Skip to main content

Průdek winery

Vyzkoušej víno od mladého vinaře...

Makuch Martin

Založení 1997, prodej sudových vín z vlastních vinic. Vyrábíme a prodáváme jakostní a přívlastkové víno.

Víno Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Malé vinařství Klíma

Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.

Rodinné vinařství HRABAL

Pěstování vinné révy naučí člověka hluboké pokoře a respektu k přírodě, jejím rozmarům a kdovíjakým drobnostem, které mohou zhatit veškerou snahu a píli. Když chcete vyrábět poctivé a kvalitní víno, naučí vás to úctě k lidem. Nezachutná-li jim, je všechna vaše dřina zbytečná. Sny se zbortí a nezbyde nic než sedlina na dně sklenky.

Rodinné vinařství Pavel Binder

Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.

Vinařství Zapletal

Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.

Vinařství David Osička

VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB

Vinařství Nestarec

Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“ Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.

Vinařství Hrozínek

Za vznikem Vinařství Hrozínek stál především můj velký sen o vlastním vinařství. Vinařství se nachází v obci Hlohovec. Hrozny na výrobu vína pocházejí převažně z katastru Hlohovce, Valtic a Lednice. Při výrobě vína se snažíme s hrozny zacházet co nejšetrnějí se snahou zachovat odrůdovost jednotlivých odrůd. Aktuálně se zaměřujeme na přívlastková svěží vína, ale v brzké době se můžete těšit i na zajímavé novinky.

VICAN RODINNÉ VINAŘSTVÍ

Moderní mladé vinařství. Jejich emblémem je mušle Vlastníkem je Tomáš Vican, mimo jiné i producent filmů Bobule a seriálu Vinaři. Investují do sudů barik i 600l akátových a dubových sudů. Jejich vína jsou mnohovrstvá, nazrávají na jemných kalech a v sudech. V Bulharech mají 5 historických sklepů, které opravili, a zasadili do nich i moderní technologie. Vína nazrávají v sudech a v kvevrech. Jejich vína jsou na trhu novinkou, nicméně dokazují, že mají jasně definovaný styl a míří vysoko. Krásný areál Farmy Pálava u Mušlova, kde vyrábějí sýry.

Domaine Eisgrub, Vinné sklepy Lednice, s.r.o.

Naše filozofie představuje pochopení a přizpůsobení se místu vzniku vína a tím je vinohrad. Každé víno je pečlivě a individuálně uchopeno na základě vlastností hroznů, ze kterých je vyráběno. Hlavní výrobní strategii představuje maximalizace extrakce pozitivních látek z hroznů, dlouhý kontakt s kvasničními kaly a tradiční výroba v akátových a dubových dřevěných sudech vyrobených moravskými bednáři. Tím vzniká unikátní vazba tří nejdůležitějších prvků při výrobě vín s vysokou jakostí a dlouhodobým potenciálem zrání.

Vinný sklep Pod Křížkem

Vítáme Vás ve vinném sklepě Pod Křížkem v obci Lednice. V našich prostorách vám nabízíme posezení v příjemném prostředí původně zachovaného vinného sklípku s kapacitou až 60 míst: ke společenským večírkům, zájezdové turistice, rodinným oslavám, obchodním schůzkám, nebo jen k posezení s přáteli u pohárku.

Vinařství Zbyněk Osička

Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky? Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.

Vinařství Osička spol. s r.o.

Naše vinařství se specializuje na výrobu limitovaných partií převážně červených vín, exkluzivní kvality, pocházejících z vlastní vinice. Při vinifikaci jsou umně kombinovány tradiční výrobní postupy a moderní metody, které propůjčují našim vínům nezaměnitelný charakter. Každá sklenka vína byla připravena s láskou a precizností. Lahodná chuť a vůně utváří nezapomenutelný smyslový zážitek. Produkujeme převážně vína odrůd Tramín,Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.

VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o.

Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů. „Poctivost ve vinohradě, čistota ve sklepě, kvalita hroznů, moderní technologie a spokojený zákazník"

Vinařství Kachyňa

Jsme rodinné vinařství, které se zaměřuje na produkci jakostních a přívlastkových vín z 15 odrůd (od suchých až po sladká). Obhospodařuje 4 ha vinic, ostatní hrozny vykupujeme od smluvních dodavatelů z Velkých Bílovic. Hrozny jsou zpracovávány moderním mlýnko-odstopkovačem a následně lisovány pneumatickým lisem. Bílá vína vznikají moderní cestou řízeného kvašení. Červená vína zrají v dubových a akátových sudech a některé vybrané šarže i v sudech typu barrique.

Ing. František Zapletal

Od r. 1993, cílem vinařství je produkce přívlastkových vín. Ve vinařství preferujeme tradiční ruční metody. Myslíme si, že naše vína jsou součást kulturního života, a proto tomu odpovídá i elegantní, někdy umělecké balení. Preferujeme tradiční formy lahví, jež v estetické sounáležitosti vypovídají o našem citu pro víno. S vědomím péče a ochrany krajiny vidíme další budoucnost.

Vinařství otecdcera

Rodinná firma pokračuje v tradici výroby kvalitních vín z hroznů vlastní produkce. Jednotlivé šarže odrůd jsou vyráběny v malých objemech s důrazem na prvotřídní kvalitu finálního produktu. Při výrobě vín jsou využívány moderní technologické postupy.