Vincenc Jaštík Vinařství
Kouzlo vinohradu a požitek z výroby vlastního vína objevil pradědeček Jaštík už před 100 lety. V srdci kyjovského Dolňácka, ve Vacenovicích, zasadil vinohrad a vyrobil z něj své první víno. Od té doby se změnilo mnohé, ale rodinná tradice zůstala. Nyní mezi stěžejní odrůdy Vinařství Jaštík patří Chardonnay, Aurelius, Pálava, Hibernal, Sauvignon, Dornfelder a Zweigeltrebe.
Vinařství Broda
Vyrábíme vína přirozená s respektem k přírodě a dané odrůdě.
Do našich vín dávám kus sebe, poctivost, tradici a lásku k tomu, co děláme. A proto, proč si to trochu nezpříjemnit kvalitními víny z našeho vinařství. Naše vína pocházejí z obce Vacenovice, kde mají naše vinohrady dlouholetou tradici.
Srdečně Vás zveme.
Vinařství sv. Barbora
Víno se srdcem plným naděje a tvořivosti.
Naše vinice se nacházejí ve viniční trati Hrubé pole - vinařská obec Ratíškovice. Vhodná struktura půdy spolu s teplým podnebím tzv. Moravské sahary s minimálním množstvím srážek poskytují skvělý základ pro vyzrávání jak bílých tak modrých odrůd révy vinné.
B\V vinařství a.s.
Vinařství bylo založeno v září roku 2012. Cílem je produkovat vysoce kvalitní, jednoodrůdová přívlastková vína z hroznů, které zrají na našich vinicích. Všechna vyrobená vína musí nejdříve zachutnat nám, až poté si je dovolíme nabídnout Vám, váženým zákazníkům. Vlajkovou lodí vinařství je „královská odrůda" Ryzlink rýnský. Velký důraz klademe také na červené odrůdy. Vína jsou vysoce oceňována na domácích i mezinárodních soutěžích vín.
Vinařství Krist s.r.o.
Vinařství Tomáš KRIST bylo založeno v roce 1996, kdy bylo navázáno na mnohaleté rodinné zkušenosti ve výrobě vína. Sídlo firmy se nachází v Miloticích u Kyjova, ve slovácké vinařské podoblasti. V současnosti je obhospodařováno 10 ha vinic. Firma se zabývá výhradně produkcí jakostních a přívlastkových vín té nejvyšší kvality. Výroba vína probíhá na kontinuálních lisech a dále moderní technologií - řízeným kvašením. Některá vína jsou doškolována v dubových sudech typu barrique.
Metroflora
Rodinná firma Lubomíra Gregoroviče a Ivany Svobodové během krátké doby vybudovala produkční zázemí v Miloticích, vybavila sklep moderními technologiemi, vysadila nové vinohrady a dosáhla ocenění šampiona na několika mezinárodních soutěžích. Myšlenka na založení vinařství se zrodila v hlavě Lubomíra Gregoroviče v roce 2005, kdy jako malovinař začal zkoušet nové postupy. V začátku se spolehl na pěstitele hroznů z vytypovaných lokalit Čejkovic, Milotic, Terezína a Skoronic, od kterých bere hrozny dodnes. V dubnu 2008 vysadil v trati Kopce první vlastní vinohrady. V Miloticích Metroflora koupila a v roce 2007 zrekonstruovala obecní objekt na produkční sklep, administrativní zázemí a degustační místnost. V zakryté části dvora je prostor pro zpracování hroznů, na objekt navazuje klimatizovaný sklad lahví. Vinařství je vybaveno nerezovou technologií od příjmu hroznů až po čerpadla, filtry a dvouplášťové tanky s řízeným kvašením pod dusíkovou atmosférou. K vydýchání červených vín slouží starší barikové sudy Mercier, v poslední době ve vinařství přibyly nové bariky, větší pneumatický lis, kalolis, šetrné čerpadlo, filtrace a další nerezové tanky. Vinařství má deset zaměstnanců, především z okruhu rodiny - syn Tomáš se zabývá prodejem, Marek a Dalibor se věnují vinohradům a sklepu. Vinařství spoléhá na moderní metody vinifikace. Spolupracuje s velkobílovickým vinohradníkem a vinařem Radimem Osičkou, který pro Metrofloru připravuje červená vína. Nedávno vinařství do produktového portfolia zařadilo zemská vína (s garantovaným původem hroznů a jejich kvalitou) určená především do gastronomie.
Rodinné vinařství Toman
Zpracováváme hrozny výhradně z našich vinic, jejichž kvalitu můžeme ovlivňovat. Používáme tradiční dlouhodobě osvědčené metody vinifikace a školení vín, jako například zrání červených vín v sudech, doplněné o některé moderní prvky – zakvášení vybranými kmeny kvasinek, chlazení odkalených moštů při kvašení. Vyrábíme malé jedinečné partie vín do cca 2000 lahví.
Malé vinařství Novotný
Naše malé vinařství bylo založeno teprve nedávno - na jaře 2006. Přesto máme s výrobou vína velmi bohaté zkušenosti. Naše vína se úspěšně účastnila mnoha významných výstav a získala již mnohá ocenění.
Vinařství Holakovský
Pokud rádi posedíte u sklenky dobrého vína v malebném klasickém sklípku, neváhejte nás navštívit v našem sklípku
na Jižní Moravě nedaleko Kyjova v obci Vlkoš. Sklípek se nachází v krásné sklepní uličce. Přijeďte se pobavit s přáteli,
oslavte významnou událost nebo narozeniny. Jsou u nás vítáni všichni, co se chtějí rádi bavit a strávit čas u plodů jižní Moravy.
Naše vinařství a malebný sklípek se nachází přibližně 1 km od obce Vlkoš u Kyjova.
Sklípek leží v krásné sklepní uličce "vlkošské bůdy".
TĚŠÍME SE NA VÁS!
Vinný sklep U Štipčáků
Počátky vinařství sahají již do roku 2006, kdy byl zakoupen starý vinný sklípek a začala jeho postupná rekonstrukce. S novým vinným sklepem rovněž docházelo i k rozšíření vinic na nynějších 3 ha. Vinná réva pochází z několika viničních tratí a odrůdy ve vinicích jsou rozmanité. Jedinečnost vín je zachována díky tomu, že jsou odrůdy v malých šaržích a kvašeny spontánně, což zaručuje osobitý charakter každé láhve. K výrobě jsou použity moderní technologie, ale stále se zachovávají i staré postupy výroby vín.
Vinařství Fridrich
Zdeněk Fridrich pokračuje ve třetí generaci v rodinné vinařské tradici založené dědečkem Josefem. Spolu s otcem Josefem a rodinou rozšířili po roce 1989 původní desetiarové hospodářství – nejdříve pronájmem vinic a poté v letech 1993 až 1997 výsadbou třech hektarů vinohradů ve vracovské trati U panny Marie. Vinařství zpracovává pouze vlastní hrozny. Zdeněk Fridrich má vinařství jen jako koníčka, i když částečně spojeného s hlavní profesí, protože pracuje ve firmě prodávající barikové sudy, sklepní technologie, enologické potřeby, lahve a další vybavení pro vinaře. Původní sklep vybudovaný dědečkem ve sklepní lokalitě Baráky dnes slouží jako prezentační pro návštěvníky a zákazníky (kapacita pro řízené degustace je 15 osob). Výroba se přesunula do nového provozu v postupně rekonstruovaném starším domě ve Vracově. Bílá vína se vyrábějí z odkalených moštů zakvašených čistými kulturami kvasinek, nádoby se při kvašení chladí vodou. Vína zrají v nerezových tancích. Modré hrozny se zpracovávají tradiční metodou otevřené macerace, vína pak zrají v klasických dřevěných sudech, odrůda Alibernet v sudech typu barrique. Nové nebo starší barikové sudy postupně nahrazují ve sklepním hospodářství původní sudy. Roční produkce rodinného vinařství se pohybuje kolem 10 000 litrů, postupně se zvyšuje podíl lahvového vína. Všechna vína jsou zatříděna a deklarována jako výběr z hroznů, pozdní sběr a kabinetní.
Vinařský dům KOBERN s.r.o.
Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné
Vinařský dům Dubňany
Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.
Vinařství Vacenovský
Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.
Vinařství Nesvadba a syn
Máme rodinné vinařství, které máme již ve 4 generaci, snažíme si dělat víno tradičně bez přidání kvasinek, enzymů a jiných biologických látek. V naší nabídce najdete rozmanitý výběr odrůd, které mají v naší oblasti dlouholetou tradici. Nabízíme vína bílá, červená, růžová vyrobena z hroznů z vlastní vinice.
VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.
Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.
Vinařství Ing. Spěvák František
Rodinné vinařství vycházející z dlouholeté vinařské tradice se do stávající podoby rozvinulo po sametové revoluci. Výraznému růstu a zdokonalení předcházela postupná výsadba nových moderních vinic situovaných do vynikajících poloh mikroregionu v okolí města Dubňany. Rodinné vinice starší 15-ti let jsou osázeny klasickými odrůdami, zatímco nové vinice situované do mikroklimaticky vynikajících poloh jsou zaměřeny na produkci špičkových vín, ekologicky šetrně vyráběných. Agrotechniku a celoroční ošetřování vinic podřizujeme tomu, abychom docílili vysoké kvality hroznů jako základního předpokladu výroby kvalitních predikátních vín. Tyto hrozny však vyrobíme cestou přátelskou vůči životnímu prostředí s důrazem na minimalizaci až vyloučení použití syntetických hnojiv a pesticidů, tj. respektování viniční biocenózy a maximálního využití biologické ochrany. Docílená přirozená rovnováha se pak promítá spolu s kvalitní enologií vína ve zdravém a čistém finálním produktu. Pečlivá kontrola všech vstupů do výroby, náročný výrobní proces s akcentem na přírodní charakteristiku finálního vína v kombinaci s řízenou fermentací zajišťuje svěží reduktivní vína s příjemným odrůdově charakteristickým ovocným buketem. Po několika letech zrání tato vína nabízíme našim přátelům, známým a ctitelům dobrého moravského vína.
Vinařství Kněží hora, s.r.o.
Vinařství Kněží hora, Bzenec „Vína nevyrábíme, ale tvoříme, a to s láskou - s láskou k půdě, k vinici, k hroznu, vínu.“ Část surovin má vinařství z vlastních vinic o rozloze pět hektarů, část od osvědčených moravských dodavatelů, tak aby mohlo svým klientům přiblížit bohatou rozmanitost vůní a chutí. Červená vína dozrávají ve francouzských barikových sudech, v nichž leží vhodné partie po dobu nejméně 24 měsíců. Ochutnat vína je možné ve stylovém sklepě přímo pod Kněží horou nebo v nové „degustárně“ v provozovně v Tyršově ulici.