Rodinné vinařství Minařík
Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.
Vinné sklepy Zapletal
Z rodinné tradice bylo v roce 2002 založeno vinařství zaměřené na výrobu kvalitních moravských vín z Velkých Bílovic a hostinskou činnost.Výroba vína se zaměřuje na jakostní a především přívlastková vína, s využitím moderní technologie a tradičních osvědčených postupů.
VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o.
Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Červená vína zrají v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů. „Poctivost ve vinohradě, čistota ve sklepě, kvalita hroznů, moderní technologie a spokojený zákazník"
Rodinné vinařství Gréger
Naše vinařství bylo založeno v roce 2005, v současné době obhospodařujeme asi 5 ha vinohradů, většinou v tratích kolem Rakvic - trať U Majáku, Kozí horky, Trkmansko..., vína vyrábíme v menších šaržích, v budoucnu bychom chtěli naši produkci ustálit na cca. 60 000 lahví ročně. Snažíme se co nejvíce vyjít vstříc našim zákazníkům, poskytujeme také zázemí v našem sklepě, v létě otevřeném téměř denně pro turisty a milovníky vína...
RÉVA RAKVICE s.r.o.
Réva Rakvice s.r.o. je moderní dynamická vinařská společnost s 50 zaměstnanci, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v roce 1995 spojením tří nadšeně podnikajících vinařů. Réva Rakvice dnes hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín. Firma totiž mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v ČR.
Netopilík Bohumil
Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.
HABÁNSKÉ SKLEPY, spol. s r.o.
Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích před čtyřmi staletími Habány, mírumilovnými lidmi, kteří si na Moravě získali respekt jako zruční řemeslníci a vynikající vinaři. Díky jejich dědictví vznikají i dnes v Habánských sklepích jedinečná vína s neopakovatelným charakterem - vína, která mají duši. Stejně jako před čtyřmi staletími.
Víno Rakvice spol. s r.o.
Představujeme vám ta nejkvalitnější vína z Moravy, která vznikla zpracováním pouze pečlivě vybrané moravské suroviny. Naší snahou je dostát letité tradici výroby vína, která nás zavazuje nabízet vína hodnotná, lahodná, která pohladí chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího zákazníka. V naší nabídce najdete nejen zemská či jakostní vína, ale zejména vína přívlastková, která dominují vinařskému světu, a která jsou v současnosti vyhledávána širokou vinařskou veřejností. V našem víně lze vytušit šetrný přístup, který začíná výběrem vhodné suroviny, pokračuje zvolením správného technologického postupu a končí vložením myšlenky a duše vinaře. Dopřejte si vinařský nadstandard za standardní ceny, které jistě potěší.
VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.
Vinselekt Michlovský a.s. pěstuje révu vinnou na cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Roční produkce cca 1 milionu lahví je kategorizována do několika řad odlišujících se jak původem hroznů, tak technologickým zpracováním. Nově vyšlechtěné odrůdy jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. Již od počátku existence sbírá vinařství přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí.
Vinařství Suchyňa
Naše malé rodinné vinařství sídlí v malebné vinařské obci Rakvice, která se rozkládá na jižní Moravě, nedaleko města Břeclav.
Zabýváme se výrobou kvalitních lahvových a sudových vín. V současnosti obhospodařujeme 6 ha vinic v tratích Kozí horky, Krefty a Trkmansko, nacházejících se v katastru obce Rakvice. Při pěstování se řídíme režimem integrované produkce, který je šetrný k přírodě.
Vinařství Suchyňa nabízí ubytování přímo nad vinným sklepem pro 7 osob se samostatným vchodem.
Švarc & Bílek
Filozofií našeho vinařství je vyrábět vysoce kvalitní vína s důrazem na zachování charakteru jednotlivých odrůd. K tomuto přírodnímu daru, který při proměně z plodu na víno našima rukama prochází, se snažíme chovat s patřičnou láskou, trpělivostí a nezbytnou poctivostí, aby se při podávání našich vín mohla ruku v ruce s pokorou potkat i hrdost… přijďte ochutnat
Vinařství Straka Rostislav
Vinařství Straka se zaměřuje na produkci kvalitních lahvových vín, vyráběných z hroznů sklizených na časem prověřených viničních tratích v okolí obce Rakvice. Při výrobě vína využíváme znalosti moderních postupů zpracování, umožňujících získat čistá, svěží a aromatická vína s typickými odrůdovými vlastnostmi.
Upřednostňujeme přímý kontakt se zákazníkem, přínosný nejen pro milovníka vín, ale i pro vinaře.
Rodinné vinařství Libor Průdek
Hrozny pro výrobu vín pocházejí ze čtyř hektarů vlastních vinic v trati Kozí horky a částečně od vinohradníků z přilehlých obcí. Většina vlastních vinic byla vysazena po roce 2003, v posledním dvou letech byla plocha rozšířena o dva hektary. Vinařství se zaměřuje na vína se zdůrazněným odrůdovým charakterem a s perspektivou zrání v lahvi, čemuž je také přizpůsobena výrobní technologie. Hrozny se zpracovávají v povrchové hale na šetrných moderních zařízeních, mošty se zakvášejí čistými kulturami kvasinek. Bílé mošty jsou při fermentaci chlazeny na teploty 14 - 16 °C. Červené rmuty jsou po několikadenní studené maceraci udržovány na teplotě kvašení nejvýše 30 °C. Po kvašení se mladá vína školí v nerezových tancích, vybrané partie zrají v dřevěných sudech. Asi třetina roční produkce se lahvuje, výrobní kapacita je kolem 100 000 litrů ročně. V nabídce vinařství jsou kvalitní suchá vína, svěží mladá vína i plná, harmonická vína vhodná pro archivaci. Vína se prodávají po dohodě ze sklepa, objevují se ve vinotékách, restauracích a hotelích. V poslední době vinařství pořídilo moderní mechanizaci do vinic, zvýšilo výrobní kapacitu a modernizovalo technologické vybavení pro zpracování hroznů (nový pneumatický lis) a kvašení rmutu (nerezové vinifikátory).
Vinařství Radovan Foukal
Radovan Foukal měl sice tradici malovýroby vína v rodině, ale teprve když se přiženil do rodiny manželky Lenky, začal s výrobou vína samostatně. Od té doby pomalu vinařství rozšiřoval a od roku 2006 se mu věnuje jako své hlavní profesi. Na 2 ha vinic v trati Kozí horky (většinou vysazených nově po roce 2000) pěstuje široký sortiment odrůd, tradičně k nejlepším patří Rulandské šedé, Hibernal a Děvín . V roce 2013 dokončil Radovan Foukal obnovu starších vinic a nově vysadil Veltlínské zelené, Pálavu a Rulandské bílé. Pro výrobu přibližně 12 000 litrů vína ročně používá také hrozny nakoupené od vinohradníků z Přítluk a Rakvic. Sklepní hospodářství si vybudoval sám vlastníma rukama v domácím prostředí. V postupech vinifikace se mísí tradice s moderními poznatky - hrozny se lisují na pneumatickém lisu, mošty se odkalují, nejsou zakvášeny ušlechtilými kvasinkami, kvašení probíhá při řízené teplotě. Modré odrůdy se delší dobu nakvášejí v otevřených kádích,je u nich prováděna cíleně malolaktická fermentace. Většina produkce se školí v plastových tancích. Asi třetina produkce putuje do lahví. Pouze menší šarže jsou ponechány v kategorii moravské zemské, jinak vína procházejí oficiálním zatříděním. Pro menší skupiny do deseti osob a pro prezentaci během otevřených sklepů používá Radovan Foukal sklep na náměstí, ve kterém je obecní vinotéka. V plánech vinařství je pořízení nových technologií a další výsadba vinic, celý podnik by se ale měl udržet i do budoucna v malém rodinném měřítku.
Vinařství Říha
Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích.
Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína
Vinařství Jaroslav Beneš - BONUS EVENTUS
Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem.
Vinařství Jaroslav a Štěpán Doležalovi
Vinařská tradice se v naší rodině předávala z generace na generaci a současně s tím se původní záhumenkové hospodářství přeměnilo na profesionální firmu. Dnešní hospodář Štěpán Doležal zúročil plody práce dědy a otce a rozvinul rodinné vinařství o další, vlastní představu o vinohradech a vínu. O kvalitě našeho vína se nejlépe přesvědčíte, když přijedete osobně. V našem sklepě vám rádi povyprávíme o všem, co s vínem souvisí a dáme vám ochutnat z aktuálního ročníku i z malého archivu.
Šmerák Jiří
Jiří Šmerák navazuje svou činností na zkušenosti předchozích generací rodinných vinařů. Vinařství a vinohradnictví se Jiří Šmerák úspěšně věnuje od svých 16 let. Hlavní činností firmy se vinařství a vinohradnictví stalo v roce 1998. Od tohoto roku se můžete s vínem z naší produkce setkat v prodeji po celé České republice. Fungování vinařství je založeno na rodinných zkušenostech a kontaktech, na lásce k vínu, ke krajině a lidem, kteří zde žijí. Proto je pěstování révy i výroba vína z ní prováděna k přírodě co nejšetrnějším způsobem.
Vinařství Tesařík s.r.o.
Založení roku 1990. navazuje na vinařskou tradici, kterou již provozovalo několik našich předků. S pomocí nejmodernější technologie zpracování, nabízíme vína dosahující zráním v prostorách s konstantní teplotou vyjímečné kvality.