Skip to main content

Vinařství Marek Koráb

Vinařství Marek Koráb - dvojí cesta vín. Výroba vín jak tradiční autentickou metodou tak novodobými moderními postupy. Nabízíme srovnání těchto dvou typů. Posezení, ubytování a vinařskou turistiku.

KORÁB - Živá Hora

Jsme malé vinařství z Velkopavlovické podoblasti hospodařící na sprašovo – písčitých a štěrkovo – písčitých tratích. Tomu odpovídá i poměrně rozmanitá různorodost našich vín. Většina vinic je v poměrně vyšším věku 40 – 84 let. Škálu vín, na kterých se snažíme pracovat, můžeme v současnosti rozdělit na třetiny. První jsou vína perlivá, a to jak vína typu Pétillant – naturel, tzv. Pet nat (nesířená přírodně perlivá vína donášející v lahvi), tak vína připravená klasickou „šampaňskou“ metodou druhotného kvašení v láhvi. Dále na našich stránkách....

Omasta Stanislav

Ve Vinařství Omasta nabízíme přívlastková a ročníková vína mnoha odrůd velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti, která produkujeme v Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století. Obhospodařujeme jeden hektar vlastních vinic, další hrozny vybíráme u dlouhodobých a ověřených dodavatelů. Získáte proto u nás širokou nabídku kvalitních vín mnoha odrůd, především bílých a rosé, ale nezapomínáme ani na červená vína, zejména Frankovku, Svatovavřinecké, Dornfelder a v omezeném množství Cabernet Moravia i Sauvignon.

Vinařství Šlancar, s.r.o.

Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika. Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.

Víno Prokeš

Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech. S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích. Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.

Gurdau Vinařství

Gurdau je původní německý název Kurdějova. Díky unikátnímu terroir a uzavřenému mikroklima patří k historicky k nejvýznamějším vinařským obcím na Moravě. V roce 2012 jsme zde vysadili prvních 7 hektarů vinic. Naší doménou jsou čisté, vyvážené, minerální Rieslingy. Ochutnat u nás můžete také naše další odrůdy – Veltliner a Pinot Blanc. Od léta 2022 jsme pro vás otevřeli vinařský dům v Kurdějově.

Richard Stávek

Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy

VÍNO J. STÁVEK

V prostorách poutavého rustikálního Vinařského dvora můžete posedět při zajímavých rodinných cuvée nebo rozličných rosé vínech, za které vinařství sklízí četné úspěchy na soutěžích. Skutečnou specialitou jsou fortifikovaná vína. Vinařství se zaměřuje na odrůdu Frankovka. Tu můžete ochutnat v několika různých variantách.

Vinařství ZD Němčičky

Vinařství ZD Němčičky obhospodařuje celkem 250 ha půdy, z čehož je 92 ha vlastních vinic, 118 ha orné půdy a 40 ha sadů. Velkou změnou prošlo vinařství v roce 2015, kdy začalo vyrábět pouze láhvová vína, od té doby získalo více než 400 ocenění po celém světě. V nabídce má vína řady Klasik, freshová, šťavnatá vína s krásnou ovocnou primární aromatikou, vína řady Premium, plná, nazrálá vína s potenciálem zrání a nově řady Grand Vins, velká, opulentní vína která zrála v sudech.

Vinařství Hulata

Vinařství Hulata se nachází v obci Němčičky, součástí vinařství je i Vinný bar, kde je možnost posezení a degustace vína, točené pivo, limonady, koktejly, pizza a burgery. V Brně máme vlastní vinotéku - andresa: Brno, Maloměřice, Karlova 2, otevřeno každý den od 9:00 hod do 21:00 hod včetně svátků.

heureka.kurdějov vinařství s.r.o.

Kurdějov se řadí k tzv. ztraceným obcím a cílem našeho snažení je pomoci zákazníkům Kurdějov objevovat, což je podtrženo naším mottem heureka.gurdau ... objevujte Kurdějov. Ctíme práci vinaře. Víme, jak těžká a dlouhá je práce na vinohradu a ve sklepě, než si můžete víno poprvé nalít, přivonět si k němu a pozorně ochutnat. Proto jsme vybudovali naši vinotéku, Žabinec klub přátel vína. Chtěli jsme pít víno v krásném vinařském prostředí, které je důstojné pro degustaci. Naše vinotéka nabízí to nejlepší z místních a okolních vinařství.

Víno Komárek

suchá vína zrající v dřevěných sudech, hrozny pouze z vlastních vinic v duchu"Organic farming"

Vinařství Stávek Pavel a Radim

Naše vinařská firma je založena na tradici rodinného vinařství, která nás provází již od roku 1880. Od roku 1993 jsme začali s obnovou a výsadbou vinic. V roce 1998 jsme se pustili do výstavby nového vinařského hospodářství, které je v současné době dokončeno. Jsme zaměřeni na výrobu vysoce jakostních, přívlastkových, archivních a speciálních vín. Filozofie naší firmy je jednoduchá šetrnost vůči přírodě, kvalita vína a služeb spojených s vinařskou turistikou.

Sedláček vinařství Kurdějov

Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.

Sklep Maryša Šitbořice

Firma ZEMAX Šitbořice a.s. která vlastní SKLEP MARYŠA, vznikla v roce 1997, kdy se klasický zemědělský podnik transformoval na tři akciové společnosti holdingového typu.SKLEP MARYŠA nese název dramatu od bratří Mrštíkových a nachází se v obci Šitbořice mezi obcemi Diváky (bydlištěm Mrštíkových) a Těšany (odkud pochází tento příběh).Cílem naší firmy je spojit tradiční výrobní postupy s moderními technologiemi a poznatky a vyrábět tak vína typická pro velkopavlovickou vinařskou podoblast, ale zároveň vína originální, s dojmem na který se nezapomíná.

Pavlovín, spol. s r.o.

Firma byla založena v roce 1994. V současné době obhospodařuje 65 ha vinic, ve výrobě se soustřeďuje zejména na přívlastková vína, ale produkuje i jakostní, zemská vína. Firma také dováží zahraniční surovinu, kterou si celoročně kontroluje pro pokrytí poptávky sudových vín. Filozofií firmy je držet nejvyšší možnou kvalitu v každém sortimentu svých výrobků, to vše za příjemné ceny. Cílovou skupinou jsou vinotéky, restaurace a specializované prodejny vín.

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Penzion a sklep u Nováků

Jsme malé rodinné vinařství, které obhospodařuje asi 11 ha vinic. Veškeré práce ve vinohradě i sklepě se snažíme dělat s rodinnými příslušníky. V roce 2014 jsme si postavili sklep s penzionem. Kapacita ubytování 27 lůžek. Ve sklepě část vín děláme s primární aromatikou a menším zbytkovým cukrem a druhou část děláme tradičnějšími postupy - delší nakvášení na rmutu, promíchávání vín na jemných kalech.