Vinařství Zbyněk Osička
Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky?
Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.
Vinařství Zapletal
Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.
Vinařství Nestarec
Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“
Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.
Rodinné vinařství Chrenka
Hrozny na výrobu vína zpracováváme moderní technologií (nerezový mlýnkoodzrňovač a pneumatický lis) - po vylisování mošt odkalujeme pomocí flotace a poté se mošt zakvasí ušlechtěnýma kvasinkami. Fermentace probíhá za pomoci řízeného kvašeni. Po vykvašeni víno uchováváme v nerezových a plastových nádržích. Na výrobu červeného vína používáme metodu nakvašení v otevřených kádích s ručním mícháním.
Vinař Marek Pšovský
Výroba vína od roku 1996 se zaměřením na produkci přívlastkových vín.
Vinařství U sv. Kříže s.r.o.
Na okraji Vrchních Nechor a přece v centru legendární prušánecké sklepní kolonie sídlí malé Vinařství U svatého Kříže. Podle staré sakrální památky, kde se každoročně koná slavnost, pojmenoval své vinařství Pavel Matušek, který profesionálně hospodaří na rodinných vinicích od roku 2002. Jeho vína, v nichž se zrcadlí laskavost, klidná a neuspěchaná povaha hospodáře, byla zařazena do Malé encyklopedie vín, Neronet ročníku 2008 ozdobil valtický Salon vín.
Milan Vašíček - vinař z Prušánek
Naše vinařství obhospodařuje asi 5 ha vlastních vinic v lokalitě Prušánky a Josefov. Soustřeďujeme se na produkci vysoce kvalitních přírodních, převážně suchých přívlastkových vín. Hlavní důraz klademe na osobitost a jedinečnost našich vín. Vinařství se nachází v atraktivní lokalitě vinných sklepů "Nechory". Tabulka na sklepním žudru oznamuje, že vinařství je nositelem certifikace pro špičková zařízení vinařské turistky spolu s přilehlým penzionem " Nechorka ".
Jan Zálešák - VÍNO NECHORY
Vinařství se nachází ve vinařské oblasti Morava, podoblast slovácká, vinařská obec Prušánky. V současné době firma obhospodařuje vinice o rozloze 6 hektarů. Firma je zaměřena na produkci jakostních a přívlastkových vín s využitím hroznů z vlastní produkce. Procesu produkce hroznů a vzniku vína je věnována maximální péče s cílem produkce vín té nejvyšší kvality.Při výrobě vína jsou využívány moderní technologie řízeného kvašení a jablečno mléčné fermentace. O kvalitě vyráběných vín svědčí četná ocenění z vinařských výstav.
Vinařství David Osička
VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB
HABÁNSKÉ SKLEPY, spol. s r.o.
Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích před čtyřmi staletími Habány, mírumilovnými lidmi, kteří si na Moravě získali respekt jako zruční řemeslníci a vynikající vinaři. Díky jejich dědictví vznikají i dnes v Habánských sklepích jedinečná vína s neopakovatelným charakterem - vína, která mají duši. Stejně jako před čtyřmi staletími.
Ing. Ladislav Kovár
Naše vinařství vzniklo sice v rodině s vinařskou tradicí, ale konkrétní impuls k založení byl u nás vlastně nezbytností - dostali jsme zpět v restituci vinohrady a jako správní hospodáři jsme se jich ujali a později jsme plochy rozšířili, část dokoupili a další část sami vysadili. Hospodaříme na 8,2 ha průměrně pětadvacetiletých vinohradů rozložených v tratích Podkovné, Nechory a Díly u Nechor v okolí Prušánek. Víno vyrábíme z vlastních hroznů, od menších pěstitelů ze stejných tratí dokupujeme hrozny pouze v případě nezbytné potřeby.
Vinařství Melchrt
Sklep, kde můžete ochutnat a zakoupit naše víno se nachází uprostřed "Nechor" - vesnička vinný sklepů spadající pod obec Prušánky. Výroba vína je zaměřena hlavně na lahvová vína. Při návštěvě našeho sklepa Vám zaručujeme, že se Vám bude věnovat přímo vinař.
Rodinné vinařství Sedlák
Rodinné vinařství SEDLÁK navazuje již na čtvrtou generaci, kdy její počátky sahají do roku 1918. Základní filozofií je vyrábět co nejpřírodnější, vysoce kvalitní přívlastková vína s typickým charakterem a svěžestí vín velkopavlovické vinařské podoblasti. Snahou je navázat na staré a bohaté vinařské tradice v harmonii s využitím moderní technologie.
Vinné sklepy U Jeňoura a Hotel Beatrice
Jsme enogastronomický podnik rodinného typu s velmi individuálním a flexibilním přístupem ke klientovi. Vinné sklepy U Jeňoura se nachází ve vinařské vesničce Nechory, nedaleko Hodonína. Jsme připraveni uspořádat akce pro 5 až 300 osob. Provozujeme hotel Beatrice (s kapacitou 75 lůžek a konferenčním sálem až pro 130 hostů), který je 1. pasivním hotelem v ČR. Variabilita našich služeb je opravdu veliká – od pravé zabíjačky, přes typické moravské menu mnoha úrovní, velkolepé firemní akce či garden party až po gurmánské menu s výtečnými víny.
Ing. Jan Osička
zpět. Profesně se vinařstvím začal zabývat Jan Osička starší v roce 1990, kdy ve svém tehdejším vinném sklepě začal prodávat své víno a provozovat hostinskou činnost. Současnou podobu vinařství získalo v roce 2004, kdy jsme postavili větší sklep i s ubytováním se zaměřením na vinařskou agroturistiku. Postupně rozšiřujeme jak výrobu tak plochy vinic.
VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o.
Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů. „Poctivost ve vinohradě, čistota ve sklepě, kvalita hroznů, moderní technologie a spokojený zákazník"
Sůkal Milan
Vlastníme celkem 4,5 ha vinic ve vinařských obcích Starý Poddvorov (mutěnická vinařská oblast), Josefov a Dolní Bojanovice (vinařská oblast Podluží). Hlavní odrůdy jsou Neuburské, Veltlínské zelené, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé i modré, Tramín červený, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia.
Naše vína získala řadu ocenění na prestižních výstavách vín v České republice.
Vinařství Hnidák
Vinařství v Novém Poddvorově od nepaměti (otec, děd atd.) Rozšířeno v roce 1991. Výroba vína zaměřena na vína přívlastková, V současnosti vinařství provozují syn a zeť.