Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.
Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.
Víno Cichra
Víno děláme s láskou a výhradně z brumovských hroznů. Jsme mladé mikro vinařství, které si víno užívá, uchovává tradiční hodnoty vinaření a je otevřeno novým trendům.
HOTAŘ Čejkovice s.r.o.
Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.
Vinařství Jindřich Opluštil
Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1978, kdy byl vybudován ležácký sklep s lisovnou. Souběžně jsme rozšířili plochu vinic a v současné době obhospodařujeme 7000 ks keřů révy vinné v širokém sortimentu jak bílých tak i modrých odrůd. Vinice jsou vysázeny na pozemcích s mírným svahem jihovýcodní a jihozápadní expozice v katastrálním území obce Čejkovice, která se rozprostírá v nejteplejší oblasti jižní Moravy. Cílem naší činnosti je vypěstovat zdravé a dobře vyzrálé hrozny. Sklizeň hroznů provádíme v době nejlepší aromatické zralosti a zpracováváme za použití šetrné technologie-lisujeme na pneumatickém lisu. Naší filosofií je vyprodukovat co nejkvalitnější, odrůdově čistá jakostní a přívlastková vína. Vybraná vína z jednotlivých ročníků archivujeme a skladujeme pro další vyzrávání. Naší specialitou je výroba slámového vína v omezeném množství. Zveme všechny milovníky a znalce vína k návštěvě našeho vinařství, kde máte možnost vychutnat různé ovocné a květnaté tóny našich vín. Po domluvě organizujeme řízenou degustaci pro skupinu 10 osob a prodej vína přímo ze sklepa, který najdete v klidném prostředí ulice Mezi sklepy. V létě posezení před sklepem i pro cyklisty.
Zemědělská a.s. Čejkovice
Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.
Víno Hnidák s.r.o.
V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků.
Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.
Vinařství Hřiba
Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.
Víno Drábek
Jsme malé rodinné vinařství v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín.
Cesta vinaře Zdeňka Drábka začala již v jeho 15 letech, kdy s nevlastním otcem vyráběli víno pro svou vlastní spotřebu. V roce 2017 se rozhodl opět vrátit k malému vinařství a založil Víno Drábek a tak nabídl své vína i široké veřejnosti.
Víno Sýkora, s.r.o.
Jsme rodinná firma zabývající se vinohradnictvím, vinařstvím a obchodem s vínem, která vznikla na podzim roku 2001 a navázala tak na čtyři generace vinařících předků.
Hospodaříme ve Velkopavlovické vinařské podoblasti přibližně na 41ha vinic v duchu integrované produkce. Promyšlenými sezónními prácemi dosahujeme vysoké kvality hroznů, které jsou přívlastkové kvality. Naše vína jsou vyráběna v maximálně technologicky vybaveném vinařském provozu.
Víno Sýkora, s.r.o.
Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.
Sklep Na Bařině
Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.
Víno Hřiba & Robek s.r.o.
Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.
Vinařství Lukáš Hlinecký
Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký
Vinařství Mezi sklepy Čejkovice
Vinařství Mezi sklepy sídlí ve vinařské obci Čejkovice, která je třetí největší vinařskou obcí u nás. Podobu, jakou má vinařství dnes, dostalo v roce 2009, kdy se k majiteli Liboru Pavkovi přidal i jeho syn Richard a přinesl do vinařství modernější postupy. Od této doby se firma zaměřuje pouze na výrobu lahvového vína. Veškeré vlastní vinice jsou v systému integrované produkce, což je nejrozšířenější směr ekologické produkce ve vinohradnictví.
Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice
Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.
Vinařství Pastorek
V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií.
Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše.
Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.
Rodinné vinařství Libor Veverka
Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů.
Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.
Vinařství Famfrla Libor
Naše vinařství se zaměřuje na výrobu vína pouze z vlastní produkce a tradičními postupy.
Víno Herzán Čejkovice
Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.
SONBERK, a.s.
Kultovní výhled na Pálavu, architektura a charakteristická vína, oceňovaná u nás i ve světě, jsou hlavními znaky vinařství v Popicích u Hustopečí. Místo, kde se réva pěstuje po staletí, je teď prostorem, kde se ukazuje, co znamená moderní vinařství: starostlivou práci s půdou a vinohrady, ruční sklizeň hroznů, šetrné zpracování, tvorbu vína se sebevědomím a co nejširší otevřeností lidem přicházejícím si to všechno užít v sonberském mottu „Vína všemi smysly“.