Skip to main content

Vinař Marek Pšovský

Výroba vína od roku 1996 se zaměřením na produkci přívlastkových vín.

Vinařství U sv. Kříže s.r.o.

Na okraji Vrchních Nechor a přece v centru legendární prušánecké sklepní kolonie sídlí malé Vinařství U svatého Kříže. Podle staré sakrální památky, kde se každoročně koná slavnost, pojmenoval své vinařství Pavel Matušek, který profesionálně hospodaří na rodinných vinicích od roku 2002. Jeho vína, v nichž se zrcadlí laskavost, klidná a neuspěchaná povaha hospodáře, byla zařazena do Malé encyklopedie vín, Neronet ročníku 2008 ozdobil valtický Salon vín.

Víno Římský

Naše mikrovinařství navazuje na rodinnou tradici, kde se láska a pokora k výrobě a zpracování vína předává z generace na generaci. Veškerá vína vyrábíme z hroznů vypěstovaných ve vinicích z naší oblasti. Ve výrobě vína se snažíme kombinovat jak tradiční tak i moderní postupy. Zaměřujeme se na výrobu osobitých vín malých šarží. Vyberte si na ochutnávce favorita, který vám nejvíc zachutná, a my pro vás připravíme láhev. Nebo třeba celou bednu lahví. Záleží jen na vás, kolik sedmiček vína chcete do své domácí vinotéky. Na přání vám můžeme vytvořit balíček našich vín a poslat vám jej domů.

Milan Vašíček - vinař z Prušánek

Naše vinařství obhospodařuje asi 5 ha vlastních vinic v lokalitě Prušánky a Josefov. Soustřeďujeme se na produkci vysoce kvalitních přírodních, převážně suchých přívlastkových vín. Hlavní důraz klademe na osobitost a jedinečnost našich vín. Vinařství se nachází v atraktivní lokalitě vinných sklepů "Nechory". Tabulka na sklepním žudru oznamuje, že vinařství je nositelem certifikace pro špičková zařízení vinařské turistky spolu s přilehlým penzionem " Nechorka ".

Jan Zálešák - VÍNO NECHORY

Vinařství se nachází ve vinařské oblasti Morava, podoblast slovácká, vinařská obec Prušánky. V současné době firma obhospodařuje vinice o rozloze 6 hektarů. Firma je zaměřena na produkci jakostních a přívlastkových vín s využitím hroznů z vlastní produkce. Procesu produkce hroznů a vzniku vína je věnována maximální péče s cílem produkce vín té nejvyšší kvality.Při výrobě vína jsou využívány moderní technologie řízeného kvašení a jablečno mléčné fermentace. O kvalitě vyráběných vín svědčí četná ocenění z vinařských výstav.

Ing. Ladislav Kovár

Naše vinařství vzniklo sice v rodině s vinařskou tradicí, ale konkrétní impuls k založení byl u nás vlastně nezbytností - dostali jsme zpět v restituci vinohrady a jako správní hospodáři jsme se jich ujali a později jsme plochy rozšířili, část dokoupili a další část sami vysadili. Hospodaříme na 8,2 ha průměrně pětadvacetiletých vinohradů rozložených v tratích Podkovné, Nechory a Díly u Nechor v okolí Prušánek. Víno vyrábíme z vlastních hroznů, od menších pěstitelů ze stejných tratí dokupujeme hrozny pouze v případě nezbytné potřeby.

Vinařství Osička spol. s r.o.

Naše vinařství se specializuje na výrobu limitovaných partií převážně červených vín, exkluzivní kvality, pocházejících z vlastní vinice. Při vinifikaci jsou umně kombinovány tradiční výrobní postupy a moderní metody, které propůjčují našim vínům nezaměnitelný charakter. Každá sklenka vína byla připravena s láskou a precizností. Lahodná chuť a vůně utváří nezapomenutelný smyslový zážitek. Produkujeme převážně vína odrůd Tramín,Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.

Vinařství Zbyněk Osička

Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky? Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.

Vinařství VITISBERG s.r.o.

Rodinné vinařství Vitisberg, se sídlem v malebných Čejkovicích, představuje spojení tradice a inovace v oblasti vinařství. Toto malé vinařství se specializuje na výrobu přibližně 20 000 lahví ročně, čímž zajišťuje, že každá láhev je výsledkem pečlivé a osobní péče. Degustační sklep na Novém Poddvorově láká návštěvníky na jedinečný zážitek, kde mohou ochutnat výborná vína přímo v srdci vinařského regionu. Vitisberg využívá moderní technologie k zajištění nejvyšší kvality vín, aniž by opomíjel tradiční metody, které předávají generace na generaci. Tímto způsobem vinařství zachovává autentickou chuť a charakteristiku místních vinic, což činí jejich vína nejen chutná, ale také nezapomenutelná a významná. 

Vinařství Zapletal

Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.

Vinařství Nestarec

Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“ Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.

Vinařství Stejskal

Sklípek rodinného vinařství Stejskal se nachází v malebné vesničce Josefov na viniční trati Přední Kukvické. Vína jsou vyráběna tradičním způsobem bez dodání konzervačních přípravků, čimž je zaručena jejich čistota přírodního charakteru a buketu. Pro zájemce o nákup sudového vína je samozřejmostí bezplatný košt vzorků jednotlivých vín. Sklep nabízí též prostory k ubytování, různým oslavám, či letní posezení na terase s grilem. Naši hosté se kromě jídla a pití mohou věnovat cykloturistice, nebo vyjiížďkám na koních z nedalekých stájí.

Vinařství David Osička

VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB

Vinařství Fojtík

Po dlouholetých zkušenostech jsme se naučili pracovat s odrůdami, které umožňují nejlépe využít specifický charakter zdejších tratí a přenést jej do našeho vína. Reagujeme na nové trendy a přicházíme na trh se základní tak i netradiční kolekcí řady elegance. Vína vznikají propojením harmonie přírody s dotekem slunce. Naším sortimentem bychom rádi oslovili konzumenty, kteří ocení kvalitu a přesvědčí se, že i moravská vína dokáží konkurovat.

Vinařství Prath - Ing. Zuzana Prátová

Vinařství Prath se nachází v oblasti Slovácko v obci Josefov u Hodonína. Hospodaří na vinicích o rozloze asi 10 ha, a to v jedné z nejlepších poloh zdejšího okolí, ve viničních tratích Kukvička a Podkovné. Důraz je kladen hlavně na kvalitu hroznů a velmi šetrné obhospodařování vinic v rámci integrované produkce. Firma se zaměřuje na výrobu špičkových odrůdových jakostních a přívlastkových vín, ledových, slámových a vína z cibéb. Bílá vína zrají v akátových a dubových sudech, nerezových nádobách, červená vína výhradně v dubových sudech.

Rodinné vinařství HRABAL

Pěstování vinné révy naučí člověka hluboké pokoře a respektu k přírodě, jejím rozmarům a kdovíjakým drobnostem, které mohou zhatit veškerou snahu a píli. Když chcete vyrábět poctivé a kvalitní víno, naučí vás to úctě k lidem. Nezachutná-li jim, je všechna vaše dřina zbytečná. Sny se zbortí a nezbyde nic než sedlina na dně sklenky.

Vinný sklep Černý

Jedná se o tradiční rodinný soukromý vinný sklep. Vhodné pro menší uzavřené společnosti, které mají zájem o klidné posezení se svými blízkými a přátely při ochutnávce kvalitních odrůdových vín při různých příležitostech (např. narozeniny, firemní akce, výroční setkání atd.).

Bojanovský sklep Uherek

Vinařství je situováno v srdci slováckého Podluží - Dolních Bojanovicích. Vína vznikají pod rukami sklepmistra Jiřího Uherka, který absolvoval na Mendelově univerzitě obor Vinohradnictví a vinařství. Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenášíme charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoříme vína odrůdová a cuvée 4+1 Element. Cílem je maximalizovat potenciál z vinice a tvořit vína s výrazným odrůdovým charakterem a plným tělem k dlouhé archivaci. Vína jsou určena především pro vyšší gastronomii, privátní klientelu a kvalitní vinotéky.