Vinařství ZD Němčičky
Vinařství ZD Němčičky obhospodařuje celkem 250 ha půdy, z čehož je 92 ha vlastních vinic, 118 ha orné půdy a 40 ha sadů. Velkou změnou prošlo vinařství v roce 2015, kdy začalo vyrábět pouze láhvová vína, od té doby získalo více než 400 ocenění po celém světě. V nabídce má vína řady Klasik, freshová, šťavnatá vína s krásnou ovocnou primární aromatikou, vína řady Premium, plná, nazrálá vína s potenciálem zrání a nově řady Grand Vins, velká, opulentní vína která zrála v sudech.
Vinařství Stávek Pavel a Radim
Naše vinařská firma je založena na tradici rodinného vinařství, která nás provází již od roku 1880. Od roku 1993 jsme začali s obnovou a výsadbou vinic. V roce 1998 jsme se pustili do výstavby nového vinařského hospodářství, které je v současné době dokončeno. Jsme zaměřeni na výrobu vysoce jakostních, přívlastkových, archivních a speciálních vín. Filozofie naší firmy je jednoduchá šetrnost vůči přírodě, kvalita vína a služeb spojených s vinařskou turistikou.
Omasta Stanislav
Ve Vinařství Omasta nabízíme přívlastková a ročníková vína mnoha odrůd velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti, která produkujeme v Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století.
Obhospodařujeme jeden hektar vlastních vinic, další hrozny vybíráme u dlouhodobých a ověřených dodavatelů. Získáte proto u nás širokou nabídku kvalitních vín mnoha odrůd, především bílých a rosé, ale nezapomínáme ani na červená vína, zejména Frankovku, Svatovavřinecké, Dornfelder a v omezeném množství Cabernet Moravia i Sauvignon.
Vinařství HEMPL
Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 2004. Hospodaříme na 4ha vinic rozprostírajících se na nejlepších viničních tratích obce Bořetice. Pro výrobu vína používáme výhradně hrozny z vlastní produkce, které zpracováváme moderními metodami, ale také s respektem k tradičním postupům. Ročně vyrobíme patnáct až dvacet tisíc lahví tohoto lahodného moku. Vína, která vyrábíme, mají osobitý charakter a nesou jedinečný rukopis sklepmistra.
Vinařství Marek Koráb
Vinařství Marek Koráb - dvojí cesta vín. Výroba vín jak tradiční autentickou metodou tak novodobými moderními postupy. Nabízíme srovnání těchto dvou typů. Posezení, ubytování a vinařskou turistiku.
KORÁB - Živá Hora
Jsme malé vinařství z Velkopavlovické podoblasti hospodařící na sprašovo – písčitých a štěrkovo – písčitých tratích. Tomu odpovídá i poměrně rozmanitá různorodost našich vín. Většina vinic je v poměrně vyšším věku 40 – 84 let. Škálu vín, na kterých se snažíme pracovat, můžeme v současnosti rozdělit na třetiny. První jsou vína perlivá, a to jak vína typu Pétillant – naturel, tzv. Pet nat (nesířená přírodně perlivá vína donášející v lahvi), tak vína připravená klasickou „šampaňskou“ metodou druhotného kvašení v láhvi. Dále na našich stránkách....
Richard Stávek
Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy
Stapleton-Springer, s.r.o.
Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.
Stanislav Pazderka
Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.
Vinařství Ludwig s.r.o., Archivní sklep Němčičky
Vinařství Ludwig s. r. o. individuálním přístupem k zákazníkovi přináší pod značkou Ludwig a Archivní sklep kvalitní moravská vína z vlastní výroby a od moravských vinohradníků. Řady Ludwig 30. a Archivní sklep jsou určeny pozdním sběrům, řada Ludwig Culinary zahrnuje výběry z hroznů. André a Chardonnay, oba pozdní sběry, zrály v barikových sudech a jsou opatřeny exkluzivní etiketou s přírodního korku stejně jako řada Gold pro speciální vína, etiketa z dřevěné dýky pro cuvée Inflagranti a výběry z bobulí. Certifikace dle ISO 9001 a 14001.
Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk
Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům
Vinařství Habřina Miroslav
Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína.
Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby.
V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.
Vinařství SPRINGER
Jsme typické rodinné vinařství - Pavel Springer s manželkou Naďou, otcem Jaroslavem a syny Pavlem a Adamem. Obděláváme 5 ha vlastních vinic. Vína vyrábíme pouze z vlastních hroznů, protože víno vzniká už ve vinohradě a kvalita suroviny je nejdůležitější. Víno děláme s láskou a věříme, že pozitivní energie, kterou do něj vkládáme, se přenese i na vás. Naďa a Pavel Springerovi
Vinařství Josef Padalík
Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu.
S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce tradiční metodou (ne řízené kvašení).
Vinařství Cyril Varadínek
Již po čtyři generace pěstujeme a zpracováváme vinnou révu podle původních rodinných tradic a zkušeností předávaných z generace na generaci. Hrozny pocházejí výhradně z vlastního vinohradu a zrají v dubových sudech starších 50 let. Naše víno je produktem vytrvalé a láskyplné ruční práce. Poznejte chuť vína s vůní dob dřívějších. Tož na zdraví!
Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.
Vinný sklep U Surmanů
Malé vinařství Marie a Václava Surmanových a jejich syna Václava pokračuje v Bořeticích pátou generací v pěstování hroznů a výrobě vína v rekonstruovaném sklepě po předcích spojeném s dalším přikoupeným sklepem. Záhy po roce 1990 po restituci rodinných pozemků vysadili nové vinohrady a dlouholeté záhumenkové vinaření změnili na živnost, jejíž nositelkou je Marie Surmanová. Sklepmistrovské práce jsou však doménou jejího manžela, který je zároveň starostou obce Bořetice. Spojené sklepy se nacházejí v atraktivní lokalitě sklepní uličky na Kraví hoře. Krátká podzemní chodba původního sklepa slouží k výrobě a uskladnění vína již páté generaci rodiny Surmanů. Prostorná lisovna, v níž předkové současného hospodáře zpracovávali úrodu, byla přestavěna na prezentační místnost s posezením a barem, kterou zdobí vinařské a myslivecké trofeje majitele. Suroviny pro výrobu vína pocházejí z vlastních vinic v bořetických tratích Čtvrtě a Trkmanska a z nákupu od smluvních vinohradníků. Vína jsou většinou deklarována jako zemská, ale kvalita hroznů dosahuje až výběr z hroznů (od roku 2008 jsou některé partie zatříděny). Podle odrůd jsou vína vyráběna buď technologií řízeného kvašení nebo tradičními postupy. V nabídce jsou i vína vyzrálá v sudech barrique. Lahvové víno se prodává pouze ze sklepa, případně při akcích pořádaných pro objednané skupiny. Cílem tohoto vinařství není zvyšování kapacity výroby, ale spíše rozvíjení technologií co nejšetrnějších k vínu a pořádání degustací a akcí pro firemní i soukromou klientelu ve sklepě s kapacitou až 80 míst. Specialitou je pečení selat. Ke špičce produkce patří Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský a pochopitelně tradiční odrůdy oblasti Modrých hor - André a Modrý Portugal. K nejlepším vínům z ročníku 2010 patří Sauvignon, Ryzlink rýnský a Zweigeltrebe, zemská vína z hroznů cukernatosti nad 21 stupňů.
Vinný sklep s ubytováním U Kubíků
Naše rodinné vinařství se nachází v Bořeticích v areálu vinných sklepů "Kraví hora". Nabízíme posezení s degustací ve vinném sklepě s kapacitou až pro 55 osob a ubytování přímo nad vinným sklepem. Prostředí se výborně hodí pro rodinné oslavy nebo různé firemní akce.