Skip to main content

Vino Masarik s.r.o.

Víno z butikového vinařství Vino Masarik z Blatnice pod Sv. Antonínkem osloví každého, kdo si váží tradice moravského vinařství a zvláštností vína v jednotlivých odrůdách a ročnících. Ve vinařství VINO MASARIK s.r.o. Vojtěcha a Radima Masaříkových se sešla tradice z otcovy strany (první svůj vinohrad vysadil v trati Floriánky v roce 1968) a z matčiny strany (dcera významného šlechtitele révy vinné Václava Křivánka). Vinařství zpracovává hrozny z hektaru vinic a specializuje se na odrůdy Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, Pinot blanc a Pinot gris. Vlajkovou lodí je Florianka, která byla vyšlechtěna Václavem Křivánkem a v roce 2010 zapsána do Státní odrůdové knihy. Vinice vinařství Vino Masarik je pro tuto odrůdu udržovací. Ochutnat tak můžete Florianku unique – víno z udržovací vinice vysázené v roce 1989. Vinařství Vino Masarik je v Blatnici pod Sv. Antonínkem jediné, které používá při výrobě svých vín výhradně vlastní autochtonní kvasinky izolované ze starých blatnických vinic. Vinice leží ve viniční trati Floriánky ve vinařské obci Blatnice pod Svatým Antonínkem, podoblastí Slovácké, oblasti Morava. Jde o jižní svah, hlinito-jílové půdy s vyšším obsahem vápna. Keře jsou na středním vedení, založení na jednom kmínku s jedním obnovitelným „tažněm“. Hlavní myšlenkou výroby našeho vína je dodržení tradičních postupů s využitím moderních technologií. Četnost postřiků ve vinici je v průběhu roku nižší než u tzv. integrované produkce, všechny "zelené práce" jsou prováděny ručně. Ve sklepě neodbouráváme kyseliny, ale délkou fermentace regulujeme poměr kyseliny a cukru tak, aby byl v chuťové rovnováze. Zásadně nepřidáváme do moštu či vína enzymy, taniny, vitamíny apod. Taktéž je pro nás nepřípustné používání tzv. ušlechtilých kvasinek. Absolutně respektujeme věci již dávno poznané a takto je i zpracován hrozen - nedrcení bobule, pouze její lehké promáčknutí, nikoliv absolutní oddělení střapiny, ale pouze většinové, proto lisování pneumatickým lisem malým tlakem, ale v delším časovém úseku, proto nikoliv absolutní odkalení moštu, ale pouze oddělení nejtěžších nečistot, proto zrání na jemném kvasničném kalu několik měsíců, atd. Tedy zásady, jež byly samozřejmostí našim vinařským předkům a jsou samozřejmostí i našemu vinařství. Užijte si s přáteli či obchodními partnery degustaci nebo posezení ve vinném sklepě vinařství Vino Masarik. Vyberte si jeden z degustačních programů a poznejte tradiční moravské vinařství v jeho historii, filozofii a chuti. Naše vína jsou malých šarží, jsou nezaměnitelná a vždy odlišná!

Bílé Karpaty vinařství

Jsme malé rodinné vinařství z podhůří Bílých Karpat. Soustředíme se na odrůdy, kterým se na tamních půdách daří nejvíce. Jsou jimi Ryzlink rýnský, Chardonnay, Rulandské šedé a Rulandské bílé. Na první místo řadíme kvalitu. Vína proto vyrábíme pouze z vlastních hroznů. Výrobní operace podřizujeme nejen požadované kvalitě, ale také tomu, aby si vína zachovala unikátní terroir Bílých Karpat a odrůdový charakter.

Cícha Václav Ing., Cíchová Alena - Vinařství rodiny Cíchovy

Rodinné vinařství obhospodařující více než 4 ha vinic, nacházejících se na prvotřídních svazích Bílých Karpat. Zaměřujeme se hlavně na výrobu přívlastkových vín, a to i ledových a slámových. Možnost posezení ve vinném sklepu.

Mladé Vinařství

Vinařství s rodinnou tradicí zabývající se výrobou a prodejem sudových a lahvových vín. Vinný sklep se nachází v obci ležící na pokraji Bílých karpat, na svazích s velmi optimálními podmínkami pro vynikající vína. Bílé karpaty také poskytují spoustu možností vinařské turistiky a rekreace. Přijeďte se podívat a ochutnat blatnicé vino do sklepa usilujícího o zařazení do vinařské certifikace.

Vinařství Vladimír Smějsík

Vinařství Smějsík se zaměřuje převážně na výrobu přívlastkových vín. Hrozny jsou pěstovány a zpracovávány s největší péčí, převážně ručním způsobem, klasickými technologiemi. Kvašení probíhá při optimálních teplotách, čímž si víno ponechává velké množství aromatických a chuťových látek.

Vinařství Cícha, sdružení vinařů VINIBLAT

Firma založena v r. 1991. Vinice položené v trati Roháče, Kamenice a Stará hora se rozkládají na jižních a jihozápadních svazích posledních výběžků Bílých Karpat. Hospodaříme na 12 ha vinic.

Vinařství Antonín Hanák

Jsme malé rodinné vinařství navazující na skvělou tradici pěstování révy vinné a výroby kvalitních vín v oblasti jižních svahů nejstarších viničních tratí obce Blatnice pod Svatým Antonínkem. Zpracováváme výhradně hrozny z vlastních vinic. Šetrné zpracování hroznů s minimálními zásahy nám dovoluje vytvářet jedinečné kolekce vín. Vína jsou vyráběna jako suchá, polosladká a sladká s typickým odrůdovým charakterem. Naše vína můžete ochutnat nejenom v prostorách našeho malebného slováckého sklepu, ale i díky nové zásilkové službě.

Vinařství Kozumplík- Kozumplík Petr

Nyní obhospodařujeme 2 ha vinic. Vinice se nachází na svazích Bílých Karpat v obci Blatnice pod.Sv. Ant. Vinařství nyní tvoří bratři Josef a Petr. Vína vyrábíme klasickou starou metodou bez použití umělých kvasinek nebo jakékoliv chemie a za použití moderního zařízení. Díky tomu mají naše vína jedinečný charakter ve kterém se odráží jak odrůda tak i ročník a množství slunce na vinici. Hlavními odrůdami jsou Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, šedé, modré, Chardonnay a Zweigeltrebe. Jsme členy jak cechu blatnických vinařů tak VOC Blatnice.

Stanislav Valášek

PENSION PARNAS je menší pension ležící v malebném městečku Blatnice v podhůří Bílých Karpat v památkově chráněné viniční oblasti Staré Hory. Blatnice je známá z obrazů J. Úprky a A. Frolky. V místě je stálá expozice obrazů, koupaliště a tenisové kurty.

Vinařství Těthal

V současnosti vinařství reprezentuje Mgr. Ing. Jiří Těthal, Ph.D., který vystudoval vinařství a vinohradnictví na Mendlově univerzitě. V jednotlivých vínech, která jsou menších šarží, se odráží jak konkrétní odrůda, tak typičnost daného ročníku i nezaměnitelné terroir Blatnice. Toto vše je pak v nemalé míře ovlivněno svědomitou prací ve vinici i ve sklepě. Hrozny pochází výhradně z vlastní produkce a při sběru je u nich kladen důraz na vysoký stupeň vyzrálosti a cukernatosti.

Vinařství Jan Cícha, sdružení vinařů VINIBLAT

Firma byla založena v roce 1992. Zpracovává hrozny pouze z vlastní produkce. V současné době obhospodařuje 6 ha převážně mladých vinic. Vyrábí vína jakostní a přívlastková.

Zdeněk Mezuliáník

Založeno 1996, naší filozofií je výroba kvalitních jakostních a přívlastkových vín. Nabízíme příjemné posezení ve stylové vinárně, která se nachází v malebné části památkové rezervace vinných sklepů pod Starou horou. Součástí nabídky je vždy ochutnávka našich vín ve sklípku a bohaté občerstvení dle vašich požadavků.

Vinařství Konopný kopec s.r.o.

Vinařství Konopný kopec bylo založeno v roce 2019. Toto mladé vinařství však navazuje na rodovou vinařskou tradici sahající do třicátých let minulého století. Nad Blatnicí pod Svatým Antonínkem vyrostlo vinařství, které je zapuštěné do Konopného kopce. Hned při příjezdu zaujme pohledem na reliéf připomínající vinařské búdy, typickou stavbu místní vinařské architektury. Zveme vás k návštěvě vinařství, které má ambice stát se zářící hvězdou na nebi vinařského souhvězdí jižní Moravy.

Vinařství Ing. Luděk Křápek

Vinařství se nachází v jedné z nejvýznamnějších vinařských obcí na Slovácku v Blatnici pod Svatým Antonínkem. Vinařství bylo založeno v roce 1991. Již dlouhou řadu let produkujeme vína vysoké kvality, pro které si dojíždí stále více odběratelů z celé naší země. Vybraná vína Vám můžeme po dohodě zaslat přepravní společností přímo na Vaši určenou adresu. Láhve posíláme zabalené v kartonu po 6 kusech. Vybraná vína můžete samozřejmě různě kombinovat v rámci jednoho kartonu.

Vinařství Antonín Straka, VINIBLAT

Vinařství Straka vzniklo v roce 1994, jeho zakladatel Antonín Straka navázal na rodinnou tradici ve vzoru jeho otce. Pracuje s hrozny vlastní produkce, čímž garantuje stálou kvalitu vín – díky malému zatížení révového keře a starostlivé práci. Staráme se o vinné keře rozkládající se na ploše přesahující 2 ha na jihozápadních svazích posledních výběžků Bílých Karpat. V roce 1998 se stal Antonín Straka zakládajícím členem Sdružení vinařů Blatnice p. Sv. Ant., které později přijalo název VINIBLAT®. Jedná se o spolek soukromě hospodařících vinařů, jež se vyznačuje přísnou kontrolou pěstování a produkce vín a zárukou vysoké kvality nabízených vín.VINIBLAT® je také držitelem ochranné známky BLATNICKÝ ROHÁČ®- vyvážené cuvée Ryzlinku rýnského a Rulandského bílého, doplněné o Sylvánské zelené vydává mimořádné svědectví o blatnické půdě, mikroklimatu a uchování nejlepších vinařských tradic.

Vinařství Hruška Pavel

Vinařství Pavel Hruška je malým rodinným vinařstvím, zabývající se výrobou převážně přívlastkových vín s důrazem na zachování chuťových vlastností jednotlivých odrůd. Harmonická, jemná a svěží vína charakteristická svým “terroir” se vyznačují svou jedinečností a specifikou, vyrobená z vlastních hroznů, které jsou pěstovány podle ekologických zásad integrované produkce.

Pavel Bílek - výroba a prodej vína

Firma byla založena v roce 1990. Postupně jsme rozšířili vinice do dnešních 2 ha. Vyrábíme typická odrůdová vína reprezentující naše viniční tratě. Vína prodáváme mladá a svěží jak sudová tak i lahvová

Víno Jan Polehňa

Malé rodinné vinařství má tradici již tří generací vinařů (děda Antonín, otec František a syn Jan). Z otce na syna předávané prakticky nabyté dovednosti jsou doplňovány teoretickými znalostmi enologa Jana Polehni, který tyto vědomosti získal studiem vinařství na Mendelově univerzitě. Vinařství zpracovává hrozny pocházející z vlastních dvou hektarů vinic. Produkuje víno šetrně, s co nejmenšími zásahy. Výsledkem jsou malé šarže osobitých vín. Díky modernímu přístupu, tradici a usilovné práci můžete ochutnat jedinečná vína.

Vinařství Vyskočil

Jsme typicky rodinné vinařství obdělávající 18 ha vinic v Blatnici a okolí na úpatí Bílých Karpat. Vyrábíme převážně vína s přívlastkem, téměř vše láhvujeme.

Vinařství Petratur

Vinařská tradice rodiny sahá až do 18. století. Vinařství zakládal Antonín Petratur v roce 1934. Vinice se nachází ve viniční trati Roháče. Při výrobě vína se vychází z tradičních postupů a metod, využívána je fermentace přírodními kvasinkami, vína zrají v dřevěných sudech.