Skip to main content

Víno Sýkora, s.r.o.

Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.

Sklep Na Bařině

Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.

Víno Hřiba & Robek s.r.o.

Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.

TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE, vinařské družstvo

Tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení ale i pýchy z vykonané práce. Pokračování zkušeností a tradice, jež se dědí z pokolení na pokolení, začalo již v dobách temného středověku a pokračuje dodnes. Navštivte naše historické sklepení a sklepní vinárnu, prohlídka je doplněna výkladem o historii a vinařství a také degustací vín.

Vinařství Lukáš Hlinecký

Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký

Jaroslav Salajka

Rok založení 1998, člen sdružení Collegium Vinitorum. Od začátku výroba jen lahvových vín, filozofie co nejméně technologických zásahů do vína.

Víno Herzán Čejkovice

Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.

Jakub ŠAMŠULA vinařství

Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

Vinařství Mezi sklepy Čejkovice

Vinařství Mezi sklepy sídlí ve vinařské obci Čejkovice, která je třetí největší vinařskou obcí u nás. Podobu, jakou má vinařství dnes, dostalo v roce 2009, kdy se k majiteli Liboru Pavkovi přidal i jeho syn Richard a přinesl do vinařství modernější postupy. Od této doby se firma zaměřuje pouze na výrobu lahvového vína. Veškeré vlastní vinice jsou v systému integrované produkce, což je nejrozšířenější směr ekologické produkce ve vinohradnictví.

Vinařství Čech s.r.o.

Provozovna naší firmy, postavená v roce 2000, se nachází na okraji Tvrdonic. Je vybavena nejmodernější vinařskou technologií a převážná většina produkce je zaměřena na vysoce kvalitní přívlastková vína. Hospodaříme na 25 hektarech vlastních vinic v katastru Tvrdonice a Týnec, které jsou obhospodařovány v režimu BIO. Z bílých odrůd najdete na našich vinicích Sauvignon, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Chardonnay. Z červených pak hlavně Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Neronet, Dornfelder.

BMVinařství s.r.o.

BMVinařství aneb Balgovo malé vinařství je rodinná firma, kterou vede Jan Balga se svojí dcerou Nicol. Toto moderní vinařství zpracovává hrozny z 20 ha vlastních vinic. Naše krédo: DOBRÝM VÍNEM CHCEME DĚLAT RADOST SOBĚ I VÁM, ABY SE NAŠE VINAŘSTVÍ STALO I VAŠÍM VINAŘSTVÍM.

Vinařství Pfeffer s.r.o.

Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů. Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství. V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.

Vinařství Fojtík

Po dlouholetých zkušenostech jsme se naučili pracovat s odrůdami, které umožňují nejlépe využít specifický charakter zdejších tratí a přenést jej do našeho vína. Reagujeme na nové trendy a přicházíme na trh se základní tak i netradiční kolekcí řady elegance. Vína vznikají propojením harmonie přírody s dotekem slunce. Naším sortimentem bychom rádi oslovili konzumenty, kteří ocení kvalitu a přesvědčí se, že i moravská vína dokáží konkurovat.

Rodinné vinařství Minařík

Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.

Rodinné vinařství Gréger

Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...

MITOMA Vrbice, s.r.o.

Rodinné vinařství se specializuje na výrobu vín spíše pro gastronomická zařízení a vinotéky. Výroba je situována v areálu bývalého ZD přímo u vinohradů a v posledních letech prošla zásadní rekonstrukcí. Ke dvacátému výročí založení uvedlo vinařství na trh svůj první sekt, vyrobený tradiční metodou kvašení v láhvi. S příchodem nové rodinné generace do vinařství se změnil nejen rukopis vín, ale i logo vinařství. Archivní sklep, ve kterém si mohou skupiny do 15 hostů objednat degustaci, najdete v krásné lokalitě vinných sklepů Stráž.

Vinařství Syfany

Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, je přesvědčen o tom, že víno je živý organismus, který si sám umí říct, kdy při svém vývoji potřebuje pomocnou ruku a kdy je třeba mu dát klid a dostatek času. Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Důraz je kladen na maximální kvalitu hroznů z redukované sklizně, jejich šetrné zpracování s použitím původních výrobních postupů, bez moderních technologií.

STAFICA spol. s r.o. Vrbice

Založena v r. 1993, převzetí po ZD Vrbice. Výroba tuzemských vín.

Víno Hradil

Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Marada Petr Ing. - Vinařství Petr Marada

Vinařství Petr Marada je mladé vinařství, založené v roce 2006 v Mikulčicích. Filosofie vinařství spočívá v jednoduchosti – čím menší vliv vinaře, tím větší ponechání prostoru individualitě vína. – zrání vína v čase – použití pouze nezbytného množství SO2 – zajímavé půdní profily jednotlivých vinic – řízené degustace v originálním sklepě.