Skip to main content

Vinařství Lůbal

Sklepní hospodářství se nachází v kolonii Suchořádská zmola, která spojuje staletou historii kobylského vinařství s jeho renesancí koncem 80. let. Tři desítky sklepů lemující svažitý plácek zde vytváří harmonický areál a představuje centrum vinařského dění v obci. Hospodaříme na dvou hektarech vlastních vinic v katastru obce Kobylí, na kterých se snažíme produkovat ty nejkvalitnější hrozny. Část hroznů nakupujeme od pečlivě vybraných pěstitelů.

Vinařství Kaňa Josef

Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.

Zemědělská a.s. Čejkovice

Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.

Antonín Valihrach - POD KUMSTÁTEM

Naše vinařství se zabývá výrobou vín pomocí nejšetrnějších a nejmodernějších technoligií. Tento postup zanechává ve vínech svěžest, ovocitost a aromatické látky.

Vinařství Tomčala

Jsme malé, omlazené, rodinné vinařství z Kobylí, které je součástí oblasti Modrých hor. Dědeček Petr Tomčala jej v roce 1997 založil a poslední roky je vinařství v režii jeho vnuka Patrika Eliáše. Ten do vinařství vnáší mladistvého ducha a mnoho nových nápadů. Hrozny pěstuje i zpracovává s velkým respektem k přírodě a k jednotlivým odrůdám přistupuje s individuální péčí. Obhospodařujeme zhruba 2,5 ha vinic, které obděláváme ručně s důrazem na šetrný přístup k přírodě, což napomáhá k vzniku kvalitních vín.

Queen Ester

Rodinné vinařství Jaroslava Esterky, pracující pod známkou Queen Ester, navazuje na více než stoletou tradici v rodině Esterků, kdy se roku 2000 stalo vinařství našim živobytím. Všechna vína jsou vína selská, tedy vína bez přidaných chemických látek a to ať už ve vinici, či ve sklepním hospodářství. Vína nefiltrujeme ani nečeříme, věříme, že víno má schopnost vyčistit se před lahvováním samo.

Vinařství Ing. Spěvák František

Rodinné vinařství vycházející z dlouholeté vinařské tradice se do stávající podoby rozvinulo po sametové revoluci. Výraznému růstu a zdokonalení předcházela postupná výsadba nových moderních vinic situovaných do vynikajících poloh mikroregionu v okolí města Dubňany. Rodinné vinice starší 15-ti let jsou osázeny klasickými odrůdami, zatímco nové vinice situované do mikroklimaticky vynikajících poloh jsou zaměřeny na produkci špičkových vín, ekologicky šetrně vyráběných. Agrotechniku a celoroční ošetřování vinic podřizujeme tomu, abychom docílili vysoké kvality hroznů jako základního předpokladu výroby kvalitních predikátních vín. Tyto hrozny však vyrobíme cestou přátelskou vůči životnímu prostředí s důrazem na minimalizaci až vyloučení použití syntetických hnojiv a pesticidů, tj. respektování viniční biocenózy a maximálního využití biologické ochrany. Docílená přirozená rovnováha se pak promítá spolu s kvalitní enologií vína ve zdravém a čistém finálním produktu. Pečlivá kontrola všech vstupů do výroby, náročný výrobní proces s akcentem na přírodní charakteristiku finálního vína v kombinaci s řízenou fermentací zajišťuje svěží reduktivní vína s příjemným odrůdově charakteristickým ovocným buketem. Po několika letech zrání tato vína nabízíme našim přátelům, známým a ctitelům dobrého moravského vína.

Rodinné Vinařštví M+M RUSŇÁK

Malé rodinné vinařství s dlouholetou tradicí. Rozloha vinic 1ha. Vína se vyrábí tradičními způsoby s delší dobou ležení v dřevěných sudech. Červená v sudech typu Barrique.

Rodinné vinařství Varmuža

V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.

Oldřich Mikulica

Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína. Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal. Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.

Zelený sklep

Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.

Vinařství Ondřej Brdečko

Malé(mikro) vinařství se sídlem v Kobylí, kde pod rukama mladého sklepmistra Ondřeje Brdečka vznikají limitované partie exkluzivních, originálních a netuctových vín. Při výrobě je kladen důraz na kvalitní surovinu, protože jenom z ní jsme schopni vytvořit neopakovatelný dar přírody. Vyrábíme vína senzoricky čistých chutí a vůní s důrazem na odraz místního nezaměnitelného "terroir" Modrých Hor. Naším cílem je totiž, aby se naše víno pro zákazníka stalo synonymem poctivé práce, které je hrdé na to, kde bylo vypěstováno. Malé šarže velkých vín!

Rodinné vinařství ČEVELA

Unikátní poloha našeho vinařství nabízí návštěvníkům nezapomenutelný rozhled na jižní Moravu, včetně tzv. "Moravského Toskánska", které je v poslední době cílem mnoha vynikajících fotografů z celého světa. Hosté mají možnost si prohlédnout vinici a navštívit naše rozlehlé vinné sklepy v podzemí.

Vinařství Vít Sedláček

Malé rodinné vinařství. Výrobě vína se v naší rodině věnuje již několik generací. V roce 1992 mi otec předal malé sklepní hospodářství. Do září 2004 jsem měl vinaření jako koníčka. V současné době se věnuji vinohradnictví a vinařství na plný úvazek. Bílá vína zrají na jemných kvasničních kalech, červená vína zrají rok na sudech a nerezových tancích a minimálně rok v lahvích. Degustační sklep, který jsme v roce 2006 zrekonstruovali, pochází z roku 1882. V roce 2015 jsme opravili habánský sklep z 16. století, kam můžou návštěvníci nahlédnout.

Radek Zálešák

Jedinečná architektura vrbických sklepů v pískovcové skále, výborná vína, dobří a srdeční lidé – to vše vás nadchne na Vrbici u Zálešáků.

Vinařství Bukovský s.r.o.

Firma se specializuje na udržovací pěstění zásadního genofondu révy pro vinařské oblasti Moravy, Čech a Slovenska. Vybraný klonový sortiment poskytuje ojedinělou surovinu pro výrobu vysoce jakostních, odrůdově a klonově čistých vín.

Vinařství Vajbar Kobylí

V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.

Vinný sklep Na Vyšicku

Sklepní areál se začal budovat v roce 1989. Jeho kapacita v té době byla cca 20 osob, dnes je již mnohem větší. Jeho stávající kapacita je něco kolem 120 osob. Návštěvníci mohou posedět ve dvou místno- stech o kapacitě 2x 50 osob nebo v odděleném salónku pro 20 osob. V rozlehlých sklepních prostorách si můžete prohlédnout samotný vinný sklep vč. sudů s vínem, posezení popř. salónek nebo také archivní sklepy.

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.