Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák
Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.
Vinařství Herzánovi
V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.
Vinařství Horák
Zkušenosti s vinařstvím 15 let - práce v prestižní vinařské firmě. Založení vlastního vinařství 2003. Výroba menších omezených šarží vín určených do gastronomie a vybraných vínoték.
Buchtovín
Zdravíme všechny milovníky vína, prostě se za námi zastavte nebo si objednejte vína na ochutnání nebo si u nás zarezervujte degustaci :) Budeme se na vás těšit.
Josef Prygl
Jsme malé rodinné vinařství ze Starého Poddvorova na Slovácku. Základem našeho vinařství je péče od jarních prací na vinici až po dodání vína na vaše stoly. Zakládáme si na poctivé práci, která spolu se sluncem a naší láskou je v našem víně.
Josef Hlavinka - výroba vína
Naše rodinná firma byla založena v r. 1990. Máme reprezentační sklep, ve kterém bychom chtěli mít přímý kontakt se zákazníkem. Součástí prodeje bude degustace. jedná se nám o maximální uspokojení zákazníka. Vyrábíme víno z 24 odrůd, naše produkce směřuje k maximální výrobě přívlastkových vín.
VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.
Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.
Vladimír Kašík
Rodinná vinařská firma založená v roce 1999 navazuje již na třetí vinařskou generaci. Od roku 2003 člen vinařského sdružení Císařův vinohrad. Firma obdělává 8.500 keřů révy vinné a zaměřuje se na výrobu vysoce kvalitních vín jakostních, přívlastkových i archivních vín. Od roku 2000 se zúčastńujeme mezinárodních soutěží.
Vinařství Nesvadba a syn
Máme rodinné vinařství, které máme již ve 4 generaci, snažíme si dělat víno tradičně bez přidání kvasinek, enzymů a jiných biologických látek. V naší nabídce najdete rozmanitý výběr odrůd, které mají v naší oblasti dlouholetou tradici. Nabízíme vína bílá, červená, růžová vyrobena z hroznů z vlastní vinice.
VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.
Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.
Vinařství Bařina Tomáš
Vinařství založeno v roce 2004. Malé rodinné vinařství zaměřeno na menší partie vín z hroznů z vlastních vinic. Hrozny i poté vína jsou pečlivě zpracovávána a opečovávana. Degustační programy z vlastních lokálních a sezónních potravin.
Vinařství Gertner
Naše vína jsou společenská a rozmanitá stejně jako příležitosti, kdy je otevřete. Jsou vypravená do světa tak, abyste je mohli vzít kamkoliv a přivezli s nimi dobrou náladu! :) Naše motto: " Život je jízda plná chutí. "
Krásná hora s.r.o.
Vinařství zaměřené především na trať, po které je pojmenováno. Vinice jsou v ekologické produkci a při jejich ošetřování vinařství pracuje i s prvky biodynamiky. Vinařský provoz s terasou a degustační místností s výhledem do vinic je architektonicky ceněný. Nachází se u něj památkově opravená nejstarší viniční búda ve Starém Poddvorově.
STAFICA spol. s r.o. Vrbice
Založena v r. 1993, převzetí po ZD Vrbice. Výroba tuzemských vín.
Josef Dufek
Chcete vědět vše o víně? Navštivte moderní vinařství s penzionem a historickými sklepy z r. 1540 v srdci Moravského Toskánska. Medailemi z tuzemských i zahraničních soutěží oceněná vína si můžete zakoupit i ochutnat ve firemní vinotéce nebo v pohodlí penzionu Svatoborský sklípek. Nechte se překvapit denní nabídkou 100 druhů vín a sektů v sortimentu 30 odrůd doslova od A po Z, od Alibernetu po Zweigeltrebe. K tomu všemu si samozřejmě můžete vybrat něco z krajových pochoutek či místních specialit. Naše filosofie: "Vše se podřizuje kvalitě."
Vinařství Syfany
Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, je přesvědčen o tom, že víno je živý organismus, který si sám umí říct, kdy při svém vývoji potřebuje pomocnou ruku a kdy je třeba mu dát klid a dostatek času. Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Důraz je kladen na maximální kvalitu hroznů z redukované sklizně, jejich šetrné zpracování s použitím původních výrobních postupů, bez moderních technologií.
MITOMA Vrbice, s.r.o.
Rodinné vinařství se specializuje na výrobu vín spíše pro gastronomická zařízení a vinotéky. Výroba je situována v areálu bývalého ZD přímo u vinohradů a v posledních letech prošla zásadní rekonstrukcí. Ke dvacátému výročí založení uvedlo vinařství na trh svůj první sekt, vyrobený tradiční metodou kvašení v láhvi. S příchodem nové rodinné generace do vinařství se změnil nejen rukopis vín, ale i logo vinařství. Archivní sklep, ve kterém si mohou skupiny do 15 hostů objednat degustaci, najdete v krásné lokalitě vinných sklepů Stráž.
Vinařský dům KOBERN s.r.o.
Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné
Vinařský dům Dubňany
Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.
Vinařství Vacenovský
Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.