Josef Prygl
Jsme malé rodinné vinařství ze Starého Poddvorova na Slovácku. Základem našeho vinařství je péče od jarních prací na vinici až po dodání vína na vaše stoly. Zakládáme si na poctivé práci, která spolu se sluncem a naší láskou je v našem víně.
Krásná hora s.r.o.
Vinařství zaměřené především na trať, po které je pojmenováno. Vinice jsou v ekologické produkci a při jejich ošetřování vinařství pracuje i s prvky biodynamiky. Vinařský provoz s terasou a degustační místností s výhledem do vinic je architektonicky ceněný. Nachází se u něj památkově opravená nejstarší viniční búda ve Starém Poddvorově.
Vinařství Bařina Tomáš
Vinařství založeno v roce 2004. Malé rodinné vinařství zaměřeno na menší partie vín z hroznů z vlastních vinic. Hrozny i poté vína jsou pečlivě zpracovávána a opečovávana. Degustační programy z vlastních lokálních a sezónních potravin.
Vinný sklep Na Vyšicku
Sklepní areál se začal budovat v roce 1989. Jeho kapacita v té době byla cca 20 osob, dnes je již mnohem větší. Jeho stávající kapacita je něco kolem 120 osob. Návštěvníci mohou posedět ve dvou místno- stech o kapacitě 2x 50 osob nebo v odděleném salónku pro 20 osob.
V rozlehlých sklepních prostorách si můžete prohlédnout samotný vinný sklep vč. sudů s vínem, posezení popř. salónek nebo také archivní sklepy.
Jaroslav Nešpor - Vinné sklepy Podluží
Jaroslav Nešpor se vinařství profesionálně věnuje od roku 1997, je členem sdružení vinařů Collegium Vinitorum. Hospodaří na 1 ha v tratích Stará hora a Vinohrady. Uvedenou skladbu doplňují některé málo známé odrůdy jako je Dunaj, Vioner, Solaris, Rulerr, Noria, Syrah.
Vinařství Fila
Mladé rodinné vinařství, které vyrábí víno z vlastních ekologicky obhospodařovaných vinic. Sklizně jsou vždy záměrně redukovány. Při rozšiřování vinic se vinařství specializuje na Rulandské šedé, dále je pěstováno pouze pár místně prověřených odrůd. Vinařství se pravidelně zapojuje do akcí na podporu vinařské turistiky např. dny otevřených sklepů
Vinařství Konečný Čejkovice
Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.
Zemědělská a.s. Čejkovice
Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.
Vinařství Leoš Urbánek
Naše vinařství má kořeny od roku 1930 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích.
Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a technologie dává našim vínům výjimečný osobitý charakter.
Rádi uvítáme turisty, kterým můžeme nabídnout prohlídku našich sklepů s řízenou ochutnávkou vín i prohlídky technologického zázemí s odborným výkladem. Dále nabízíme v nové degustační místnosti ochutnávku pro max. 25 osob.
Tož přijeďte ochutnat.........
Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice
Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.
Vinařství Nešpor & Rajský - Collegium Vinitorum
Organické víno není móda, jsou to kořeny. Pěstovat víno tak, jak je nám v přírodě darované. Nebojovat jedy za účelem vyššího výnosu, ale s pokorou nechávat dozrát jen ty nejlepší hrozny. A výsledek? Zdravá půda, čistá voda a místo síry vůně tymiánu a šalvěje.
Naše vína nejsou výtvorem moderních přípravků a technologií, ale výtvorem zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic.
Vinařství Veverka
Vznik našeho rodinného vinařství se datuje rokem 1992, kdy jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinnou tradici a bohaté zkušenosti s pěstováním révy. V současnosti hospodaříme na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních tratích Čejkovic, ležících v jedné z nejteplejších lokalit jižní Moravy s velmi příznivými klimatickými a půdními podmínkami.
Specializujeme se na kvalitní přívlastková vína, která vznikají už na keři ve vinici. Jedině tak můžeme obstát v konkurenci.
Vinařství Lekavý
První zmínka o rodokmenu Lekavých je uvedena dle kroniky roku 1673.
V té době naši předkové obhospodařovali půdu Bojanovského katastru a ze značné části řezali vinice,
z čehož vyplývá, že podstatnou částí obživy našich předků byla práce ve vinohradnictví a vinařství.
Svědčí o tom taktéž vinařské sklepy – bůdy v Dolních Bojanovicích.
Naše rodinné vinařství ještě donedávna používalo ke skladování vína náš starý sklep,
který byl vystavěn kolem roku 1850.V současnosti vyrábíme vína v nově zbudovaném vinařském prostoru.
Vinařství Glosovi - Helena Glosová
Rodinné vinařství vzniklo v roce 1992, na jeho chodu se podílí Lubomír Glos , jeho manželka Helena a děti Lubomír a Eva.
Od roku 1997 jsme členy sdružení vinařů z Moravské Nové Vsi a Mikulčic Collegium Vinitorum®.
Obhospodařujeme 6 ha vinic v Moravské Nové Vsi, ve viničních tratích Vinohrady a Stará hora.
Specializujeme se na produkci vysoce kvalitních přívlastkových vín , která vyrábíme tradičními způsoby, bez použití přídatných látek a speciálních kvasinek.
Naše vína pravidelně získávají ocenění na významných vinařských soutěžích.
Vinařství Glosovi - Lubomír Glos
Zaměřili jsme se na výrobu přívlastkových vín z tradičních, nových i méně známých odrůd. Naše cibébové výběry získaly řadu ocenění na domácích i zahraničních soutěžích. Přijeďte ochutnat Cabernet Moravii, Fratavu nebo Modravu přímo k otci těchto odrůd.
Vinný sklep Černý
Jedná se o tradiční rodinný soukromý vinný sklep. Vhodné pro menší uzavřené společnosti, které mají zájem o klidné posezení se svými blízkými a přátely při ochutnávce kvalitních odrůdových vín při různých příležitostech (např. narozeniny, firemní akce, výroční setkání atd.).
Bojanovský sklep Uherek
Vinařství je situováno v srdci slováckého Podluží - Dolních Bojanovicích. Vína vznikají pod rukami sklepmistra Jiřího Uherka, který absolvoval na Mendelově univerzitě obor Vinohradnictví a vinařství. Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenášíme charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoříme vína odrůdová a cuvée 4+1 Element. Cílem je maximalizovat potenciál z vinice a tvořit vína s výrazným odrůdovým charakterem a plným tělem k dlouhé archivaci. Vína jsou určena především pro vyšší gastronomii, privátní klientelu a kvalitní vinotéky.
Šebestovo vinařství - Pavel Šebesta
založena r.2000.výroba přívlastkových vín z regulovaných sklizní.
VINACZ, spol. s r.o.
Vinacz, spol. s r. o. je stabilní, prosperující a rychle se rozvíjející společnost. Hlavní provozovna firmy se nachází v malebné vesnici Dolní Bojanovice, jenž je považována za jednu z důležitých vinařských tepen, kde se víno pěstuje již celá desetiletí.
Prioritou firmy je výroba a prodej vysoce kvalitních vín v balení Bag in Box i lahvových vín a vinných produktů. Nabízíme širokou paletu zahraničních vín. Víno získáváme od zavedených a zkušených vinařských společností z celé Evropy.
Vinařství Blažek
Naše malé rodinné vinařství najdete v Dolních Bojanovicích. Zabýváme se výrobou zemských a jakostních vín s přívlastkem. Mezi naše pěstované odrůdy patří: Ryzlink rýnský, Sauvignon, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Pálava, Frankovka, Merlot, Dornfelder.
Úrodu ve vinicích redukujeme, aby byl předpoklad pro dosažení vysoké kvality vín. Všechny hrozny sbíráme ručně. Při výrobě vín dbáme na šetrné zacházení se surovinou od mletí hroznů přes lisování, řízené kvašení až po školení vín a filtrací před lahvováním.