Queen Ester
Rodinné vinařství Jaroslava Esterky, pracující pod známkou Queen Ester, navazuje na více než stoletou tradici v rodině Esterků, kdy se roku 2000 stalo vinařství našim živobytím. Všechna vína jsou vína selská, tedy vína bez přidaných chemických látek a to ať už ve vinici, či ve sklepním hospodářství. Vína nefiltrujeme ani nečeříme, věříme, že víno má schopnost vyčistit se před lahvováním samo.
Vinařství U Šťastných
Vinařství se traduje v naší rodině od roku 1921. V tomto roce náš děd zakoupil zdejší hospodu a začal pěstovat vinnou révu. K restauraci časem přibyla také vinárna a degustační sklep ve kterém je možné ochutnat naše vína. Snažíme se vyrábět, pokud nám v tom počasí pomuže, pouze přívlastková vína.
Josef Dufek
Chcete vědět vše o víně? Navštivte moderní vinařství s penzionem a historickými sklepy z r. 1540 v srdci Moravského Toskánska. Medailemi z tuzemských i zahraničních soutěží oceněná vína si můžete zakoupit i ochutnat ve firemní vinotéce nebo v pohodlí penzionu Svatoborský sklípek. Nechte se překvapit denní nabídkou 100 druhů vín a sektů v sortimentu 30 odrůd doslova od A po Z, od Alibernetu po Zweigeltrebe. K tomu všemu si samozřejmě můžete vybrat něco z krajových pochoutek či místních specialit. Naše filosofie: "Vše se podřizuje kvalitě."
Vinařství NEOKLAS Šardice a.s.
Společnost NEOKLAS a.s. Šardice byla založena v roce 1995 a od roku 2016 je součástí Vinařské skupiny VINIFERA. Zaměřuje se na výrobu kvalitního moravského vína. Obhospodařuje vinice o rozloze 400 ha v 17 katastrálních územích a 24 viničních tratích. Se vstupem nového vlastníka došlo ke značným investicím do vinic a jejich obnovy a k nákupu nové techniky. Vinařství s novým týmem enologů klade větší důraz na šetrnější způsob obhospodařování vinic v souladu s místními klimatickými podmínkami.
Foretník František
VINAŘSTVÍ Vinařství měl František Foretník od nepaměti v rodině „už stařeček vozíval do Hodonína dragúnom víno“. Vinařství hospodaří na 2 ha vlastních vinic v trati Padělky a část surovin nakupuje od vinohradníků z nejbližšího okolí. Jako jeden z mála vinařů má František Foretník vinice v integrované produkci. V dalších letech plánujeme výsadbu nových vinic se zajímavými odrůdami, které potěší svou kvalitou a jedinečností nejedny chuťové pohárky. Zajímavé jsou také cuvée odrůd bílých a červených ze starých vinic, které překvapí svou jedinečností a noblesou, které nám přináší vína ze Šardic. VINNÝ SKLEP Díky kompletnímu strojnímu vybavení jdou práce ve vinici a sklepním hospodářství dobře od ruky. Hrozny se zpracovávají pomocí nejmodernějších technologií, bílá vína zrají v nerezových tancích, červená v dřevěných sudech. Vybrané odrůdy se školí v barrique sudech. Vyráběná vína jsou v kategoriích jakostní víno odrůdové, známkové, s přívlastkem pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí, slámové a ledové. Specialitou firmy je nová modrá odrůda Agni a Syrah. VÍNA Odrůdová skladba: Agni, Neronet, Merlot, Rulandské modré, Cabernet Moravia, Modrý Portugal, Frankovka, Svatovavřinecké, Alibernet, Syrah, Rulandské šedé, Tramín červený, Chardonnay , Ryzlink rýnský, Sauvignon, Muškát moravský. Cuvée bílých a modrých odrůd ze starých vinic. UBYTOVÁNÍ - AKCE Vynný sklep nabízí řízenou i volnou degustaci do 20 osob. Ubytování pro 5 osob, s parkováním a uložením jízdních kol. Kolem sklepu vede vinařská stezka. Vinařství se prezentuje během celého roku na vinařských slavnostech v širokém okolí. Rádi vás přivítáme a pohostíme naším vínem.
Rodina Kölbelova
Po tři generace se věnuje rodina Kölbelů pěstování a zpracování révy vinné. Děd Arnošt Kölbel pěstoval ještě Šedý Portugal, Modrý Portugal, Chrupku bílou a růžovou v 50tých a 60tých letech minulého století. Otec Miloš Kölbel v roce 1994, i přes názory odborníků sadit na Moravě pouze tradiční modré odrůdy, vysadil bordeauxskou odrůdu Cabernet Sauvignon. Cabernet sauvignon se ukázal jako dobrá volba i do Slovácké oblasti, kde každoročně dosahuje výborných výsledků a odstartoval další výsadby zde na Slovácku netradičně pěstovaných odrůd. Na konci devadesátých let se ke Cabernetu Sauvignonu přidal Cabernet Franc a Merlot. Cuvée vytvořené z těchto tří odrůd patří každoročně mezi naše nejlepší hodnocená vína. Později jsme vysadili i Scheurebe, Kerner, Buvier, Dunaj, Garanoir, Gamay a mnoho dalších. Syn František začal v posledních letech zpracovávat hrozny z Kyjova-Sliny i z pronajatých vinohradů a v roce 2013 začal nakupoval i hrozny z Přítluky(Mikulov), Strážnice. Naším cílem je tvořit vína podle vyzrálosti hroznů a v závislosti na kvalitě ročníku, se snahou o vytváření charakteru odrůdy, proto při řezu dbáme na to,aby kvalita hroznů byla nadřazena nad kvantitou. U odrůd na výrobu červených vín při zaměkávání ostříháváme hrozny tak, aby zátěž nepřesáhla 2 kg. Celkově obhospodařujeme 1 ha a celková produkce nepřesáhne 10000 lahví. Při zpracovaní hroznů trváme na tom, aby hrozny byly co nejrychleji zpracovány.Hrozny odzrníme a necháme macerovat 12-24 hod., lisujeme v pneumatickém lisu. Následuje odkalení a zakvašení čistými kulturami kvasinek. U červených vín je samozřejmostí jablečnomléčná fermentace a následné ležení v sudech, od roku 2009 používame i sudy BARRIQUE.
Vinařství Krist s.r.o.
Vinařství Tomáš KRIST bylo založeno v roce 1996, kdy bylo navázáno na mnohaleté rodinné zkušenosti ve výrobě vína. Sídlo firmy se nachází v Miloticích u Kyjova, ve slovácké vinařské podoblasti. V současnosti je obhospodařováno 10 ha vinic. Firma se zabývá výhradně produkcí jakostních a přívlastkových vín té nejvyšší kvality. Výroba vína probíhá na kontinuálních lisech a dále moderní technologií - řízeným kvašením. Některá vína jsou doškolována v dubových sudech typu barrique.
Metroflora
Rodinná firma Lubomíra Gregoroviče a Ivany Svobodové během krátké doby vybudovala produkční zázemí v Miloticích, vybavila sklep moderními technologiemi, vysadila nové vinohrady a dosáhla ocenění šampiona na několika mezinárodních soutěžích. Myšlenka na založení vinařství se zrodila v hlavě Lubomíra Gregoroviče v roce 2005, kdy jako malovinař začal zkoušet nové postupy. V začátku se spolehl na pěstitele hroznů z vytypovaných lokalit Čejkovic, Milotic, Terezína a Skoronic, od kterých bere hrozny dodnes. V dubnu 2008 vysadil v trati Kopce první vlastní vinohrady. V Miloticích Metroflora koupila a v roce 2007 zrekonstruovala obecní objekt na produkční sklep, administrativní zázemí a degustační místnost. V zakryté části dvora je prostor pro zpracování hroznů, na objekt navazuje klimatizovaný sklad lahví. Vinařství je vybaveno nerezovou technologií od příjmu hroznů až po čerpadla, filtry a dvouplášťové tanky s řízeným kvašením pod dusíkovou atmosférou. K vydýchání červených vín slouží starší barikové sudy Mercier, v poslední době ve vinařství přibyly nové bariky, větší pneumatický lis, kalolis, šetrné čerpadlo, filtrace a další nerezové tanky. Vinařství má deset zaměstnanců, především z okruhu rodiny - syn Tomáš se zabývá prodejem, Marek a Dalibor se věnují vinohradům a sklepu. Vinařství spoléhá na moderní metody vinifikace. Spolupracuje s velkobílovickým vinohradníkem a vinařem Radimem Osičkou, který pro Metrofloru připravuje červená vína. Nedávno vinařství do produktového portfolia zařadilo zemská vína (s garantovaným původem hroznů a jejich kvalitou) určená především do gastronomie.
Vinařství Nešporovi
Naše vinařství je rodinou firmou, ve které jsou zapojeni všichni členové domáctnosti. A tak jako tomu v rodině bývá i přístup k této činnosti musí být odpovídající. Musí být prací i koníčkem, obživou i denním potem. Rádi pro kohokoli připravíme vinný sklípek s občerstvením i zábavou nebo odbornou degustací. Stačí se přijet podívat.
B\V vinařství a.s.
Vinařství bylo založeno v září roku 2012. Cílem je produkovat vysoce kvalitní, jednoodrůdová přívlastková vína z hroznů, které zrají na našich vinicích. Všechna vyrobená vína musí nejdříve zachutnat nám, až poté si je dovolíme nabídnout Vám, váženým zákazníkům. Vlajkovou lodí vinařství je „královská odrůda" Ryzlink rýnský. Velký důraz klademe také na červené odrůdy. Vína jsou vysoce oceňována na domácích i mezinárodních soutěžích vín.
Rodinné vinařství Buštík
Zaměřujeme se na výrobu malých šarží vysoce kvalitních vín. Zpracování hroznů probíhá za pomoci moderní technologie. Klademe důraz na rychlé a šetrné zpracování. Bílá vína po vylisování na pneumatickém lisu jsou vyráběna metodou řízeného kvašení a zrají v kameninových nádobách. Červená vína po fermentaci a následném biologickém odbourání kyselin zrají v nových i starších dřevěných sudech typu barrique. Naše vína jsou vyráběna s láskou a díky tomu mají vynikající vůni i chuť.
Sklípek Šardice (vinařství a sklep U Profotů)
Vítejte v kraji dobrého vína a srdečných lidí. Uprostřed jižní Moravy, kde zažijete nejen pohostinnost, ale i intenzivní setkání s tradicemi, které dokládají ryzí charakter tohoto místa. Pokud si chcete dopřát pobyt v malebném kraji, přijeďte do Šardic. Zveme Vás k degustaci vynikajících moravských vín v šardické sklípku s komfortním ubytováním.
Galia Zdeněk
Nyní, po letech úsilí má malý rodinný podnik 2 hektary vlastních vinic s možností rozšíření, vinný sklep a sklep na úschovu archivního vína. Mimo výroby vína se rodinná firma specializuje na konání vinných akcí všeho druhu. Každoročně se zúčastňuje otevřených sklepů v Šardicích, výstav vín a různých soutěží. Mimo výše zmíněné akce pořádá ochutnávky vína pro firemní klientelu i pro soukromé skupiny.
Vinařství Karlík
Naše vína se vyznačují harmonií všech aspektů ovlivňujících jedinečný terroir, tj. klima, složení půdy, svažitý terén s orientací na jih-jihozápad, nadmořská výška a v neposlední řadě pečlivá celoroční práce na vinici a moderní technologie výroby vína. Vlastní vysokojakostní vína vyrábíme výhradně z hroznů z naší vinice v Šardicích, přičemž si nezakládáme pouze na jedné či dvou odrůdách jako „vlajkových lodích“.
MARIPET - Marie Stávková a Petr Lhota
Jsme mikrovinařství - vyrábíme si víno z vlastních vinohradů. Nabízíme posezení ve vinném sklepě pro rodiny či malé skupinky s možností přenocování (bez komfortu). Pouze na podzim (září a říjen) vyrábíme ručně vlastní burčák a víno z hroznů z vlastního vinohradu. Chováme včely a nabízíme i med přímo od včelaře. Z medu vyrábíme i nevařenou, přírodně kvašenou medovinu, nefiltrujeme ji a tak jsou v ní zachovány všechny přírodní látky obsažené v medu.
Božena Maradová
Zajišťujeme prodej jakostního odrůdového, přívlastkového, lahvového a sudového vína. Přijďte ochutnat výtečné víno do obce Šardice a zastavte se u Boženy Maradové. Vinárna nabízí sudová vína různých odrůd, ale také velmi kvalitní vína lahvová z různých vinařství. Zakoupíte si zde bílá, červená i růžová vína, a to jak odrůdová, tak přívlastková. Samozřejmostí je možnost bezplatné degustace a podrobné informace o daném vínu.
Vinařství Benešovský
Rodinné vinařství Benešovský vyrábí vína pouze z vlastních vinic, které jsou vysázeny v obci Šardice ve slovácké vinařské podoblasti.
Výroba vysoce kvalitních vín začíná právě ve vinici, proto klademe velký důraz již od samého začátku při zakládání vinic na vhodný výběr podnoží a klonů pro námi zvolené odrůdy révy vinné, tak aby byla zachována harmonie mezi odrůdou a půdou viniční tratě.
Rodinné vinařství ČEVELA
Unikátní poloha našeho vinařství nabízí návštěvníkům nezapomenutelný rozhled na jižní Moravu, včetně tzv. "Moravského Toskánska", které je v poslední době cílem mnoha vynikajících fotografů z celého světa. Hosté mají možnost si prohlédnout vinici a navštívit naše rozlehlé vinné sklepy v podzemí.
Vinařství Ing. Spěvák František
Rodinné vinařství vycházející z dlouholeté vinařské tradice se do stávající podoby rozvinulo po sametové revoluci. Výraznému růstu a zdokonalení předcházela postupná výsadba nových moderních vinic situovaných do vynikajících poloh mikroregionu v okolí města Dubňany. Rodinné vinice starší 15-ti let jsou osázeny klasickými odrůdami, zatímco nové vinice situované do mikroklimaticky vynikajících poloh jsou zaměřeny na produkci špičkových vín, ekologicky šetrně vyráběných. Agrotechniku a celoroční ošetřování vinic podřizujeme tomu, abychom docílili vysoké kvality hroznů jako základního předpokladu výroby kvalitních predikátních vín. Tyto hrozny však vyrobíme cestou přátelskou vůči životnímu prostředí s důrazem na minimalizaci až vyloučení použití syntetických hnojiv a pesticidů, tj. respektování viniční biocenózy a maximálního využití biologické ochrany. Docílená přirozená rovnováha se pak promítá spolu s kvalitní enologií vína ve zdravém a čistém finálním produktu. Pečlivá kontrola všech vstupů do výroby, náročný výrobní proces s akcentem na přírodní charakteristiku finálního vína v kombinaci s řízenou fermentací zajišťuje svěží reduktivní vína s příjemným odrůdově charakteristickým ovocným buketem. Po několika letech zrání tato vína nabízíme našim přátelům, známým a ctitelům dobrého moravského vína.