Skip to main content

Vinařský dům KOBERN s.r.o.

Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné

Vinařský dům Dubňany

Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.

Vinařství Vacenovský

Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.

Vinařství Pavel Veselský

Rodinné vinařství Pavel Veselský se nachází v malé vesničce Nový Poddvorov. Máme jasný cíl – spokojený zákazník. Abychom toho docílili používáme především úsměv, ochotu, vstřícnost, stejně jako odbornou znalost a profesionalitu a odlehčenou rodinnou atmosférou s přátelským přístupem.

Václav Mrkva

Naše malé vinařství sídlí v obci Nový Poddvorov, kterou naleznete na Jižní Moravě severně od města Hodonín. V počátku jsme produkovali pouze sudová vína. V roce 2003 jsme začali vína lahvovat a k tomuto roku se také váže vznik naší firmy. Víno vyrábíme pouze z hroznů vlastní produkce. Obhospodařujeme cca 1ha vinic. V našem vinařství pěstujeme odrůdy Sauvignon, Rulandské šedé, Rulandské modré, Ryzlink rýnský, Frankovka a Cabernet Sauvignon. V roce 2009 jsme vysadili odrudu Pálava a Panenské víno z této mladé vinice očekáváme v roce 2012.

Vinařství Hnidák

Vinařství v Novém Poddvorově od nepaměti (otec, děd atd.) Rozšířeno v roce 1991. Výroba vína zaměřena na vína přívlastková, V současnosti vinařství provozují syn a zeť.

Sůkal Milan

Vlastníme celkem 4,5 ha vinic ve vinařských obcích Starý Poddvorov (mutěnická vinařská oblast), Josefov a Dolní Bojanovice (vinařská oblast Podluží). Hlavní odrůdy jsou Neuburské, Veltlínské zelené, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé i modré, Tramín červený, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia. Naše vína získala řadu ocenění na prestižních výstavách vín v České republice.

Vinařství Žarošice

Přijměte naše pozvání do příjemných a útulných prostor nově zrekonstruovaného sklepa Vinařství Žarošice. Sklep se nachází v hezkém prostředí malebné vesničky Žarošice na jižní Moravě. Naše malé vinařství obdělává necelé 2 ha vinic ve viniční trati Nové Hory. Všechny vinice leží na úpatí Ždánického lesa, s krásnou jižní dispozicí. Dbáme především na vysokou kvalitu pěstovaných hroznů a jejich šetrné zpracování.