Jančura rodinné vinařství
Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 2017 vyrábějící víno ze svých vinohradů ale i z nakoupených hroznů z Polešovic a Velkých Bílovic. Vyrábíme vína spontánním kvašením v nerezových tancích a dřevěných sudech. Naše produkce se zabývá pouze výrobou lahvovaného vína. Preferujeme přírodní cestu ve výrobě vína před chemickou, víno vyrábíme s největší péčí s nejmenšími zásahy do výroby. Při výrobě se snažíme minimalizovat množství síry přidané do vína.
Víno Tomáš Luža
Kladu důraz na výrobu odrůdově charakteristických ročníkových vín, která lahvuju zpravidla po 2 až 3-letém zrání ve sklepě. Dávám vínu čas, aby se projevilo a ukázalo co nejlepšího v něm je. Návštěvu si vždy domluvte předem telefonicky. Nabízíme i možnost řízené degustace obvykle v rozsahu 6-10 vzorků.
VINAŘSTVÍ OVČÁČÍK, Václav Ovčáčík
Zaměření na přívlastková vína, integrovaná produkce hroznů a vína.
Vína rodinné firmy Vinařství Ovčáčík, vyráběná ve vinných sklepích na Velehradě, pochází výhradně z vlastní produkce hroznů révy vinné pěstované v obci Tupesy, viniční trati „Staré Hory“. Tato viniční trať, jež je součástí přírodního parku Chřiby, bývá považována za vůbec nejcennější v regionu.
VINAŘSTVÍ JAKUBÍK
Láska, víra, naděje... tři sudičky, které provází životní pouť každého z nás.
Naše vína jsou o takové cestě. Jsou jako život sám…
O lásce – k rodině, přátelům, krajině, domovu.
O víře – boží krvi, odpuštění, pokoře.
O naději, se kterou můžeme snít, cítit volnost a dálku.
Ing. Jiří Černý
Vinařství Jiří Černý - výroba jakostních a přívlastkových vín z Buchlovic. Firma vznikla v roce 2001 a navázala na rodinnou tradici. Vyrábí víno moderní technologií v nerezových nádobách. Hrozny jsou šetrně zpracovány a lisovány pneumatickým lisem, součástí technologie je vinifikátor na modré odrůdy, využítí řízeného kvašení a chlazení výrobních a skladových prostor. Jakostní vína jsou od roku 2007 vyráběna z vlastních hroznů.
Ing. Josef Škopík
Nejstarší písemné doklady o rodinném vlastnictví pozemků a vinic mám z roku 1793. Rodinné vinařství jsem zdědil v roce 1991. S obnovou vinic jsem započal v roce 1993. Výběrem osvědčených odrůd a hustotou vysázených keřů na plochu jsem se zaměřil na produkci kvalitních hroznů.
Vinařství Dvůr pod Starýma Horama
Máme pro Vás připraveno ubytování ve stylových, komfortně zařízených pokojích až pro 30 osob. V restauraci si můžete vybrat z místních specialit a taktéž můžete navštívit naše podzemí – sklepy, které mají stylovou architekturu a to klenby křížové, valené a rotundální. Ve velkém sklepě se dozvíte historii okolí, budete seznámeni se zpracováním hroznů v minulých stoletích, ale také můžete ochutnat vína přímo ze sudu ještě v přírodní podobě před lahvováním. Vinařství dělá ročně 30000 lahví a pevně věříme, že Vás s našimi víny při degustaci zaujmem
Vinařství Rochůz
Mladé rodinné vinařství na úpatí Parku Rochus produkující harmonická vína z vlastních vinic. Vinařství respektuje tradiční charakter a využívá přitom nejnovější technologie.
Vinařství Medek
Těšit se můžete na živá, suchá vína, se kterými vám bude dobře. Kvasíme je na přirozených kvasinkách z vinohradu, zrají na kvasnicích a mladá vína do lahví putují bez filtru a čiření. Nepřidáváme nic, co do vína nepatří, a tak naše košty ocení i alergici a vegani. Začátečníkům představujeme svět kvalitního vína, pro pokročilejší máme připraveny i náročnější vinařské styly včetně archivních pokladů. O skupinky od čtyř hostů po autobus pečujeme jako o vlastní. A nejsou to jen jen naše slova – zkontrolujte recenze na hodnotících portálech. ;-)
Tomáš Jurák
Původně se tato firma zabývala vinařením v malém objemu, realizací úprav pozemků a okrasné výsadby v okolích firem. Teprve v roce 1996 začal majitel využívat svých praktických zkušeností, přirozeného talentu a vzdělání ze Střední vinařské školy ve Valticích k většímu rozvoji vinařství a vinohradnictví ve své firmě. V současné době firma obhospodařuje 25 ha vinic (na Velehradě a ve Zlechově). Vyrábí se vína sudová, jakostní, výběrová a v dobrých ročnících i vína ledová a to jak za použití tradičních metod tak i moderních prvků.
Šlechtitelská stanice vinařská, s.r.o.
Stanice vznikla jako révová školka v roce 1922. Provádíme udržovací šlechtění a novošlechtění révy vinné. Vyrábíme širokou škálu odrůdových vín. Provádíme řízené degustace vín na Štýrské terase, na Golanských výšinách a v 300 let starém sklepě ve Vinařské ulici. Sklep s kapacitou 45 lidí je možné pronajmout. Prodáváme odrůdová a známková vína, hrozny, burčák, hroznovou šťávu a sirupy a široký sortiment révových sazenic.
Vinařství Soják, s.r.o.
Vinařství Soják, s.r.o. vzniklo v roce 2009 transformací fyzické osoby Vít Soják-Vinařství S+S a pokračuje v tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Ta se v naší rodině dědí z generace na generaci. Obhospodařujeme 4 ha vinic systémem integrované produkce a do budoucna uvažujeme o ekologickém vinařství. Z vypěstovaných hroznů vyrábíme výhradně přívlastková vína .
Vinařství U Kostela
Vinařství U Kostela je novou značkou na Moravské vinařské mapě, navazující na více než 500-letou tradici výroby vína v Polešovicích. Produkujeme limitované množství přívlastkových vín, kde je hlavní důraz kladen na kvalitu. Za pomoci moderních technologií a lidské zkušenosti se u nás rodí vína elegantní, plná ovocného charakteru, která mají švih a noblesu.