Skip to main content

Víno Hnidák s.r.o.

V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků. Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.

Vinařství Hřiba

Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.

Víno Drábek

Jsme malé rodinné vinařství v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín. Cesta vinaře Zdeňka Drábka začala již v jeho 15 letech, kdy s nevlastním otcem vyráběli víno pro svou vlastní spotřebu. V roce 2017 se rozhodl opět vrátit k malému vinařství a založil Víno Drábek a tak nabídl své vína i široké veřejnosti.

Víno Sýkora, s.r.o.

Jsme rodinná firma zabývající se vinohradnictvím, vinařstvím a obchodem s vínem, která vznikla na podzim roku 2001 a navázala tak na čtyři generace vinařících předků. Hospodaříme ve Velkopavlovické vinařské podoblasti přibližně na 41ha vinic v duchu integrované produkce. Promyšlenými sezónními prácemi dosahujeme vysoké kvality hroznů, které jsou přívlastkové kvality. Naše vína jsou vyráběna v maximálně technologicky vybaveném vinařském provozu.

Víno Sýkora, s.r.o.

Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.

Sklep Na Bařině

Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.

Víno Hřiba & Robek s.r.o.

Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.

Vinařství Lukáš Hlinecký

Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký

Rodinné vinařství Libor Veverka

Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů. Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.

Víno Herzán Čejkovice

Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.

HOTAŘ Čejkovice s.r.o.

Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.

Vinařství Mezi sklepy Čejkovice

Vinařství Mezi sklepy sídlí ve vinařské obci Čejkovice, která je třetí největší vinařskou obcí u nás. Podobu, jakou má vinařství dnes, dostalo v roce 2009, kdy se k majiteli Liboru Pavkovi přidal i jeho syn Richard a přinesl do vinařství modernější postupy. Od této doby se firma zaměřuje pouze na výrobu lahvového vína. Veškeré vlastní vinice jsou v systému integrované produkce, což je nejrozšířenější směr ekologické produkce ve vinohradnictví.

Pavel Koliba

Jsme malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve vinařské obci Čejkovice. Zabýváme se pěstováním vinné révy, výrobou a prodejem vín menších šarží. Naše vinice se nacházejí v prestižních viničních tratích obce Čejkovice, kde díky jedinečným půdním a klimatickým podmínkám můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů, které nám pak dávají lahodná vína s nezaměnitelným aroma a jedinečnou chutí. Veškerou naši produkci zpracováváme za pomoci tradičních prověřených metod v kombinaci s moderními technologiemi pro co nejšetrnější zpracování hroznů, se zachováním odrůdových charakteristik vín. Samozřejmostí je odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými vinnými kvasinkami, u červených vín odbourávání kyseliny jablečné s následným dozráváním v dřevěných dubových sudech. Vysoce jakostní vína se bez moderních technologií neobejdou, nicméně sebelepší technologie nám nedokáže nahradit kvalitně vyzrátý hrozen z vinice a úsilí i nadšení vinaře, který se snaží z těchto hroznů vyprodukovat jedinečné víno. Srdečně Vás zveme na ochutnávku k nám do Čejkovic, kde při posezení v našem sklípku můžete poznat jedinečnost a originalitu našich vín...

Vinařství Novotný Bílek

Vinařství Novotný Bílek spojuje Dvě jména a dvě generace. Vinobraním v roce 2017 začal příběh našeho rodinného vinařství. Vinaříme v Čejkovicích, kde obhospodařujeme 2ha vinic. Zaměřujeme se na odrůdy, které nejlépe odráží Čejkovický terroir.

Vinařství Otto Ilčík

Vinařství Otto Ilčík je rodinný podnik vytvářející bílá, růžová a červená vína pouze z vlastních vinic na špičkových viničních tratích v okolí obce. Láska k vínu, vinicím a přírodě má v rodině tradici mnoha generací. Současná generace klade při vytváření vín důraz na jemnost a čistotu chuti. Záměrně se specializuje pouze na několik odrůd révy, jejichž vlastnostem se snaží rok od roku více porozumět. Spojuje přírodnost, originalitu chuti vín a vyhýbá se uniformitě. Styl vín má zřetelný rukopis vinaře a odlišuje se od velkovýrobních technologií.

Vinařství Jindřich Opluštil

Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1978, kdy byl vybudován ležácký sklep s lisovnou. Souběžně jsme rozšířili plochu vinic a v současné době obhospodařujeme 7000 ks keřů révy vinné v širokém sortimentu jak bílých tak i modrých odrůd. Vinice jsou vysázeny na pozemcích s mírným svahem jihovýcodní a jihozápadní expozice v katastrálním území obce Čejkovice, která se rozprostírá v nejteplejší oblasti jižní Moravy. Cílem naší činnosti je vypěstovat zdravé a dobře vyzrálé hrozny. Sklizeň hroznů provádíme v době nejlepší aromatické zralosti a zpracováváme za použití šetrné technologie-lisujeme na pneumatickém lisu. Naší filosofií je vyprodukovat co nejkvalitnější, odrůdově čistá jakostní a přívlastková vína. Vybraná vína z jednotlivých ročníků archivujeme a skladujeme pro další vyzrávání. Naší specialitou je výroba slámového vína v omezeném množství. Zveme všechny milovníky a znalce vína k návštěvě našeho vinařství, kde máte možnost vychutnat různé ovocné a květnaté tóny našich vín. Po domluvě organizujeme řízenou degustaci pro skupinu 10 osob a prodej vína přímo ze sklepa, který najdete v klidném prostředí ulice Mezi sklepy. V létě posezení před sklepem i pro cyklisty.

Vinařství Pastorek

V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií. Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše. Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.

Vinařství Jiří Radocha

V ROCE 2009 JSEM NALAHVOVAL SVÉ PRVNÍ VÍNO POD ETIKETOU A ZAČALA SE PSÁT HISTORIE VINAŘSTVÍ RADOCHA, TÍM JSEM SI SPLNIL SVŮJ VELKÝ SEN O VLASTNÍM VINAŘSTVÍ. VÍNO SE MI STALO NEJEN KONÍČKEM, ALE HLAVNĚ VÁŠNÍ, LÁSKOU A ŽIVOTNÍM STYLEM. VÍM, ŽE UŽ JSEM S VÍNEM NA VŽDYCKY SPJATÝ, STEJNĚ JAKO S MILOVANÝMI ČEJKOVICEMI, KDE VINAŘÍM. ŽIVOT BEZ VÍNA SI JIŽ NEDOVEDU PŘEDSTAVIT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ NEJSOU ŽÁDNÉ LETITÉ TRADICE, ZKUŠENOSTI PŘEDKŮ A HISTORIE PO NĚKOLIK STOLETÍ ZPĚT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ JE LÁSKA K VÍNU A ODHODLÁNÍ.

Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.

Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.

Vinařství Vlastimil Konečný a syn

Vinařství provozované otcem a synem se věnuje přívlastkovým vínům širší odrůdové palety. Vyzrálé aromatické odrůdy dosahují při jejich způsobu vinifikace velmi dobré kondice i při delší archivaci.