Vinařství Marcel Klimeš
Naše malé rodinné vinařství založené již v roce 1996 se nachází na jižní Moravě nedaleko Břeclavi v obci Hrušky. V současné době obhospodařujeme 7,2 ha vlastních vinic na tratích Hastrmany a Újezd, o které s láskou sami pečujeme. Odrůdy ve vinicích jsou rozděleny tak, abychom docílili té nejvyšší kvality hroznů. V nejbližší době plánujeme rozšířit rozlohu našich vinohradů i odrůdovou skladbu. Pro výrobu vín používáme pouze vlastní hrozny, které zaručují stabilní kvalitu vína.
Rodinné vinařství Vaňkovi
Jsme malé rodinné vinařství hospodařící v Moravské Nové Vsi, kulturním a vinařském centru národopisné oblasti Podluží v jihovýchodním výběžku Moravy mezi řekami Morava a Dyje. Tato nejteplejší oblast naší země má nejlepší předpoklady pro pěstování nejkvalitnějších hroznů révy vinné pro výrobu těch nejlepších moravských vín. Naše vína vyrábíme tradičním způsobem jen s nutnými zásahy vinaře, s minimálním obsahem síry a bez použití uměle vyrobených látek a speciálních kvasinek tak, aby vynikl přírodní charakter a jedinečný terroir našich vín.
Petrásek Stanislav
Příjdte se podívat a ochutnat kvalitní vína a posedět v útulném prostředí našeho sklípku v Bořeticích v naší celorepublikově známé recesistické republice „SVOBODNÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA KRAVÍ HORA“
Jsme připraveni pořádat rodinné i firemné oslavy od 10-35 osob na víkend i všední dny dle dohody. Návštěvnost našeho sklepu je asi 2000 osob za rok, protože se snažíme nebýt jen "barem" mezi vinohrady, ale veskrze zaujmout rodinnou atmosférou.
Vína vyrábíme klasickou metodou bez řízeného kvašení, pouze některá bílá vína obohacujeme umělými kvasinkami.
VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.
Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.
Vinařství Rusňákovi
Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí.
Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.
Rodinné vinařství Varmuža
V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.
Oldřich Mikulica
Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína.
Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal.
Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.
Zelený sklep
Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.
Vinařství Ondřej Brdečko
Malé(mikro) vinařství se sídlem v Kobylí, kde pod rukama mladého sklepmistra Ondřeje Brdečka vznikají limitované partie exkluzivních, originálních a netuctových vín. Při výrobě je kladen důraz na kvalitní surovinu, protože jenom z ní jsme schopni vytvořit neopakovatelný dar přírody. Vyrábíme vína senzoricky čistých chutí a vůní s důrazem na odraz místního nezaměnitelného "terroir" Modrých Hor. Naším cílem je totiž, aby se naše víno pro zákazníka stalo synonymem poctivé práce, které je hrdé na to, kde bylo vypěstováno. Malé šarže velkých vín!
Vinné sklepy Podluží
Jaroslav Nešpor z Moravské Nové Vsi pokračuje ve vinařské tradici svých předků, která je tak stará jako vinařství v této obci. Vyrábí víno s cílem dosáhnout nejvyšší kvality. Díky tomu je také členem sdružení vinařů Collegium Vinitorum® Moravská Nová Ves. Každé víno před samotným prodejem projde hodnocením tohoto sdružení a tím je garantována jeho vysoká kvalita. Vína jsou vyráběna z hroznů vlastní produkce. Jedině tyto vysoce kvalitní hrozny jsou zárukou kvalitních přívlastkových vín.
Vinařství Tomčala
Jsme malé, omlazené, rodinné vinařství z Kobylí, které je součástí oblasti Modrých hor.
Dědeček Petr Tomčala jej v roce 1997 založil a poslední roky je vinařství v režii jeho vnuka Patrika Eliáše. Ten do vinařství vnáší mladistvého ducha a mnoho nových nápadů. Hrozny pěstuje i zpracovává s velkým respektem k přírodě a k jednotlivým odrůdám přistupuje s individuální péčí.
Obhospodařujeme zhruba 2,5 ha vinic, které obděláváme ručně s důrazem na šetrný přístup k přírodě, což napomáhá k vzniku kvalitních vín.
Jaroslav Salajka
Rok založení 1998, člen sdružení Collegium Vinitorum. Od začátku výroba jen lahvových vín, filozofie co nejméně technologických zásahů do vína.
Vinařství Josef Padalík
Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu. S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce, pouze přívlastková, tradiční metodou, kdy v prvém roce vína zrají pouze ve dřevěných sudech a až po tomto zrání jsou láhvována a v omezeném exklusivním množství distribuována pro všechny, kteří právě tento postup umí ocenit. Naše vína můžete ochutnat a zakoupit především v hotelu Kraví hora, který se nachází vedle našeho sklepa. Pokud máte cestu přes Hustopeče, tak je můžete nonstop zakoupit na čerpací stanici Shell.
Vinařství Vajbar Kobylí
V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.
Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák
Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.
Vinařství Bukovský s.r.o.
Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.
Vinařství Herzánovi
V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.
Vinařství SPRINGER
Jsme typické rodinné vinařství - Pavel Springer s manželkou Naďou, otcem Jaroslavem a syny Pavlem a Adamem. Obděláváme 5 ha vlastních vinic. Vína vyrábíme pouze z vlastních hroznů, protože víno vzniká už ve vinohradě a kvalita suroviny je nejdůležitější. Víno děláme s láskou a věříme, že pozitivní energie, kterou do něj vkládáme, se přenese i na vás. Naďa a Pavel Springerovi