Iwayini gallery
Degustace vín v Břeclavi? To je IWAYINI gallery! Degustace vedené přímo vinařem.
Ing. Jan Osička
zpět. Profesně se vinařstvím začal zabývat Jan Osička starší v roce 1990, kdy ve svém tehdejším vinném sklepě začal prodávat své víno a provozovat hostinskou činnost. Současnou podobu vinařství získalo v roce 2004, kdy jsme postavili větší sklep i s ubytováním se zaměřením na vinařskou agroturistiku. Postupně rozšiřujeme jak výrobu tak plochy vinic.
Vinařství Kachyňa
Jsme rodinné vinařství, které se zaměřuje na produkci jakostních a přívlastkových vín z 15 odrůd (od suchých až po sladká). Obhospodařuje 4 ha vinic, ostatní hrozny vykupujeme od smluvních dodavatelů z Velkých Bílovic. Hrozny jsou zpracovávány moderním mlýnko-odstopkovačem a následně lisovány pneumatickým lisem. Bílá vína vznikají moderní cestou řízeného kvašení. Červená vína zrají v dubových a akátových sudech a některé vybrané šarže i v sudech typu barrique.
Vinařství Zapletal
Předmětem činnosti rodinného podniku „Vinařství Zapletal“ vzniklého v roce 1994 je pěstování révy vinné, výroba a prodej vína a rozvíjející se vinařská turistika. Činnost vychází z rodinné tradice a datuje se k počátkům 19. století. Důkazem tohoto je historický lis na hrozny z roku 1818, který je stále majetkem rodiny. Vinařství vede Václav Zapletal, po jeho bok se po studiu na Střední vinařské škole a MZLU v Brně, postavil syn Jan.
ANNOVINO VINAŘSTVÍ LEDNICE s.r.o.
Rodinné vinařství obnovilo tradici vinařství v Lednici a zpracovává hrozny z 200 ha, také z unikátního terroir s vápencovým podložím tvořeným zkamenělinami prehistorických moří. Vína jsou šťavnatá ovocitá a s příjemnou mineralitou, oceňovaná na četných tuzemských i zahraničních soutěžích. Vinařství je otevřené celoročně. Vinařství Annovino Lednice – Valtické Podzemí (labyrint vinných sklepů) získalo hrdý titul Champion TOP Vinařský cíl České republiky.
Ing. František Zapletal
Od r. 1993, cílem vinařství je produkce přívlastkových vín. Ve vinařství preferujeme tradiční ruční metody. Myslíme si, že naše vína jsou součást kulturního života, a proto tomu odpovídá i elegantní, někdy umělecké balení. Preferujeme tradiční formy lahví, jež v estetické sounáležitosti vypovídají o našem citu pro víno. S vědomím péče a ochrany krajiny vidíme další budoucnost.
Rodinné vinařství Břeclav s.r.o.
Ochutnat výrobek, který vznikl v místě, kde žijeme a kde žije i člověk, který jej vlastníma rukama vytvořil… S touto filozofií jsme v roce 2013 založili rodinné vinařství. Vybíráme pouze ty nejpoctivější vinohradníky z celé Moravy, od nich každý rok nakoupíme ty nejlepší moravské hrozny a z nich u nás v Břeclavi vyrobíme spolu, jako rodina, poctivé víno, na které jsme hrdí.
Vinařství otecdcera
Rodinná firma pokračuje v tradici výroby kvalitních vín z hroznů vlastní produkce. Jednotlivé šarže odrůd jsou vyráběny v malých objemech s důrazem na prvotřídní kvalitu finálního produktu. Při výrobě vín jsou využívány moderní technologické postupy.
Vinařství Osička spol. s r.o.
Naše vinařství se specializuje na výrobu limitovaných partií převážně červených vín, exkluzivní kvality, pocházejících z vlastní vinice. Při vinifikaci jsou umně kombinovány tradiční výrobní postupy a moderní metody, které propůjčují našim vínům nezaměnitelný charakter. Každá sklenka vína byla připravena s láskou a precizností. Lahodná chuť a vůně utváří nezapomenutelný smyslový zážitek. Produkujeme převážně vína odrůd Tramín,Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet Moravia a Zweigeltrebe.
Vinařství Zbyněk Osička
Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky?
Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.
Vinařství Nestarec
Malé rodinné vinařství Milana Nestarce pěstuje révu vinnou výhradně přirozenými metodami a stejně přistupuje i ke zpracovávání hroznů. Práce na vinici je ruční, což zaručuje nejvyšší kvalitu výsledných produktů. Motto vinařství zní: „Víno z hroznů, nic víc.“
Na 8 hektarech, které jsou osázeny 40 tisíci keři, zrají hrozny na vína pro každodenní pití, významné příležitosti i pro využití v gastronomii.
Rodinné vinařství Skoupil
Vinařství Skoupil se nachází ve Velkých Bílovicích, v části sklepů zvaných Belegrady. Od roku 2010 jsme přesunuli vinařství do multifunkčního komplexu, kde na jednom místě naleznete moderní vinařství, restauraci s kapacitou 110 osob a ubytování pro 45 osob.
Vinařství David Osička
VÝROBA A PRODEJ ODRŮDOVÉHO VÍNA DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ PŘÍMO ZE SUDU PRO MAX 20 OSOB UBYTOVÁNÍ NAD SKLEPEM VE TŘECH POKOJÍCH S VLASTNÍM SOC.ZAŘÍZENÍM AŽ PRO 13 OSOB
Hana Mádlová
Rodinné vinařství řídí Hana, František tvoří víno a naplno pracují oba synové. Novou výrobní halu najdete v Belegradech. Upřednostňujeme harmonii vína před odrůdovou čistotou. Vína zrají dlouho na kvasničných kalech, najdete tu i bílá odbouraná vína. Naše produkce je velmi široká, vedle vín z nerezu tu najdete vína z barrique sudů i ze speciálních betonových tanků. Víno tu dostává spoustu času na zrání, sám vinař říká: „Ideální je ho nechat být, samo si řekne“.
Mádl vinařství s.r.o.
Začínali jsme v roce 1992 v malých rodinných sklípcích našich rodičů, doslova od malých demižonů a bečiček. Od roku 1995 až po dnes přizpůsobujeme pro výrobu vína starší hospodářský dvůr v centru obce Velké Bílovice. Zde lisujeme, kvasíme a také „školíme“ vína do jejich dospělosti-zralosti. Od roku 2011 jsme přemístili lahvování a prodej vín do nové moderní stavby opět do centra, tentokráte sklepní čtvrti Belegrady.
Elwine Velké Bílovice s.r.o.
Vinařství Elwine Velké Bílovice je menší rodinné vinařství, které se orientuje na produkci vysoce kvalitních jakostních vín, s důrazem na ekologické hospodaření ve vinicích a pěstování ekologických odrůd vín jako Johanniter, Solaris, Hibernal, Souvignier gris nebo Cabernet Cortis, vedle klasických odrůd Ryzlin rýnský, Sauvignon nebo Rulandské modré. Chceme vyrábět ta nejlepší, nejchutnější a nejdokonalejší vína, jaká nám může poskytnout naše půda, naše podnebí, naše práce a naše nadšení pro víno.
Vinařství Pfeffer s.r.o.
Jsme mladá vinařská firma, založená v roce 2006. Dlouhodobě obhospodařujeme vinice o výměře přibližně 35 hektarů.
Řídíme se mottem: „Víno začíná svou cestu ve vinici“, vyjadřujícím náš postoj k práci ve vinici a sklepnímu hospodářství.
V našem vinařství se řídí obchod s vínem dle naslouchání a přání realizovat představu garantovanou profesionalitou. Jde nám hlavně o vaši spokojenost, kdy spoléháte na naši dovednost, odbornost a pečlivý přístup k výzvě, kterou nám každým rokem příroda nabízí. To je záruka pro vaše příjemné chvíle s našimi víny.
VINAŘSTVÍ LANŽHOTSKÝ
Odrůdová skladba je zaměřena na Müller Thurgau, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Tramín, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovku, Cabernet Moravii a André. Vinařství využívá od roku 2008 moderní technologii řízeného kvašení s použitím ušlechtilých kvasinek i původní kmeny kvasinek z konkrétních hroznů, kvůli zdůraznění terroir velkobílovických viničních tratí. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, zatímco červená povětšinou v dubových sudech. Roční produkce činí kolem 10 000 lahví.
Dalibor Osička
Představujeme Vám malé rodinné vinařství působící ve Velkých Bílovicích. Jeho historie sahá až k počátkům 20. století, avšak intenzivně se mu věnujeme od roku 1993. Všechny vinice obhospodařujeme na pozemcích v katastru Velkých Bílovic o výměře 8ha. V rámci udržitelného rozvoje se věnujeme už od roku 1999 integrované produkci a od roku 2003 jsme oprávněni používat její ochrannou známku. Integrovaná produkce je založena na vztahu člověka k přírodě. Jde o hospodaření, při kterém se dosahuje úrody vyšší kvality způsobem, který nezatěžuje životní prostředí. Snažíme se o harmonizaci všech složek ekosystému vinice (půda, rostliny, živočichové, vinná réva a také člověk). Při ošetřování vinic upřednostňujeme biologické přípravky před chemickými za účelem obnovení přirozené biodiverzity rostlin a živočichů. Vyrábíme vysoce jakostní a osobitá vína, která necháváme zrát na vlastních vinných kvasinkách (Matka vína) v dubových sudech až 24 měsíců pouhým promícháváním bez koncentrace SO2. Podporujeme ve víně nové chuťové vjemy a buketní látky a jeho schopnost přijímat kyslík, a snažíme se naučit víno s ním žít a spolupracovat.