Vinařství Jindřich Opluštil
Naše rodinné vinařství bylo založeno v roce 1978, kdy byl vybudován ležácký sklep s lisovnou. Souběžně jsme rozšířili plochu vinic a v současné době obhospodařujeme 7000 ks keřů révy vinné v širokém sortimentu jak bílých tak i modrých odrůd. Vinice jsou vysázeny na pozemcích s mírným svahem jihovýcodní a jihozápadní expozice v katastrálním území obce Čejkovice, která se rozprostírá v nejteplejší oblasti jižní Moravy. Cílem naší činnosti je vypěstovat zdravé a dobře vyzrálé hrozny. Sklizeň hroznů provádíme v době nejlepší aromatické zralosti a zpracováváme za použití šetrné technologie-lisujeme na pneumatickém lisu. Naší filosofií je vyprodukovat co nejkvalitnější, odrůdově čistá jakostní a přívlastková vína. Vybraná vína z jednotlivých ročníků archivujeme a skladujeme pro další vyzrávání. Naší specialitou je výroba slámového vína v omezeném množství. Zveme všechny milovníky a znalce vína k návštěvě našeho vinařství, kde máte možnost vychutnat různé ovocné a květnaté tóny našich vín. Po domluvě organizujeme řízenou degustaci pro skupinu 10 osob a prodej vína přímo ze sklepa, který najdete v klidném prostředí ulice Mezi sklepy. V létě posezení před sklepem i pro cyklisty.
Rodinné vinařství Libor Veverka
Náš sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachováváme příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi naše speciality vinařství patří výroba vín, která zrají na nových francouzských sudech, lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů.
Svou malou produkcí chceme ukázat, že v porovnání s vinařským světem lze i v našich podmínkách vyrábět velmi kvalitní přívlastková vína.
Pavel Koliba
Jsme malé rodinné vinařství nacházející se na jižní Moravě ve vinařské obci Čejkovice. Zabýváme se pěstováním vinné révy, výrobou a prodejem vín menších šarží. Naše vinice se nacházejí v prestižních viničních tratích obce Čejkovice, kde díky jedinečným půdním a klimatickým podmínkám můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů, které nám pak dávají lahodná vína s nezaměnitelným aroma a jedinečnou chutí. Veškerou naši produkci zpracováváme za pomoci tradičních prověřených metod v kombinaci s moderními technologiemi pro co nejšetrnější zpracování hroznů, se zachováním odrůdových charakteristik vín. Samozřejmostí je odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými vinnými kvasinkami, u červených vín odbourávání kyseliny jablečné s následným dozráváním v dřevěných dubových sudech. Vysoce jakostní vína se bez moderních technologií neobejdou, nicméně sebelepší technologie nám nedokáže nahradit kvalitně vyzrátý hrozen z vinice a úsilí i nadšení vinaře, který se snaží z těchto hroznů vyprodukovat jedinečné víno. Srdečně Vás zveme na ochutnávku k nám do Čejkovic, kde při posezení v našem sklípku můžete poznat jedinečnost a originalitu našich vín...
Vinařství Pastorek
V současné době vlastníme 4 ha vinic v nejlepších vinařských tratí v obci Čejkovice. Výroba vína je postavena na moderních technologií.
Vybrané partie vín zrají v dubových sudech. Kvalitě výsledných vín je podřízeno vše.
Ekologické obdělávání vinic, nízké zatížení keřů, ruční sběr a šetrné zpracování hroznů. Výsledná vína nesou zřetelný rukopis vinařství Pastorek.
TEMPLÁŘSKÉ SKLEPY ČEJKOVICE, vinařské družstvo
Tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení ale i pýchy z vykonané práce. Pokračování zkušeností a tradice, jež se dědí z pokolení na pokolení, začalo již v dobách temného středověku a pokračuje dodnes. Navštivte naše historické sklepení a sklepní vinárnu, prohlídka je doplněna výkladem o historii a vinařství a také degustací vín.
Jakub ŠAMŠULA vinařství
Vinařství je pro nás posláním a každodenní výzvou, věnujeme se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváříme ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.
Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.
Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školky“ založené v roce 1901, k jejímuž odkazu se hrdě hlásí. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni, které byly dokončeny později v Perné. Cílená selekce z nejlepších klonů udržovacího šlechtění ve spojení s půdními a klimatickými podmínkami, tzv. „terroir“, tvoří základ pro vypěstování výborné suroviny, převážně v nejvyšší jakosti, pro výrobu přívlastkových vín, která tvoří více než 90 % produkce.
Zemědělská a.s. Čejkovice
Zemědělská a.s. Čejkovice je tradiční zemědělská společnost, která hospodaří na výměře 2 500 ha zemědělské půdy (pěstování obilnin a zeleniny, ovoce, révy vinné, výroba vína, chov skotu, prasat). Nabízí: ubytování, stravování.
Kamil Michna - Vinařství Michna Čejkovice
Naše vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů. Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína. Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín.
Vinařství Leoš Urbánek
Naše vinařství má kořeny od roku 1930 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích.
Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a technologie dává našim vínům výjimečný osobitý charakter.
Rádi uvítáme turisty, kterým můžeme nabídnout prohlídku našich sklepů s řízenou ochutnávkou vín i prohlídky technologického zázemí s odborným výkladem. Dále nabízíme v nové degustační místnosti ochutnávku pro max. 25 osob.
Tož přijeďte ochutnat.........
Melkusovi - rodinné vinařství
Rodinné vinařství Melkusovi založila Milada Melkusová. Všechny vinice jsou v integrované produkci. Melkusovi pěstují klasické moravské odrůdy, ale ve vinohradech mají novošlechtěnce, jako jsou Hibernal, Johaniter, Solaris, Monarch, Laurot a vyložené rarity Erilon, Savilon a Rondo, Donauriesling, Souvignier gris a Regent. Zpracování hroznů probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů. Bílé víno zraje v nerezových a kameninových nádobách. Část červených a bílých vín zraje v barikových sudech.
Součástí vinařství je moderní penzion.
Císařské sklepy Horák
Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.
Vinařství Mikulica
Naše vinařství vzniklo v roce 1993 a využili jsme zkušenosti generací rodiny při práci s vínem. Již od mládí nás učili poctivé práci ve vinici, později i ve sklepě. Díky krásným vinohradům jsme se zaměřili na produkci originálních vín s cílem co nejvyšší kvality vína a regionální charakteristiky jednotlivých odrůd. V současné době obhospodařujeme révu vinnou na rozloze přibližně 7 hektarů. Vinařství je členem spolku Víno z Velkých Pavlovic, VOC Vinice Velké Pavlovice a Mladí vinaři.
Vinařství Konečný Čejkovice
Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ hospodaří na 7ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.
Vinařství Michal Kosík
Jsme malé vinařství z jižní Moravy, založené roku 1999 a hospodařící na celkové rozloze 1 ha vinic, ze kterých vyrábíme převážně kvalitní jakostní a přívlastková vína.
Vinařství Šlancar, s.r.o.
Degustace vín, zábava. Ubytování. Agroturistika.
Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín, na objednávku řízené degustace, teplých i studených jídel. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.
Vinařství Mezi Horami, s.r.o.
Protože Velké Pavlovice leží v mikroregionu Modrých Hor, kterému se díky jeho svahovým polohám a půdnímu složení říká krajina červených vín je naší filozofií vyrábět vysoce kvalitní červená vína typická pro naši oblast jako jsou Frankovka, André, Modrý Portugal a Svatovavřinecké. Z bílých odrůd Jsou hlavními Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Neuburské. Roční produkce kolem 25 tis. lahví určených převážně pro privátní klientelu.
Rodinné vinařství Krejčiřík
Rodinné vinařství Krejčiřík je klasickým příkladem přechodu tradic z generace na generaci a posunu názorů na výrobu vína při předávání této generační štafety. Radek Krejčiřík vyrábí své vlastní víno od patnácti let, profesí vinař není, ale své první zkušenosti získával již v dětství od rodičů. Po osamostatnění koupil dům i se sklepem, od roku 2000 vyráběl víno hlavně pro své přátele, ale postupně se začal zaměřovat na kvalitu, lahvovat, rozšiřovat výrobní kapacity. Vinařství používá hrozny ze dvou hektarů vlastních a pronajatých vinohradů v tratích Staré hory a Súdný, část surovin má také od rodinných příslušníků. Plocha původních rodinných vinohradů se postupně mírně zvětšuje. Ve sklepním hospodářství rozšířeném v roce 2007 používá vinařství při vinifikaci směs klasických a moderních metod. Větší část zakváší selektovanými kvasinkami, při kvašení používá chlazení a ohřev, ale například odrůdy André a Frankovka kvasí v otevřených kádích, neprobíhá u nich jablečno-mléčná fermentace, zato zrají před lahvováním nejdelší dobu. Výrobní fáze se odehrává převážně v nerezu, na zrání bílých i červených vín ve staletém rodinném sklepě používá Radek Krejčiřík dřevěné sudy. Rodinné vinařství sází na pomoc rodičů Matyldy a Jana, manželky Petry a dnes již také dětí Radka (9) a Dominika (5), z nichž ten starší už sám řídí ve vinici traktor a s jistotou se pohybuje i ve sklepě. 95 % z ročního objemu výroby kolem 6 000 lahví se prodá přímo ze sklepa, pro zjednodušení jako zemská vína. Ceny nepřekračují 140 korun. Vinařství nepořádá žádná klasická posezení pro zájezdy, ale je otevřené pro všechny zájemce, kteří si chtějí přijet ochutnat víno, povykládat si o něm a strávit u něj příjemné chvíle. Pro návštěvníky je přímo v areálu vinařského dvora připraveno ubytování ve čtyřech pokojích s maximální kapacitou až 20 lůžek (i s přistýlkami).