Skip to main content

Vinařství Vajbar Kobylí

V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.

Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák

Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.

Vinařství Bukovský s.r.o.

Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.

Vinařství Herzánovi

V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.

Vinařství SPRINGER

Jsme typické rodinné vinařství - Pavel Springer s manželkou Naďou, otcem Jaroslavem a syny Pavlem a Adamem. Obděláváme 5 ha vlastních vinic. Vína vyrábíme pouze z vlastních hroznů, protože víno vzniká už ve vinohradě a kvalita suroviny je nejdůležitější. Víno děláme s láskou a věříme, že pozitivní energie, kterou do něj vkládáme, se přenese i na vás. Naďa a Pavel Springerovi

Vinařství Josef Padalík

Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu. S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce tradiční metodou (ne řízené kvašení).

Vinařství Cyril Varadínek

Již po čtyři generace pěstujeme a zpracováváme vinnou révu podle původních rodinných tradic a zkušeností předávaných z generace na generaci. Hrozny pocházejí výhradně z vlastního vinohradu a zrají v dubových sudech starších 50 let. Naše víno je produktem vytrvalé a láskyplné ruční práce. Poznejte chuť vína s vůní dob dřívějších. Tož na zdraví!

Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.

Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.

Vinný sklep U Surmanů

Malé vinařství Marie a Václava Surmanových a jejich syna Václava pokračuje v Bořeticích pátou generací v pěstování hroznů a výrobě vína v rekonstruovaném sklepě po předcích spojeném s dalším přikoupeným sklepem. Záhy po roce 1990 po restituci rodinných pozemků vysadili nové vinohrady a dlouholeté záhumenkové vinaření změnili na živnost, jejíž nositelkou je Marie Surmanová. Sklepmistrovské práce jsou však doménou jejího manžela, který je zároveň starostou obce Bořetice. Spojené sklepy se nacházejí v atraktivní lokalitě sklepní uličky na Kraví hoře. Krátká podzemní chodba původního sklepa slouží k výrobě a uskladnění vína již páté generaci rodiny Surmanů. Prostorná lisovna, v níž předkové současného hospodáře zpracovávali úrodu, byla přestavěna na prezentační místnost s posezením a barem, kterou zdobí vinařské a myslivecké trofeje majitele. Suroviny pro výrobu vína pocházejí z vlastních vinic v bořetických tratích Čtvrtě a Trkmanska a z nákupu od smluvních vinohradníků. Vína jsou většinou deklarována jako zemská, ale kvalita hroznů dosahuje až výběr z hroznů (od roku 2008 jsou některé partie zatříděny). Podle odrůd jsou vína vyráběna buď technologií řízeného kvašení nebo tradičními postupy. V nabídce jsou i vína vyzrálá v sudech barrique. Lahvové víno se prodává pouze ze sklepa, případně při akcích pořádaných pro objednané skupiny. Cílem tohoto vinařství není zvyšování kapacity výroby, ale spíše rozvíjení technologií co nejšetrnějších k vínu a pořádání degustací a akcí pro firemní i soukromou klientelu ve sklepě s kapacitou až 80 míst. Specialitou je pečení selat. Ke špičce produkce patří Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský a pochopitelně tradiční odrůdy oblasti Modrých hor - André a Modrý Portugal. K nejlepším vínům z ročníku 2010 patří Sauvignon, Ryzlink rýnský a Zweigeltrebe, zemská vína z hroznů cukernatosti nad 21 stupňů.

Vinný sklep s ubytováním U Kubíků

Naše rodinné vinařství se nachází v Bořeticích v areálu vinných sklepů "Kraví hora". Nabízíme posezení s degustací ve vinném sklepě s kapacitou až pro 55 osob a ubytování přímo nad vinným sklepem. Prostředí se výborně hodí pro rodinné oslavy nebo různé firemní akce.

Sklep Zahraničí

Jsme malé rodinné vinařství a vyrábíme přívlastková vína se zaměřením na terroir, propagace odrůdy André a jsme členem VOC Kraví Hora Bořetice.

AB VINNÝ SKLÍPEK

Tradice našeho vinařství rodu Pazderků sahá do 18 století, kdy náš prapraděda Tomáš Pazderka vypěstoval a vyrobil víno, které vždy dokázal poctivě s kamarády vypít. Můžeme se pochlubit, že v březnu roku 2005 si pochutnávali na našem Modrém Portugalu, rč. 2004 - výběr z hroznů, ruský prezident Putin. Za Rulandské Modré, rč. 2004- pozdní sběr jsme dostali zlatou medaili v soutěži o nejlepší vína dodávána do Bruselu, sídla EU a naši vynikající ořechovci miluje i sám mistr se zlatem v hrdle - Karel.

Vinařství Újezdský, s.r.o.

Rodinné vinařství Újezdský vzniklo na základě dlouhé tradice. Vinařství používá tradiční metody vinifikace, vína zrají v dřevěných sudech a nerezových tancích. Pro zjednodušení administrativy se většina produkce prodává jako zemská vína. Roční objem produkce činí kolem 10 000 lahví. Vína se prodávají přímo ze sklepa za ceny cca od 130 korun. Z vín z poslední doby doporučujeme ochutnat především ryzlink rýnský a rulandské modré.

Vinařství Chrástek Vlastimil

Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.

Vinařství Hřebačka

“Našim cílem je nabídnout příznivcům kvalitních moravských vín víno od menšího vinaře, ke kterému si vytvoří osobní vztah a ztotožní se s jeho myšlenkou a filozofií výroby vína. Zakládáme si na poctivé práci, která nás dovedla od malého „demižónku“ na začátku, až po výrobu cca osm tisíc litrů kvalitního a chutného vína ročně.” Vinařství založil Svatopluk Hřebačka se svými dvěma syny Svatoplukem a Tomášem

Víno z Ladné

Jsme malovinaři a výrobě vína se s pomocí rodiny věnujeme přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů z Mikulovské a Slovácké vinařské podoblasti od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.

Víno Holub Ladná - rodinné mikrovinařství

Jmenuji se Stanislav Holub, jsem malovinař, a výrobě vína se s pomocí rodiny věnuji přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.

Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk

Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům