Vinařství Vlastimil Konečný a syn
Vinařství provozované otcem a synem se věnuje přívlastkovým vínům širší odrůdové palety. Vyzrálé aromatické odrůdy dosahují při jejich způsobu vinifikace velmi dobré kondice i při delší archivaci.
Vinařství Jiří Radocha
V ROCE 2009 JSEM NALAHVOVAL SVÉ PRVNÍ VÍNO POD ETIKETOU A ZAČALA SE PSÁT HISTORIE VINAŘSTVÍ RADOCHA, TÍM JSEM SI SPLNIL SVŮJ VELKÝ SEN O VLASTNÍM VINAŘSTVÍ.
VÍNO SE MI STALO NEJEN KONÍČKEM, ALE HLAVNĚ VÁŠNÍ, LÁSKOU A ŽIVOTNÍM STYLEM. VÍM, ŽE UŽ JSEM S VÍNEM NA VŽDYCKY SPJATÝ, STEJNĚ JAKO S MILOVANÝMI ČEJKOVICEMI, KDE VINAŘÍM. ŽIVOT BEZ VÍNA SI JIŽ NEDOVEDU PŘEDSTAVIT.
NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ NEJSOU ŽÁDNÉ LETITÉ TRADICE, ZKUŠENOSTI PŘEDKŮ A HISTORIE PO NĚKOLIK STOLETÍ ZPĚT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ JE LÁSKA K VÍNU A ODHODLÁNÍ.
Vinařství Novotný Bílek
Vinařství Novotný Bílek spojuje Dvě jména a dvě generace. Vinobraním v roce 2017 začal příběh našeho rodinného vinařství. Vinaříme v Čejkovicích, kde obhospodařujeme 2ha vinic. Zaměřujeme se na odrůdy, které nejlépe odráží Čejkovický terroir.
Rodinné vinařství Ševela
Rodinné vinařství Ševela sídlí ve vinařské obci Brumovice, která je součástí velkopavlovické podoblasti. Obhospodařuje 2,5 ha vinic. Celou úrodu zpracováváme ve sklepě a díky příznivým klimatickým podmínkám není nutné bílá vína přislazovat a červená minimálně. Pěstujeme odrůdy Müler Thurgau, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Tramín červený, Veltlínské zelené a z červených odrůd Svatovavřinecké, Rulandské modré a Frankovku. Jsme zapojeni v integrované produkci – tj. šetrné ošetřování vinic.
Vinařství Otto Ilčík
Vinařství Otto Ilčík je rodinný podnik vytvářející bílá, růžová a červená vína pouze z vlastních vinic na špičkových viničních tratích v okolí obce. Láska k vínu, vinicím a přírodě má v rodině tradici mnoha generací. Současná generace klade při vytváření vín důraz na jemnost a čistotu chuti. Záměrně se specializuje pouze na několik odrůd révy, jejichž vlastnostem se snaží rok od roku více porozumět. Spojuje přírodnost, originalitu chuti vín a vyhýbá se uniformitě. Styl vín má zřetelný rukopis vinaře a odlišuje se od velkovýrobních technologií.
Vinařství Veverka
Vznik našeho rodinného vinařství se datuje rokem 1992, kdy jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinnou tradici a bohaté zkušenosti s pěstováním révy. V současnosti hospodaříme na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních tratích Čejkovic, ležících v jedné z nejteplejších lokalit jižní Moravy s velmi příznivými klimatickými a půdními podmínkami.
Specializujeme se na kvalitní přívlastková vína, která vznikají už na keři ve vinici. Jedině tak můžeme obstát v konkurenci.
Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.
Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.
Vinařství Šlancar, s.r.o.
Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika.
Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.
VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o.
Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů. „Poctivost ve vinohradě, čistota ve sklepě, kvalita hroznů, moderní technologie a spokojený zákazník"
Makuch Martin
Založení 1997, prodej sudových vín z vlastních vinic. Vyrábíme a prodáváme jakostní a přívlastkové víno.
HOTAŘ Čejkovice s.r.o.
Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.
Víno Cichra
Víno děláme s láskou a výhradně z brumovských hroznů. Jsme mladé mikro vinařství, které si víno užívá, uchovává tradiční hodnoty vinaření a je otevřeno novým trendům.
Malé vinařství Klíma
Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.
Vinařství Jindřich Opluštil
Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1978, kdy byl vybudován ležácký sklep s lisovnou. Souběžně jsme rozšířili plochu vinic a v současné době obhospodařujeme 7000 ks keřů révy vinné v širokém sortimentu jak bílých tak i modrých odrůd. Vinice jsou vysázeny na pozemcích s mírným svahem jihovýcodní a jihozápadní expozice v katastrálním území obce Čejkovice, která se rozprostírá v nejteplejší oblasti jižní Moravy. Cílem naší činnosti je vypěstovat zdravé a dobře vyzrálé hrozny. Sklizeň hroznů provádíme v době nejlepší aromatické zralosti a zpracováváme za použití šetrné technologie-lisujeme na pneumatickém lisu. Naší filosofií je vyprodukovat co nejkvalitnější, odrůdově čistá jakostní a přívlastková vína. Vybraná vína z jednotlivých ročníků archivujeme a skladujeme pro další vyzrávání. Naší specialitou je výroba slámového vína v omezeném množství. Zveme všechny milovníky a znalce vína k návštěvě našeho vinařství, kde máte možnost vychutnat různé ovocné a květnaté tóny našich vín. Po domluvě organizujeme řízenou degustaci pro skupinu 10 osob a prodej vína přímo ze sklepa, který najdete v klidném prostředí ulice Mezi sklepy. V létě posezení před sklepem i pro cyklisty.
Víno Klíma
Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.
Omasta Stanislav
Ve Vinařství Omasta nabízíme přívlastková a ročníková vína mnoha odrůd velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti, která produkujeme v Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století.
Obhospodařujeme jeden hektar vlastních vinic, další hrozny vybíráme u dlouhodobých a ověřených dodavatelů. Získáte proto u nás širokou nabídku kvalitních vín mnoha odrůd, především bílých a rosé, ale nezapomínáme ani na červená vína, zejména Frankovku, Svatovavřinecké, Dornfelder a v omezeném množství Cabernet Moravia i Sauvignon.
Víno Hnidák s.r.o.
V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků.
Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.
Vinařství Hřiba
Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.
Víno Drábek
Jsme malé rodinné vinařství v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín.
Cesta vinaře Zdeňka Drábka začala již v jeho 15 letech, kdy s nevlastním otcem vyráběli víno pro svou vlastní spotřebu. V roce 2017 se rozhodl opět vrátit k malému vinařství a založil Víno Drábek a tak nabídl své vína i široké veřejnosti.
Víno Sýkora, s.r.o.
Jsme rodinná firma zabývající se vinohradnictvím, vinařstvím a obchodem s vínem, která vznikla na podzim roku 2001 a navázala tak na čtyři generace vinařících předků.
Hospodaříme ve Velkopavlovické vinařské podoblasti přibližně na 41ha vinic v duchu integrované produkce. Promyšlenými sezónními prácemi dosahujeme vysoké kvality hroznů, které jsou přívlastkové kvality. Naše vína jsou vyráběna v maximálně technologicky vybaveném vinařském provozu.