Skip to main content

Vinařství Podrábský

Jsme malé rodinné vinařství. Hrozny pro výrobu bílých i červených vín nakupujeme z Ovocnářství Ing. Jana Matouška z viniční trati Ovčáry v Blahoticích u Slaného. Zpracování a lisování hroznů provádíme v lisovně Jeviněvského vinařství, které vlastní vinice jihovýchodně od památné hory Říp. Školení, zrání a láhvování vín provádíme v našem sklepě v Roudnici nad Labem. Při výrobě vín využíváme dlouholetých pětačtyřicetiletých zkušeností získaných při našem minulém působení v zámeckém vinařství Roudnice nad Labem.

Vinařství Kovář

Vinařství Kovář je malé rodinné vinařství v malebné obci Vlčnov na jižní moravě, vytvářející svá vína na samotném okraji Slovácké podoblasti v obci proslulé barvitou krásou krojů, vinařstvím a především svými zvyky a obyčeji. Naše vinařství produkuje vína převážně z vlastních hroznů sbíraných ručně na tratích ve Vlčnově v nejvyšší možné fenologické kvalitě. Jen malé množství vína je vyráběno z pečlivě vybraných hroznů našich dlouholetých dodavatelů ze Slovácké podoblasti.

Vinařství Vrba Marian

Rodinné Vinařství Vrba bylo založeno v druhé polovině roku 2009 a to v Mutěnicích, které patří mezi jedny z největších vinařských obcí České republiky. Jsme mladé rozvíjející se vinařství, v současné době obhospodařujeme necelý jeden hektar vinic, pro nedostatek, kupujeme jen ty nejkvalitnější hrozny z okolních vesnic - oblast Slovácká a Velkopavlovická, což dělá 90% naší produkce. Naší snahou je výroba lehkých - svěžích přívlastkových vín s ovocnou chutí, příjemnou kyselinkou ...... přijďte ochutnat! Hrozny zpracováváme moderními a šetrnými metodami - odkalení moštu, zakvášení ušlechtilými kvasinkami, řízená teplota při kvašení pro udržení aroma ve víně, odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí. Vína červená zrají v dřevěných sudech, část leží v barrique sudech,vše ve vlastním vinném sklepě. Všechny námi vyrobené produkty jsou určena do gastronomie, hlavně pro všechny milovníky vína. Naše stěžejní odrůdy - Ryzlink Rýnský, Sauvignon, Ryzlink Vlašský,Veltlínské Zelené, Rulandské Šedé,Chardonnay,Cabernet Sauvignon rosé, Tramín červený, Dornfelder, Svatovavřinecké, Frankovka . Vinný sklep se nachází v lokalitě s téměř pěti sty vinnými sklepy zvané “Bůdy” v ulici Horská, je postaven na jednom z nejvyšších míst v Mutěnicích, kde je krásný výhled na obec a okolí.

VINAŘSTVÍ POD HRADEM s.r.o.

Rodinné vinařství z Klentnice zaměřené na terroir vína z Pálavy a okolí. Vinařství nabízí kromě vynikajících přívlastkových vín i klasické sekty, jemně perlivá a slámová vína. Návštěvníci mohou od jara do podzimu využít krásné posezení ve vinohradu s nezapomenutelným výhledem na Pálavu, její hrady a okolí. Milovníci netradičních zážitků pak mohou přespat v sudech přímo ve vinici.

VÍNO HRUŠKA s.r.o.

Sídlo naší společnosti VÍNO HRUŠKA je v malebné obci Blatnička, kde využíváme místního terroir k výrobě kvalitních a odrůdově charakteristických vín již po desetiletí. Tajemstvím našeho úspěchu je jednoznačně kvalita vín, poskytované služby a prostředí, ve kterém naše produkty nabízíme. Dbáme na harmonii a smysluplnost vína jako dárku, a proto jsme se rozhodli vsadit na ruční práci při dekorování našich lahví a přidat tak každé láhvi vína ještě vyšší hodnotu. Zastavte se u nás na krátké posezení a načerpejte inspiraci pro další výlety.

Rodinné vinařství Buštík

Zaměřujeme se na výrobu malých šarží vysoce kvalitních vín. Zpracování hroznů probíhá za pomoci moderní technologie. Klademe důraz na rychlé a šetrné zpracování. Bílá vína po vylisování na pneumatickém lisu jsou vyráběna metodou řízeného kvašení a zrají v kameninových nádobách. Červená vína po fermentaci a následném biologickém odbourání kyselin zrají v nových i starších dřevěných sudech typu barrique. Naše vína jsou vyráběna s láskou a díky tomu mají vynikající vůni i chuť.

Vinařství SIMENON

Vinařství je mladé, tudíž se řídí těmi nejmodernějšími způsoby výroby, přičemž nezapomíná na tradici výroby. Filozofií je skloubit moderní prvky s tradičními postupy. Důraz je především kladen na zdravotní stav hroznů, šetrné zpracování a ošetření hroznů a rmutu. Zaměřujeme se na typické odrůdy pro Znojemsko (Ryzlink rýnský, Sauvignon blanc a Veltlínské zelené).

Vinařství U Dvou lip, s.r.o.

Nově vzniklé Vinařství U Dvou lip hospodaří nedaleko obce Hýsly na 35 ha vinic a zaměřuje se na produkci Bio vín a přívlastkových vín. Při pěstování hroznů je kladen velký důraz na šetrné zacházení s jedinečnou krajinou v tomto malebném koutě Slovácka. Dominantu vinic v podhůří Chřibů tvoří urostlé lípy se sochou svatého Jana Nepomuckého. Toto místo, a s ním spojený příběh o Johance a velké lásce, inspirovalo kapelu Čechomor ke složení písničky Johančiny slzy.

Víno Prokeš

Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech. S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích. Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.

Vičické vinařství Mikulášek

Vičické vinařství Mikulášek bylo založeno roku 2012 jako rodinná firma Aloisem Mikuláškem a jeho syny Robertem a Jakubem. Ačkoliv Březno u Chomutova (kam Vičice spadají) není milovníkům vína příliš známo, jedná se o historické místo spojené s pěstováním révy minimálně od 13. stol.

Vinařství Ondřej Brdečko

Malé(mikro) vinařství se sídlem v Kobylí, kde pod rukama mladého sklepmistra Ondřeje Brdečka vznikají limitované partie exkluzivních, originálních a netuctových vín. Při výrobě je kladen důraz na kvalitní surovinu, protože jenom z ní jsme schopni vytvořit neopakovatelný dar přírody. Vyrábíme vína senzoricky čistých chutí a vůní s důrazem na odraz místního nezaměnitelného "terroir" Modrých Hor. Naším cílem je totiž, aby se naše víno pro zákazníka stalo synonymem poctivé práce, které je hrdé na to, kde bylo vypěstováno. Malé šarže velkých vín!

Geltschberg Wines - Vinařství Horní Chobolice

Vinařství Geltschberg bylo založeno v roce 2008 a v posledních letech rozšířilo svoji plochu až na aktuální 8 hektarů vinic. Nachází se v malebné vesnici na úpatí hory Sedlo, která nabízí ideální mikroklimatické podmínky pro výrobu vín. Rekonstruujeme starý statek, kde bude restaurace a obchod s regionálními produkty. V nabídce máme vína vhodná pro každodenní osvěžení, stejně jako speciální vína vhodná pro výjimečné příležitosti. Mezi jinými Dornfelder, Don Pinot, Mueller Thurgau a Ryzlink Rýnský. Nabízíme i degustace a speciální edice vín.

Rodinné vinařství Gréger

Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...

Rodinné vinařství Minařík

Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.

Vinařství Radovan Foukal

Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.

Vinařství Němeček

Vinařství Němeček bylo založeno v roce 2011. Dnes hospodaří na 2 ha vinic v systému integrované produkce a vyrábí vína čistě malovinařskými postupy. Vína vyrábí dlouhou macerací rmutu, neřízeným kvašením a při školení vína nepoužívá žádné umělé preparáty. Suchá vína jsou pouze hrubě filtrována - zákazník tak dostává opravdu přírodní živý produkt. Vína z Vinařství Němeček mají osobitý charakter nejsevernější vinařské oblasti s výrazným odrůdovým buketem a pikantní kyselinkou. Jejich zajímavostí je velká různorodost podle ročníku, zvolené technologie sklepmistrem, vinohradníka a šarže.

Zelený sklep

Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.

Jeviněvské vinařství

Řízením osudu, v polovině devadesátých let koupil Ing. Štěpán Sedlák v Jeviněvsi dům s pozemkem, na kterém kdysi bývala historická vinice rodu Chotků. Jeviněves je z toho pohledu zajímavé, na dlouhou dobu zapomenuté místo na vinařské mapě Mělnicka. V análech Památníku národního písemnictví je pěstování révy v Jeviněvsi doloženo roku 1295. Od roku 1698 zde hospodařili Chotkové a je známo, že například v 19. století jim podstatná část zdejšího vína sloužila pro vlastní potřebu a menší část lahvovali a prodávali jako Jeviněvský riesling a Jeviněvské červené kabinetní. Po roce 1918 se stal majitelem pozemků stát, spravoval je Státní statek Lány a později to byla školní vinice Vysoké školy zemědělské. Když pak školní hospodářství přešlo do Mělníka, jeviněvská vinice pustla. Šestihektarový vinohrad na krásném strmém svahu s opukovým podložím je postupně obnovován

Zámecké vinařství Bzenec s.r.o.

ZÁMECKÉ VINAŘSTVÍ BZENEC s.r.o. dodává kvalitní tichá moravská vína na domácí i zahraniční trh. Důraz je kladen na odrůdovou charakteristiku, technologickou čistotu a moderní projev všech produkovaných vín. Nabízí vína s jedinečnou a nezaměnitelnou odrůdovou chutí a vůní, která pochází z hroznů s garantovaným původem vinařské oblasti Morava, z vybraných vinařských obcí tří podoblastí: mikulovské, slovácké, znojemské. Pro výrobu originálních moravských vín dnes Zámecké vinařství Bzenec využívá nejmodernější vinařské technologie. Používáním řízené technologie kvašení v kombinaci s osobitým přístupem vyrábí vína nejvyšší kvality, která mají svou „duši“. DEGUSTAČNÍ SKLEP Nádherné historické prostory zámeckého sklepení přímo vybízelo k zamyšlení, jak využít potenciál spletitých chodeb a krásných zákoutí. Nyní jsou Vám k dispozici nové degustační prostory, které jsme umístili do jedné z nejkrásnějších sklepních místností. Původní stěny a klenby, masivní dubový nábytek a elegantní osvětlení. Díky nimž zde vládne dokonalá kombinace a architektonická harmonie.

Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.