Skip to main content

Víno Herzán Čejkovice

Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.

Vinařství Veverka

Vznik našeho rodinného vinařství se datuje rokem 1992, kdy jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinnou tradici a bohaté zkušenosti s pěstováním révy. V současnosti hospodaříme na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních tratích Čejkovic, ležících v jedné z nejteplejších lokalit jižní Moravy s velmi příznivými klimatickými a půdními podmínkami. Specializujeme se na kvalitní přívlastková vína, která vznikají už na keři ve vinici. Jedině tak můžeme obstát v konkurenci.

Vinařství Jindřich Opluštil

Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1978, kdy byl vybudován ležácký sklep s lisovnou. Souběžně jsme rozšířili plochu vinic a v současné době obhospodařujeme 7000 ks keřů révy vinné v širokém sortimentu jak bílých tak i modrých odrůd. Vinice jsou vysázeny na pozemcích s mírným svahem jihovýcodní a jihozápadní expozice v katastrálním území obce Čejkovice, která se rozprostírá v nejteplejší oblasti jižní Moravy. Cílem naší činnosti je vypěstovat zdravé a dobře vyzrálé hrozny. Sklizeň hroznů provádíme v době nejlepší aromatické zralosti a zpracováváme za použití šetrné technologie-lisujeme na pneumatickém lisu. Naší filosofií je vyprodukovat co nejkvalitnější, odrůdově čistá jakostní a přívlastková vína. Vybraná vína z jednotlivých ročníků archivujeme a skladujeme pro další vyzrávání. Naší specialitou je výroba slámového vína v omezeném množství. Zveme všechny milovníky a znalce vína k návštěvě našeho vinařství, kde máte možnost vychutnat různé ovocné a květnaté tóny našich vín. Po domluvě organizujeme řízenou degustaci pro skupinu 10 osob a prodej vína přímo ze sklepa, který najdete v klidném prostředí ulice Mezi sklepy. V létě posezení před sklepem i pro cyklisty.

Rodinné vinařství Libor Veverka

Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů. Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.

Pavel Koliba

Jsme malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve vinařské obci Čejkovice. Zabýváme se pěstováním vinné révy, výrobou a prodejem vín menších šarží. Naše vinice se nacházejí v prestižních viničních tratích obce Čejkovice, kde díky jedinečným půdním a klimatickým podmínkám můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů, které nám pak dávají lahodná vína s nezaměnitelným aroma a jedinečnou chutí. Veškerou naši produkci zpracováváme za pomoci tradičních prověřených metod v kombinaci s moderními technologiemi pro co nejšetrnější zpracování hroznů, se zachováním odrůdových charakteristik vín. Samozřejmostí je odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými vinnými kvasinkami, u červených vín odbourávání kyseliny jablečné s následným dozráváním v dřevěných dubových sudech. Vysoce jakostní vína se bez moderních technologií neobejdou, nicméně sebelepší technologie nám nedokáže nahradit kvalitně vyzrátý hrozen z vinice a úsilí i nadšení vinaře, který se snaží z těchto hroznů vyprodukovat jedinečné víno. Srdečně Vás zveme na ochutnávku k nám do Čejkovic, kde při posezení v našem sklípku můžete poznat jedinečnost a originalitu našich vín...

Vinařství Pastorek

V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií. Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše. Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.

TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE, vinařské družstvo

Tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení ale i pýchy z vykonané práce. Pokračování zkušeností a tradice, jež se dědí z pokolení na pokolení, začalo již v dobách temného středověku a pokračuje dodnes. Navštivte naše historické sklepení a sklepní vinárnu, prohlídka je doplněna výkladem o historii a vinařství a také degustací vín.

Jakub ŠAMŠULA vinařství

Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školky“ založené v roce 1901, k jejímuž odkazu se hrdě hlásí. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni, které byly dokončeny později v Perné. Cílená selekce z nejlepších klonů udržovacího šlechtění ve spojení s půdními a klimatickými podmínkami, tzv. „terroir“, tvoří základ pro vypěstování výborné suroviny, převážně v nejvyšší jakosti, pro výrobu přívlastkových vín, která tvoří více než 90 % produkce.

Zemědělská a.s. Čejkovice

Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.

Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice

Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.

Vinařství Škrobák

Vinařství Wine Bistro Boutique Hotel

Vinařství Leoš Urbánek

Naše vinařství má kořeny od roku 1930 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a technologie dává našim vínům výjimečný osobitý charakter. Rádi uvítáme turisty, kterým můžeme nabídnout prohlídku našich sklepů s řízenou ochutnávkou vín i prohlídky technologického zázemí s odborným výkladem. Dále nabízíme v nové degustační místnosti ochutnávku pro max. 25 osob. Tož přijeďte ochutnat.........

Melkusovi - rodinné vinařství

Rodinné vinařství Melkusovi založila Milada Melkusová. Všechny vinice jsou v integrované produkci. Melkusovi pěstují klasické moravské odrůdy, ale ve vinohradech mají novošlechtěnce, jako jsou Hibernal, Johaniter, Solaris, Monarch, Laurot a vyložené rarity Erilon, Savilon a Rondo, Donauriesling, Souvignier gris a Regent. Zpracování hroznů probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů. Bílé víno zraje v nerezových a kameninových nádobách. Část červených a bílých vín zraje v barikových sudech. Součástí vinařství je moderní penzion.

Císařské sklepy Horák

Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.

Vinařství Mikulica

Naše vinařství vzniklo v roce 1993 a využili jsme zkušenosti generací rodiny při práci s vínem. Již od mládí nás učili poctivé práci ve vinici, později i ve sklepě. Díky krásným vinohradům jsme se zaměřili na produkci originálních vín s cílem co nejvyšší kvality vína a regionální charakteristiky jednotlivých odrůd. V současné době obhospodařujeme révu vinnou na rozloze přibližně 7 hektarů. Vinařství je členem spolku Víno z Velkých Pavlovic, VOC Vinice Velké Pavlovice a Mladí vinaři.

Vinařství Konečný Čejkovice

Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.

Vinařství Michal Kosík

Jsme malé vinařství z jižní Moravy, založené roku 1999 a hospodařící na celkové rozloze 1 ha vinic, ze kterých vyrábíme převážně kvalitní jakostní a přívlastková vína.

Vinařství Šlancar, s.r.o.

Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika. Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.