Pavel Koliba
Jsme malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve vinařské obci Čejkovice. Zabýváme se pěstováním vinné révy, výrobou a prodejem vín menších šarží. Naše vinice se nacházejí v prestižních viničních tratích obce Čejkovice, kde díky jedinečným půdním a klimatickým podmínkám můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů, které nám pak dávají lahodná vína s nezaměnitelným aroma a jedinečnou chutí. Veškerou naši produkci zpracováváme za pomoci tradičních prověřených metod v kombinaci s moderními technologiemi pro co nejšetrnější zpracování hroznů, se zachováním odrůdových charakteristik vín. Samozřejmostí je odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými vinnými kvasinkami, u červených vín odbourávání kyseliny jablečné s následným dozráváním v dřevěných dubových sudech. Vysoce jakostní vína se bez moderních technologií neobejdou, nicméně sebelepší technologie nám nedokáže nahradit kvalitně vyzrátý hrozen z vinice a úsilí i nadšení vinaře, který se snaží z těchto hroznů vyprodukovat jedinečné víno. Srdečně Vás zveme na ochutnávku k nám do Čejkovic, kde při posezení v našem sklípku můžete poznat jedinečnost a originalitu našich vín...
TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE, vinařské družstvo
Tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení ale i pýchy z vykonané práce. Pokračování zkušeností a tradice, jež se dědí z pokolení na pokolení, začalo již v dobách temného středověku a pokračuje dodnes. Navštivte naše historické sklepení a sklepní vinárnu, prohlídka je doplněna výkladem o historii a vinařství a také degustací vín.
Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.
Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.
Rodinné vinařství Skoupil
Vinařství Skoupil se nachází ve Velkých Bílovicích, v části sklepů zvaných Belegrady. Od roku 2010 jsme přesunuli vinařství do multifunkčního komplexu, kde na jednom místě naleznete moderní vinařství, restauraci s kapacitou 110 osob a ubytování pro 45 osob.
Hana Mádlová
Rodinné vinařství řídí Hana, František tvoří víno a naplno pracují oba synové. Novou výrobní halu najdete v Belegradech. Upřednostňujeme harmonii vína před odrůdovou čistotou. Vína zrají dlouho na kvasničných kalech, najdete tu i bílá odbouraná vína. Naše produkce je velmi široká, vedle vín z nerezu tu najdete vína z barrique sudů i ze speciálních betonových tanků. Víno tu dostává spoustu času na zrání, sám vinař říká: „Ideální je ho nechat být, samo si řekne“.
Mádl vinařství s.r.o.
Začínali jsme v roce 1992 v malých rodinných sklípcích našich rodičů, doslova od malých demižonů a bečiček. Od roku 1995 až po dnes přizpůsobujeme pro výrobu vína starší hospodářský dvůr v centru obce Velké Bílovice. Zde lisujeme, kvasíme a také „školíme“ vína do jejich dospělosti-zralosti. Od roku 2011 jsme přemístili lahvování a prodej vín do nové moderní stavby opět do centra, tentokráte sklepní čtvrti Belegrady.
Vinné sklepy Zapletal
Z rodinné tradice bylo v roce 2002 založeno vinařství zaměřené na výrobu kvalitních moravských vín z Velkých Bílovic a hostinskou činnost.Výroba vína se zaměřuje na jakostní a především přívlastková vína, s využitím moderní technologie a tradičních osvědčených postupů.
VINAŘSTVÍ LANŽHOTSKÝ
Odrůdová skladba je zaměřena na Müller Thurgau, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Tramín, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovku, Cabernet Moravii a André. Vinařství využívá od roku 2008 moderní technologii řízeného kvašení s použitím ušlechtilých kvasinek i původní kmeny kvasinek z konkrétních hroznů, kvůli zdůraznění terroir velkobílovických viničních tratí. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, zatímco červená povětšinou v dubových sudech. Roční produkce činí kolem 10 000 lahví.
Rodinné vinařství Libor Veverka
Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů.
Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.
Dalibor Osička
Představujeme Vám malé rodinné vinařství působící ve Velkých Bílovicích. Jeho historie sahá až k počátkům 20. století, avšak intenzivně se mu věnujeme od roku 1993. Všechny vinice obhospodařujeme na pozemcích v katastru Velkých Bílovic o výměře 8ha. V rámci udržitelného rozvoje se věnujeme už od roku 1999 integrované produkci a od roku 2003 jsme oprávněni používat její ochrannou známku. Integrovaná produkce je založena na vztahu člověka k přírodě. Jde o hospodaření, při kterém se dosahuje úrody vyšší kvality způsobem, který nezatěžuje životní prostředí. Snažíme se o harmonizaci všech složek ekosystému vinice (půda, rostliny, živočichové, vinná réva a také člověk). Při ošetřování vinic upřednostňujeme biologické přípravky před chemickými za účelem obnovení přirozené biodiverzity rostlin a živočichů. Vyrábíme vysoce jakostní a osobitá vína, která necháváme zrát na vlastních vinných kvasinkách (Matka vína) v dubových sudech až 24 měsíců pouhým promícháváním bez koncentrace SO2. Podporujeme ve víně nové chuťové vjemy a buketní látky a jeho schopnost přijímat kyslík, a snažíme se naučit víno s ním žít a spolupracovat.
HOTAŘ Čejkovice s.r.o.
Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.
Jakub ŠAMŠULA vinařství
Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.
Elwine Velké Bílovice s.r.o.
Vinařství Elwine Velké Bílovice je menší rodinné vinařství, které se orientuje na produkci vysoce kvalitních jakostních vín, s důrazem na ekologické hospodaření ve vinicích a pěstování ekologických odrůd vín jako Johanniter, Solaris, Hibernal, Souvignier gris nebo Cabernet Cortis, vedle klasických odrůd Ryzlin rýnský, Sauvignon nebo Rulandské modré. Chceme vyrábět ta nejlepší, nejchutnější a nejdokonalejší vína, jaká nám může poskytnout naše půda, naše podnebí, naše práce a naše nadšení pro víno.
Vinařství otecdcera
Rodinná firma pokračuje v tradici výroby kvalitních vín z hroznů vlastní produkce. Jednotlivé šarže odrůd jsou vyráběny v malých objemech s důrazem na prvotřídní kvalitu finálního produktu. Při výrobě vín jsou využívány moderní technologické postupy.
Rodinné vinařství Košut
Kořeny rodinné firmy sahají daleko do minulosti. Po dlouhé odmlce jsme navázali na tradici soukromého hospodaření v roce 1992, kdy jsme začali našemu podnikání dávat dnešní podobu. Nyní se specializujeme na výrobu vín z vlastních vinic, které se nachází ve vinařských obcích Moravská Nová Ves a Prušánky ve Slovácké vinařské podoblasti.
Vinařství Tesařík s.r.o.
Založení roku 1990. navazuje na vinařskou tradici, kterou již provozovalo několik našich předků. S pomocí nejmodernější technologie zpracování, nabízíme vína dosahující zráním v prostorách s konstantní teplotou vyjímečné kvality.
Vinařství Nechory
Vinařství Nechory se nachází uprostřed malebné vesničky vinných sklepů Nechory situované mezi vinohrady asi 2 km od vesnice Prušánky. Výroba vína vychází z tradic a vinařského umění rodiny Hnidákovy z Prušánek. V současné době obhospodařujeme 25 ha vinic v okolí obcí Prušánky, Nový Poddvorov a Josefov. Zaměřujeme se na produkci kvalitních přívlastkových vín, čemuž jsme podřídili i výběr vinohradnických tratí, odrůdovou skladbu a klony révy vinné. Přísně selektovaná a redukovaná sklizeň poskytuje velmi dobrý surovinový potenciál.
Vinařství Vydařelý a Vinařství Holomáč
Rodinné vinařství Vydařelý&Holomáč se nachází na jižní Moravě v malebné vinařské obci Čejkovice. Vinařství bylo založeno roku 1991, kdy došlo k provázání obou rodin, a navazuje na tradici několika generací, které svůj život zasvětily pěstování vinic a výrobě čejkovického vína. Při výrobě vína vyznáváme tradiční postupy provázané s nejmodernějšími dostupnými technologiemi, díky nimž vnikají nádherná odrůdová vína.
Víno Hnidák s.r.o.
V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků.
Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.
Vinařství Hřiba
Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.