Vinařství Esterka
V našem vinařství ochutnáte víno z rukou vinaře a přenocujete přímo nad vinným sklepem, který se nachází uprostřed areálu vinných sklepů v Terezíně. V současné době vinařství vyrábí kolem 30 vzorků vín, kterým dodává kvalitu a nezaměnitelnost černá jílovitá půda, těžká na práci, ale odměňující se kvalitního hrozny. Každý ubytovaný má volný přístup do vinného sklepa s možností výběru vína dle vlastního výběru. Naším cílem je vyrábět vína, která Vám zachutnají a spolu s příjemným ubytování se Vám natolik zalíbí, že se k nám budete rádi vracet.
Jaroslav Salajka
Rok založení 1998, člen sdružení Collegium Vinitorum. Od začátku výroba jen lahvových vín, filozofie co nejméně technologických zásahů do vína.
Vinařství Kaňa Josef
Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.
Vinařství Karel Čapka - BONUS EVENTUS
V r. 2001 založeno vinařské sdružení BONUS EVENTUS, jehož jsem členem. Výroba nejkvalitnějších jakostních, přívlastkových a speciálních vín za použití reduktivní agrotechniky ve vinicích a šetrného zpracování hroznů.
Vinařství Nesvadba a syn
Máme rodinné vinařství, které máme již ve 4 generaci, snažíme si dělat víno tradičně bez přidání kvasinek, enzymů a jiných biologických látek. V naší nabídce najdete rozmanitý výběr odrůd, které mají v naší oblasti dlouholetou tradici. Nabízíme vína bílá, červená, růžová vyrobena z hroznů z vlastní vinice.
VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.
Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.
Vinařství Říha
Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích.
Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína
Vinařství Jaroslav Beneš - BONUS EVENTUS
Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem.
Vinařství Jaroslav a Štěpán Doležalovi
Vinařská tradice se v naší rodině předávala z generace na generaci a současně s tím se původní záhumenkové hospodářství přeměnilo na profesionální firmu. Dnešní hospodář Štěpán Doležal zúročil plody práce dědy a otce a rozvinul rodinné vinařství o další, vlastní představu o vinohradech a vínu. O kvalitě našeho vína se nejlépe přesvědčíte, když přijedete osobně. V našem sklepě vám rádi povyprávíme o všem, co s vínem souvisí a dáme vám ochutnat z aktuálního ročníku i z malého archivu.
Šmerák Jiří
Jiří Šmerák navazuje svou činností na zkušenosti předchozích generací rodinných vinařů. Vinařství a vinohradnictví se Jiří Šmerák úspěšně věnuje od svých 16 let. Hlavní činností firmy se vinařství a vinohradnictví stalo v roce 1998. Od tohoto roku se můžete s vínem z naší produkce setkat v prodeji po celé České republice. Fungování vinařství je založeno na rodinných zkušenostech a kontaktech, na lásce k vínu, ke krajině a lidem, kteří zde žijí. Proto je pěstování révy i výroba vína z ní prováděna k přírodě co nejšetrnějším způsobem.
Vinařství Lovečkovi
Rodinné vinařství nacházející se v malebné jihomoravské obci Kobylí na Moravě. Zabýváme se výrobou a prodejem vín vyrobených z hroznů pěstovaných na Jižní Moravě. Ve vinném sklípku je možné objednat degustaci našich vín až pro 20 osob.
Netopilík Bohumil
Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.
Vinařství Vacenovský
Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.
Rodinné vinařství Varmuža
V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.
Oldřich Mikulica
Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína.
Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal.
Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.
Zelený sklep
Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.