Vinařství U Dvou lip, s.r.o.
Nově vzniklé Vinařství U Dvou lip hospodaří nedaleko obce Hýsly na 35 ha vinic a zaměřuje se na produkci Bio vín a přívlastkových vín. Při pěstování hroznů je kladen velký důraz na šetrné zacházení s jedinečnou krajinou v tomto malebném koutě Slovácka. Dominantu vinic v podhůří Chřibů tvoří urostlé lípy se sochou svatého Jana Nepomuckého. Toto místo, a s ním spojený příběh o Johance a velké lásce, inspirovalo kapelu Čechomor ke složení písničky Johančiny slzy.
Metroflora
Rodinná firma Lubomíra Gregoroviče a Ivany Svobodové během krátké doby vybudovala produkční zázemí v Miloticích, vybavila sklep moderními technologiemi, vysadila nové vinohrady a dosáhla ocenění šampiona na několika mezinárodních soutěžích. Myšlenka na založení vinařství se zrodila v hlavě Lubomíra Gregoroviče v roce 2005, kdy jako malovinař začal zkoušet nové postupy. V začátku se spolehl na pěstitele hroznů z vytypovaných lokalit Čejkovic, Milotic, Terezína a Skoronic, od kterých bere hrozny dodnes. V dubnu 2008 vysadil v trati Kopce první vlastní vinohrady. V Miloticích Metroflora koupila a v roce 2007 zrekonstruovala obecní objekt na produkční sklep, administrativní zázemí a degustační místnost. V zakryté části dvora je prostor pro zpracování hroznů, na objekt navazuje klimatizovaný sklad lahví. Vinařství je vybaveno nerezovou technologií od příjmu hroznů až po čerpadla, filtry a dvouplášťové tanky s řízeným kvašením pod dusíkovou atmosférou. K vydýchání červených vín slouží starší barikové sudy Mercier, v poslední době ve vinařství přibyly nové bariky, větší pneumatický lis, kalolis, šetrné čerpadlo, filtrace a další nerezové tanky. Vinařství má deset zaměstnanců, především z okruhu rodiny - syn Tomáš se zabývá prodejem, Marek a Dalibor se věnují vinohradům a sklepu. Vinařství spoléhá na moderní metody vinifikace. Spolupracuje s velkobílovickým vinohradníkem a vinařem Radimem Osičkou, který pro Metrofloru připravuje červená vína. Nedávno vinařství do produktového portfolia zařadilo zemská vína (s garantovaným původem hroznů a jejich kvalitou) určená především do gastronomie.
Vinné sklepy Skalák - Leona Šebestová
Na úpatí Chřibů na kraji malebné vesničky Skalka se nachazí Vinné sklepy Skalák, jejichž historie sahá do 70. let minulého století. Nyní vinařství nabízí velký prostor pro svatby, firemní akce a soukromé oslavy. Toto místo je vhodné i pro rekreaci. Okolí je vhodné jak pro silniční tak pro horskou cyklistiku. Nejčastější cíle turistů bývají různé skalní útvary nebo hrady právě ve Chřibech. Nároční si mohou vybrat za cíl např. nejvyšší bod Chřibů Brdo (587m.n.m.) s kamennou rozhlednou.
CHATEAU BZENEC, spol. s r.o.
Viniční statek Chateau Bzenec leží uprostřed úrodných vinic Slovácké vinařské podoblasti. Vinná réva se na Slovácku pěstuje od nepaměti a díky umu a poctivé péči vinohradníků dává ty nejlepší hrozny pro krásná vína Chateau Bzenec.
Vinařství sv. Barbora
Víno se srdcem plným naděje a tvořivosti.
Naše vinice se nacházejí ve viniční trati Hrubé pole - vinařská obec Ratíškovice. Vhodná struktura půdy spolu s teplým podnebím tzv. Moravské sahary s minimálním množstvím srážek poskytují skvělý základ pro vyzrávání jak bílých tak modrých odrůd révy vinné.
Rodinné vinařství Toman
Zpracováváme hrozny výhradně z našich vinic, jejichž kvalitu můžeme ovlivňovat. Používáme tradiční dlouhodobě osvědčené metody vinifikace a školení vín, jako například zrání červených vín v sudech, doplněné o některé moderní prvky – zakvášení vybranými kmeny kvasinek, chlazení odkalených moštů při kvašení. Vyrábíme malé jedinečné partie vín do cca 2000 lahví.
Areál pod sklepy
Areál Pod sklepy uspokojí svou nabídkou všechny milovníky dobrého vína, jídla, krásné přírody i turistiky. Naše vinařství, kde zpracováváme hrozny ze dvou hektarů vlastních vinic, má spíše rodinný charakter. Ve vinném sklepě můžete kromě vína ochutnat také speciality z vlastní kuchyně. Pension, který se nachází v bezprostřední blízkosti nabízí ubytování 39 hostům v šestnácti pokojích. Je komfortně vybaven a uspokojí i náročnější klientelu. Venkovní výčep, který v letních měsících navštěvují hlavně turisté, využíváme spolu s pódiem a tanečním parketem při pořádání kulturně-společenských akcí. Zvláštností našeho areálu je vrstevník Napoleona - historický lis na víno z roku 1796. Přijeďte, jste srdečně zváni!
Šalša Václav
Odkaz rodinného vinařství Václav Šalša sahá první písemnou zmínkou až do roku 1796. Navazujeme tak na dlouholeté vinařské tradice. Jsme na to patřičně hrdí a toto dědictví našich předků nás také zavazuje k tomu, abychom svoji práci dělali jak nejlépe umíme. A vína, která vyrábíme, se právem těší vaší přízně.
Naše vinice se rozkládají celkem na 13,2 ha vinic.
Naší specializací je výroba přívlastkových vín, se kterými se můžete setkat i v prestižních restauracích a hotelích.
Rodina Kölbelova
Po tři generace se věnuje rodina Kölbelů pěstování a zpracování révy vinné. Děd Arnošt Kölbel pěstoval ještě Šedý Portugal, Modrý Portugal, Chrupku bílou a růžovou v 50tých a 60tých letech minulého století. Otec Miloš Kölbel v roce 1994, i přes názory odborníků sadit na Moravě pouze tradiční modré odrůdy, vysadil bordeauxskou odrůdu Cabernet Sauvignon. Cabernet sauvignon se ukázal jako dobrá volba i do Slovácké oblasti, kde každoročně dosahuje výborných výsledků a odstartoval další výsadby zde na Slovácku netradičně pěstovaných odrůd. Na konci devadesátých let se ke Cabernetu Sauvignonu přidal Cabernet Franc a Merlot. Cuvée vytvořené z těchto tří odrůd patří každoročně mezi naše nejlepší hodnocená vína. Později jsme vysadili i Scheurebe, Kerner, Buvier, Dunaj, Garanoir, Gamay a mnoho dalších. Syn František začal v posledních letech zpracovávat hrozny z Kyjova-Sliny i z pronajatých vinohradů a v roce 2013 začal nakupoval i hrozny z Přítluky(Mikulov), Strážnice. Naším cílem je tvořit vína podle vyzrálosti hroznů a v závislosti na kvalitě ročníku, se snahou o vytváření charakteru odrůdy, proto při řezu dbáme na to,aby kvalita hroznů byla nadřazena nad kvantitou. U odrůd na výrobu červených vín při zaměkávání ostříháváme hrozny tak, aby zátěž nepřesáhla 2 kg. Celkově obhospodařujeme 1 ha a celková produkce nepřesáhne 10000 lahví. Při zpracovaní hroznů trváme na tom, aby hrozny byly co nejrychleji zpracovány.Hrozny odzrníme a necháme macerovat 12-24 hod., lisujeme v pneumatickém lisu. Následuje odkalení a zakvašení čistými kulturami kvasinek. U červených vín je samozřejmostí jablečnomléčná fermentace a následné ležení v sudech, od roku 2009 používame i sudy BARRIQUE.
Josef Dufek
Chcete vědět vše o víně? Navštivte moderní vinařství s penzionem a historickými sklepy z r. 1540 v srdci Moravského Toskánska. Medailemi z tuzemských i zahraničních soutěží oceněná vína si můžete zakoupit i ochutnat ve firemní vinotéce nebo v pohodlí penzionu Svatoborský sklípek. Nechte se překvapit denní nabídkou 100 druhů vín a sektů v sortimentu 30 odrůd doslova od A po Z, od Alibernetu po Zweigeltrebe. K tomu všemu si samozřejmě můžete vybrat něco z krajových pochoutek či místních specialit. Naše filosofie: "Vše se podřizuje kvalitě."
Queen Ester
Rodinné vinařství Jaroslava Esterky, pracující pod známkou Queen Ester, navazuje na více než stoletou tradici v rodině Esterků, kdy se roku 2000 stalo vinařství našim živobytím. Všechna vína jsou vína selská, tedy vína bez přidaných chemických látek a to ať už ve vinici, či ve sklepním hospodářství. Vína nefiltrujeme ani nečeříme, věříme, že víno má schopnost vyčistit se před lahvováním samo.
Vinařství U Šťastných
Vinařství se traduje v naší rodině od roku 1921. V tomto roce náš děd zakoupil zdejší hospodu a začal pěstovat vinnou révu. K restauraci časem přibyla také vinárna a degustační sklep ve kterém je možné ochutnat naše vína. Snažíme se vyrábět, pokud nám v tom počasí pomuže, pouze přívlastková vína.