Skip to main content

Víno Sýkora, s.r.o.

Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.

Sklep Na Bařině

Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.

Víno Hřiba & Robek s.r.o.

Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.

Vinařství Lukáš Hlinecký

Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký

Vinařství Mezi sklepy Čejkovice

Vinařství Mezi sklepy sídlí ve vinařské obci Čejkovice, která je třetí největší vinařskou obcí u nás. Podobu, jakou má vinařství dnes, dostalo v roce 2009, kdy se k majiteli Liboru Pavkovi přidal i jeho syn Richard a přinesl do vinařství modernější postupy. Od této doby se firma zaměřuje pouze na výrobu lahvového vína. Veškeré vlastní vinice jsou v systému integrované produkce, což je nejrozšířenější směr ekologické produkce ve vinohradnictví.

Zemědělská a.s. Čejkovice

Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.

Víno Herzán Čejkovice

Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.

Rodinné vinařství Libor Veverka

Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů. Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.

Vinařství Pastorek

V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií. Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše. Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.

Víno Hradil

Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Pavel Koliba

Jsme malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve vinařské obci Čejkovice. Zabýváme se pěstováním vinné révy, výrobou a prodejem vín menších šarží. Naše vinice se nacházejí v prestižních viničních tratích obce Čejkovice, kde díky jedinečným půdním a klimatickým podmínkám můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů, které nám pak dávají lahodná vína s nezaměnitelným aroma a jedinečnou chutí. Veškerou naši produkci zpracováváme za pomoci tradičních prověřených metod v kombinaci s moderními technologiemi pro co nejšetrnější zpracování hroznů, se zachováním odrůdových charakteristik vín. Samozřejmostí je odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými vinnými kvasinkami, u červených vín odbourávání kyseliny jablečné s následným dozráváním v dřevěných dubových sudech. Vysoce jakostní vína se bez moderních technologií neobejdou, nicméně sebelepší technologie nám nedokáže nahradit kvalitně vyzrátý hrozen z vinice a úsilí i nadšení vinaře, který se snaží z těchto hroznů vyprodukovat jedinečné víno. Srdečně Vás zveme na ochutnávku k nám do Čejkovic, kde při posezení v našem sklípku můžete poznat jedinečnost a originalitu našich vín...

Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.

Rodinné vinařství Gréger

Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...

Vinařství Marek Koráb

Vinařství Marek Koráb - dvojí cesta vín. Výroba vín jak tradiční autentickou metodou tak novodobými moderními postupy. Nabízíme srovnání těchto dvou typů. Posezení, ubytování a vinařskou turistiku.

KORÁB - Živá Hora

Jsme malé vinařství z Velkopavlovické podoblasti hospodařící na sprašovo – písčitých a štěrkovo – písčitých tratích. Tomu odpovídá i poměrně rozmanitá různorodost našich vín. Většina vinic je v poměrně vyšším věku 40 – 84 let. Škálu vín, na kterých se snažíme pracovat, můžeme v současnosti rozdělit na třetiny. První jsou vína perlivá, a to jak vína typu Pétillant – naturel, tzv. Pet nat (nesířená přírodně perlivá vína donášející v lahvi), tak vína připravená klasickou „šampaňskou“ metodou druhotného kvašení v láhvi. Dále na našich stránkách....

Vinařství Suchyňa

Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav. Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě. Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.

Švarc & Bílek

Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat

Vinařství Straka Rostislav

Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi. Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.

Rodinné vinařství Libor Průdek

Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).