Víno Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.
Víno Hřiba & Robek s.r.o.
Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.
VÍNO HRUŠKA s.r.o.
Sídlo naší společnosti VÍNO HRUŠKA je v malebné obci Blatnička, kde využíváme místního terroir k výrobě kvalitních a odrůdově charakteristických vín již po desetiletí. Tajemstvím našeho úspěchu je jednoznačně kvalita vín, poskytované služby a prostředí, ve kterém naše produkty nabízíme. Dbáme na harmonii a smysluplnost vína jako dárku, a proto jsme se rozhodli vsadit na ruční práci při dekorování našich lahví a přidat tak každé láhvi vína ještě vyšší hodnotu. Zastavte se u nás na krátké posezení a načerpejte inspiraci pro další výlety.
VÍNO J. STÁVEK
V prostorách poutavého rustikálního Vinařského dvora můžete posedět při zajímavých rodinných cuvée nebo rozličných rosé vínech, za které vinařství sklízí četné úspěchy na soutěžích. Skutečnou specialitou jsou fortifikovaná vína. Vinařství se zaměřuje na odrůdu Frankovka. Tu můžete ochutnat v několika různých variantách.
Víno Jan Polehňa
Malé rodinné vinařství má tradici již tří generací vinařů (děda Antonín, otec František a syn Jan). Z otce na syna předávané prakticky nabyté dovednosti jsou doplňovány teoretickými znalostmi enologa Jana Polehni, který tyto vědomosti získal studiem vinařství na Mendelově univerzitě. Vinařství zpracovává hrozny pocházející z vlastních dvou hektarů vinic. Produkuje víno šetrně, s co nejmenšími zásahy. Výsledkem jsou malé šarže osobitých vín. Díky modernímu přístupu, tradici a usilovné práci můžete ochutnat jedinečná vína.
Víno Jarmila s.r.o.
Vinařství Víno Jarmila je rodinné vinařství založené v roce 2013 Ing. Miroslavem Kovácsem a Jarmilou Kovácsovou. Vinařství se zabývá výrobou vysoce kvalitních vín z moravských hroznů. Vína jsou vyráběna šetrnými technologiemi s důrazem na projev originality jednotlivých odrůd vín.
Víno Kadrnka
Rodinné vinařství - Jindřich Kadrnka VINAŘSTVÍ Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti překrásné Palavy a Dunajovských vrchů. Vinohradnictví a výrobě vína se naše rodina věnuje již řadu let. Já se svou rodinou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Ve vinici a ve sklepě jsem pracoval už od dětství, ale mým prvním a nejdůležitějším profesním krokem bylo mé první zaměstnání. V roce 2001 jsem nastoupil do firmy Mikrosvín Mikulov, kde jsem pod vedením ing. Zdeňka Peřiny získal mnoho zkušeností a vědomostí. V současné době pracuji ve Vinařství Volařík Mikulov, kde máme s Filipem Mlýnkem na starost výrobní část. V našem rodinném vinařství se snažíme produkovat špičkový hrozen, protože věříme, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Klademe důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově. Pěstujeme odrůdy pro nás typické a nové odrůdy, kterým věříme, že můžou být kvalitativně na vysoké úrovni. Jsou to Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlinské zelené, Rulandské bílé, Chardonnay, Pálava, z nových Johanniter. Z modrých odrůd jsou to Zweigeltrebe a Merlot.
Víno Klíma
Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.
Víno Komárek
suchá vína zrající v dřevěných sudech, hrozny pouze z vlastních vinic v duchu"Organic farming"
VÍNO LÍPA MIKULOV s. r. o.
Vinařství Lípa jsme založili společně s mladším bratrem v roce 2000 a jde vlastně o pokračování rodinné tradice výroby vína, kterou začal už náš děda, pokračoval v ní otec, a na kterou společně s bratrem navazujeme. Díky prozíravému přístupu našich rodičů vystudoval jeden z nás vinařství a druhý pak hotelovou školu. Rozhodnutí, které dnes s odstupem času a nabytými zkušenostmi oba dva vnímáme jako bez nadsázky vizionářské a zároveň jako určující při dalším směřování, rozvoji a budoucnosti našeho vinařství a podnikání vůbec.
Vino Loigi
Jsme biodynamické vinařství ze Znojma s 2,5 ha vinic ve dvou polohách na okraji Národního parku Podyjí (jedna z vinic má granitové prvohorní podloží, druhá je typická spraš). Hrozny jsou pošlapány nebo drceny ručním mlýnkem. Všechna vína jsou nakvášená na slupkách (pár dní nebo měsíc, vina vyráběná v kvevri rok), poté lisována na ručním dřevěném lisu. Fermentace probíhá v dřevěných sudech nebo v kvervi bez aditiv a selektovaných kvasinek. Vína dlouho zrají na kvasnicích, lahvována jsou bez filtrace a sířena jsou právě až při lahvování.
Víno Marcinčák, Ing. Petr Marcinčák, Organic Winery Marcincak
Víno Marcinčák je rodinná firma, která hospodaří na 102 ha vlastních vinic ve vinařské obci Novosedly. Zde také leží moderní výrobní areál a archivní sklepy. Produkce Vína Marcinčák je zaměřena výhradně na vína přívlastková, která nabízí v širokém sortimentu. Vlastní vinice na těch nejlepších viničních tratích. Vhodné polohy umožňují také výrobu vín botrytických a vín ledových. Víno Marcinčák je taktéž výrobcem vín slámových. Firma provozuje vlastní degustační sklep a nabízí možnost posezení ve vinném sklepě. https://marcincak.cz/shop/
Vino Masarik s.r.o.
Víno z butikového vinařství Vino Masarik z Blatnice pod Sv. Antonínkem osloví každého, kdo si váží tradice moravského vinařství a zvláštností vína v jednotlivých odrůdách a ročnících. Ve vinařství VINO MASARIK s.r.o. Vojtěcha a Radima Masaříkových se sešla tradice z otcovy strany (první svůj vinohrad vysadil v trati Floriánky v roce 1968) a z matčiny strany (dcera významného šlechtitele révy vinné Václava Křivánka). Vinařství zpracovává hrozny z hektaru vinic a specializuje se na odrůdy Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, Pinot blanc a Pinot gris. Vlajkovou lodí je Florianka, která byla vyšlechtěna Václavem Křivánkem a v roce 2010 zapsána do Státní odrůdové knihy. Vinice vinařství Vino Masarik je pro tuto odrůdu udržovací. Ochutnat tak můžete Florianku unique – víno z udržovací vinice vysázené v roce 1989. Vinařství Vino Masarik je v Blatnici pod Sv. Antonínkem jediné, které používá při výrobě svých vín výhradně vlastní autochtonní kvasinky izolované ze starých blatnických vinic. Vinice leží ve viniční trati Floriánky ve vinařské obci Blatnice pod Svatým Antonínkem, podoblastí Slovácké, oblasti Morava. Jde o jižní svah, hlinito-jílové půdy s vyšším obsahem vápna. Keře jsou na středním vedení, založení na jednom kmínku s jedním obnovitelným „tažněm“. Hlavní myšlenkou výroby našeho vína je dodržení tradičních postupů s využitím moderních technologií. Četnost postřiků ve vinici je v průběhu roku nižší než u tzv. integrované produkce, všechny "zelené práce" jsou prováděny ručně. Ve sklepě neodbouráváme kyseliny, ale délkou fermentace regulujeme poměr kyseliny a cukru tak, aby byl v chuťové rovnováze. Zásadně nepřidáváme do moštu či vína enzymy, taniny, vitamíny apod. Taktéž je pro nás nepřípustné používání tzv. ušlechtilých kvasinek. Absolutně respektujeme věci již dávno poznané a takto je i zpracován hrozen - nedrcení bobule, pouze její lehké promáčknutí, nikoliv absolutní oddělení střapiny, ale pouze většinové, proto lisování pneumatickým lisem malým tlakem, ale v delším časovém úseku, proto nikoliv absolutní odkalení moštu, ale pouze oddělení nejtěžších nečistot, proto zrání na jemném kvasničném kalu několik měsíců, atd. Tedy zásady, jež byly samozřejmostí našim vinařským předkům a jsou samozřejmostí i našemu vinařství. Užijte si s přáteli či obchodními partnery degustaci nebo posezení ve vinném sklepě vinařství Vino Masarik. Vyberte si jeden z degustačních programů a poznejte tradiční moravské vinařství v jeho historii, filozofii a chuti. Naše vína jsou malých šarží, jsou nezaměnitelná a vždy odlišná!
Víno Měřínský Vranovice
Příběh našeho "garážového vinařství" začal vinobraním v roce 2021.
U výroby vína se snažíme o co nejšetrnější zpracování s minimem zásahů. Všechna červená a část bílých vín zraje v dubových sudech na jemných kvasničních kalech. Výsledkem jsou vína s nižším množstvím síry.
V současnosti hospodaříme na vinici v katastru Hustopeče, ve viniční trati Stráně.
Roční produkce se pohybuje kolem tří tisíc lahví.
VÍNO Mikulov, spol. s r.o.
Moderní vinařství společně s citlivým výběrem hroznů, dává vínům značky VÍNO MIKULOV jedinečné, charakteristické chuťové vlastnosti. Při výrobě naši vinaři spojují zkušenosti převzaté od svých dávných předchůdců spolu s nejmodernějšími technologiemi. Svůj konkurenční náskok v moderní technologii využíváme k výraznému zvyšování kvality našich vín.
Víno Mildner
Zabýváme se výrobou vína za pomoci moderní technologie a řízeného kvašení s důrazem na zpracování pouze kvalitní, zdravé a dobře vyzrálé suroviny. Zajímavým zpestřením a doplňkem je prodej špičkových slovinských vín společnosti Vipava 1894. Mimo degustací nabízíme ubytování, pronájem sklepa, firemní akce a pod.
Víno Náprava
Naše vinařství bylo založeno v roce 2003, ale výrobou vína se zabýváme od roku 1995. Nemáme žádné vinice. Hrozny nakupujeme od osvědčených pěstitelů, při jejichž výběru klademe důraz především na jejich přístup k pěstování révy a kvalitu produkce hroznů. Zaměřujeme se především na výrobu přívlastkových vín. Filozofií našeho vinařství je vyrábět malé partie špičkových vín, která prodáváme přímo ze sklepa. Zákazník si může kdykoliv pro víno přijet přímo do sklepa nebo si svá oblíbená vína nechat poslat na dobírku.
VÍNO NIKOLSBURG
Vinařství v současné době hospodaří na 176 ha vlastních vinic, ležících na nejlepších viničních tratí Mikulovska v chráněné krajinné oblasti Pálava. Ve vinicích je tak naší filosofií respekt a šetrný přístup k přírodě s maximálním využitím biologických systémů, což nám umožňuje dosahovat špičkové kvality hroznů.
Víno Přistál
Rdinné vinařství z historického města Znojma. Zaměřujeme se na výrobu naturálních vín tradičními postupy s dostatkem prostoru pro rozvinutí nezaměnitelného charakteru, vůně a chuti vína.
Víno Prokeš
Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech.
S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích.
Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.