Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.
Vinný sklep U Surmanů
Malé vinařství Marie a Václava Surmanových a jejich syna Václava pokračuje v Bořeticích pátou generací v pěstování hroznů a výrobě vína v rekonstruovaném sklepě po předcích spojeném s dalším přikoupeným sklepem. Záhy po roce 1990 po restituci rodinných pozemků vysadili nové vinohrady a dlouholeté záhumenkové vinaření změnili na živnost, jejíž nositelkou je Marie Surmanová. Sklepmistrovské práce jsou však doménou jejího manžela, který je zároveň starostou obce Bořetice. Spojené sklepy se nacházejí v atraktivní lokalitě sklepní uličky na Kraví hoře. Krátká podzemní chodba původního sklepa slouží k výrobě a uskladnění vína již páté generaci rodiny Surmanů. Prostorná lisovna, v níž předkové současného hospodáře zpracovávali úrodu, byla přestavěna na prezentační místnost s posezením a barem, kterou zdobí vinařské a myslivecké trofeje majitele. Suroviny pro výrobu vína pocházejí z vlastních vinic v bořetických tratích Čtvrtě a Trkmanska a z nákupu od smluvních vinohradníků. Vína jsou většinou deklarována jako zemská, ale kvalita hroznů dosahuje až výběr z hroznů (od roku 2008 jsou některé partie zatříděny). Podle odrůd jsou vína vyráběna buď technologií řízeného kvašení nebo tradičními postupy. V nabídce jsou i vína vyzrálá v sudech barrique. Lahvové víno se prodává pouze ze sklepa, případně při akcích pořádaných pro objednané skupiny. Cílem tohoto vinařství není zvyšování kapacity výroby, ale spíše rozvíjení technologií co nejšetrnějších k vínu a pořádání degustací a akcí pro firemní i soukromou klientelu ve sklepě s kapacitou až 80 míst. Specialitou je pečení selat. Ke špičce produkce patří Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský a pochopitelně tradiční odrůdy oblasti Modrých hor - André a Modrý Portugal. K nejlepším vínům z ročníku 2010 patří Sauvignon, Ryzlink rýnský a Zweigeltrebe, zemská vína z hroznů cukernatosti nad 21 stupňů.
Vinný sklep s ubytováním U Kubíků
Naše rodinné vinařství se nachází v Bořeticích v areálu vinných sklepů "Kraví hora". Nabízíme posezení s degustací ve vinném sklepě s kapacitou až pro 55 osob a ubytování přímo nad vinným sklepem. Prostředí se výborně hodí pro rodinné oslavy nebo různé firemní akce.
Sklep Zahraničí
Jsme malé rodinné vinařství a vyrábíme přívlastková vína se zaměřením na terroir, propagace odrůdy André a jsme členem VOC Kraví Hora Bořetice.
AB VINNÝ SKLÍPEK
Tradice našeho vinařství rodu Pazderků sahá do 18 století, kdy náš prapraděda Tomáš Pazderka vypěstoval a vyrobil víno, které vždy dokázal poctivě s kamarády vypít. Můžeme se pochlubit, že v březnu roku 2005 si pochutnávali na našem Modrém Portugalu, rč. 2004 - výběr z hroznů, ruský prezident Putin. Za Rulandské Modré, rč. 2004- pozdní sběr jsme dostali zlatou medaili v soutěži o nejlepší vína dodávána do Bruselu, sídla EU a naši vynikající ořechovci miluje i sám mistr se zlatem v hrdle - Karel.
Vinařství Újezdský, s.r.o.
Rodinné vinařství Újezdský vzniklo na základě dlouhé tradice. Vinařství používá tradiční metody vinifikace, vína zrají v dřevěných sudech a nerezových tancích. Pro zjednodušení administrativy se většina produkce prodává jako zemská vína. Roční objem produkce činí kolem 10 000 lahví. Vína se prodávají přímo ze sklepa za ceny cca od 130 korun. Z vín z poslední doby doporučujeme ochutnat především ryzlink rýnský a rulandské modré.
Vinařství Chrástek Vlastimil
Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.
Rodinné vinařství Turek & Šiška
Vinařství Turek & Šiška Jsme mladé malé rodinné vinařství. Naše vinice se nachází v nejlepších tratích vinařské obce Velké Pavlovice. Při obdělávání vinic se snažíme o co nejmenší používání chemie. Své hrozny sbíráme ručně a další odrůdy nakupujeme od producentů hroznů. Každoročně vybíráme ty nejlepší hrozny z mikulovské, znojemské a velkopavlovické oblasti. Úrodu šetrně zpracováváme ve vlastním sklepním hospodářství za pomocí moderní technologie "řízeného kvašení". Vína vyrábíme kombinací tradičních a nejmodernějších postupů. Naší snahou je vyrábět kvalitní přívlastková vína bílá, červená a růžová. Poněvadž vinařství a práce s ním spojená je naším koníčkem, chceme, aby naše víno lidem chutnalo, a aby ho pili pro radost i pro zdraví. O tom se nakonec můžete sami přesvědčit, když si z naší nabídky vín některé vyberete a ochutnáte. Můžete navštívit i naše sklepní prostory a posedět s přáteli při ochutnávce vín. Zajistíme také pohoštění, případně ubytování. Degustace vzorků vín je možná vždy po dohodě (minimální počet - 6 osob, maximální – 20).
Vinařství Michna
Vinařství v malém existuje už od r. 1950, kdy rodiče obdělávali asi 1 ha vinohradů. Současná firma vznikla po r. 1990. Zabýváme se pěstováním hroznů pro vlastní zpracování na víno. V menším měřítku hrozny nakupujeme. Sortiment výrobků: - stolní víno, v prodeji jako sudové - jakostní víno, v prodeji jako sudové i lahvové - přívlastková vína. Kabinet, pozdní sběr, výběr. Přívlastková vína pouze lahvová. Rozdělení vín podle druhu a kvality podle vinařského zákona České republiky
Lubomír Zborovský
Víno Zborovský je součástí turistického programu "Otevřené sklepy" a členem sdružení "Víno z Velkých Pavlovic". Ubytování nabízí ve dvou samostaných penzionech Klárka a Zorka v centru Velkých Pavlovic mezi vinnými sklípky. V penzionu Klárka nabízí degustaci a posezení ve vinném sklepě s možností zajištění studené i teplé kuchyně či místních specialit. K dispozici jsou 4 dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky) s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou a TV. V penzionu Zorka jsou 2 stylově zařízené dvoulůžkové pokoje s možností 2 přistýlek.
Vinařství Mikulica
Naše vinařství vzniklo v roce 1993 a využili jsme zkušenosti generací rodiny při práci s vínem. Již od mládí nás učili poctivé práci ve vinici, později i ve sklepě. Díky krásným vinohradům jsme se zaměřili na produkci originálních vín s cílem co nejvyšší kvality vína a regionální charakteristiky jednotlivých odrůd. V současné době obhospodařujeme révu vinnou na rozloze přibližně 7 hektarů. Vinařství je členem spolku Víno z Velkých Pavlovic, VOC Vinice Velké Pavlovice a Mladí vinaři.
Vinařství Mezi Horami, s.r.o.
Protože Velké Pavlovice leží v mikroregionu Modrých Hor, kterému se díky jeho svahovým polohám a půdnímu složení říká krajina červených vín je naší filozofií vyrábět vysoce kvalitní červená vína typická pro naši oblast jako jsou Frankovka, André, Modrý Portugal a Svatovavřinecké. Z bílých odrůd Jsou hlavními Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Neuburské. Roční produkce kolem 25 tis. lahví určených převážně pro privátní klientelu.
Antonín Valihrach - POD KUMSTÁTEM
Naše vinařství se zabývá výrobou vín pomocí nejšetrnějších a nejmodernějších technoligií. Tento postup zanechává ve vínech svěžest, ovocitost a aromatické látky.
Vinařství Josef Padalík
Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu. S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce, pouze přívlastková, tradiční metodou, kdy v prvém roce vína zrají pouze ve dřevěných sudech a až po tomto zrání jsou láhvována a v omezeném exklusivním množství distribuována pro všechny, kteří právě tento postup umí ocenit. Naše vína můžete ochutnat a zakoupit především v hotelu Kraví hora, který se nachází vedle našeho sklepa. Pokud máte cestu přes Hustopeče, tak je můžete nonstop zakoupit na čerpací stanici Shell.
Petrásek Stanislav
Příjdte se podívat a ochutnat kvalitní vína a posedět v útulném prostředí našeho sklípku v Bořeticích v naší celorepublikově známé recesistické republice „SVOBODNÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA KRAVÍ HORA“
Jsme připraveni pořádat rodinné i firemné oslavy od 10-35 osob na víkend i všední dny dle dohody. Návštěvnost našeho sklepu je asi 2000 osob za rok, protože se snažíme nebýt jen "barem" mezi vinohrady, ale veskrze zaujmout rodinnou atmosférou.
Vína vyrábíme klasickou metodou bez řízeného kvašení, pouze některá bílá vína obohacujeme umělými kvasinkami.
Vinařství Kaňa Josef
Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.
Vinařství Fabig
Vinařství Fabig bylo založeno v roce 2011. Zaměření je především na vína určená do gastronomie, odrážející místo původu a vyjímečnost viničních tratí v Hustopečích.
Rodinné vinařství Krejčiřík
Rodinné vinařství Krejčiřík je klasickým příkladem přechodu tradic z generace na generaci a posunu názorů na výrobu vína při předávání této generační štafety. Radek Krejčiřík vyrábí své vlastní víno od patnácti let, profesí vinař není, ale své první zkušenosti získával již v dětství od rodičů. Po osamostatnění koupil dům i se sklepem, od roku 2000 vyráběl víno hlavně pro své přátele, ale postupně se začal zaměřovat na kvalitu, lahvovat, rozšiřovat výrobní kapacity. Vinařství používá hrozny ze dvou hektarů vlastních a pronajatých vinohradů v tratích Staré hory a Súdný, část surovin má také od rodinných příslušníků. Plocha původních rodinných vinohradů se postupně mírně zvětšuje. Ve sklepním hospodářství rozšířeném v roce 2007 používá vinařství při vinifikaci směs klasických a moderních metod. Větší část zakváší selektovanými kvasinkami, při kvašení používá chlazení a ohřev, ale například odrůdy André a Frankovka kvasí v otevřených kádích, neprobíhá u nich jablečno-mléčná fermentace, zato zrají před lahvováním nejdelší dobu. Výrobní fáze se odehrává převážně v nerezu, na zrání bílých i červených vín ve staletém rodinném sklepě používá Radek Krejčiřík dřevěné sudy. Rodinné vinařství sází na pomoc rodičů Matyldy a Jana, manželky Petry a dnes již také dětí Radka (9) a Dominika (5), z nichž ten starší už sám řídí ve vinici traktor a s jistotou se pohybuje i ve sklepě. 95 % z ročního objemu výroby kolem 6 000 lahví se prodá přímo ze sklepa, pro zjednodušení jako zemská vína. Ceny nepřekračují 140 korun. Vinařství nepořádá žádná klasická posezení pro zájezdy, ale je otevřené pro všechny zájemce, kteří si chtějí přijet ochutnat víno, povykládat si o něm a strávit u něj příjemné chvíle. Pro návštěvníky je přímo v areálu vinařského dvora připraveno ubytování ve čtyřech pokojích s maximální kapacitou až 20 lůžek (i s přistýlkami).