Vinařství Soják, s.r.o.
Vinařství Soják, s.r.o. vzniklo v roce 2009 transformací fyzické osoby Vít Soják-Vinařství S+S a pokračuje v tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Ta se v naší rodině dědí z generace na generaci. Obhospodařujeme 4 ha vinic systémem integrované produkce a do budoucna uvažujeme o ekologickém vinařství. Z vypěstovaných hroznů vyrábíme výhradně přívlastková vína .
Vinařství U Kostela
Vinařství U Kostela je novou značkou na Moravské vinařské mapě, navazující na více než 500-letou tradici výroby vína v Polešovicích. Produkujeme limitované množství přívlastkových vín, kde je hlavní důraz kladen na kvalitu. Za pomoci moderních technologií a lidské zkušenosti se u nás rodí vína elegantní, plná ovocného charakteru, která mají švih a noblesu.
Šlechtitelská stanice vinařská, s.r.o.
Stanice vznikla jako révová školka v roce 1922. Provádíme udržovací šlechtění a novošlechtění révy vinné. Vyrábíme širokou škálu odrůdových vín. Provádíme řízené degustace vín na Štýrské terase, na Golanských výšinách a v 300 let starém sklepě ve Vinařské ulici. Sklep s kapacitou 45 lidí je možné pronajmout. Prodáváme odrůdová a známková vína, hrozny, burčák, hroznovou šťávu a sirupy a široký sortiment révových sazenic.
Tomáš Jurák
Původně se tato firma zabývala vinařením v malém objemu, realizací úprav pozemků a okrasné výsadby v okolích firem. Teprve v roce 1996 začal majitel využívat svých praktických zkušeností, přirozeného talentu a vzdělání ze Střední vinařské školy ve Valticích k většímu rozvoji vinařství a vinohradnictví ve své firmě. V současné době firma obhospodařuje 25 ha vinic (na Velehradě a ve Zlechově). Vyrábí se vína sudová, jakostní, výběrová a v dobrých ročnících i vína ledová a to jak za použití tradičních metod tak i moderních prvků.
Vinařství Dvůr pod Starýma Horama
Máme pro Vás připraveno ubytování ve stylových, komfortně zařízených pokojích až pro 30 osob. V restauraci si můžete vybrat z místních specialit a taktéž můžete navštívit naše podzemí – sklepy, které mají stylovou architekturu a to klenby křížové, valené a rotundální. Ve velkém sklepě se dozvíte historii okolí, budete seznámeni se zpracováním hroznů v minulých stoletích, ale také můžete ochutnat vína přímo ze sudu ještě v přírodní podobě před lahvováním. Vinařství dělá ročně 30000 lahví a pevně věříme, že Vás s našimi víny při degustaci zaujmem
VINAŘSTVÍ JAKUBÍK
Láska, víra, naděje... tři sudičky, které provází životní pouť každého z nás.
Naše vína jsou o takové cestě. Jsou jako život sám…
O lásce – k rodině, přátelům, krajině, domovu.
O víře – boží krvi, odpuštění, pokoře.
O naději, se kterou můžeme snít, cítit volnost a dálku.
Ing. Jiří Černý
Vinařství Jiří Černý - výroba jakostních a přívlastkových vín z Buchlovic. Firma vznikla v roce 2001 a navázala na rodinnou tradici. Vyrábí víno moderní technologií v nerezových nádobách. Hrozny jsou šetrně zpracovány a lisovány pneumatickým lisem, součástí technologie je vinifikátor na modré odrůdy, využítí řízeného kvašení a chlazení výrobních a skladových prostor. Jakostní vína jsou od roku 2007 vyráběna z vlastních hroznů.
CHATEAU BZENEC, spol. s r.o.
Viniční statek Chateau Bzenec leží uprostřed úrodných vinic Slovácké vinařské podoblasti. Vinná réva se na Slovácku pěstuje od nepaměti a díky umu a poctivé péči vinohradníků dává ty nejlepší hrozny pro krásná vína Chateau Bzenec.
Vinařství Žůrek
Firma zabývající se zpracováním hroznů z podoblastí Slovácké,Velkopavlovické a Znojemské. Značnou část produkce zaujímají vína přívlastková.
Vinařství Igor Ostrezi
Vinařství Ostrezi je mladá rodinná firma, sídlící ve Bzenci mezi folkloristy dobře známým městy Kyjovem a Strážnicí. Nachází se tedy v samém srdci moravského Slovácka. Jelikož je Bzenecká vinařská oblast jedna z nejmenších na Slovácku (410 ha), zaručuje mimořádnou kvalitu v oblasti péče o půdu, vinnou révu a později i samotné produkty.
Vinum Moravicum a.s.
Společnost Vinum Moravicum a.s. je vinařská společnost založená v roce 2005 v Bzenci. Toto malebné jihomoravské městečko a jeho okolí je známo svou bohatou vinařskou tradicí. Geologické poměry, místní mikroklima a prvotřídní půdní bonita vytvářejí podmínky pro pěstování špičkových kultivarů vinné révy, která se při svém zpracování mění v kvalitní odrůdová vína s nezaměnitelným charakterem. Vinařství hospodaří v komplexu historických, až 300 let starých sklepů, které najdete v srdci města Bzenec.
Bzenecké rodinné vinařství s.r.o.
Na řízené degustace se mohou ohlásit skupiny do 100 osob. Možnost vybírat a ochutnat při degustaci řízené osobně Oldřichem Kuchařem až 100 vzorků přiláká zejména milovníky vína, kteří mají zájem porovnávat mezi sebou nejen odrůdy, ale také jejich ročníky z jedné lokality a použité technologie.
Vážíme si přízně svých zákazníků a proto každoročně připravujeme několik časově omezených akčních nabídek našeho vína. Tato nabídka se objevuje vždy na našich stránkách.
Přejeme vám příjemné chvíle u našeho vína.
Vinařství Petr Bunža Bzenec
Rodinné vinařství (zal. 1993) působí v moderním objektu v Těmické ulici v Bzenci. Zde je kromě výrobního zázemí také degustační místnost a prodejna. Vinařství vlastní 14 ha vinohradů a specializuje se na typické místní odrůdy.
Vinařství sv. Florian s.r.o.
Vína děláme srdcem, s láskou a pokorou...
Vinařství sv. Florian bylo založeno léta Páně 2015 a zaměřuje se na výrobu živých vín se spontánním kvašením. Naše vína jsou zpracovávána moderní technologií, ale v souladu starých osvědčených postupů. Držíme se zásady, že kvalita vína je ovlivněna z velké části již ve vinici a my jen plynule a šetrným způsobem řídíme plynulý přerod hroznů ve víno.
Zámecké vinařství Bzenec s.r.o.
ZÁMECKÉ VINAŘSTVÍ BZENEC s.r.o. dodává kvalitní tichá moravská vína na domácí i zahraniční trh. Důraz je kladen na odrůdovou charakteristiku, technologickou čistotu a moderní projev všech produkovaných vín. Nabízí vína s jedinečnou a nezaměnitelnou odrůdovou chutí a vůní, která pochází z hroznů s garantovaným původem vinařské oblasti Morava, z vybraných vinařských obcí tří podoblastí: mikulovské, slovácké, znojemské. Pro výrobu originálních moravských vín dnes Zámecké vinařství Bzenec využívá nejmodernější vinařské technologie. Používáním řízené technologie kvašení v kombinaci s osobitým přístupem vyrábí vína nejvyšší kvality, která mají svou „duši“. DEGUSTAČNÍ SKLEP Nádherné historické prostory zámeckého sklepení přímo vybízelo k zamyšlení, jak využít potenciál spletitých chodeb a krásných zákoutí. Nyní jsou Vám k dispozici nové degustační prostory, které jsme umístili do jedné z nejkrásnějších sklepních místností. Původní stěny a klenby, masivní dubový nábytek a elegantní osvětlení. Díky nimž zde vládne dokonalá kombinace a architektonická harmonie.
BISENC s.r.o.
Původně rodinné vinařství vzniklé v roce 1998 nese historický název města Bzenec, který údajně pochází od slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Majitel firmy Petr Kunc navázal na letité zkušenosti svého otce a v současnosti hospodaří na 16,5 hektarech vinic převážně postupně vysazovaných od roku 2002. Celá plocha je od roku 2009 v plné bioprodukci. Petr Kunc je současně vinohradníkem i sklepmistrem. Široká odrůdová skladba je přizpůsobena bzenecké oblasti. Petr Kunc využívá ve sklepě moderní technologie, které umožňují zvýraznit terroir ve víně. Některé partie zrají v sudech typu barrique. Roční produkce přibližně 80 000 lahví se dělí částečně na jakostní vína v řadě Classic Collection a na vína přívlastková v řadě Grand Classic Collection (vhodná i k archivaci). K nejlepším vínům z ročníku 2009 patří Ryzlink rýnský pozdní sběr. Petr Kunc je členem Klubu přátel Ryzlinku rýnského a v Bzenci patří k pořadatelům pravidelné mezinárodní soutěžní výstavy Galerie Ryzlinku rýnského.
Vinařství Kněží hora, s.r.o.
Vinařství Kněží hora, Bzenec „Vína nevyrábíme, ale tvoříme, a to s láskou - s láskou k půdě, k vinici, k hroznu, vínu.“ Část surovin má vinařství z vlastních vinic o rozloze pět hektarů, část od osvědčených moravských dodavatelů, tak aby mohlo svým klientům přiblížit bohatou rozmanitost vůní a chutí. Červená vína dozrávají ve francouzských barikových sudech, v nichž leží vhodné partie po dobu nejméně 24 měsíců. Ochutnat vína je možné ve stylovém sklepě přímo pod Kněží horou nebo v nové „degustárně“ v provozovně v Tyršově ulici.
Víno Tomáš Luža
Kladu důraz na výrobu odrůdově charakteristických ročníkových vín, která lahvuju zpravidla po 2 až 3-letém zrání ve sklepě. Dávám vínu čas, aby se projevilo a ukázalo co nejlepšího v něm je. Návštěvu si vždy domluvte předem telefonicky. Nabízíme i možnost řízené degustace obvykle v rozsahu 6-10 vzorků.
Ing. Josef Škopík
Nejstarší písemné doklady o rodinném vlastnictví pozemků a vinic mám z roku 1793. Rodinné vinařství jsem zdědil v roce 1991. S obnovou vinic jsem započal v roce 1993. Výběrem osvědčených odrůd a hustotou vysázených keřů na plochu jsem se zaměřil na produkci kvalitních hroznů.