Skip to main content

Josef Hlavinka - výroba vína

Naše rodinná firma byla založena v r. 1990. Máme reprezentační sklep, ve kterém bychom chtěli mít přímý kontakt se zákazníkem. Součástí prodeje bude degustace. jedná se nám o maximální uspokojení zákazníka. Vyrábíme víno z 24 odrůd, naše produkce směřuje k maximální výrobě přívlastkových vín.

Vinařství Nesvadba a syn

Máme rodinné vinařství, které máme již ve 4 generaci, snažíme si dělat víno tradičně bez přidání kvasinek, enzymů a jiných biologických látek. V naší nabídce najdete rozmanitý výběr odrůd, které mají v naší oblasti dlouholetou tradici. Nabízíme vína bílá, červená, růžová vyrobena z hroznů z vlastní vinice.

VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.

Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.

Josef Svoboda

Rodinné vinařství bylo založeno v roce 1990. Vinařství je zaměřeno na výrobu kvalitních Pálavských vín. 16 hektarů vlastních vinohradů je obhospodařováno v systému integrované produkce. Vinice se nacházejí ve třech vinařských obcích (Dolní Věstonice, Horní Věstonice a Milovice). Chcete-li si naše vína vychutnat také u vás doma, objednávky přijímáme telefonicky nebo emailem. Rozesíláme po celé ČR. Více informací naleznete v eshopu zde. Součástí našeho vinařství je i Penzion | Víno Svoboda o celkové kapacitě 14 lůžek.

VINCÚR Tesařík z Mutěnic

O celý chod malého vinařství se starají dva bratři Ladislav a Štěpán, za podpory a pomoci od celé rodiny. Vinařství je mladé a inovativní, zaměřující se pouze na vína nejvyšší kvality. Inspirace v Evropě i v celém vinařském světě, snoubení moderních technologií a tradičních poznatků našich předků, jejich zkušeností a harmonie s nejnovějšími znalostmi, je pro nás cestou k pravé moravské kvalitě vína.

Vinařský dům KOBERN s.r.o.

Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné

Vinařský dům Dubňany

Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.

Vinařství Vacenovský

Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.

Metroflora

Rodinná firma Lubomíra Gregoroviče a Ivany Svobodové během krátké doby vybudovala produkční zázemí v Miloticích, vybavila sklep moderními technologiemi, vysadila nové vinohrady a dosáhla ocenění šampiona na několika mezinárodních soutěžích. Myšlenka na založení vinařství se zrodila v hlavě Lubomíra Gregoroviče v roce 2005, kdy jako malovinař začal zkoušet nové postupy. V začátku se spolehl na pěstitele hroznů z vytypovaných lokalit Čejkovic, Milotic, Terezína a Skoronic, od kterých bere hrozny dodnes. V dubnu 2008 vysadil v trati Kopce první vlastní vinohrady. V Miloticích Metroflora koupila a v roce 2007 zrekonstruovala obecní objekt na produkční sklep, administrativní zázemí a degustační místnost. V zakryté části dvora je prostor pro zpracování hroznů, na objekt navazuje klimatizovaný sklad lahví. Vinařství je vybaveno nerezovou technologií od příjmu hroznů až po čerpadla, filtry a dvouplášťové tanky s řízeným kvašením pod dusíkovou atmosférou. K vydýchání červených vín slouží starší barikové sudy Mercier, v poslední době ve vinařství přibyly nové bariky, větší pneumatický lis, kalolis, šetrné čerpadlo, filtrace a další nerezové tanky. Vinařství má deset zaměstnanců, především z okruhu rodiny - syn Tomáš se zabývá prodejem, Marek a Dalibor se věnují vinohradům a sklepu. Vinařství spoléhá na moderní metody vinifikace. Spolupracuje s velkobílovickým vinohradníkem a vinařem Radimem Osičkou, který pro Metrofloru připravuje červená vína. Nedávno vinařství do produktového portfolia zařadilo zemská vína (s garantovaným původem hroznů a jejich kvalitou) určená především do gastronomie.

Vinařství Krist s.r.o.

Vinařství Tomáš KRIST bylo založeno v roce 1996, kdy bylo navázáno na mnohaleté rodinné zkušenosti ve výrobě vína. Sídlo firmy se nachází v Miloticích u Kyjova, ve slovácké vinařské podoblasti. V současnosti je obhospodařováno 10 ha vinic. Firma se zabývá výhradně produkcí jakostních a přívlastkových vín té nejvyšší kvality. Výroba vína probíhá na kontinuálních lisech a dále moderní technologií - řízeným kvašením. Některá vína jsou doškolována v dubových sudech typu barrique.

Rodina Kölbelova

Po tři generace se věnuje rodina Kölbelů pěstování a zpracování révy vinné. Děd Arnošt Kölbel pěstoval ještě Šedý Portugal, Modrý Portugal, Chrupku bílou a růžovou v 50tých a 60tých letech minulého století. Otec Miloš Kölbel v roce 1994, i přes názory odborníků sadit na Moravě pouze tradiční modré odrůdy, vysadil bordeauxskou odrůdu Cabernet Sauvignon. Cabernet sauvignon se ukázal jako dobrá volba i do Slovácké oblasti, kde každoročně dosahuje výborných výsledků a odstartoval další výsadby zde na Slovácku netradičně pěstovaných odrůd. Na konci devadesátých let se ke Cabernetu Sauvignonu přidal Cabernet Franc a Merlot. Cuvée vytvořené z těchto tří odrůd patří každoročně mezi naše nejlepší hodnocená vína. Později jsme vysadili i Scheurebe, Kerner, Buvier, Dunaj, Garanoir, Gamay a mnoho dalších. Syn František začal v posledních letech zpracovávat hrozny z Kyjova-Sliny i z pronajatých vinohradů a v roce 2013 začal nakupoval i hrozny z Přítluky(Mikulov), Strážnice. Naším cílem je tvořit vína podle vyzrálosti hroznů a v závislosti na kvalitě ročníku, se snahou o vytváření charakteru odrůdy, proto při řezu dbáme na to,aby kvalita hroznů byla nadřazena nad kvantitou. U odrůd na výrobu červených vín při zaměkávání ostříháváme hrozny tak, aby zátěž nepřesáhla 2 kg. Celkově obhospodařujeme 1 ha a celková produkce nepřesáhne 10000 lahví. Při zpracovaní hroznů trváme na tom, aby hrozny byly co nejrychleji zpracovány.Hrozny odzrníme a necháme macerovat 12-24 hod., lisujeme v pneumatickém lisu. Následuje odkalení a zakvašení čistými kulturami kvasinek. U červených vín je samozřejmostí jablečnomléčná fermentace a následné ležení v sudech, od roku 2009 používame i sudy BARRIQUE.

B\V vinařství a.s.

Vinařství bylo založeno v září roku 2012. Cílem je produkovat vysoce kvalitní, jednoodrůdová přívlastková vína z hroznů, které zrají na našich vinicích. Všechna vyrobená vína musí nejdříve zachutnat nám, až poté si je dovolíme nabídnout Vám, váženým zákazníkům. Vlajkovou lodí vinařství je „královská odrůda" Ryzlink rýnský. Velký důraz klademe také na červené odrůdy. Vína jsou vysoce oceňována na domácích i mezinárodních soutěžích vín.

Víno Hradil

Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Vinařství Prokop

Jsme tradiční rodinné vinařství s více jak 25letou tradicí a zkušenostmi, které si předáváme po generace. V jihomoravské vinařské obci Krumvíř obhospodařujeme 12,5 ha vinic. Věnujeme se pěstování a výrobě 16 odrůd vína. Mezi ně patří z bílých odrůd Müller Thurgau, Muškát Moravský, Ryzlink Rýnský, Sauvignon, Rulandské Šedé, Tramín Červený, Hibernal, Veltlínské Zelené, Chardonnay a Pálava, z červených pak Rulandské Modré, Svatovavřinecké, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.

Jakub ŠAMŠULA vinařství

Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

Jindřiška Zezulová

Rodinná firma produkující odrůdová vína s moderními prvky technologie výroby. Krumvířské vinařství.

Vinařství Josef Valihrach

Rodinná vinařská firma, která vznikla jako jedna z prvních hned po roce 1989 a obhospodařujeme nyní asi 15 hektarů vinic. Naše obec Krumvíř patří do Velkopavlovické vinařské podoblasti, která umožňuje svými podmínkami pěstování široké škály odrůd. A právě tato veliká pestrost odrůd, zároveň s nabídkou starších vín, je charakteristická pro naše vinařství. Výrobu zaměřujeme především na kvalitní přívlastková vína a vína archívní. V menší míře vyrábíme i vína barikovaná a ledová. Vína dodáváme do vybrané sítě vinoték, gastronomie, ale také privátním zákazníkům. Naše produkce získala řadu ocenění nejenom na domácích výstavách, ale také v zahraničí. Z poslední doby jmenujme zlaté medaile ze světových soutěží ve Francii a v Bruselu. Poctou pro naše vína je také podávání při oficiálních návštěvách, například: Hillary Clintonové, prince Charlese nebo japonského císaře Akihita. V roce 2009 jsme získali pro nás nejvýznamnější ocenění Vinař roku České republiky 2009 a rok poté se nám jako prvním podařilo tento titul obhájit.

Vinařství Škrobák

Vinařství Wine Bistro Boutique Hotel