Vinařství Fila
Mladé rodinné vinařství, které vyrábí víno z vlastních ekologicky obhospodařovaných vinic. Sklizně jsou vždy záměrně redukovány. Při rozšiřování vinic se vinařství specializuje na Rulandské šedé, dále je pěstováno pouze pár místně prověřených odrůd. Vinařství se pravidelně zapojuje do akcí na podporu vinařské turistiky např. dny otevřených sklepů
Vinařství Karel Čapka - BONUS EVENTUS
V r. 2001 založeno vinařské sdružení BONUS EVENTUS, jehož jsem členem. Výroba nejkvalitnějších jakostních, přívlastkových a speciálních vín za použití reduktivní agrotechniky ve vinicích a šetrného zpracování hroznů.
Netopilík Bohumil
Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.
Vinařství Říha
Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích.
Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína
Vinařství Jaroslav Beneš - BONUS EVENTUS
Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem.
Vinařství Jaroslav a Štěpán Doležalovi
Vinařská tradice se v naší rodině předávala z generace na generaci a současně s tím se původní záhumenkové hospodářství přeměnilo na profesionální firmu. Dnešní hospodář Štěpán Doležal zúročil plody práce dědy a otce a rozvinul rodinné vinařství o další, vlastní představu o vinohradech a vínu. O kvalitě našeho vína se nejlépe přesvědčíte, když přijedete osobně. V našem sklepě vám rádi povyprávíme o všem, co s vínem souvisí a dáme vám ochutnat z aktuálního ročníku i z malého archivu.
Šmerák Jiří
Jiří Šmerák navazuje svou činností na zkušenosti předchozích generací rodinných vinařů. Vinařství a vinohradnictví se Jiří Šmerák úspěšně věnuje od svých 16 let. Hlavní činností firmy se vinařství a vinohradnictví stalo v roce 1998. Od tohoto roku se můžete s vínem z naší produkce setkat v prodeji po celé České republice. Fungování vinařství je založeno na rodinných zkušenostech a kontaktech, na lásce k vínu, ke krajině a lidem, kteří zde žijí. Proto je pěstování révy i výroba vína z ní prováděna k přírodě co nejšetrnějším způsobem.
Vinařství Lůbal
Sklepní hospodářství se nachází v kolonii Suchořádská zmola, která spojuje staletou historii kobylského vinařství s jeho renesancí koncem 80. let. Tři desítky sklepů lemující svažitý plácek zde vytváří harmonický areál a představuje centrum vinařského dění v obci. Hospodaříme na dvou hektarech vlastních vinic v katastru obce Kobylí, na kterých se snažíme produkovat ty nejkvalitnější hrozny. Část hroznů nakupujeme od pečlivě vybraných pěstitelů.
Marada Petr Ing. - Vinařství Petr Marada
Vinařství Petr Marada je mladé vinařství, založené v roce 2006 v Mikulčicích. Filosofie vinařství spočívá v jednoduchosti – čím menší vliv vinaře, tím větší ponechání prostoru individualitě vína. – zrání vína v čase – použití pouze nezbytného množství SO2 – zajímavé půdní profily jednotlivých vinic – řízené degustace v originálním sklepě.
Vinařství Kaňa Josef
Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.
Bartoník - rodinné vinařství - Degustační prostory archivního sklepa
Nejen vinařství manželů Hany a Ing. Radka Bartoníka se syny Jakubem a Dominikem vychází z dlouholeté rodové tradice. Neprodukují pouze malé šarže osobitých vín při dosažení maximální kvality, ale tato rodinná firma se specializuje na výrobu dalších produktů z hroznů, moštů a sirupů z vlastních sadů a plantáží. „Život je o lidech a tvoří jej lidé" Rodina Bartoníkova
Bartonik
Nejen rodinné vinařství manželů Hany a Ing. Radka Bartoníka se syny Jakubem a Dominikem vychází z dlouholeté rodové tradice. Neprodukují pouze malé šarže osobitých vín při dosažení maximální kvality, ale tato rodinná firma se specializuje na výrobu dalších produktů z hroznů, moštů a sirupů z vlastních sadů a plantáží. „Život je o lidech a tvoří jej lidé" Rodina Bartoníkova
Vinařství Výmola
Vinařství Výmola je rodinný podnik se sídlem ve slovácké obci Mikulčice. Vyrábíme odrůdová vína z hroznů výhradně z vlastní produkce. Veškeré hrozny pochází z vinohradů v tradičních viničních tratích v okolí obce Mikulčice. Při pěstování hroznů dbáme zásad integrované produkce. U výroby vína využíváme dlouholeté zkušenosti s ohledem na nejmodernější technologie. Součástí vinařství je také penzion s kapacitou 20-ti lůžek.
Vinařství Dvořáček LTM, s.r.o.
Jsme malou rodinnou firmou (otec, syn Tomáš a dcera Martina Magdaléna), která se zabývá pěstováním vinné révy a produkcí osobitých velkých vín několik desetiletí. Sám se zabývám pěstováním vinné révy od roku 1986 a produkcí vysoce jakostních přírodních moravských vín od roku 1996, profesionálně pak od roku 2000. Jsem členem Unie enologů ČR, zakladatelem a předsedou spolku Velká vína velkých vinic. Hospodaříme na 2 hektarech vlastních vinic a vinohradnictví i vinařství je náš velký koníček.
Vinařství Maláník-Osička s.r.o.
Vinařství Maláník-Osička s.r.o. je malou rodinnou firmou zabývající se pěstováním révy vinné a výrobou kvalitních přívlastkových vín. Vinařství vychází z dlouholeté vinařské tradice. Vinařství je založeno na filosofii, která se ubírá směrem kvalitního a moderního zpracování hroznů, z nichž získává jakostní a přívlastková vína s jedinečným charakterem. Při výrobě vín se řídíme mottem: „Každé víno se podobá svému tvůrci. Je zrcadlem jeho umu, šikovnosti, píle a vytrvalosti. V každém víně jsou vinařovy vrásky i úsměvy, radosti i smutky."
Melkusovi - rodinné vinařství
Rodinné vinařství Melkusovi založila Milada Melkusová. Všechny vinice jsou v integrované produkci. Melkusovi pěstují klasické moravské odrůdy, ale ve vinohradech mají novošlechtěnce, jako jsou Hibernal, Johaniter, Solaris, Monarch, Laurot a vyložené rarity Erilon, Savilon a Rondo, Donauriesling, Souvignier gris a Regent. Zpracování hroznů probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů. Bílé víno zraje v nerezových a kameninových nádobách. Část červených a bílých vín zraje v barikových sudech.
Součástí vinařství je moderní penzion.
Císařské sklepy Horák
Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.