Palavín, s.r.o.
Firma PALAVÍN Bavory byla založena v roce 1997 na základech firmy Vinařství Šťastný v obci Bavory těsně pod Stolovou horou Pálavských vrchů.Ve vinařství Palavín se kloubí jedinečnost vinic Agroproduct Ivaň, viniční tratě Aebis s tradicí a mikroklimatem sklepů pod Pálavou.
Pavel Esterka
Filozofie naší firmy je jednoduchá: Poctivou každodenní prací přetvářet sebe i přírodu a získávat obživu. Příroda nás učí žasnout nad krásou a současně nás učí pokoře. Nepřízeň počasí a přírodních podmínek nám dává dostatek příležitostí zakoušet, že nad ní nejsme pány. Čtyři roční období na vinici dávají našemu životu rytmus. Lásku k práci, lidem i přírodě, na které jsme závislí, se snažíme předat i svým čtyřem dětem.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).
Vinařská společnost s.r.o.
Založení 1992. Vinařská společnost vznikla transformací z bývalého JZD.
Díky dobrým přírodním podmínkám ( Bílé Karpaty – ve Strážnické vinařské oblasti ) dosahují vína, vyráběná z hroznů pěstovaných ve vybraných tratích, trvale špičkové úrovně. Svědčí o tom četné vysoké ocenění jak na oblastních, tak i na mezinárodních výstavách vín.
Dnešní kapacita sklepního hospodářství v Blatničce činí 520000 litrů.
Vína zrají v dubových sudech o obsahu 6600 litrů.
Přemysl Slunský - VINNÉ SKLEPY ROSA COELI DOLNÍ KOUNICE
Pěstování révy vinné a zpracování hroznů na víno. Vína zrají v historických sklepích z 15. a 18. století vybudovaných ke klášteru ROSA COELI
STAFICA spol. s r.o. Vrbice
Založena v r. 1993, převzetí po ZD Vrbice. Výroba tuzemských vín.
Vinařství Chrástek Vlastimil
Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.
Vinařství Stanislav Vítek
Rodinné vinařství založeno po roce 1989. Výroba kvalitních vín z vlastních vinic ve vinařských obcích Perná, Dolní Dunajovice a Březí. Zpracování probíhá ve sklepě v domácím prostředí. Stanislav Vítek je zastáncem tradičních metod, avšak většina jeho vín je vyrobena klasickými technologiemi i s použitím selektovaných kvasinek, řízeného kvašení nebo bakteriálního odbourávání kyselin, kdy do části produkce nechává zasahovat svoji dceru. Vinařství ročně vyrobí asi 3 000 lahví.
Ing. Petr Adamec - Vinařství Palávius
Založeno 1998, široký sortiment odrůd, výroba zaměřena hlavně na tvorbu přívlastkových vín.
Vinařství Soják, s.r.o.
Vinařství Soják, s.r.o. vzniklo v roce 2009 transformací fyzické osoby Vít Soják-Vinařství S+S a pokračuje v tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Ta se v naší rodině dědí z generace na generaci. Obhospodařujeme 4 ha vinic systémem integrované produkce a do budoucna uvažujeme o ekologickém vinařství. Z vypěstovaných hroznů vyrábíme výhradně přívlastková vína .
Vinařství Trpělka & Oulehla
Pan Václav Trpělka v roce 1991 vinařství založil a společně s Lubošem Oulehlou se pustili do poctivé práce, dnes již na 30 ha vinic. Majitelé věří, že když se k dílu přistupuje s péčí a láskou, projeví se to v hroznech a konečně i ve výsledném produktu – víně. Moderní technologie výroby, řízené kvašení a následné další procesy při zrodu vína jsou samozřejmé.
Zvláště zdejší štěrkopísky dávají nenapodobitelnou identitu vyhlášené Frankovce. V posledních letech se dostává velkému uznání zejména vínům odrůdy Sauvignon a Chardonnay či Merlot.
Milan Hanuš
V našem sklepě na vás čeká tradiční jihomoravské uvítání a prezentace vinařství. Pak Vás pozveme na ochutnávku moravských vín do sklípku, který je dlouhý 25m, kde Vám nabídneme odrůdové zemské víno, dále vína přívlastková a archivní. To vše s odborným výkladem. Budou Vám představeny jednotlivé vzorky, vinařské oblasti a také se seznámíte s jejich pěstováním a výrobou.
Jedinečnou atmosféru dokreslují vinné dřevěné sudy a pro štěstí si můžete na klenbu sklepa nalepit nějakou minci.
Na přání zajistíme různé druhy hudby.
Vinařství Michal Kosík
Jsme malé vinařství z jižní Moravy, založené roku 1999 a hospodařící na celkové rozloze 1 ha vinic, ze kterých vyrábíme převážně kvalitní jakostní a přívlastková vína.
VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.
Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.
Vinařství Zemánek
Rodinné vinařství založil v dubnu 1991 otec František. Po maturitě na vinařské škole v roce 1994 se do rodinného podnikání zapojil i syn David. V současné době pěstujeme 11,11 ha vinic, veškerou naši produkci zpracováváme . Filozofie vinařství je zaměřena na šetrný přístup k přírodě, ve sklepě pak na výrobu přírodního produktu. Vinice máme zatravněny, porost je sežínán. Tento pokryv je zdrojem živin, takže minimalizujeme použití průmyslových hnojiv. Díky ekosystému ve vinici a žijícím užitečným organismům jako jsou draví roztoči, slunéčka, sýkory a další, již nejsou ve vinici používány chemické přípravky proti škodlivým roztočům a hmyzu. Díky výborné fyziologické kondici révy pěstované v tomto systému, jsou hrozny z těchto vinic dobře vyzrálé a poskytují velmi kvalitní surovinu pro výrobu našich vín. V říjnu roku 2010 přebral firmu Martin Zemánek a zakladel vinařství František Zemánek odchází na zasloužený odpočinek.Vzhledem k dlouholetým zkušenostem i na odpočinku působí ve firmě jako poradce.
Vinařství Ing. Jiří Kopeček - Vinařský dům
Trochu jiná vína ... vína vyrobena bez použití dalších, i když povolených látek. Záměrem výrobce je víno, které má co nejblíže k přírodě. Důraz je kladen na kvalitu hroznů a terroir (místo původu hroznů). Majitel Ing. Jiří Kopeček je uznávaný odborník, který 12 let učil na Vinařské škole ve Valticích, nyní zastává funkci prezidenta Vinařské akademie Valtice. Při příležitosti vyhlášení Vinaře roku 2012 byl Ing. Jiří Kopeček uveden do síně slávy za celoživotní práci pro české a moravské vinařství.
Vinařství U Hejtmanů
Výroba je založena na produkci hroznů z vlastních vinic, u kterých je po celý rok zajištěna maximální péče a ochrana. Rozloha vinic je 1 ha. Naše vinice jsou umístěny ve vinařské trati Staré Vinohrady v kat. obce Týnec. Vinařská trať Staré vinohrady leží na jihovýchodní straně s velmi intenzivním slunečním svitem. Další vinice se nachází ve vinařské trati Díly, vinařská obec Kostice.
Vinařství V&M Zborovský, v.o.s.
Vinařství V&M Zborovský „Vína, která je radost chutnat“ Vinařství V&M Zborovský je mladá perspektivně se rozvíjející firma, která vznikla v roce 2001 přechodem z domácí malovýroby vína. Firma je vlastněna dvěma bratry Vladimírem (ročník 1975), který vystudoval střední vinařskou školu a Martinem (ročník 1979). Přestože jsou oba mladí mají vlastní bohaté zkušenosti, neboť se odmalička účastnili prací ve vinohradě i ve sklepě. V současné době firma obhospodařuje 18 ha vinic. Vinice jsou lokalizovány do nejlepších viničních tratí vinařských obcí Velké Pavlovice a Bořetice. Snažíme se pěstovat hrozny velmi vysoké kvality sloužící jako surovina pro vynikající vína. Firma se zapojuje do systému „integrované produkce hroznů a vína“, ekologického pěstování révy vinné. Při výrobě vína nejsou používány na stabilizaci kromě nutné síry žádné chemické prostředky. Víno je chápáno jako osobitý organismus s duší, který se musí citlivě opatrovat. Filozofií firmy je vyrábět velmi kvalitní vína, převážně přívlastková, ekologicky přistupovat k pěstování révy a maximálně uspokojit zákazníka kvalitou vín. Šetrně vypěstované hrozny a z nich vyrobená vína je radost chutnat, jsou zpestřením jídelníčku, povzbuzují mysl, zpevňují přátelství, dávají člověku radost a v malých dávkách jsou mu i lékem. Do budoucna je v plánu nabízet i komplexní služby pro turisty, možnost posezení a občerstvení v tradičním, stylovém prostředí, řízené degustace, odborné semináře a ubytování. Zadostiučiněním bude pro firmu spokojený zákazník, který se bude rád vracet a vzpomínat na pohostinnost a krásy jižní Moravy.
Jan Zálešák - VÍNO NECHORY
Vinařství se nachází ve vinařské oblasti Morava, podoblast slovácká, vinařská obec Prušánky. V současné době firma obhospodařuje vinice o rozloze 6 hektarů. Firma je zaměřena na produkci jakostních a přívlastkových vín s využitím hroznů z vlastní produkce. Procesu produkce hroznů a vzniku vína je věnována maximální péče s cílem produkce vín té nejvyšší kvality.Při výrobě vína jsou využívány moderní technologie řízeného kvašení a jablečno mléčné fermentace. O kvalitě vyráběných vín svědčí četná ocenění z vinařských výstav.
Křížová Růžena - Vinařství u Křížů
Tradiční rodinná malovýroba vína, která navazuje na zkušenosti našich předků. Zároveň se snažíme oživit tradici pěstování a výroby vína v severním cípu Velkopavlovické podoblasti.