Vinařství Káňa
Naše vinařství leží v té nejkrásnější části jižní Moravy, v těsném sousedství Lednicko – Valtického areálu a Pálavských vrchů. Přijeďte za námi poznat krásnou krajinu, vinice, krásné ženy a ochutnat poklad z našich bobulek. Rádi Vás uvidíme v našem vinařství a věříme, že s námi Vás čeká spousta skvělých zážitků a příjemných chvil. Pojďte s námi vstoupit do našeho světa vín.
Vinařství Kaňa Josef
Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.
Vinařství Karel Čapka - BONUS EVENTUS
V r. 2001 založeno vinařské sdružení BONUS EVENTUS, jehož jsem členem. Výroba nejkvalitnějších jakostních, přívlastkových a speciálních vín za použití reduktivní agrotechniky ve vinicích a šetrného zpracování hroznů.
Vinařství Karel Šmudla - Cech vinařů
Malé rodinné vinařství vzniklo na základě tradice v rodině po roce 1990 (rodina Karla Šmudly pochází ze Slovácka a jeho manželka, rozená Pavlíková má vinařství také v rodině). Ve společném sklepě s Pavlíkovými také Šmudlovi hospodařili až do roku 2011. Rodinné vinařství sklízí hrozny z malého vinohradu na Kraví hoře o rozloze 0,2 ha, další suroviny pocházejí od vinohradníků z okolí hlavně z viničních tratí Dívčí hora, Slunný vrch a Růžová hora. Manželé Šmudlovi vyrábějí jakostní a přívlastková vína tradičními metodami s použitím některých moderních prvků, jako je například zakvášení ušlechtilými kvasinkami. Mošty zrají delší dobu na kvasnicích, bílá zrají v plastových nádobách, červená v klasických sudech. Produkce v méně úrodném roce 2010 činila asi 2 300 lahví, z ročníku 2011 se počítá asi se 7 000 lahví, výhledově by se již v roce 2012 měla výrazně zvýšit, hlavně s pomocí nakoupených hroznů. Část objemu se prodává v sudové podobě. K výhodám malých vinařství (jejichž majitelé mají ještě svá další povolání) patří mimo jisté ekonomické nezávislosti také možnost měnit skladbu vzorků podle momentálních možností v tom kterém ročníku. Ke špičce produkce tak dříve u Šmudlů patříval především neopakovatelný Ryzlink rýnský z Kraví hory, nyní zase přibylo Chardonnay, Veltlínské zelené nebo klaret z Rulandského modrého. Zákazníci se velmi rádi vracejí pro kuriózní cuvée Zahrada, které vzniká, jak už název napovídá, z vinohradu, kde rostou vedle sebe po pár desítkách hlav odrůdy Muškát moravský, Müller-Thurgau, Veltlínské zelené, Sauvignon, Rulandské bílé, Rulandské šedé a Vrboska. Hrozny se pak lisují dohromady, víno nazrává do optimální kondice po jednom roce. Manželé Šmudlovi působí od roku 2011 v Novém Šaldorfu ve sklepě Pod zlatou horou, kde mohou na degustacích přivítat skupiny až do 35 návštěvníků. Odbyt zajišťuje především soukromá klientela, vína jsou ze sklepa k dispozici za ceny do 170 korun.
Vinařství Karlík
Naše vína se vyznačují harmonií všech aspektů ovlivňujících jedinečný terroir, tj. klima, složení půdy, svažitý terén s orientací na jih-jihozápad, nadmořská výška a v neposlední řadě pečlivá celoroční práce na vinici a moderní technologie výroby vína. Vlastní vysokojakostní vína vyrábíme výhradně z hroznů z naší vinice v Šardicích, přičemž si nezakládáme pouze na jedné či dvou odrůdách jako „vlajkových lodích“.
Vinařství Kern
Petr a David Kernovi (otec a syn) věří, že když přistupují k vinařskému dílu s péčí a láskou a dávají do něj celou svou vinařskou duši, projeví se to v hroznech a ve výsledném produktu – víně.
Bez péče, lásky, bez vinařovy duše k vínu a hlavně bez pokory a úcty k přírodě nikdy nemohou být dobrá vína, jejichž jméno budujeme.
Vinařství Klásek
Vinařství založeno r. 2001, ale navazuje na dlouhou rodinnou tradici. Zaměření na výrobu kvalitních odrůdových lahvových vín. Dále pořádání ochutnávek vína, oslav a firemních akcí v historickém sklepě, který se nachází v památkové rezervaci Plže. Vinice ošetřujeme bez chemických hnojiv a pesticidů. Hrozny zpracováváme šetrně, s použitím moderních technologií, ale s co nejmenším přídavkem pomocných přípravků a minimalizací oxidu siřičitého. Všechny červené vína zrají minimálně 12 měsíců v dřevěných sudech. V sudech typu barrique až dva roky.
Vinařství Klobása
Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.
Vinařství Klučov
Vinařství Klučov je rodinné vinařství, navazující na dlouholetou tradici. Středočeská vesnička Klučov se nachází ca 30 km východně od Prahy. Víno se zde pěstovalo už za vlády Karla IV. a mělo velký ohlas na stolech českých i rakouských panovníků. V 18 stol. však v Klučově vinice zanikají. Manželé Šinkovi zde vinohrady obnovili v roce 2016 a v současné době hospodaří na ca 6 ha vinic. Ve vinici hospodaří ekologicky a hrozny zpracovávají bez použití chemie. Proto se mohou na dně lahve objevit malé krystalky, tzv. vinný kámen, který není na závadu vína, naopak je důkazem šetrného zpracování.
Označení „panenské“ mají vína z keře, který rodil ve 3. roce po výsadbě.
Vinařství Klučov produkuje mladá vína, zaměřená na kvalitu. Pěstují se zde jak klasické tak resistentní odrůdy tzv. PIWI – odolné proti plísním a mrazu.
Vinařství Knápek s.r.o.
Malé rodinné VINAŘSTVÍ KNÁPEK ve Strachotíně na Jižní Moravě. Vinice se nacházejí ve vinařské obci Strachotín, na viniční traťi Šusfeldy a v současné době obhospodařujeme 19 hektarů vinohradu. Nabízíme tak široký sortiment sudových i lahvových moravských vín. K vinařství patří i penzion, který se nachází ve svahu mezi vinicemi nad Strachotínem a svou vyvýšenou polohou tak nabízí jedinečný pohled na Pálavu a Novomlýnské nádrže.
Vinařství Kněží hora, s.r.o.
Vinařství Kněží hora, Bzenec „Vína nevyrábíme, ale tvoříme, a to s láskou - s láskou k půdě, k vinici, k hroznu, vínu.“ Část surovin má vinařství z vlastních vinic o rozloze pět hektarů, část od osvědčených moravských dodavatelů, tak aby mohlo svým klientům přiblížit bohatou rozmanitost vůní a chutí. Červená vína dozrávají ve francouzských barikových sudech, v nichž leží vhodné partie po dobu nejméně 24 měsíců. Ochutnat vína je možné ve stylovém sklepě přímo pod Kněží horou nebo v nové „degustárně“ v provozovně v Tyršově ulici.
Vinařství Kocián
Založeno 2014. Jsme mladé vinařství rodinného typu z Kutné Hory. Máme vinice v Kutné Hoře a i na Vysočině. Vinařství preferuje výrobu čistě naturálních vín z vlastní produkce hroznů.
Vinařství Konečný Čejkovice
Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.
Vinařství Koníček
Malé rodinné vinařství s roční produkcí 5000 lahví vín. Výroba a zrání vín probíhá ve vlastních sklepních prostorách za použití tradiční technologie. Převážná část produkce vín prochází oficiálním zatříděním na vína přívlastková a samozřejmě do lahví. Odrůdová skladba nabízených vín čítá pravidelně více než 12 odrůd. Vinný sklep kopaný v pískovcovém sedimentu druhohorního mořského dna se stabilní teplotou vytváří ideální podmínky pro výrobu a zrání vín. Podzemní chodby jsou až 15 metrů po povrchem. Citlivě renovovaná lisovna si zachovává původní styl „preshausu“ a je upravena pro posezení návštěvníků vinného sklepa. Stavba je navržena na památkově chráněnou stavbu i na národní kulturní bohatství a pojme až 60 osob. A nebylo by návštěvy znojemského regionu bez ochutnání okurek, nakládaných podle starého receptu původních obyvatel německých Sudet. Výběr pohoštění teplých chalupářských pokrmů a studeného občerstvení se sjednává při objednávce návštěvy vinného sklepa.
Vinařství Konopný kopec s.r.o.
Vinařství Konopný kopec bylo založeno v roce 2019. Toto mladé vinařství však navazuje na rodovou vinařskou tradici sahající do třicátých let minulého století. Nad Blatnicí pod Svatým Antonínkem vyrostlo vinařství, které je zapuštěné do Konopného kopce. Hned při příjezdu zaujme pohledem na reliéf připomínající vinařské búdy, typickou stavbu místní vinařské architektury. Zveme vás k návštěvě vinařství, které má ambice stát se zářící hvězdou na nebi vinařského souhvězdí jižní Moravy.
Vinařství Kosek
Rodinné vinařství bylo založeno v roce 1992, avšak historie rodinného vinařství sahá do padesátých let minulého století. Firma obhospodařuje vlastní vinice v integrované produkci. Zaměřujeme se na výrobu špičkových odrůdových vín (od jakostních po výběry z bobulí).
Vinařství Košulič
Jsme maličkými vinaři a naše vinařství patří k těm menším Víno děláme spíše pro potěšení a práce kolem vína a vinice je našim velkým koníčkem. Náš vinný sklep starý cca. 350 let se nachází v nejstarší starého vinařského města Hustopeče ve sklepní ulici "Na hradbách" lidově zvané "Turhandle".
Vinařství Kovacs s.r.o.
Vinařství Kovacs je malé vinařství rodinného typu se sídlem v obci Novosedly v mikulovské vinařské podoblasti na Moravě. Vinařství navazuje na dlouholetou rodinnou tradici pěstování révy vinné a výroby špičkových vín zaměřených na originální původ. Při výrobě vína a ve vinicích toto vinařství klade obrovský důraz na to, aby co nejvíce vynikla jedinečná poloha a půdní složení na jednotlivých viničních tratích (terroir). Hospodaření na vinicích a jejich pečlivá ochrana probíhá šetrně v souladu s přírodou dle pravidel ekologického zemědělství.
Vinařství Kovář
Vinařství Kovář je malé rodinné vinařství v malebné obci Vlčnov na jižní moravě, vytvářející svá vína na samotném okraji Slovácké podoblasti v obci proslulé barvitou krásou krojů, vinařstvím a především svými zvyky a obyčeji. Naše vinařství produkuje vína převážně z vlastních hroznů sbíraných ručně na tratích ve Vlčnově v nejvyšší možné fenologické kvalitě. Jen malé množství vína je vyráběno z pečlivě vybraných hroznů našich dlouholetých dodavatelů ze Slovácké podoblasti.