Vinařství Sedmera - 7eRA
Jsme již čtvrtou generací Sedmerů, pokračující ve vinařství a navazující tak na zkušenosti svých otců a dědů. První keře vinné révy vysázel v naší rodině již Bohuslav Sedmera někdy kolem roku 1916.
Markovy vinné sklepy, Vinařství Jan Marek
Viniční areál poblíž Brna na Jižní Moravě poskytuje ubytování ve stylových dřevěných norských srubech se sprchou a WC, čtyřlůžkových apartmánech, nebo dvoulůžkových studiích s příslušenstvím. Celková kapacita je 31 lůžek. Součástí jsou rozsáhlé venkovní prostory obklopené vinicemi.
Doménou vinařství je sklepní komplex z roku 1321 vybudovaný v měkkém pískovci v délce 467 metrů, který prošel v roce 1994 kompletní rekonstrukcí.
Rodinné vinařství Eliška Čeperová a Pavel Matouš
Pěstování vinné révy se začal věnovat můj otec v roce 1983 výsadbou malé vinice nad rodinným sklepem. Zpočátku byla práce kolem vína jen zajímavým koníčkem a obdobím pokusů a zklamání při výrobě prvních vín. Po roce 1989 se naše vinařství rozrůstalo nákupem vinic a pozemků na výsadbu a dnes obhospodařujeme 10 ha vinic všechny v katastru Olbramovice ve vinařské trati Leskoun.
Našim zákazníkům předkládáme jen vína z našich vinic, která charakterizuje výrazné aroma, pikantní kyseliny v souhře s decentní tříslovinou mandlového typu.
AGRODRUŽSTVO Miroslav (Víno PERK)
Jsme mladé, dynamicky se rozvíjející vinařství, které si zakládá na tradičních odrůdách nejznámější viniční trati v okolí na viniční trati Weinperky. Obhospodařujeme celkem 47 ha vinic ve dvou viničních tratích a vyprodukované víno pochází 100% z hroznů vlastní produkce. Vinohrady historicky spadají pod AGRODRUŽSTVO Miroslav, kde vinné hospodářství úzce spolupracuje s agronomem Agrodružstva, čímž dochází ke skvělému propojení znalostí o révě, místního podloží a může tak vzniknout kvalitní surovina z unikátního místa.
Vinařství HANZEL, s.r.o.
Vinařství Hanzel je mladé vinařství, které čerpá z rodinné tradice vinařství rodu Hanzelů. Toto vinařství dbá na kvalitu a šetrnost při zpracování hroznů se zachováním odrůdovosti a pestrosti chutí jednotlivých přívlastkových vín.
NATURVINI
Sídlo VINAŘSTVÍ NATURVINI a vinohrady se nachází v Bavorech na úpatí Pálavských vrchů. Vínomilce rádi přivítáme v Miroslavi, kde máme vinný sklep a penzion. Všichni jste k nám do Miroslavi srdečně zváni. V NATURVINI vyrábíme vína z tradičních moravských vinic. Cílem vinařství je tvořit vína k jídlu, a proto převažují vína suchá a nekomplikovaná, směrem ke konzumentům. Také se specializujeme na výrobu originálních marmelád z hroznů jednotlivých odrůd, vinného želé, vinné omáčky a hořčice.
VÍNO TICHÝ s.r.o.
Rodinné vinařství Jaroslava Tichého a jeho synů Jaroslava a Lukáše patří mezi malá vinařství s roční produkcí kolem 40 000 l vína (cca 30 000 lahví). Byla založena v roce 1997 Jaroslavem Tichým st. Ten své dlouholeté zkušenosti získal v MVZ ve Znojmě a v Šatově, později jako vinař v zemědělském družstvu. Vína, která vyrábí, plně reprezentují severozápadní terroir znojemské vinařské podoblasti. Zde se vinná réva pěstuje na sprašových a štěrko-jílovitých půdách v široké rozmanitosti odrůd. Teplé a suché podnebí bývá ovlivněno občasným ochlazením z Českomoravské vrchoviny. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí zrají hrozny pomaleji, ale uchovávají si více vonných látek. Vznikají tu vína plná, aromatická, se svěžími kyselinkami, minerálními, ovocitými a květinovými tóny. Exkluzivitu a originalitu podtrhují menší výrobní šarže. Hrozny pocházejí z nedalekých viničních obcí Petrovice, Dobelice, Míšovice a Trboušany. Nejvýznamnější tratí jsou Kokusové hory. Vinařství se nachází v obci Rybníky nedaleko Moravského Krumlova. Rybníky obdržely v roce 1708 privilegium polovičního práva svobodného nálevu vína, které bylo potvrzeno pečetí „Ribnicka pecziet“. Ta je vypodobněna i na etiketách vinařství. Výrobní a degustační sklep je situován v památkově chráněném bývalém (původně barokním) vodním mlýně, který je dominantou obce. Firma se zaměřuje na výrobu přívlastkových vín s využitím moderních technologií a poznatků. Snahou vinařství je vyrábět lehká, svěží a ovocitá vína s důrazem na čistotu a harmonii.
Perla vín
Vinařství Perla vín Marie a Jana Rozkových vzniklo jako vyústění rodinných tradic a zkušeností v roce 2007. Firma je široce rozkročena mezi Znojemskou, Velkopavlovic− kou a Mikulovskou podoblastí. Ve Velkých Němčicích na Velkopavlovicku se Jan Rozek narodil, začínal tam vinařit, má tam malý hektarový vinohrad a plánuje tam přesunutí provozu někdy ve vzdálenější budoucnosti. Na Znojemsku v Jezeřanech−Maršovicích, odkud pochází Marie Rozková, má firma kompletní zázemí od prvotního zpracování až po archivaci vín. A z Mikulovska pochází část špičkových hroznů v bio−kvalitě odrůd Rulandské šedé, André a Cabernet Moravia (Mikulov, Pavlov) a také Tramín, Pálava a Sauvignon (Sedlec). Většinu hroznů vinařství nakupuje od smluvních vinohradníků, se kterými spolupracuje po celé vegetační období a kteří dokážou přizpůsobit sklizeň přesně daným požadavkům. Bílá vína se vyrábějí s pomocí kryomacerace, bez mletí hroznů, řízeným kvašením a zakvášením menším množstvím čistých kultur kvasinek. Část par− tií je ponechána na zdravých kvasničních kalech po mnoho měsíců. Modré odrůdy se zpracovávají v uzavřených ohřívaných tancích pod dusíkovou atmosférou. V lahvové produkci převažují vína s kvalitními celokorkovými zátkami připravená na delší archiva ci, od roku 2016 budou mladá svěží vína raných odrůd adjustována pod šroubový uzá− věr. Vinařství vyrábí v sezóně burčák, větší část produkce se distribuuje v sudové podo bě. V nabídce je vinný olej, vinné želé a v roce 2017 budou na trh uvedeny také sekty. Vinařství Perla vín spolupracuje s menšími vinaři v okolí Jezeřan−Maršovic, kterým nabízí využití všech technologií, aby podpořilo propagaci okrajového regionu, jako místa,které se milovníků vín a turistům vyplatí objevovat a navštěvovat.
Vinné sklepy Maršovice v.o.s.
Společnost VINNÉ SKLEPY MARŠOVICE v.o.s. vznikla v roce 1998. Vinařství založili a vlastní švagři Václav Tropp a Eduard Novotný, kteří se společně snaží pěstovat víno podle tradičních postupů s využitím moderních technologií. Hlavním cílem rodinného vinařství je navázat na dlouholetou tradici pěstování vinné révy v obci. V současné době firma obhospodařuje 35 hektarů vinohradů. Roční produkce vína činí přibližně 120 000 litrů.