Skip to main content

Vinařství Hulata

Vinařství Hulata se nachází v obci Němčičky, součástí vinařství je i Vinný bar, kde je možnost posezení a degustace vína, točené pivo, limonady, koktejly, pizza a burgery. V Brně máme vlastní vinotéku - andresa: Brno, Maloměřice, Karlova 2, otevřeno každý den od 9:00 hod do 21:00 hod včetně svátků.

Víno Komárek

suchá vína zrající v dřevěných sudech, hrozny pouze z vlastních vinic v duchu"Organic farming"

Vinařství Klobása

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy. Vína se prodávají ze sklepa, ve vybraných gastronomických provozech a vinotékách především na Zlínsku. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Vinařský dům v Nikolčicích čekají ještě další úpravy, při kterých v příštím roce vznikne i ubytování ve dvou pokojích pro věrné zákazníky.

Gurdau Vinařství

Gurdau je původní německý název Kurdějova. Díky unikátnímu terroir a uzavřenému mikroklima patří k historicky k nejvýznamějším vinařským obcím na Moravě. V roce 2012 jsme zde vysadili prvních 7 hektarů vinic. Naší doménou jsou čisté, vyvážené, minerální Rieslingy. Ochutnat u nás můžete také naše další odrůdy – Veltliner a Pinot Blanc. Od léta 2022 jsme pro vás otevřeli vinařský dům v Kurdějově.

Penzion a sklep u Nováků

Jsme malé rodinné vinařství, které obhospodařuje asi 11 ha vinic. Veškeré práce ve vinohradě i sklepě se snažíme dělat s rodinnými příslušníky. V roce 2014 jsme si postavili sklep s penzionem. Kapacita ubytování 27 lůžek. Ve sklepě část vín děláme s primární aromatikou a menším zbytkovým cukrem a druhou část děláme tradičnějšími postupy - delší nakvášení na rmutu, promíchávání vín na jemných kalech.

heureka.kurdějov vinařství s.r.o.

Kurdějov se řadí k tzv. ztraceným obcím a cílem našeho snažení je pomoci zákazníkům Kurdějov objevovat, což je podtrženo naším mottem heureka.gurdau ... objevujte Kurdějov. Ctíme práci vinaře. Víme, jak těžká a dlouhá je práce na vinohradu a ve sklepě, než si můžete víno poprvé nalít, přivonět si k němu a pozorně ochutnat. Proto jsme vybudovali naši vinotéku, Žabinec klub přátel vína. Chtěli jsme pít víno v krásném vinařském prostředí, které je důstojné pro degustaci. Naše vinotéka nabízí to nejlepší z místních a okolních vinařství.

VÍNO ČEJČ

Vinařství VÍNO ČEJČ je rodinné vinařství, které svým objemem výroby spadá do kategorie malých vinařů a již třetí generaci navazuje na tradiční výrobu vína s cílem produkovat vína té nejvyšší kvality.

Vinařství HEMPL

Jsme malé rodinné vinařství založené v roce 2004. Hospodaříme na 4ha vinic rozprostírajících se na nejlepších viničních tratích obce Bořetice. Pro výrobu vína používáme výhradně hrozny z vlastní produkce, které zpracováváme moderními metodami, ale také s respektem k tradičním postupům. Ročně vyrobíme patnáct až dvacet tisíc lahví tohoto lahodného moku. Vína, která vyrábíme, mají osobitý charakter a nesou jedinečný rukopis sklepmistra.

Vinařství Ludwig s.r.o., Archivní sklep Němčičky

Vinařství Ludwig s. r. o. individuálním přístupem k zákazníkovi přináší pod značkou Ludwig a Archivní sklep kvalitní moravská vína z vlastní výroby a od moravských vinohradníků. Řady Ludwig 30. a Archivní sklep jsou určeny pozdním sběrům, řada Ludwig Culinary zahrnuje výběry z hroznů. André a Chardonnay, oba pozdní sběry, zrály v barikových sudech a jsou opatřeny exkluzivní etiketou s přírodního korku stejně jako řada Gold pro speciální vína, etiketa z dřevěné dýky pro cuvée Inflagranti a výběry z bobulí. Certifikace dle ISO 9001 a 14001.

Sedláček vinařství Kurdějov

Malé rodinné vinařství Radka Sedláčka, které si zakládá na citlivém přístupu k hroznům a vínu. Pečuje o víno od zasazení po nalití do skleničky. Část vína nechává zrát v akátových a dubových sudech. Pokud to ročník dovolí, během výroby uplatňuje metodu „sur lie“, při které vína zrají na jemných kvasničných kalech, čímž získají plný a tělnatý charakter a jsou vhodná k archivaci. Ročně vyrobí zhruba 17 000 lahví. U Sedláčků určitě stojí za to ochutnat i červená vína, která dostávají vysoká ocenění na soutěžích a mají ohlas u zákazníků.

Vinařství Žarošice

Přijměte naše pozvání do příjemných a útulných prostor nově zrekonstruovaného sklepa Vinařství Žarošice. Sklep se nachází v hezkém prostředí malebné vesničky Žarošice na jižní Moravě. Naše malé vinařství obdělává necelé 2 ha vinic ve viniční trati Nové Hory. Všechny vinice leží na úpatí Ždánického lesa, s krásnou jižní dispozicí. Dbáme především na vysokou kvalitu pěstovaných hroznů a jejich šetrné zpracování.

Stapleton-Springer, s.r.o.

Vinařství Stapleton-Springer založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer v roce 2004. Vinice jsou obdělávány v režimu BIO.

Stanislav Pazderka

Vinařství se zaměřuje především na produkci kvalitních hroznů pro smluvní odběratele (především pro Templářské sklepy Čejkovice), pouze desetinu úrody zpracovává na vlastní vína za použití moderních technologií. Vybrané partie zrají v sudech barrique. Roční objem je kolem 15 000 litrů, cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 80 do 150 korun za lahev. Řízené degustace je možné uspořádat pro skupiny do patnácti návštěvníků. K nejúspěšnějším vínům tohoto vinařství se dlouhodobě řadí Cuvée MonteBoo (Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot), v ročníku 2006 například spolu s Zeigeltrebe zařazené do Národního salonu vín.

Vinařství Habřina Miroslav

Vinařství Miroslav Habřina v Bořeticích se řadí k menším firmám, která vyrábí převážně jakostní a také přívlastková vína. Firma byla založena v roce 1991 Miroslavem Habřinou v jeho rodném domku v Bořeticích, kde se postupně rozrůstala až do dnešní podoby. V příjemných prostorách sklepa je možné uspořádat rodinné a firemní oslavy, školení, přednášky, atd.

Melkusovi - rodinné vinařství

Rodinné vinařství Melkusovi založila Milada Melkusová. Všechny vinice jsou v integrované produkci. Melkusovi pěstují klasické moravské odrůdy, ale ve vinohradech mají novošlechtěnce, jako jsou Hibernal, Johaniter, Solaris, Monarch, Laurot a vyložené rarity Erilon, Savilon a Rondo, Donauriesling, Souvignier gris a Regent. Zpracování hroznů probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů. Bílé víno zraje v nerezových a kameninových nádobách. Část červených a bílých vín zraje v barikových sudech. Součástí vinařství je moderní penzion.

Císařské sklepy Horák

Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.

Vinařský dům Jamborovi, Ing. Jambor Zdeněk

Jsme rodinná firma a po výsadbě vinic před vstupem do Unie jsme rozšířili naše sklepní hospodářství a zpracovnu hroznů - lisovnu na výrobu vlastních vín Zaměření v naší oblasti nás předurčuje k pěstování modrých odrůd - zejména SV, ZW a RM a výrobě červených a růžových vín nově i Cabernet cortis Ale umíme i bílá vína, VR, VZ, SZ, , a dále CHA, RŠ, SG, RR. a vysázené nové odrůdy - Hibernal , Solaris Savilon , Muskat , Dunau Ryzlink , Sovigner Gris Většinu našich vín podáváme ve sklepě našim hostům

Vinařství Vít Sedláček

Malé rodinné vinařství. Výrobě vína se v naší rodině věnuje již několik generací. V roce 1992 mi otec předal malé sklepní hospodářství. Do září 2004 jsem měl vinaření jako koníčka. V současné době se věnuji vinohradnictví a vinařství na plný úvazek. Bílá vína zrají na jemných kvasničních kalech, červená vína zrají rok na sudech a nerezových tancích a minimálně rok v lahvích. Degustační sklep, který jsme v roce 2006 zrekonstruovali, pochází z roku 1882. V roce 2015 jsme opravili habánský sklep z 16. století, kam můžou návštěvníci nahlédnout.