Skip to main content

Vinařství Suchyňa

Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav. Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě. Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.

Švarc & Bílek

Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat

Vinařství Straka Rostislav

Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi. Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.

Rodinné vinařství Libor Průdek

Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).

RÉVA RAKVICE s.r.o.

Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.

Vinařství Radovan Foukal

Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.

Vinařství na soutoku Karel Průša

Poloha našeho výrobního zázemí, která nám zajišťuje dobrý přístup do všech čtyř moravských vinařských podoblastí, nás natolik inspirovala, že jsme se rozhodli pro vytvoření zatím naprosto unikátního projektu – vytvořit kolekci vín nejvýznamnějších moravských odrůd, které byly vypěstovány ve vinicích, jež jsou pro jejich pěstování typické, někdy až vyhlášené, a mají pro danou odrůdu ideální podmínky.

Vinařství Kurka

Jsme malé rodinné vinařství sídlící v Charvátské Nové Vsi. Zaměřujeme se především na bílá vína vyrobená z kvalitních moravských hroznů pocházejících z tratí v okolí Lednicko-Valtického areálu a Mikulova. Od počátku si zakládáme na poctivé práci a vína vyrábíme tak, abychom s nimi byli sami spokojeni. Velký důraz klademe na šetrný způsob zpracování hroznů. Tím myslíme zejména jejich mletí, lisování a zpracování moštů před samotným kvašením. Bílé víno následně zraje v malých nerezových tancích, modré odrůdy v dřevěných sudech.

Ing. Pavel Zíka, Monarcha vinařství Ritopeky

Monarcha vinařství Ritopeky je rodinné vinařství a nachází se v Slovácké vinařské podoblasti přímo v Lednicko-Valtickém areálu na cyklostezce (Ladenská cesta) mezi Apollonovým chrámem, statkem Nový Dvůr a chrámem Tří Grácií a sousedí s podoblastí Mikulovskou. Na jednom místě se nachází vinohrad s možností relaxace a posezení pod pergolou, v podzemí pak vinařství s výrobou a prodejem vlastního vína a původní zděný vinný sklep, ve kterém zrají naše červená vína v dubových sudech. firmy CADUS sídlící v srdci Burgundska.

Josef Mráz, vinař ze Staré Břeclavi

Vinařství zpracovává hrozny jen z vlastních vinic, produkuje výhradně vína s přívlastkem, která pravidelně získávají ocenění na tuzemských i mezinárodních soutěžích vín. Specialitou jsou přírodně sladká slámová, ledová vína a výběry z bobulí uváděná na trh v číslovaných láhvích a každoročně s novou originální etiketou. Sklep nabízí stylové posezení u krbu, v létě i pod pergolou, řízené degustace vín s odborným výkladem přímo u beček ve sklepě, krajové a zabíjačkové speciality, živou hudbu – cimbálovou muziku, harmonikáře.

Víno Rakvice spol. s r.o.

Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.

Makuch Martin

Založení 1997, prodej sudových vín z vlastních vinic. Vyrábíme a prodáváme jakostní a přívlastkové víno.

Malé vinařství Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Víno Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Bartonik

Nejen rodinné vinařství manželů Hany a Ing. Radka Bartoníka se syny Jakubem a Dominikem vychází z dlouholeté rodové tradice. Neprodukují pouze malé šarže osobitých vín při dosažení maximální kvality, ale tato rodinná firma se specializuje na výrobu dalších produktů z hroznů, moštů a sirupů z vlastních sadů a plantáží. „Život je o lidech a tvoří jej lidé" Rodina Bartoníkova

Bartoník - rodinné vinařství - Degustační prostory archivního sklepa

Nejen vinařství manželů Hany a Ing. Radka Bartoníka se syny Jakubem a Dominikem vychází z dlouholeté rodové tradice. Neprodukují pouze malé šarže osobitých vín při dosažení maximální kvality, ale tato rodinná firma se specializuje na výrobu dalších produktů z hroznů, moštů a sirupů z vlastních sadů a plantáží. „Život je o lidech a tvoří jej lidé" Rodina Bartoníkova

Vinařství Uher František

Malé rodinné vinařství vyrábí vína pouze z vlastních hroznů. Vína produkují v keramice, dřevěných sudech i nerezu. Snoubí se tu klasická i moderní technologie, vína jsou plná, odrůdově bohatá a charakteristická. Většina se pohybuje v přívlastku pozdní sběr, ale letos se povedl i výběr z bobulí. Přímo v centru, ve vinařství, může po předchozí objednávce zažít originální degustaci i 20 osob.

KOSÍK- vinařství z Tvrdonic

Vinařství začal budovat současný majitel MUDr.Pavel Kosík jako své hobby v r.2003 a postupně vzniklo vinařství, které v novým prostoerách včetně penzionu produkuje kvalitní víno oceněná množstvím medialí z domácí i mezinárodní scény, včetně vín zařazených do Salonu vín ČR.

Vinařství Výmola

Vinařství Výmola je rodinný podnik se sídlem ve slovácké obci Mikulčice. Vyrábíme odrůdová vína z hroznů výhradně z vlastní produkce. Veškeré hrozny pochází z vinohradů v tradičních viničních tratích v okolí obce Mikulčice. Při pěstování hroznů dbáme zásad integrované produkce. U výroby vína využíváme dlouholeté zkušenosti s ohledem na nejmodernější technologie. Součástí vinařství je také penzion s kapacitou 20-ti lůžek.

Vinařství Dvořáček LTM, s.r.o.

Jsme malou rodinnou firmou (otec, syn Tomáš a dcera Martina Magdaléna), která se zabývá pěstováním vinné révy a produkcí osobitých velkých vín několik desetiletí. Sám se zabývám pěstováním vinné révy od roku 1986 a produkcí vysoce jakostních přírodních moravských vín od roku 1996, profesionálně pak od roku 2000. Jsem členem Unie enologů ČR, zakladatelem a předsedou spolku Velká vína velkých vinic. Hospodaříme na 2 hektarech vlastních vinic a vinohradnictví i vinařství je náš velký koníček.