Vinařství Petříček
Dovolujeme si Vám představit naše malé rodinné vinařství Petříček z Hovoran, které se nachází ve Slovácké vinařské podoblasti. Tradice pěstování révy vinné a výroba vína začala již v polovině minulého století, kdy náš pradědeček vysázel první keře révy vinné a položil tak základy vinařství v naší rodině. V současné době je pro nás tato činnost, s rozsahem v malé míře kolem tří tisíc hlav révy, velkým koníčkem a zálibou.
Vinařství Jiří Radocha
V ROCE 2009 JSEM NALAHVOVAL SVÉ PRVNÍ VÍNO POD ETIKETOU A ZAČALA SE PSÁT HISTORIE VINAŘSTVÍ RADOCHA, TÍM JSEM SI SPLNIL SVŮJ VELKÝ SEN O VLASTNÍM VINAŘSTVÍ.
VÍNO SE MI STALO NEJEN KONÍČKEM, ALE HLAVNĚ VÁŠNÍ, LÁSKOU A ŽIVOTNÍM STYLEM. VÍM, ŽE UŽ JSEM S VÍNEM NA VŽDYCKY SPJATÝ, STEJNĚ JAKO S MILOVANÝMI ČEJKOVICEMI, KDE VINAŘÍM. ŽIVOT BEZ VÍNA SI JIŽ NEDOVEDU PŘEDSTAVIT.
NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ NEJSOU ŽÁDNÉ LETITÉ TRADICE, ZKUŠENOSTI PŘEDKŮ A HISTORIE PO NĚKOLIK STOLETÍ ZPĚT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ JE LÁSKA K VÍNU A ODHODLÁNÍ.
Vinařství Lukáš Hlinecký
Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký
Vinařství Vlastimil Konečný a syn
Vinařství provozované otcem a synem se věnuje přívlastkovým vínům širší odrůdové palety. Vyzrálé aromatické odrůdy dosahují při jejich způsobu vinifikace velmi dobré kondice i při delší archivaci.
Vinařství Bíza
Rodinná firma založená v roce 1999 navazuje již na třetí vinařskou generaci. Produkce Vinařství Bíza je zaměřena výhradně na přívlastková a archivní vína. Firma vyrábí 70% červených vín své produkce. Filozofie firmy je vyrábět nejkvalitnější červená vína v ČR.
VÍNO ČERVENKA
Rodinné vinařství, láska k vínu, úcta k půdě a k přírodě:
Vinařství vzniklo přirozenou cestou a navázalo na několik generací výroby vína v rodině. Cílem je vyrábět kvalitní přívlastková vína s důrazem na odrůdovost, svěží vůni a ovocnou chuť Hrozny jen z vlastních vinic – kontrola kvality a vyzrálosti hroznů, které jsou potřeba vyrobě kvalitních přívlastkových vín (jen přírodní cukr). Klademe velký důraz na práce ve vinici.
Víno Herzán Čejkovice
Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.
Vinařství Otto Ilčík
Vinařství Otto Ilčík je rodinný podnik vytvářející bílá, růžová a červená vína pouze z vlastních vinic na špičkových viničních tratích v okolí obce. Láska k vínu, vinicím a přírodě má v rodině tradici mnoha generací. Současná generace klade při vytváření vín důraz na jemnost a čistotu chuti. Záměrně se specializuje pouze na několik odrůd révy, jejichž vlastnostem se snaží rok od roku více porozumět. Spojuje přírodnost, originalitu chuti vín a vyhýbá se uniformitě. Styl vín má zřetelný rukopis vinaře a odlišuje se od velkovýrobních technologií.
Víno Hnidák s.r.o.
V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků.
Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.
Vinařství Hřiba
Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.
Víno Drábek
Jsme malé rodinné vinařství v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín.
Cesta vinaře Zdeňka Drábka začala již v jeho 15 letech, kdy s nevlastním otcem vyráběli víno pro svou vlastní spotřebu. V roce 2017 se rozhodl opět vrátit k malému vinařství a založil Víno Drábek a tak nabídl své vína i široké veřejnosti.
Víno Sýkora, s.r.o.
Jsme rodinná firma zabývající se vinohradnictvím, vinařstvím a obchodem s vínem, která vznikla na podzim roku 2001 a navázala tak na čtyři generace vinařících předků.
Hospodaříme ve Velkopavlovické vinařské podoblasti přibližně na 41ha vinic v duchu integrované produkce. Promyšlenými sezónními prácemi dosahujeme vysoké kvality hroznů, které jsou přívlastkové kvality. Naše vína jsou vyráběna v maximálně technologicky vybaveném vinařském provozu.
Víno Sýkora, s.r.o.
Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.
Sklep Na Bařině
Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.
Víno Hřiba & Robek s.r.o.
Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.
Vinařství Vydařelý a Vinařství Holomáč
Rodinné vinařství Vydařelý&Holomáč se nachází na jižní Moravě v malebné vinařské obci Čejkovice. Vinařství bylo založeno roku 1991, kdy došlo k provázání obou rodin, a navazuje na tradici několika generací, které svůj život zasvětily pěstování vinic a výrobě čejkovického vína. Při výrobě vína vyznáváme tradiční postupy provázané s nejmodernějšími dostupnými technologiemi, díky nimž vnikají nádherná odrůdová vína.
HOTAŘ Čejkovice s.r.o.
Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.
Rodinné vinařství Libor Veverka
Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů.
Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.
Bronislav Grmolec
Tradice rodinného vinařství Grmolec na Moravském Slovácku sahá až do roku 1889, kdy první keř révy vinné vysázel František Grmolec a později spolu se synem Janem začal s výrobou révových vín v jednom z nejstarších kamenných sklepů v Hovoranech. Na tuto tradici postupně navázal Ing. Josef Grmolec, který v roce 1976 a 1986 vysadil nové vinice. V roce 1983 začal budovat nové sklepní hospodářství. V posledních letech se pěstování révy vinné a výrobě vína věnuje s nejmladším synem Bronislavem.