Skip to main content

Vinařství Chrástek Vlastimil

Rok založení 2002,vinařství je zařazeno v ekogickém zemědělství ,výroba kvalitních přírodních vín z vlastní produkce.Víno není ochuzeno filtrací o aromatické látky.

VINIUM a.s.

Společnost VINIUM a. s. Velké Pavlovice je v současné době jedním z největších výrobců tichých vín v ČR. Historie firmy sahá do roku 1936, kdy dvě stovky zemědělců založily ve Velkých Pavlovicích vinařské družstvo VINOPA. Po éře národního podniku se v kupónové privatizaci stalo VINIUM akciovou společností. V roce 2004 dokončili akcionáři velké investice do špičkových technologií. Společnost tím získala nejmodernější zařízení pro výrobu révových vín v tuzemsku. Novým vlastníkem společnosti se v roce 2007 staly České vinařské závody a. s. ze skupiny Prosperita holding a. s. Společnost zaměstnává kolem stovky pracovníků. Hlavními dodavateli hroznů jsou AGRO Vnorovy, BJ VITIS Brno a ZEMAS Čejč. VINIUM a. s. se zaměřuje na široké spektrum odrůd. Bílá vína se zpracovávají metodou přímého lisování a řízeného kvašení. Hrozny modrých odrůd jsou zpracovány jak tradiční metodou, tak kvašením ve vinifikátorech nebo unikátní moderní technologií thermo-flash. Vína zrají v nerezu, 100 000 l červeného vína zraje v dřevěných sudech. Sklepmistrem pro bílá vína je Ján Gajda, pro červená Peter Mislovič. VINIUM a. s. vyrábí exkluzivní kolekce přívlastkových vín i vybraných jakostních vín pro gastronomii, do řetězců dodává vína všech kategorií. Zhruba polovina produkce pochází z dovozu. Výrobní portfolio se dělí do dvou hlavních řad - Gastro a Retail, každá má tři kvalitativní úrovně. Dále má vinařství v nabídce ledové a slámové víno, dárkové balení Cosmos a Breganze a archivní vína. V roce 2011 společnost vybudovala nové reprezentativní sklepní prostory, které jsou určeny pro pořádání firemních společenských akcí, degustací, ale jsou i pronajímány pro další příležitosti. V přípravě je nová vinotéka v těchto prostorách.

Víno Hradil

Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Vinařství Bařina Tomáš

Vinařství založeno v roce 2004. Malé rodinné vinařství zaměřeno na menší partie vín z hroznů z vlastních vinic. Hrozny i poté vína jsou pečlivě zpracovávána a opečovávana. Degustační programy z vlastních lokálních a sezónních potravin.

Krásná hora s.r.o.

Vinařství zaměřené především na trať, po které je pojmenováno. Vinice jsou v ekologické produkci a při jejich ošetřování vinařství pracuje i s prvky biodynamiky. Vinařský provoz s terasou a degustační místností s výhledem do vinic je architektonicky ceněný. Nachází se u něj památkově opravená nejstarší viniční búda ve Starém Poddvorově.

Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk

Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům

Vinařství Baloun

Firma byla založena v roce 1991 a vlastní dva provozy-sklepní hospodářství v Hustopečích a ve Velkých Pavlovicích. Téměř celou svou produkci vín dodávaných na trh lahvuje. Výroba se postupně orientuje na vína určená pro náročnějšího zákazníka, gastronomii a do soukromých archivů. Vína pravidelně dodáváme na Pražský hrad.

Vinný sklep Na Vyšicku

Sklepní areál se začal budovat v roce 1989. Jeho kapacita v té době byla cca 20 osob, dnes je již mnohem větší. Jeho stávající kapacita je něco kolem 120 osob. Návštěvníci mohou posedět ve dvou místno- stech o kapacitě 2x 50 osob nebo v odděleném salónku pro 20 osob. V rozlehlých sklepních prostorách si můžete prohlédnout samotný vinný sklep vč. sudů s vínem, posezení popř. salónek nebo také archivní sklepy.

Stanislav Pazderka

Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.

Stapleton-Springer, s.r.o.

Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.

Vinařství Habřina Miroslav

Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína. Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby. V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.

Rodinné vinařství Krejčiřík

Rodinné vinařství Krejčiřík je klasickým příkladem přechodu tradic z generace na generaci a posunu názorů na výrobu vína při předávání této generační štafety. Radek Krejčiřík vyrábí své vlastní víno od patnácti let, profesí vinař není, ale své první zkušenosti získával již v dětství od rodičů. Po osamostatnění koupil dům i se sklepem, od roku 2000 vyráběl víno hlavně pro své přátele, ale postupně se začal zaměřovat na kvalitu, lahvovat, rozšiřovat výrobní kapacity. Vinařství používá hrozny ze dvou hektarů vlastních a pronajatých vinohradů v tratích Staré hory a Súdný, část surovin má také od rodinných příslušníků. Plocha původních rodinných vinohradů se postupně mírně zvětšuje. Ve sklepním hospodářství rozšířeném v roce 2007 používá vinařství při vinifikaci směs klasických a moderních metod. Větší část zakváší selektovanými kvasinkami, při kvašení používá chlazení a ohřev, ale například odrůdy André a Frankovka kvasí v otevřených kádích, neprobíhá u nich jablečno-mléčná fermentace, zato zrají před lahvováním nejdelší dobu. Výrobní fáze se odehrává převážně v nerezu, na zrání bílých i červených vín ve staletém rodinném sklepě používá Radek Krejčiřík dřevěné sudy. Rodinné vinařství sází na pomoc rodičů Matyldy a Jana, manželky Petry a dnes již také dětí Radka (9) a Dominika (5), z nichž ten starší už sám řídí ve vinici traktor a s jistotou se pohybuje i ve sklepě. 95 % z ročního objemu výroby kolem 6 000 lahví se prodá přímo ze sklepa, pro zjednodušení jako zemská vína. Ceny nepřekračují 140 korun. Vinařství nepořádá žádná klasická posezení pro zájezdy, ale je otevřené pro všechny zájemce, kteří si chtějí přijet ochutnat víno, povykládat si o něm a strávit u něj příjemné chvíle. Pro návštěvníky je přímo v areálu vinařského dvora připraveno ubytování ve čtyřech pokojích s maximální kapacitou až 20 lůžek (i s přistýlkami).

Vinařství Lacina

Rodinné vinařství z Velkých Pavlovic. Výroba odrůdových a přívlastkových vín oceněných na domácích a mezinárodních výstavách. Prohlídka vlastního historického Sklepu V údolí spojená s řízenou degustací a exkurzí do vlastních vinic.

Arte vini Velké Pavlovice

Aktivity Arte Vini se po vstupu finančních investorů do projektu rozšířily do Velkopavlovické vinařské podoblasti, kde se podařilo získat vlastní vinohrady o celkové rozloze 15 hektarů v různých viničních tratích. Zdejší svažité kopce, jejichž podloží často vyniká vysokým obsahem vápníku a hořčíku, poskytují perfektní expozici vůči slunečnímu svitu. Tento unikátní terroir je jedinečnou oblastí v rámci celé České republiky. V místních podmínkách pravidelně dosahují optimální zralosti hroznů jak burgundské tak i místní modré odrůdy.

Reichman Karel - Reichman & Reichman

Chcete strávit příjemný čas se svojí rodinou nebo s přáteli? Potřebujete si popovídat s kolegy ze zaměstnání? Toužíte po neformálním posezení s obchodními partnery? Jsme připraveni splnit vaše představy.

Baraque a Baraque Wine Gallery

Ve vinařství Baraque popisujeme vína nejen senzoricky, ale vnášíme do jejich popisů i trochu poezie a po vzoru Karla Čapka je připodobňuje lidským povahám a osobnostem. V našem sortimentu se setkáte třeba s "Pokorným poutníkem", "Operní pěvkyní" či "Vznešenou šlechtičnou". Francouzský název vinařství je kromě jiného i pojmenováním snu o vinařství obklopeném vinohrady. Ten se zhmotnil v podobě výrobní budovy a reprezentačním prostoru architektonicky atraktivní Baraque wine gallery nedaleko rozhledny Slunečná ve Velkých Pavlovicích.

Hlávka Miroslav

Pokračování v rodinné tradici a přeměna původního zděděného záhumenkového hospodářství stála v roce 1995 za vznikem malého vinařství Miroslava Hlávky. Čtyři hektary vinic v tratích Bojanovska, Stará hora, Nová hora a Nadzahrady se rovnoměrně dělí mezi třicetileté keře a nové osmileté výsadby. Ve vinařství pomáhá Miroslavu Hlávkovi dcera Šárka, kterou jako jedinou ze tří dětí zaujala otcova živnost. Zpracování probíhá ve sklepě v domácím prostředí. Miroslav Hlávka je zastáncem tradičních metod a všechna jeho vína jsou vyrobena klasickými technologiemi bez použití selektovaných kvasinek, řízeného kvašení nebo bakteriálního odbourávání kyselin. Vinařství ročně vyrobí asi 10 000 lahví, část produkce raných a aromatických odrůd se prodá jako burčák. Není to však úplné pravidlo, protože například Muškát Ottonel patřil k velmi povedeným vínům tohoto vinařství a například pozdní sběr 2007 byl zařazen do Top 77 vín ČR 2008/9. Z velmi vydařeného ročníku 2009 je třeba upozornit na Cuvée Hlávka (Tramín/Veltlínské zelené/Ryzlink vlašský). K zajímavým vínům z tohoto ročníku patří dále Müller-Thurgau a Ryzlink rýnský (obě vína ve výběru z hroznů), Veltlínské zelené, Muškát moravský a Cabernet Moravia (pozdní sběry). Při degustacích čeká na malé skupinky návštěvníků komorní prostředí a uzenářské speciality vlastní výroby. V létě je též možnost posezení pro skupiny do dvaceti osob pod pergolou na dvoře před sklepem. Nabídka vinařství zahrnuje standardně přes dvacet položek a najdeme v ní i archivní vína.

Rodinné vinařství Suský

Rodinné vinařství Suský bylo založeno v roce 2002, když navázalo na odkaz Františka Štambachra, dědečka Marka Suského, který je dnes pokračovatelem dlouholeté rodinné tradice. V současné době hospodaří v systému integrované produkce na čtyřech hektarech vinic ve velkopavlovických tratích, které jsou známé především odrůdami pro výrobou kvalitních červených vín.

WINERY s.r.o.

Jsme mladá firma založená v roce 2010, zaměřená především na výrobu kvalitních přívlastkových vín.

Vinařství V&M Zborovský, v.o.s.

Vinařství V&M Zborovský „Vína, která je radost chutnat“ Vinařství V&M Zborovský je mladá perspektivně se rozvíjející firma, která vznikla v roce 2001 přechodem z domácí malovýroby vína. Firma je vlastněna dvěma bratry Vladimírem (ročník 1975), který vystudoval střední vinařskou školu a Martinem (ročník 1979). Přestože jsou oba mladí mají vlastní bohaté zkušenosti, neboť se odmalička účastnili prací ve vinohradě i ve sklepě. V současné době firma obhospodařuje 18 ha vinic. Vinice jsou lokalizovány do nejlepších viničních tratí vinařských obcí Velké Pavlovice a Bořetice. Snažíme se pěstovat hrozny velmi vysoké kvality sloužící jako surovina pro vynikající vína. Firma se zapojuje do systému „integrované produkce hroznů a vína“, ekologického pěstování révy vinné. Při výrobě vína nejsou používány na stabilizaci kromě nutné síry žádné chemické prostředky. Víno je chápáno jako osobitý organismus s duší, který se musí citlivě opatrovat. Filozofií firmy je vyrábět velmi kvalitní vína, převážně přívlastková, ekologicky přistupovat k pěstování révy a maximálně uspokojit zákazníka kvalitou vín. Šetrně vypěstované hrozny a z nich vyrobená vína je radost chutnat, jsou zpestřením jídelníčku, povzbuzují mysl, zpevňují přátelství, dávají člověku radost a v malých dávkách jsou mu i lékem. Do budoucna je v plánu nabízet i komplexní služby pro turisty, možnost posezení a občerstvení v tradičním, stylovém prostředí, řízené degustace, odborné semináře a ubytování. Zadostiučiněním bude pro firmu spokojený zákazník, který se bude rád vracet a vzpomínat na pohostinnost a krásy jižní Moravy.