Víno Cichra
Víno děláme s láskou a výhradně z brumovských hroznů. Jsme mladé mikro vinařství, které si víno užívá, uchovává tradiční hodnoty vinaření a je otevřeno novým trendům.
Rodinné vinařství Ševela
Rodinné vinařství Ševela sídlí ve vinařské obci Brumovice, která je součástí velkopavlovické podoblasti. Obhospodařuje 2,5 ha vinic. Celou úrodu zpracováváme ve sklepě a díky příznivým klimatickým podmínkám není nutné bílá vína přislazovat a červená minimálně. Pěstujeme odrůdy Müler Thurgau, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Tramín červený, Veltlínské zelené a z červených odrůd Svatovavřinecké, Rulandské modré a Frankovku. Jsme zapojeni v integrované produkci – tj. šetrné ošetřování vinic.
VINJA - Jakubčík
Naše vinařská společnost Vinja je čistě rodinnou záležitostí. Pěstujeme a zpracováváme vlastní hrozny v 15 různých odrůdách. Vinice máme ve dvou katastrech a to v Přítlukách a v Brumovicích. Jsou vysázeny ve výborných vinařských tratích těchto obcí. Snažíme se dosahovat té nejvyšší kvality a to tím, že provádíme redukce množství hroznů na keřích.
BRUMOVÍN CZ s.r.o.
Vinařství BRUMOVÍN CZ s.r.o. se nachází ve vesničce Brumovice, která leží v samém srdci moravských vinařů poblíž Velkých Pavlovic. Firma s více jak 25 letou tradicí se zabývá výrobou a prodejem lahvového a sudového vína s roční produkcí více než 300 000 litrů. Naše vinařství také provozuje 16 prodejen vinoték po celé České republice.
Rodinné Vinařštví M+M RUSŇÁK
Malé rodinné vinařství s dlouholetou tradicí. Rozloha vinic 1ha. Vína se vyrábí tradičními způsoby s delší dobou ležení v dřevěných sudech. Červená v sudech typu Barrique.
Vinařství Prokop
Jsme tradiční rodinné vinařství s více jak 25letou tradicí a zkušenostmi, které si předáváme po generace. V jihomoravské vinařské obci Krumvíř obhospodařujeme 12,5 ha vinic.
Věnujeme se pěstování a výrobě 16 odrůd vína. Mezi ně patří z bílých odrůd Müller Thurgau, Muškát Moravský, Ryzlink Rýnský, Sauvignon, Rulandské Šedé, Tramín Červený, Hibernal, Veltlínské Zelené, Chardonnay a Pálava, z červených pak Rulandské Modré, Svatovavřinecké, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.
Antonín Valihrach - POD KUMSTÁTEM
Naše vinařství se zabývá výrobou vín pomocí nejšetrnějších a nejmodernějších technoligií. Tento postup zanechává ve vínech svěžest, ovocitost a aromatické látky.
Jindřiška Zezulová
Rodinná firma produkující odrůdová vína s moderními prvky technologie výroby. Krumvířské vinařství.
Vinařství Tomčala
Jsme malé, omlazené, rodinné vinařství z Kobylí, které je součástí oblasti Modrých hor.
Dědeček Petr Tomčala jej v roce 1997 založil a poslední roky je vinařství v režii jeho vnuka Patrika Eliáše. Ten do vinařství vnáší mladistvého ducha a mnoho nových nápadů. Hrozny pěstuje i zpracovává s velkým respektem k přírodě a k jednotlivým odrůdám přistupuje s individuální péčí.
Obhospodařujeme zhruba 2,5 ha vinic, které obděláváme ručně s důrazem na šetrný přístup k přírodě, což napomáhá k vzniku kvalitních vín.
Vinařství Josef Valihrach
Rodinná vinařská firma, která vznikla jako jedna z prvních hned po roce 1989 a obhospodařujeme nyní asi 15 hektarů vinic. Naše obec Krumvíř patří do Velkopavlovické vinařské podoblasti, která umožňuje svými podmínkami pěstování široké škály odrůd. A právě tato veliká pestrost odrůd, zároveň s nabídkou starších vín, je charakteristická pro naše vinařství. Výrobu zaměřujeme především na kvalitní přívlastková vína a vína archívní. V menší míře vyrábíme i vína barikovaná a ledová. Vína dodáváme do vybrané sítě vinoték, gastronomie, ale také privátním zákazníkům. Naše produkce získala řadu ocenění nejenom na domácích výstavách, ale také v zahraničí. Z poslední doby jmenujme zlaté medaile ze světových soutěží ve Francii a v Bruselu. Poctou pro naše vína je také podávání při oficiálních návštěvách, například: Hillary Clintonové, prince Charlese nebo japonského císaře Akihita. V roce 2009 jsme získali pro nás nejvýznamnější ocenění Vinař roku České republiky 2009 a rok poté se nám jako prvním podařilo tento titul obhájit.
Vinařství Bukovský s.r.o.
Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.
Vinařství Vajbar Kobylí
V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.
Rodinné vinařství Varmuža
V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.
Oldřich Mikulica
Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína.
Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal.
Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.
Zelený sklep
Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.
Vinařství Ondřej Brdečko
Malé(mikro) vinařství se sídlem v Kobylí, kde pod rukama mladého sklepmistra Ondřeje Brdečka vznikají limitované partie exkluzivních, originálních a netuctových vín. Při výrobě je kladen důraz na kvalitní surovinu, protože jenom z ní jsme schopni vytvořit neopakovatelný dar přírody. Vyrábíme vína senzoricky čistých chutí a vůní s důrazem na odraz místního nezaměnitelného "terroir" Modrých Hor. Naším cílem je totiž, aby se naše víno pro zákazníka stalo synonymem poctivé práce, které je hrdé na to, kde bylo vypěstováno. Malé šarže velkých vín!
Vinařství Kaňa Josef
Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.
Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák
Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.