Skip to main content

Penzion a sklep u Nováků

Jsme malé rodinné vinařství, které obhospodařuje asi 11 ha vinic. Veškeré práce ve vinohradě i sklepě se snažíme dělat s rodinnými příslušníky. V roce 2014 jsme si postavili sklep s penzionem. Kapacita ubytování 27 lůžek. Ve sklepě část vín děláme s primární aromatikou a menším zbytkovým cukrem a druhou část děláme tradičnějšími postupy - delší nakvášení na rmutu, promíchávání vín na jemných kalech.

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školky“ založené v roce 1901, k jejímuž odkazu se hrdě hlásí. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni, které byly dokončeny později v Perné. Cílená selekce z nejlepších klonů udržovacího šlechtění ve spojení s půdními a klimatickými podmínkami, tzv. „terroir“, tvoří základ pro vypěstování výborné suroviny, převážně v nejvyšší jakosti, pro výrobu přívlastkových vín, která tvoří více než 90 % produkce.

VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.

Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.

Vinařství Mikulica

Naše vinařství vzniklo v roce 1993 a využili jsme zkušenosti generací rodiny při práci s vínem. Již od mládí nás učili poctivé práci ve vinici, později i ve sklepě. Díky krásným vinohradům jsme se zaměřili na produkci originálních vín s cílem co nejvyšší kvality vína a regionální charakteristiky jednotlivých odrůd. V současné době obhospodařujeme révu vinnou na rozloze přibližně 7 hektarů. Vinařství je členem spolku Víno z Velkých Pavlovic, VOC Vinice Velké Pavlovice a Mladí vinaři.

Vinařství Stávek Pavel a Radim

Naše vinařská firma je založena na tradici rodinného vinařství, která nás provází již od roku 1880. Od roku 1993 jsme začali s obnovou a výsadbou vinic. V roce 1998 jsme se pustili do výstavby nového vinařského hospodářství, které je v současné době dokončeno. Jsme zaměřeni na výrobu vysoce jakostních, přívlastkových, archivních a speciálních vín. Filozofie naší firmy je jednoduchá šetrnost vůči přírodě, kvalita vína a služeb spojených s vinařskou turistikou.

Vinařství Michal Kosík

Jsme malé vinařství z jižní Moravy, založené roku 1999 a hospodařící na celkové rozloze 1 ha vinic, ze kterých vyrábíme převážně kvalitní jakostní a přívlastková vína.

Vinařství Lovečkovi

Rodinné vinařství nacházející se v malebné jihomoravské obci Kobylí na Moravě. Zabýváme se výrobou a prodejem vín vyrobených z hroznů pěstovaných na Jižní Moravě. Ve vinném sklípku je možné objednat degustaci našich vín až pro 20 osob.

Vinařství Mezi Horami, s.r.o.

Protože Velké Pavlovice leží v mikroregionu Modrých Hor, kterému se díky jeho svahovým polohám a půdnímu složení říká krajina červených vín je naší filozofií vyrábět vysoce kvalitní červená vína typická pro naši oblast jako jsou Frankovka, André, Modrý Portugal a Svatovavřinecké. Z bílých odrůd Jsou hlavními Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Neuburské. Roční produkce kolem 25 tis. lahví určených převážně pro privátní klientelu.

Rodinné vinařství Krejčiřík

Rodinné vinařství Krejčiřík je klasickým příkladem přechodu tradic z generace na generaci a posunu názorů na výrobu vína při předávání této generační štafety. Radek Krejčiřík vyrábí své vlastní víno od patnácti let, profesí vinař není, ale své první zkušenosti získával již v dětství od rodičů. Po osamostatnění koupil dům i se sklepem, od roku 2000 vyráběl víno hlavně pro své přátele, ale postupně se začal zaměřovat na kvalitu, lahvovat, rozšiřovat výrobní kapacity. Vinařství používá hrozny ze dvou hektarů vlastních a pronajatých vinohradů v tratích Staré hory a Súdný, část surovin má také od rodinných příslušníků. Plocha původních rodinných vinohradů se postupně mírně zvětšuje. Ve sklepním hospodářství rozšířeném v roce 2007 používá vinařství při vinifikaci směs klasických a moderních metod. Větší část zakváší selektovanými kvasinkami, při kvašení používá chlazení a ohřev, ale například odrůdy André a Frankovka kvasí v otevřených kádích, neprobíhá u nich jablečno-mléčná fermentace, zato zrají před lahvováním nejdelší dobu. Výrobní fáze se odehrává převážně v nerezu, na zrání bílých i červených vín ve staletém rodinném sklepě používá Radek Krejčiřík dřevěné sudy. Rodinné vinařství sází na pomoc rodičů Matyldy a Jana, manželky Petry a dnes již také dětí Radka (9) a Dominika (5), z nichž ten starší už sám řídí ve vinici traktor a s jistotou se pohybuje i ve sklepě. 95 % z ročního objemu výroby kolem 6 000 lahví se prodá přímo ze sklepa, pro zjednodušení jako zemská vína. Ceny nepřekračují 140 korun. Vinařství nepořádá žádná klasická posezení pro zájezdy, ale je otevřené pro všechny zájemce, kteří si chtějí přijet ochutnat víno, povykládat si o něm a strávit u něj příjemné chvíle. Pro návštěvníky je přímo v areálu vinařského dvora připraveno ubytování ve čtyřech pokojích s maximální kapacitou až 20 lůžek (i s přistýlkami).

Vinařství Horák

Zkušenosti s vinařstvím 15 let - práce v prestižní vinařské firmě. Založení vlastního vinařství 2003. Výroba menších omezených šarží vín určených do gastronomie a vybraných vínoték.

Buchtovín

Zdravíme všechny milovníky vína, prostě se za námi zastavte nebo si objednejte vína na ochutnání nebo si u nás zarezervujte degustaci :) Budeme se na vás těšit.

Vinařství Herzánovi

V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.

Vinařství ZD Němčičky

Vinařství ZD Němčičky obhospodařuje celkem 250 ha půdy, z čehož je 92 ha vlastních vinic, 118 ha orné půdy a 40 ha sadů. Velkou změnou prošlo vinařství v roce 2015, kdy začalo vyrábět pouze láhvová vína, od té doby získalo více než 400 ocenění po celém světě. V nabídce má vína řady Klasik, freshová, šťavnatá vína s krásnou ovocnou primární aromatikou, vína řady Premium, plná, nazrálá vína s potenciálem zrání a nově řady Grand Vins, velká, opulentní vína která zrála v sudech.

VINIUM a.s.

Společnost VINIUM a. s. Velké Pavlovice je v současné době jedním z největších výrobců tichých vín v ČR. Historie firmy sahá do roku 1936, kdy dvě stovky zemědělců založily ve Velkých Pavlovicích vinařské družstvo VINOPA. Po éře národního podniku se v kupónové privatizaci stalo VINIUM akciovou společností. V roce 2004 dokončili akcionáři velké investice do špičkových technologií. Společnost tím získala nejmodernější zařízení pro výrobu révových vín v tuzemsku. Novým vlastníkem společnosti se v roce 2007 staly České vinařské závody a. s. ze skupiny Prosperita holding a. s. Společnost zaměstnává kolem stovky pracovníků. Hlavními dodavateli hroznů jsou AGRO Vnorovy, BJ VITIS Brno a ZEMAS Čejč. VINIUM a. s. se zaměřuje na široké spektrum odrůd. Bílá vína se zpracovávají metodou přímého lisování a řízeného kvašení. Hrozny modrých odrůd jsou zpracovány jak tradiční metodou, tak kvašením ve vinifikátorech nebo unikátní moderní technologií thermo-flash. Vína zrají v nerezu, 100 000 l červeného vína zraje v dřevěných sudech. Sklepmistrem pro bílá vína je Ján Gajda, pro červená Peter Mislovič. VINIUM a. s. vyrábí exkluzivní kolekce přívlastkových vín i vybraných jakostních vín pro gastronomii, do řetězců dodává vína všech kategorií. Zhruba polovina produkce pochází z dovozu. Výrobní portfolio se dělí do dvou hlavních řad - Gastro a Retail, každá má tři kvalitativní úrovně. Dále má vinařství v nabídce ledové a slámové víno, dárkové balení Cosmos a Breganze a archivní vína. V roce 2011 společnost vybudovala nové reprezentativní sklepní prostory, které jsou určeny pro pořádání firemních společenských akcí, degustací, ale jsou i pronajímány pro další příležitosti. V přípravě je nová vinotéka v těchto prostorách.

Vinařství Bařina

Rodinné vinařství Bařina je vinařstvím sídlícím ve vinařské obci Vrbice, podoblast velkopavlovická, jež je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji, jednou ze zajímavostí Vrbice jsou vinné sklepy vykopané v pískovcové skále. Naše vinařství hospodaří na 1ha vinic, které jsou vysazené v okolí Vrbice. Jsou to viniční tratě Záhumenice, Trkmanska a U skalky, ale po našem to jsou stále Široká, Hůrka a Špica.

Vinařství Pavel Mikulica

Vinařství pana Mikulicy se nachází v nejvýše položené obci Modrých Hor - Vrbici. Vyráběné nebo nabízené kategorie vín: zemské víno, jakostní víno, kabinetní víno, pozdní sběr, výběr z hroznů. Vyráběné nebo nabízené odrůdy bílých vín: Chardonnay, Irsai Oliver, Muškát moravský, Müller Thurgau, Neburské, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Tramín červený, Vetlínské zelené. Vyráběné nebo nabízené odrůdy červených vín: Cabernet Moravia, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Neronet, Svatovavřinecké, atd.

STAFICA spol. s r.o. Vrbice

Založena v r. 1993, převzetí po ZD Vrbice. Výroba tuzemských vín.

Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák

Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.

Vinařství Syfany

Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, je přesvědčen o tom, že víno je živý organismus, který si sám umí říct, kdy při svém vývoji potřebuje pomocnou ruku a kdy je třeba mu dát klid a dostatek času. Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Důraz je kladen na maximální kvalitu hroznů z redukované sklizně, jejich šetrné zpracování s použitím původních výrobních postupů, bez moderních technologií.