Skip to main content

Vinařství Bíza

Rodinná firma založená v roce 1999 navazuje již na třetí vinařskou generaci. Produkce Vinařství Bíza je zaměřena výhradně na přívlastková a archivní vína. Firma vyrábí 70% červených vín své produkce. Filozofie firmy je vyrábět nejkvalitnější červená vína v ČR.

Vinařství Jiří Radocha

V ROCE 2009 JSEM NALAHVOVAL SVÉ PRVNÍ VÍNO POD ETIKETOU A ZAČALA SE PSÁT HISTORIE VINAŘSTVÍ RADOCHA, TÍM JSEM SI SPLNIL SVŮJ VELKÝ SEN O VLASTNÍM VINAŘSTVÍ. VÍNO SE MI STALO NEJEN KONÍČKEM, ALE HLAVNĚ VÁŠNÍ, LÁSKOU A ŽIVOTNÍM STYLEM. VÍM, ŽE UŽ JSEM S VÍNEM NA VŽDYCKY SPJATÝ, STEJNĚ JAKO S MILOVANÝMI ČEJKOVICEMI, KDE VINAŘÍM. ŽIVOT BEZ VÍNA SI JIŽ NEDOVEDU PŘEDSTAVIT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ NEJSOU ŽÁDNÉ LETITÉ TRADICE, ZKUŠENOSTI PŘEDKŮ A HISTORIE PO NĚKOLIK STOLETÍ ZPĚT. NA ZAČÁTKU MÉHO VINAŘENÍ JE LÁSKA K VÍNU A ODHODLÁNÍ.

Vinařství Vydařelý a Vinařství Holomáč

Rodinné vinařství Vydařelý&Holomáč se nachází na jižní Moravě v malebné vinařské obci Čejkovice. Vinařství bylo založeno roku 1991, kdy došlo k provázání obou rodin, a navazuje na tradici několika generací, které svůj život zasvětily pěstování vinic a výrobě čejkovického vína. Při výrobě vína vyznáváme tradiční postupy provázané s nejmodernějšími dostupnými technologiemi, díky nimž vnikají nádherná odrůdová vína.

Vinařství Otto Ilčík

Vinařství Otto Ilčík je rodinný podnik vytvářející bílá, růžová a červená vína pouze z vlastních vinic na špičkových viničních tratích v okolí obce. Láska k vínu, vinicím a přírodě má v rodině tradici mnoha generací. Současná generace klade při vytváření vín důraz na jemnost a čistotu chuti. Záměrně se specializuje pouze na několik odrůd révy, jejichž vlastnostem se snaží rok od roku více porozumět. Spojuje přírodnost, originalitu chuti vín a vyhýbá se uniformitě. Styl vín má zřetelný rukopis vinaře a odlišuje se od velkovýrobních technologií.

Vinařství Mezi sklepy Čejkovice

Vinařství Mezi sklepy sídlí ve vinařské obci Čejkovice, která je třetí největší vinařskou obcí u nás. Podobu, jakou má vinařství dnes, dostalo v roce 2009, kdy se k majiteli Liboru Pavkovi přidal i jeho syn Richard a přinesl do vinařství modernější postupy. Od této doby se firma zaměřuje pouze na výrobu lahvového vína. Veškeré vlastní vinice jsou v systému integrované produkce, což je nejrozšířenější směr ekologické produkce ve vinohradnictví.

Vinařství Hulata

Vinařství Hulata se nachází v obci Němčičky, součástí vinařství je i Vinný bar, kde je možnost posezení a degustace vína, točené pivo, limonady, koktejly, pizza a burgery. V Brně máme vlastní vinotéku - andresa: Brno, Maloměřice, Karlova 2, otevřeno každý den od 9:00 hod do 21:00 hod včetně svátků.

VÍNO J. STÁVEK

V prostorách poutavého rustikálního Vinařského dvora můžete posedět při zajímavých rodinných cuvée nebo rozličných rosé vínech, za které vinařství sklízí četné úspěchy na soutěžích. Skutečnou specialitou jsou fortifikovaná vína. Vinařství se zaměřuje na odrůdu Frankovka. Tu můžete ochutnat v několika různých variantách.

Vinařství Lukáš Hlinecký

Láska, porozumění a úcta k přírodě při práci s vínem a uskutečnování přání a představ vás milovníků vína je naše krédo. Přijedte ochutnat. (NA)Zdraví Lukáš Hlinecký

Víno Komárek

suchá vína zrající v dřevěných sudech, hrozny pouze z vlastních vinic v duchu"Organic farming"

Víno Hnidák s.r.o.

V současné době obhospodařujeme asi 7tis. keřů vinné révy, na rozloze přibližně 1,5 ha. Roční produkce je kolem 25tisic láhví, ať už z vlastních hroznů, nebo nakoupených od rodinných příslušníků. Ve vinařství naleznete kvalitní přívlastková vína, která osloví každého návštěvníka. Ať je tedy toto krátké povídání vřelým doporučením k návštěvě našeho vinařství v Čejkovicich, kde na Vás čeká spousta nezapomenutelných chvil u skleničky výborného vína.

Vinařství Hřiba

Naše vinařství bylo založeno v roce 1989 a navazovalo na rodinnou tradici. Založil jej Stanislav Hřiba st., později se k němu přidal i jeho syn Stanislav Hřiba ml. a v poslední době ve vinařství pracuje i vnuk zakladatele Pavel Hřiba. Společně hospodaříme na vlastních vinicích o výměře pět hektarů. V Čejkovicích jsme vybudovali vinařský dvůr se sklepem, výrobními a degustačními prostory pro 48 lidí a penzion s kapacitou pro 8 osob. Zaměřujeme se na výrobu a prodej jakostních sudových vín a přívlastkových lahvových vín.

Víno Drábek

Jsme malé rodinné vinařství v obci Čejkovice, nacházející se na jižní Moravě 40 km jihovýchodně od Brna v okrese Hodonín. Cesta vinaře Zdeňka Drábka začala již v jeho 15 letech, kdy s nevlastním otcem vyráběli víno pro svou vlastní spotřebu. V roce 2017 se rozhodl opět vrátit k malému vinařství a založil Víno Drábek a tak nabídl své vína i široké veřejnosti.

Víno Sýkora, s.r.o.

Jsme rodinná firma zabývající se vinohradnictvím, vinařstvím a obchodem s vínem, která vznikla na podzim roku 2001 a navázala tak na čtyři generace vinařících předků. Hospodaříme ve Velkopavlovické vinařské podoblasti přibližně na 41ha vinic v duchu integrované produkce. Promyšlenými sezónními prácemi dosahujeme vysoké kvality hroznů, které jsou přívlastkové kvality. Naše vína jsou vyráběna v maximálně technologicky vybaveném vinařském provozu.

Víno Sýkora, s.r.o.

Rodinná vinařská firma hospodařící v moderním provozu, zaměřená na svěží odrůdově čistá vína, provozující cyklooázu, agroturistiku a ubytování.

Sklep Na Bařině

Naše vinařství bylo obnoveno v roce 2008 a navazuje na mnohaleté zkušenosti našich předků ve výrobě vína. V posledních letech Sklep Na Bařině plně převzali a vedou Jan Bařina, Tomáš Bařina a Tomáš Hajduch. Díky klimatickým podmínkám a špičkové poloze vinic můžeme dosáhnout vysoké kvality hroznů u bílých a modrých odrůd. Hrozny z nejlepších poloh v Čejkovicích zaručují vínům jedinečný charakter jihomoravských vín. Vysoká kvalita hroznů a současně i způsob zpracování tvoří originální vína, což je rozpoznatelné z jejich vůně, barvy a chuti. Vína z našeho vinařství jsou ovocitá s tóny koření a širokou škálou chutí.

Víno Hřiba & Robek s.r.o.

Jsme mladé progresivní vinařství využívající znalostí obou majitelů v oblasti marketingu a výroby vína. Při výrobě vína využíváme moderních technologií a postupů. Naše vinařství bylo založeno v roce 2010. Máme nový areál v Čejkovicích vybavený moderní technologií pro výrobu vín řízeným kvašením, 70% bílých vín, především sušší vína s důrazem na odrůdovost.

HOTAŘ Čejkovice s.r.o.

Mladou vinařskou firmu HOTAŘ Čejkovice s. r. o. založili v roce 2009 společníci s bohatými zkušenostmi z oblasti vinohradnictví, vinařství, gastronomie a turistiky. Firma využívá hrozny z vinohradů v nejlepších čejkovických tratích. Odrůdové spektrum je široké, u bílých zaměřené na Rulandské šedé a Chardonnay, modré odrůdy se z velké části zpracovávají na klarety a rosé, a to třeba i z Alibernetu. Vinohradníkem, který zároveň vysadil všechny vinohrady, je Václav Herzán, sklepmistrem jeho syn Ing. Marek Herzán. Bílá vína, klarety a rosé vyrábí šetrným semletím a jemným lisováním hroznů na pneumatickém lisu, řízeným kvašením z odkalených moštů. Ponechává je na přirozených kvasinkách z vinohradu, rosé a klarety zakváší ušlechtilými kvasinkami. Některé partie červených kvasí ve vinifikátorech, některé v otevřených dřevěných kádích s následným odbouráním kyseliny jablečné. Červená vína se nečiří ani nefiltrují. Většina vín zraje v nerezových tancích, včetně červených, u kterých sklepmistr klade důraz na ovocitý charakter. Vinařství je vybaveno nově pořízenými nejmodernějšími technologiemi, celková kapacita je připravena na cílový objem 50 000 lahví. Vinařství je spojeno s hotelem a penzionem Albor v centru Čejkovic, denně otevřenou restaurací a vinárnou, do které se mohou objednat na řízenou degustaci až padesátičlenné skupiny.

Rodinné vinařství ESTERKA s.r.o.

Vinařství založené roku 2006, výroba spočívá v mikrovýrobě se šetrným zpracováním, řízené kvašení, odbourání kyselin, mikrooxidace a zrání vín v sudech typu barrique.

Víno Herzán Čejkovice

Vína v našem vinařství vyrábíme z hroznů vypěstovaných v čejkovických vinařských tratích. Produkujeme převážně vína přívlastková v rozmezí deseti odrůd. Vína bílá, klarety a rosé vznikají šetrným semletím, jemným lisováním na pneumatickém lisu, odkalením, řízeným kvašením a následným krášlením dle dané odrůdy, ročníku, stylu a s důrazem individuality každého konkrétního vína. Červená vína kvasí ve vinifikátorech, popřípadě v dřevěných kádích. Lisování probíhá na pneumatickém lisu a následuje odbourání kyseliny jablečné. Červená vína nečiříme, nefiltrujeme a co nejméně používáme síření.

Vinařství Veverka

Vznik našeho rodinného vinařství se datuje rokem 1992, kdy jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinnou tradici a bohaté zkušenosti s pěstováním révy. V současnosti hospodaříme na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních tratích Čejkovic, ležících v jedné z nejteplejších lokalit jižní Moravy s velmi příznivými klimatickými a půdními podmínkami. Specializujeme se na kvalitní přívlastková vína, která vznikají už na keři ve vinici. Jedině tak můžeme obstát v konkurenci.