na kvasnicích a v dubových sudech (sur lie) či vína likérová (Šaler). Vinařství Špalek získalo v roce 2015 ocenění „Malé vinařství roku“.

Vinařství Špillar

Zářivá fasáda, kamenný obklad i do detailů promyšlený interiér nového vinného sklepa v Hodonicích prozrazují, že si František Špillar po třiceti letech „záhumenkového malovinaření“ splnil svůj sen. Víno začal vyrábět s tchánem, pokračoval ve vlastním malém sklípku pod rodinným domem a v roce 1999 zahájil stavbu nového sklepa. Z původního záměru pořídit si prostor pro zrání a uskladnění vín se nakonec vyvinul objekt s lisovnou, třemi sklepními chodbami (na výrobu vína, archivaci a posezení) a nezbytným zázemím pro hosty. Vzhledem k dobrým zkušenostem se zpracováním nakoupených hroznů, přešli Špillarovi zcela na výrobu vína ze surovin od kamarádů. Cílem vinařství je zpracovávat malé partie o objemu 250 - 1 000 litrů v široké škále 15 - 20 odrůd. Hrozny pocházejí z Kraví Hory u Znojma, z kyjovické trati Špičák a ze Staré hory z Božic. Vinařství vyrábí kombinací tradičních a moderních metod kolem 10 000 lahví vína ročně. Úroda ročníku 2010 se poprvé zpracovávala na moderním mlýnku umožňujícím šetrné zacházení ze surovinou a novém pneumatickém lisu. Sklep je nachystán na cílovou kapacitu 20 000 litrů. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny až 60 hostů, při ochutnávkách spojených s jídlem je ideální počet 30 osob. Ve vinařství kromě Františka Špillara staršího, který se k výrobě vína postupně propracovával vlastními zkušenostmi, působí také jeho manželka Libuše a příležitostně syn František, absolvent lednické fakulty MZLU.