Skip to main content

Vinařství Drmola

Rodinné Vinařství Drmola sídlí v obci Bavory, na jižním úpatí Pavlovských vrchů. Nachází se tak v oblasti s ideálními podmínkami pro pěstování a zpracování vinné révy. Malý penzion přímo nad vinným sklepem poskytne návštěvníkům útulné zázemí nejen po ochutnávkách, ale klidně i pro celou dovolenou.

Vinařství Josef Uher

Přijďte ochutnat naše vína do stylové vinárny a sklepa na Podluží do folklórem vyhlášeného města Lanžhot a zároveň si s námi zazpívat naše lidové písničky. Srdečně Vás zvou majitelé vinařství a lidoví zpěváci manželé Uhrovi.

Ing. Jaroslav Osička

Rodinné vinařství hospodaří na ploše cca 3 ha vinic s produkcí 10 000 - 15 000 lahví v limitovaných šaržích. Vína jsou tvořena spontánními procesy z hroznů pouze z vlastních vinic, suchá, bez zbytkových cukrů. Vinařství je zakládajícím členem sdružení Autentista Monarchia z.s., vinice jsou dlouhodobě vedeny v organickém režimu.

Perla vín

Vinařství Perla vín Marie a Jana Rozkových vzniklo jako vyústění rodinných tradic a zkušeností v roce 2007. Firma je široce rozkročena mezi Znojemskou, Velkopavlovic− kou a Mikulovskou podoblastí. Ve Velkých Němčicích na Velkopavlovicku se Jan Rozek narodil, začínal tam vinařit, má tam malý hektarový vinohrad a plánuje tam přesunutí provozu někdy ve vzdálenější budoucnosti. Na Znojemsku v Jezeřanech−Maršovicích, odkud pochází Marie Rozková, má firma kompletní zázemí od prvotního zpracování až po archivaci vín. A z Mikulovska pochází část špičkových hroznů v bio−kvalitě odrůd Rulandské šedé, André a Cabernet Moravia (Mikulov, Pavlov) a také Tramín, Pálava a Sauvignon (Sedlec). Většinu hroznů vinařství nakupuje od smluvních vinohradníků, se kterými spolupracuje po celé vegetační období a kteří dokážou přizpůsobit sklizeň přesně daným požadavkům. Bílá vína se vyrábějí s pomocí kryomacerace, bez mletí hroznů, řízeným kvašením a zakvášením menším množstvím čistých kultur kvasinek. Část par− tií je ponechána na zdravých kvasničních kalech po mnoho měsíců. Modré odrůdy se zpracovávají v uzavřených ohřívaných tancích pod dusíkovou atmosférou. V lahvové produkci převažují vína s kvalitními celokorkovými zátkami připravená na delší archiva ci, od roku 2016 budou mladá svěží vína raných odrůd adjustována pod šroubový uzá− věr. Vinařství vyrábí v sezóně burčák, větší část produkce se distribuuje v sudové podo bě. V nabídce je vinný olej, vinné želé a v roce 2017 budou na trh uvedeny také sekty. Vinařství Perla vín spolupracuje s menšími vinaři v okolí Jezeřan−Maršovic, kterým nabízí využití všech technologií, aby podpořilo propagaci okrajového regionu, jako místa,které se milovníků vín a turistům vyplatí objevovat a navštěvovat.

Šebestovo vinařství - Pavel Šebesta

založena r.2000.výroba přívlastkových vín z regulovaných sklizní.

Vinařství Hnidák

Vinařství v Novém Poddvorově od nepaměti (otec, děd atd.) Rozšířeno v roce 1991. Výroba vína zaměřena na vína přívlastková, V současnosti vinařství provozují syn a zeť.

Rodinné vinařství Suský

Rodinné vinařství Suský bylo založeno v roce 2002, když navázalo na odkaz Františka Štambachra, dědečka Marka Suského, který je dnes pokračovatelem dlouholeté rodinné tradice. V současné době hospodaří v systému integrované produkce na čtyřech hektarech vinic ve velkopavlovických tratích, které jsou známé především odrůdami pro výrobou kvalitních červených vín.

Sklep Maryša Šitbořice

Firma ZEMAX Šitbořice a.s. která vlastní SKLEP MARYŠA, vznikla v roce 1997, kdy se klasický zemědělský podnik transformoval na tři akciové společnosti holdingového typu.SKLEP MARYŠA nese název dramatu od bratří Mrštíkových a nachází se v obci Šitbořice mezi obcemi Diváky (bydlištěm Mrštíkových) a Těšany (odkud pochází tento příběh).Cílem naší firmy je spojit tradiční výrobní postupy s moderními technologiemi a poznatky a vyrábět tak vína typická pro velkopavlovickou vinařskou podoblast, ale zároveň vína originální, s dojmem na který se nezapomíná.

Lubomír Zborovský

Víno Zborovský je součástí turistického programu "Otevřené sklepy" a členem sdružení "Víno z Velkých Pavlovic". Ubytování nabízí ve dvou samostaných penzionech Klárka a Zorka v centru Velkých Pavlovic mezi vinnými sklípky. V penzionu Klárka nabízí degustaci a posezení ve vinném sklepě s možností zajištění studené i teplé kuchyně či místních specialit. K dispozici jsou 4 dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky) s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou a TV. V penzionu Zorka jsou 2 stylově zařízené dvoulůžkové pokoje s možností 2 přistýlek.

Vinařství MARCUS (MEGA Production a.s.)

Vína MARCUS zpracováváme s největší péčí, je kladen důraz na šetrný přírodní přístup k hroznům i vinici. Řezem na jeden tažeň redukujeme výnos pro získání vysoké extraktivnosti hroznů s charakteristickou odrůdovostí. Veškeré zelené práce jsou prováděny ručně. Při výrobě pak používáme nejmodernější technologie, mošt zpracováváme metodou řízeného kvašení, aby vína byla plná, s výrazným buketem. V ročníku vznikají odlišné partie stejné odrůdy, nejvíce tak činíme u Ryzlinku rýnského, odlišené časem sběru a vyzrálostí hroznů, ale také použitými technologickými postupy, které se snažíme neustále inovovat v souladu s nejnovějšími poznatky. Vína Marcus získávají ocenění nejen v České republice, ale i po celém světě. (Londýn, Hong-Kong, Vídeň, San Francisco, Slovensko.

Vinařství Šlancar, s.r.o.

Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika. Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.

Ing. Jiří Černý

Vinařství Jiří Černý - výroba jakostních a přívlastkových vín z Buchlovic. Firma vznikla v roce 2001 a navázala na rodinnou tradici. Vyrábí víno moderní technologií v nerezových nádobách. Hrozny jsou šetrně zpracovány a lisovány pneumatickým lisem, součástí technologie je vinifikátor na modré odrůdy, využítí řízeného kvašení a chlazení výrobních a skladových prostor. Jakostní vína jsou od roku 2007 vyráběna z vlastních hroznů.

Víno Mildner

Zabýváme se výrobou vína za pomoci moderní technologie a řízeného kvašení s důrazem na zpracování pouze kvalitní, zdravé a dobře vyzrálé suroviny. Zajímavým zpestřením a doplňkem je prodej špičkových slovinských vín společnosti Vipava 1894. Mimo degustací nabízíme ubytování, pronájem sklepa, firemní akce a pod.

VÍNO ZLOMEK & VÁVRA s.r.o.

VIZE: „Naše vína nekoupíte všude“ MISE: Jedinou opravdovou hodnotou je pro nás kvalita bez kompromisů. STRATEGIE: Tradice, unikátnost, technologie. VÍNO ZLOMEK & VÁVRA s.r.o. je rodinné vinařství, ležící v samém srdci Moravského Slovácka, v Boršicích u Blatnice. Navazuje na dlouholetou tradici dvou vinařských rodin z úpatí Bílých Karpat. Vinařství jsme založili v roce 2008. Z ručně sklízených hroznů nejvyšší kvality vyrábíme přívlastková vína s typickým odrůdovým charakterem. Důraz klademe na šetrný přístup k hroznům i k vinicím a při zpracování využíváme tradiční postupy ve spojení s nejnovější technologií a poznatky. Pečlivá a zodpovědná práce dává vzniknout zajímavému sortimentu vín, která každoročně úspěšně prezentujeme na prestižních výstavách doma i v zahraničí.

Bojanovský sklep Uherek

Vinařství je situováno v srdci slováckého Podluží - Dolních Bojanovicích. Vína vznikají pod rukami sklepmistra Jiřího Uherka, který absolvoval na Mendelově univerzitě obor Vinohradnictví a vinařství. Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenášíme charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoříme vína odrůdová a cuvée 4+1 Element. Cílem je maximalizovat potenciál z vinice a tvořit vína s výrazným odrůdovým charakterem a plným tělem k dlouhé archivaci. Vína jsou určena především pro vyšší gastronomii, privátní klientelu a kvalitní vinotéky.

Ing. Petr Mokruša

Jsme malé, rodinné vinařství z velké vinařské obce Mutěnice na Slovácku. Hrozny pro výrobu našich vín pěstujeme na 6 vinicích ve 2 viničních tratích obce Mutěnice. Základními odrůdami jsou Rulandské šedé, Sauvignon a Ryzlink rýnský. Většina našich vín je suchých připravených s důrazem na čistotu, svěžest, dlouhou dochuť a zřetelný odrůdový charakter každého vína. Protože jsme malé vinařství, dokážeme vína připravit do posledního detailu. Můžeme se tak opakovaně pochlubit označením „Výrobce vína oceněný titulem Salon vín České republiky.

CHATEAU MĚLNÍK

Rod Lobkowiczů se začal věnovat vinařství počínaje rokem 1753. Důležitým obdobím pro rozvoj zámeckého vinařství byl přelom 19. a 20. století. V této době došlo k významné modernizaci podniku podle francouzského vzoru, začal se zde vyrábět sekt Chateau Mělník (1896), byla zterasována vinice Ludmila pod zámkem. Nová éra nastala v roce 2009, kdy se po rekonstrukci sklepa sv. Josefa, který byl mimochodem vykopán roku 1909 pod zámeckým nádvořím, vrátila výroba vína zpět na mělnický zámek.

Mělnické vinařství Kraus

Mělnické vinařství Kraus je rodinná firma ležící nad soutokem Labe a Vltavy. Zájem o vinařství se v rodině Krausů dědí. Tradici započal Prof. Ing. Vilém Kraus, CSc., který se věnuje šlechtění nových odrůd révy. Jeho syn Doc. Ing. Vilém Kraus, CSc., založil v 90. letech firmu Vinařský dům Bacchus, která se věnuje převážně produkci sazenic révy vinné, moštových a stolních odrůd. Po návratu ze studií v Německu pokračuje v tradici nejmladší Vilém a navazuje na činnost otce další firmou – Mělnické vinařství Kraus. Vysazuje další vinice a začíná s vlastní produkcí vín a jejich láhvováním. Hrozny se sklízejí z vlastních vinic o rozloze 22 ha.

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Vinařství Kvíc

Vinařství založil v roce 1997 Petr Rychtařík spolu s Janou Isopovou. Objem sklepa byl tenkrát 90 hl vína.Hrozny byly dováženy od drobných pěstitelů z Moravy. V letech 2001-2004 už jako manželé vysadili vinohrad o rozloze 16 ha. Dnes má sklep objem 760 hl a je každoročně naplňován vínem z hroznů vypěstovaných ve Slaném Kvíci, na viniční trati Na křížku. Ve sklepě se na zakázku zpracovávají i hrozny drobných pěstitelů. Převládá ještě sudový prodej, do podvědomí zákazníků se ale již dostávají i lahvovaná vína s originální etiketou a znakem královského města Slaný. Na podzim 2013 se přestěhujeme do zcela nových prostor pouhých 50 m od stávající provozovny. Zde bude více prostoru pro degustace a jiné akce spojené s vínem.