Vinařství Hřebačka
“Našim cílem je nabídnout příznivcům kvalitních moravských vín víno od menšího vinaře, ke kterému si vytvoří osobní vztah a ztotožní se s jeho myšlenkou a filozofií výroby vína. Zakládáme si na poctivé práci, která nás dovedla od malého „demižónku“ na začátku, až po výrobu cca osm tisíc litrů kvalitního a chutného vína ročně.”
Vinařství založil Svatopluk Hřebačka
se svými dvěma syny Svatoplukem a Tomášem
Víno Mildner
Zabýváme se výrobou vína za pomoci moderní technologie a řízeného kvašení s důrazem na zpracování pouze kvalitní, zdravé a dobře vyzrálé suroviny. Zajímavým zpestřením a doplňkem je prodej špičkových slovinských vín společnosti Vipava 1894. Mimo degustací nabízíme ubytování, pronájem sklepa, firemní akce a pod.
Vinařství Pfeffer s.r.o.
Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů.
Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství.
V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.
Víno z Ladné
Jsme malovinaři a výrobě vína se s pomocí rodiny věnujeme přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů z Mikulovské a Slovácké vinařské podoblasti od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.
Víno Holub Ladná - rodinné mikrovinařství
Jmenuji se Stanislav Holub, jsem malovinař, a výrobě vína se s pomocí rodiny věnuji přes 25 let. Vinohrady obděláváme a veškerou práci v nich provádíme ručně. Vína vyrábíme z námi vypěstovaných hroznů, nebo z nakoupených hroznů od spřátelených vinařů. Poctivá práce a tradiční postupy výroby vína v mikro produkci je to, co v našich vínech můžete najít.
Rodinné vinařství Minařík
Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.
Vaněk Petr
Naše vinařství produkuje vína bílá, růžová a červená – lahvová i sudová. Zpracováváme převážně hrozny z vlastních vinic, na kterých pěstujeme 6 odrůd bílých a 3 odrůdy červených hroznů.
Naše vína dodáváme do restaurací i soukromým spotřebitelům po celé ČR a také je možno si je zakoupit přímo v našem sklepě, a to po celý rok.
Petr Strýček
Základní filosofií vinařství je zachovat a dále rozvíjet pěstování vinné révy a výrobu vína, jenž jsou v rodině udržovány po několik generací. Fungování vinařství na základě rodinné tradice je zárukou pro intenzivní vztah k půdě a vinicím, jakož i k výrobě vína. Odráží se to nejen v kvalitě výsledného produktu vína, ale i v nadstandardním přístupu ke konzumentům našich vín.
Rodinné vinařství Gréger
Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...
Ing. Jan Osička
zpět. Profesně se vinařstvím začal zabývat Jan Osička starší v roce 1990, kdy ve svém tehdejším vinném sklepě začal prodávat své víno a provozovat hostinskou činnost. Současnou podobu vinařství získalo v roce 2004, kdy jsme postavili větší sklep i s ubytováním se zaměřením na vinařskou agroturistiku. Postupně rozšiřujeme jak výrobu tak plochy vinic.
Rodinné vinařství Sedlák
Rodinné vinařství SEDLÁK navazuje již na čtvrtou generaci, kdy její počátky sahají do roku 1918. Základní filozofií je vyrábět co nejpřírodnější, vysoce kvalitní přívlastková vína s typickým charakterem a svěžestí vín velkopavlovické vinařské podoblasti. Snahou je navázat na staré a bohaté vinařské tradice v harmonii s využitím moderní technologie.
RÉVA RAKVICE s.r.o.
Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.
Víno Rakvice spol. s r.o.
Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.
Ing. Pavel Moravčík
Vyrábím asi 2000 litrů vína ročně, pouze z vlastních vinic. Zbytek úrody prodávám. Víno dělám 20 let. je to mým koníčkem, jinak pracuji jako zemědělský inženýr u firmy Habánské sklepy spol. s r.o.
Tetur Vladimír
Rodinná firma, která vznikla v roce 1992, hospodaří v novém moderním provozu, kde jsou samozřejmostí: pneumatický lis, vinifikátory na zpracování hroznů modrých odrůd, reduktivní technologie výroby bílých vín, technologie řízeného kvašení, automatická plnicí linka apod. Firma hospodaří na 12 ha vinic. Zpracovává se zde 12 bílých a 11 modrých odrůd révy vinné. V roce 2008 vinařství zprovoznilo reprezentativní halu s řízenou vlhkostí vzduchu na ležení červených vín v ležáckých a barikových sudech od francouzského bednářství SEGUIN MOREAU.
Vinařství Suchyňa
Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav.
Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.
Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.
Švarc & Bílek
Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat
Vinařství Straka Rostislav
Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi.
Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).