Sůkal Milan
Vlastníme celkem 4,5 ha vinic ve vinařských obcích Starý Poddvorov (mutěnická vinařská oblast), Josefov a Dolní Bojanovice (vinařská oblast Podluží). Hlavní odrůdy jsou Neuburské, Veltlínské zelené, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé i modré, Tramín červený, Zweigeltrebe a Cabernet Moravia.
Naše vína získala řadu ocenění na prestižních výstavách vín v České republice.
Vinařství Vacenovský
Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.
Vinařství Karel Čapka - BONUS EVENTUS
V r. 2001 založeno vinařské sdružení BONUS EVENTUS, jehož jsem členem. Výroba nejkvalitnějších jakostních, přívlastkových a speciálních vín za použití reduktivní agrotechniky ve vinicích a šetrného zpracování hroznů.
Vinařství Marcel Klimeš
Naše malé rodinné vinařství založené již v roce 1996 se nachází na jižní Moravě nedaleko Břeclavi v obci Hrušky. V současné době obhospodařujeme 7,2 ha vlastních vinic na tratích Hastrmany a Újezd, o které s láskou sami pečujeme. Odrůdy ve vinicích jsou rozděleny tak, abychom docílili té nejvyšší kvality hroznů. V nejbližší době plánujeme rozšířit rozlohu našich vinohradů i odrůdovou skladbu. Pro výrobu vín používáme pouze vlastní hrozny, které zaručují stabilní kvalitu vína.
Vinařství Hnidák
Vinařství v Novém Poddvorově od nepaměti (otec, děd atd.) Rozšířeno v roce 1991. Výroba vína zaměřena na vína přívlastková, V současnosti vinařství provozují syn a zeť.
Vinařský dům KOBERN s.r.o.
Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné
Vinařský dům Dubňany
Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.
Vinařství Nesvadba a syn
Máme rodinné vinařství, které máme již ve 4 generaci, snažíme si dělat víno tradičně bez přidání kvasinek, enzymů a jiných biologických látek. V naší nabídce najdete rozmanitý výběr odrůd, které mají v naší oblasti dlouholetou tradici. Nabízíme vína bílá, červená, růžová vyrobena z hroznů z vlastní vinice.
VINAŘSTVÍ Plešingr, spol. s r.o.
Firma vznikla v roce 1999 navázala na 35 leté zkušenosti Bohuslava Plešingra. Zaměřuje se na výrobu a lahvování přívlastkových vín z vlastních hroznů z Velkých Pavlovic a nakoupených hroznů z podoblastí slovácké a mikulovské. Důraz je kladen na šetrné zpracování.
Vinařství Říha
Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích.
Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína
Vinařství Jaroslav Beneš - BONUS EVENTUS
Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem.
Vinařství Jaroslav a Štěpán Doležalovi
Vinařská tradice se v naší rodině předávala z generace na generaci a současně s tím se původní záhumenkové hospodářství přeměnilo na profesionální firmu. Dnešní hospodář Štěpán Doležal zúročil plody práce dědy a otce a rozvinul rodinné vinařství o další, vlastní představu o vinohradech a vínu. O kvalitě našeho vína se nejlépe přesvědčíte, když přijedete osobně. V našem sklepě vám rádi povyprávíme o všem, co s vínem souvisí a dáme vám ochutnat z aktuálního ročníku i z malého archivu.
Šmerák Jiří
Jiří Šmerák navazuje svou činností na zkušenosti předchozích generací rodinných vinařů. Vinařství a vinohradnictví se Jiří Šmerák úspěšně věnuje od svých 16 let. Hlavní činností firmy se vinařství a vinohradnictví stalo v roce 1998. Od tohoto roku se můžete s vínem z naší produkce setkat v prodeji po celé České republice. Fungování vinařství je založeno na rodinných zkušenostech a kontaktech, na lásce k vínu, ke krajině a lidem, kteří zde žijí. Proto je pěstování révy i výroba vína z ní prováděna k přírodě co nejšetrnějším způsobem.
Netopilík Bohumil
Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.
Vinařství Ing. Spěvák František
Rodinné vinařství vycházející z dlouholeté vinařské tradice se do stávající podoby rozvinulo po sametové revoluci. Výraznému růstu a zdokonalení předcházela postupná výsadba nových moderních vinic situovaných do vynikajících poloh mikroregionu v okolí města Dubňany. Rodinné vinice starší 15-ti let jsou osázeny klasickými odrůdami, zatímco nové vinice situované do mikroklimaticky vynikajících poloh jsou zaměřeny na produkci špičkových vín, ekologicky šetrně vyráběných. Agrotechniku a celoroční ošetřování vinic podřizujeme tomu, abychom docílili vysoké kvality hroznů jako základního předpokladu výroby kvalitních predikátních vín. Tyto hrozny však vyrobíme cestou přátelskou vůči životnímu prostředí s důrazem na minimalizaci až vyloučení použití syntetických hnojiv a pesticidů, tj. respektování viniční biocenózy a maximálního využití biologické ochrany. Docílená přirozená rovnováha se pak promítá spolu s kvalitní enologií vína ve zdravém a čistém finálním produktu. Pečlivá kontrola všech vstupů do výroby, náročný výrobní proces s akcentem na přírodní charakteristiku finálního vína v kombinaci s řízenou fermentací zajišťuje svěží reduktivní vína s příjemným odrůdově charakteristickým ovocným buketem. Po několika letech zrání tato vína nabízíme našim přátelům, známým a ctitelům dobrého moravského vína.