Skip to main content

Zemědělská a.s. Čejkovice

Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.

Vinařství Tesařík s.r.o.

Založení roku 1990. navazuje na vinařskou tradici, kterou již provozovalo několik našich předků. S pomocí nejmodernější technologie zpracování, nabízíme vína dosahující zráním v prostorách s konstantní teplotou vyjímečné kvality.

Vinařství Suchyňa

Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav. Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě. Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.

Švarc & Bílek

Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat

Vinařství Straka Rostislav

Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi. Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.

Rodinné vinařství Libor Průdek

Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).

STAFICA spol. s r.o. Vrbice

Založena v r. 1993, převzetí po ZD Vrbice. Výroba tuzemských vín.

Malé vinařství Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Víno Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Vinařství Radovan Foukal

Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.

Víno Rakvice spol. s r.o.

Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.

RÉVA RAKVICE s.r.o.

Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.

Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.

Vinařství Konečný Čejkovice

Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.

Vinařství Veverka

Vznik našeho rodinného vinařství se datuje rokem 1992, kdy jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinnou tradici a bohaté zkušenosti s pěstováním révy. V současnosti hospodaříme na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních tratích Čejkovic, ležících v jedné z nejteplejších lokalit jižní Moravy s velmi příznivými klimatickými a půdními podmínkami. Specializujeme se na kvalitní přívlastková vína, která vznikají už na keři ve vinici. Jedině tak můžeme obstát v konkurenci.

Vinařství Leoš Urbánek

Naše vinařství má kořeny od roku 1930 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a technologie dává našim vínům výjimečný osobitý charakter. Rádi uvítáme turisty, kterým můžeme nabídnout prohlídku našich sklepů s řízenou ochutnávkou vín i prohlídky technologického zázemí s odborným výkladem. Dále nabízíme v nové degustační místnosti ochutnávku pro max. 25 osob. Tož přijeďte ochutnat.........

Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.

Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.

Vinařství Vydařelý a Vinařství Holomáč

Rodinné vinařství Vydařelý&Holomáč se nachází na jižní Moravě v malebné vinařské obci Čejkovice. Vinařství bylo založeno roku 1991, kdy došlo k provázání obou rodin, a navazuje na tradici několika generací, které svůj život zasvětily pěstování vinic a výrobě čejkovického vína. Při výrobě vína vyznáváme tradiční postupy provázané s nejmodernějšími dostupnými technologiemi, díky nimž vnikají nádherná odrůdová vína.

VÍNO ČERVENKA

Rodinné vinařství, láska k vínu, úcta k půdě a k přírodě: Vinařství vzniklo přirozenou cestou a navázalo na několik generací výroby vína v rodině. Cílem je vyrábět kvalitní přívlastková vína s důrazem na odrůdovost, svěží vůni a ovocnou chuť Hrozny jen z vlastních vinic – kontrola kvality a vyzrálosti hroznů, které jsou potřeba vyrobě kvalitních přívlastkových vín (jen přírodní cukr). Klademe velký důraz na práce ve vinici.