Skip to main content

Bartoník - rodinné vinařství - Degustační prostory archivního sklepa

Nejen vinařství manželů Hany a Ing. Radka Bartoníka se syny Jakubem a Dominikem vychází z dlouholeté rodové tradice. Neprodukují pouze malé šarže osobitých vín při dosažení maximální kvality, ale tato rodinná firma se specializuje na výrobu dalších produktů z hroznů, moštů a sirupů z vlastních sadů a plantáží. „Život je o lidech a tvoří jej lidé" Rodina Bartoníkova

Bc. Luděk Vondrák-vinařství

Rodinné vinařství bylo založeno v roce 1996 panem Luďkem Vondrákem. Postupně bylo rozšířeno z 1,8 ha na současných 15 ha vinic, které se rozkládají na kamenito-opukových půdách jižních svahů poblíž řeky Labe, která příznivě ovlivňuje jejich mikroklima. Velkou výhodou vinařství je možnost ovlivnit kvalitu vína již ve vinici. Od řezu révy vinné přes celoroční ošetřování vinohradu. To vše ve spojení s kvalitními evropskými odrůdami vede k výrobě špičkových přívlastkových vín. Důkazem toho jsou úspěchy mladého a snaživého vinaře, který v roce 2006 získal titul Champion českých vín s Kernerem 2005 výběr z hroznů-botrytický sběr a o rok později titul obhájil s Ryzlinkem rýnským 2006 v přívlastku výběr z hroznů. Jako zvláštnost, se kterou se ve vinařství pana Vondráka můžete setkat jsou jeho zdařilé botrytické výběry z Ryzlinků či Kerneru. Pro zajištění rozšířené výroby vín se v roce 2007 započalo s výstavbou nové výrobní budovy, na kterou v budoucnu naváží odpovídající prostory pro degustace, případně možnost ubytování hostů.

Bílé Karpaty vinařství

Jsme malé rodinné vinařství z podhůří Bílých Karpat. Soustředíme se na odrůdy, kterým se na tamních půdách daří nejvíce. Jsou jimi Ryzlink rýnský, Chardonnay, Rulandské šedé a Rulandské bílé. Na první místo řadíme kvalitu. Vína proto vyrábíme pouze z vlastních hroznů. Výrobní operace podřizujeme nejen požadované kvalitě, ale také tomu, aby si vína zachovala unikátní terroir Bílých Karpat a odrůdový charakter.

BISENC s.r.o.

Původně rodinné vinařství vzniklé v roce 1998 nese historický název města Bzenec, který údajně pochází od slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Majitel firmy Petr Kunc navázal na letité zkušenosti svého otce a v současnosti hospodaří na 16,5 hektarech vinic převážně postupně vysazovaných od roku 2002. Celá plocha je od roku 2009 v plné bioprodukci. Petr Kunc je současně vinohradníkem i sklepmistrem. Široká odrůdová skladba je přizpůsobena bzenecké oblasti. Petr Kunc využívá ve sklepě moderní technologie, které umožňují zvýraznit terroir ve víně. Některé partie zrají v sudech typu barrique. Roční produkce přibližně 80 000 lahví se dělí částečně na jakostní vína v řadě Classic Collection a na vína přívlastková v řadě Grand Classic Collection (vhodná i k archivaci). K nejlepším vínům z ročníku 2009 patří Ryzlink rýnský pozdní sběr. Petr Kunc je členem Klubu přátel Ryzlinku rýnského a v Bzenci patří k pořadatelům pravidelné mezinárodní soutěžní výstavy Galerie Ryzlinku rýnského.

BMVinařství s.r.o.

BMVinařství aneb Balgovo malé vinařství je rodinná firma, kterou vede Jan Balga se svojí dcerou Nicol. Toto moderní vinařství zpracovává hrozny z 20 ha vlastních vinic. Naše krédo: DOBRÝM VÍNEM CHCEME DĚLAT RADOST SOBĚ I VÁM, ABY SE NAŠE VINAŘSTVÍ STALO I VAŠÍM VINAŘSTVÍM.

BOHEMIA SEKT, s.r.o.

Společnost BOHEMIA SEKT patří k nejvýznamnějším výrobcům sektů a vín střední a východní Evropy. Ročně prodáváme kolem 29 milionů lahví sektu, šumivých nápojů a tichých vín. Ocenění udělovaná našim sektům a vínům na významných mezinárodních a tuzemských vinařských soutěžích potvrzují jejich vysokou kvalitu. Bohemia Sekt je dlouhodobě a se značnou převahou nejoblíbenější značkou sektů v České republice, když dosahuje až 70 procent podílu na trhu šumivých vín.

Bojanovský sklep Uherek

Vinařství je situováno v srdci slováckého Podluží - Dolních Bojanovicích. Vína vznikají pod rukami sklepmistra Jiřího Uherka, který absolvoval na Mendelově univerzitě obor Vinohradnictví a vinařství. Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenášíme charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoříme vína odrůdová a cuvée 4+1 Element. Cílem je maximalizovat potenciál z vinice a tvořit vína s výrazným odrůdovým charakterem a plným tělem k dlouhé archivaci. Vína jsou určena především pro vyšší gastronomii, privátní klientelu a kvalitní vinotéky.

Botanická zahrada hl. m. Prahy

V Botanické zahradě Praha v Troji najdete Vinici sv. Kláry s kouzelným výhledem na celou metropoli. Památkově chráněná Vinice sv. Kláry, spolu s dalšími vinicemi připomíná zašlou slávu pražského vinařství. Na téměř 800 let dlouhou historii vinice navázala botanická zahrada, když dostala v roce 1995 vinici do správy. Kromě obnovy vinohradu začala budovat i vinařskou naučnou stezku a vinici postupně zpřístupnila veřejnosti.

Božena Maradová

Zajišťujeme prodej jakostního odrůdového, přívlastkového, lahvového a sudového vína. Přijďte ochutnat výtečné víno do obce Šardice a zastavte se u Boženy Maradové. Vinárna nabízí sudová vína různých odrůd, ale také velmi kvalitní vína lahvová z různých vinařství. Zakoupíte si zde bílá, červená i růžová vína, a to jak odrůdová, tak přívlastková. Samozřejmostí je možnost bezplatné degustace a podrobné informace o daném vínu.

Bronislav Grmolec

Tradice rodinného vinařství Grmolec na Moravském Slovácku sahá až do roku 1889, kdy první keř révy vinné vysázel František Grmolec a později spolu se synem Janem začal s výrobou révových vín v jednom z nejstarších kamenných sklepů v Hovoranech. Na tuto tradici postupně navázal Ing. Josef Grmolec, který v roce 1976 a 1986 vysadil nové vinice. V roce 1983 začal budovat nové sklepní hospodářství. V posledních letech se pěstování révy vinné a výrobě vína věnuje s nejmladším synem Bronislavem.

BRUMOVÍN CZ s.r.o.

Vinařství BRUMOVÍN CZ s.r.o. se nachází ve vesničce Brumovice, která leží v samém srdci moravských vinařů poblíž Velkých Pavlovic. Firma s více jak 25 letou tradicí se zabývá výrobou a prodejem lahvového a sudového vína s roční produkcí více než 300 000 litrů. Naše vinařství také provozuje 16 prodejen vinoték po celé České republice.

Buchtovín

Zdravíme všechny milovníky vína, prostě se za námi zastavte nebo si objednejte vína na ochutnání nebo si u nás zarezervujte degustaci :) Budeme se na vás těšit.

Bzenecké rodinné vinařství s.r.o.

Na řízené degustace se mohou ohlásit skupiny do 100 osob. Možnost vybírat a ochutnat při degustaci řízené osobně Oldřichem Kuchařem až 100 vzorků přiláká zejména milovníky vína, kteří mají zájem porovnávat mezi sebou nejen odrůdy, ale také jejich ročníky z jedné lokality a použité technologie. Vážíme si přízně svých zákazníků a proto každoročně připravujeme několik časově omezených akčních nabídek našeho vína. Tato nabídka se objevuje vždy na našich stránkách. Přejeme vám příjemné chvíle u našeho vína.

Česká zemědělská univerzita - Školní zemědělský podnik Lány

Vinařské středisko Mělník patřící České zemědělské univerzitě v Praze je jedním z vinařských subjektů Mělnické vinohradnické podoblasti, sídlící 2 km severně od centra města Mělník. Středisko produkuje hrozny, ovoce na výměře cca 20 ha půdy. Centrem, kde je soustředěna výroba vína je historická budova zvaná Kartuziánský lis. Výroba vína probíhá klasicky, hrozny se zpracovávají co nejrychleji. Vína zrají v našem vyhlášeném ležáckém sklepě. Vyrábí se zde přírodní, odrůdová jakostní a přívlastková vína s minimální chemickou úpravou.

České vinařské závody a.s.

České vinařské závody a. s. navazují na bohatou tradici výroby vína v Čechách, na kterou poukazují Svatováclavské legendy a nejstarší české kroniky už v 10. století. Koncem 19. a počátkem 20. století vzniklo v Praze několik firem zabývajících se výrobou vína. Zpracovávaly stále větší objemy vín z Moravy, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Jugoslávie a dalších zemí. Ve druhé polovině 20. století pokračovaly v této tradici České vinařské závody, které se orientovaly na výrobu nasládlých značkových vín, jejichž obliba trvá i v současné době. V květnu 2007 koupily České vinařské závody a. s. společnost VINIUM a. s. Velké Pavlovice. Původní výrobní závod Žamberk byl zrušen a prvotní zpracování bylo kompletně přesunuto do Velkých Pavlovic. České vinařské závody mají 40 zaměstnanců. Hlavním technologem je Pavel Hejl. Víno pro výrobu nakupují od společnosti VINIUM a. s., která získává hrozny od smluvních dodavatelů a drobných pěstitelů hlavně z Velkopavlovické podoblasti, ale i z dalších moravských podoblastí z celkové plochy 2 500 ha. Nejznámějším a nejoblíbenějším vínem ČVZ je proslulý Původní sklepmistr (bílý, červený a rosé), na jehož etiketě je skutečně tehdejší sklepmistr Josef Benda z Pražského závodu v Nuslích. Na dlouholetou tradici produktu navázaly České vinařské vinařské závody novinkou uvedenou v roce 2010 – vínem Perlivý sklepmistr bílý a červený. Z dalších známých a oblíbených značek můžeme jmenovat například Dačického pohár, Bušek z Velhartic, dezertní vína Victoria bianco a Victoria rosso. Dále vyrábí širokou řadu vín z jižní Moravy v balení 0,75 l a 1,0 l (vína odrůdová, ročníková, přívlastková a různá provedení dárkových balení) a lahvuje také zahraniční vína z Itálie a Chile. V roce 2011 uvedla společnost na trh novinku – polosladké bílé, růžové a červené víno FLAŠKA (k prezentaci tohoto produktu vznikly stránky www.hrajflasku.cz). Roční objem produkce za použití nejmodernějších technologií je kolem 7,5 milionu lahví. Těžiště odbytu tvoří široká síť obchodních řetězců a potravinářských velkoobchodů.

České vinařství Chrámce s.r.o.

České vinařství Chrámce, s. r. o. je rodinné vinařství obhospodařující integrovaným způsobem 75 ha průměrně pětatřicetiletých vinic v Chrámcích a v Mostě a je největším výrobcem vín z vlastních hroznů ve vinařské oblasti Čechy. V roce 1969 vinař Ivan Váňa vysadil se spolupracovníky na bývalém Státním statku Most první nové vinice v Chrámcích, v 80. letech v Mostě na vrchu Špičák, na výsypce lomu Hrabák a v roce 2004 na vrchu Hněvín, kde se dodnes zachovaly středověké čedičové terasy. Bílá vína zrají v nerezových tancích, červená v dubových sudech, kolem dvou tisíc litrů ročně dozrává v barikových sudech. Specialitou vinařství jsou košer vína (asi 10 % produkce). Košer víno smí dle platných regulí vyrobit pouze ortodoxní Žid. Do vína se nesmí přidávat žádné látky, jež nejsou košer (čiřidla na bázi živočišné želatiny apod.) a nejsou povoleny žádné úpravy kromě síření a použití bentonitu. Košer vína leží delší dobu v sudu (červená vína tři roky i více). Před lahvováním se z náboženských důvodů pasterizují při 87 °C. Tato vína uvádí firma na trh od roku 1994 pro židovské obce a ostatní milovníky košer vín z ČR i ze zahraničí. Roku 2010 byla založena tradice Dne otevřených dveří v Chrámcích poslední sobotu v květnu a v říjnu se zde koná Burčáková slavnost. Vinařství zůstalo přes svou expanzi (nyní má 32 zaměstnanců) rodinným podnikem.

Charlie-VinumCelebratum

Jsem naturální vinař. Jakto? Prostě jdu cestou respektu k přírodě a půdě. Nepoužívám herbicidy, žádnou systémovou chemii či pomocné látky ve vinici ani při výrobě vína. Vína kvasí spontánně bez ušlechtilých selektovaných kvasinek. Vína nečiřím ani nefiltruju, síru nepoužívám nebo v prípadě nutnosti používám v úplně minimálním množství. Vína jsou tak čistě přírodním produktem a odráží tak terroir svého vzniku.

CHATEAU BZENEC, spol. s r.o.

Viniční statek Chateau Bzenec leží uprostřed úrodných vinic Slovácké vinařské podoblasti. Vinná réva se na Slovácku pěstuje od nepaměti a díky umu a poctivé péči vinohradníků dává ty nejlepší hrozny pro krásná vína Chateau Bzenec.

CHATEAU MĚLNÍK

Rod Lobkowiczů se začal věnovat vinařství počínaje rokem 1753. Důležitým obdobím pro rozvoj zámeckého vinařství byl přelom 19. a 20. století. V této době došlo k významné modernizaci podniku podle francouzského vzoru, začal se zde vyrábět sekt Chateau Mělník (1896), byla zterasována vinice Ludmila pod zámkem. Nová éra nastala v roce 2009, kdy se po rekonstrukci sklepa sv. Josefa, který byl mimochodem vykopán roku 1909 pod zámeckým nádvořím, vrátila výroba vína zpět na mělnický zámek.