Skip to main content

Vinařství Tomčala

Jsme malé, omlazené, rodinné vinařství z Kobylí, které je součástí oblasti Modrých hor. Dědeček Petr Tomčala jej v roce 1997 založil a poslední roky je vinařství v režii jeho vnuka Patrika Eliáše. Ten do vinařství vnáší mladistvého ducha a mnoho nových nápadů. Hrozny pěstuje i zpracovává s velkým respektem k přírodě a k jednotlivým odrůdám přistupuje s individuální péčí. Obhospodařujeme zhruba 2,5 ha vinic, které obděláváme ručně s důrazem na šetrný přístup k přírodě, což napomáhá k vzniku kvalitních vín.

Vinařství Herzánovi

V rodinném vinařství Herzánovi, které se nachází ve vinařské obci Kobylí, se vinařilo odedávna, coby přivýdělek k zaměstnání. Otec Bronislav s manželkou Šárkou přenesli své hobby na děti Zuzanu a Jakuba. Postupem času se pěstování hroznů a výroba vína stala rodinnou vášní, koníčkem a nakonec i hlavní pracovní činností. První kvalitní vinici na vlastní půdě vysadili Herzánovi v roce 1996. Od té doby plochy postupně rozšiřovali a nyní obhospodařují v duchu integrované produkce zhruba na 3 hektarech průměrně patnáctiletých vinohradů. Další zlom přišel v roce 2007, kdy se Herzánovi přeorientovali z výroby sudových vín na kvalitní lahvovou produkci. Dnes se objem produkce pohybuje kolem 15 000 lahví ročně. Hrozny na lahvová vína pocházejí z vlastních vinic. Vinařství vyrábí bílá vína převážně metodou sur lie, červená vína klasickým způsobem v otevřených kádích. Vína lahvují mezi desátým až čtrnáctým měsícem ležení na sudu. Cenové relace při prodeji ze sklepa se pohybují od 157 do 340 korun/láhev. Vína jsou k dostání také ve vybraných vinotékách a gastronomických provozech. Řízené degustace vinařství umožňuje po dohodě pro skupiny do dvaceti osob. Herzánovi chtějí do budoucna dosáhnout výměry šest hektarů vlastních vinic. Moc dobře ví, že pro zachování kvality je tato výměra pro jejich rodinné vinařství maximem. Vinařství razí heslo: „Čistě s přírodou“.

Vinařství Vajbar Kobylí

V obci Kobylí sídlí netradičně pojaté rodinné vinařství bratrů Libora a Petra Vajbarových. Vinařství Vajbar Kobylí, které dokázalo nejen svými lahodnými víny, ale i moderní architekturou vlastního provozu oslovit spoustu milovníků vín. Prolíná se zde příběh dvou bratrů, kteří v srdci obce vytvořili unikátní vinařskou stavbu několika propojených vinných sklepů po předcích a obohatili ji o zcela nový architektonicky odvážný prvek nadčasového moderního vinařského domu, který jistě stojí za povšimnutí a krátkou návštěvu.

Marcela Petráková Hříbalová - Sekt Jan Petrák

Malá rodinná firma byla založená v roce 1990 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Firma obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Sekty vyrábíme pouze klasickou šampaňskou metodou, již od založení vinařství. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České republice specialita. Naší specialitou je sekt se šupinkami 24 karátového zlata, který vyrábíme od poloviny 90. let.

Vinařství Stávek Pavel a Radim

Naše vinařská firma je založena na tradici rodinného vinařství, která nás provází již od roku 1880. Od roku 1993 jsme začali s obnovou a výsadbou vinic. V roce 1998 jsme se pustili do výstavby nového vinařského hospodářství, které je v současné době dokončeno. Jsme zaměřeni na výrobu vysoce jakostních, přívlastkových, archivních a speciálních vín. Filozofie naší firmy je jednoduchá šetrnost vůči přírodě, kvalita vína a služeb spojených s vinařskou turistikou.

Rodinné vinařství Varmuža

V současné době obhospodařujeme vinice na ploše 3 ha, z nichž většinu produkce tvoří moravské zemské víno a část vína zatříděná, v odrůdové skladbě: Veltlínské zelené, Neuburg, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Svatovavřinecké, Cabernet moravia, Zweigeltrebe, Frankovka a Modrý portugal. Při práci na vinici používáme systém integrované produkce, který klade zvýšený důraz na ekologii a především na vysokou kvalitu vín. Naše hrozny dosahují při sklizni kvality tříd vín jakostních a přívlastkových.

Oldřich Mikulica

Výroba: klademe velký důraz na správné obdělávání vinic, zastáváme názor, že víno se dělá převážně ve vinohradě a je to jeden z nejdůležitějších faktorů pro výrobu našeho vína. Pěstované odrůdy v našich vinicích: Muller Thurgau, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Muškát moravský, Neuburské, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia, Modrý Portugal. Vína vyrábíme technologií řízeného kvašení a odkalováním, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.

Zelený sklep

Historie rodinného vinařství sahá do roku 1793. Po té se dědí z generace na generaci. Většinu výběrových vín vyrábíme technologií sur lie.

Vinařství Ondřej Brdečko

Malé(mikro) vinařství se sídlem v Kobylí, kde pod rukama mladého sklepmistra Ondřeje Brdečka vznikají limitované partie exkluzivních, originálních a netuctových vín. Při výrobě je kladen důraz na kvalitní surovinu, protože jenom z ní jsme schopni vytvořit neopakovatelný dar přírody. Vyrábíme vína senzoricky čistých chutí a vůní s důrazem na odraz místního nezaměnitelného "terroir" Modrých Hor. Naším cílem je totiž, aby se naše víno pro zákazníka stalo synonymem poctivé práce, které je hrdé na to, kde bylo vypěstováno. Malé šarže velkých vín!

Víno Prokeš

Jsme mladé, inovativní a progresivní vinařství, které bylo založeno v roce 2014. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín. Nově jsme do našeho sortimentu zařadili sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v láhvi. Při výrobě vína používáme moderní technologie, které jsou ovšem postaveny na tradičních postupech. S našimi víny jsme již dosáhli mnoha ocenění na významných vinařských soutěžích. Velmi si zakládáme na terroir naší obce, a proto jsou naše vína vyráběna z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic.

Vinařství Rusňákovi

Jsme malé rodinné vinařství ukrývající se v srdci vinařské obce Kobylí. Naše vína děláme tradičními metodami v souladu s přírodou, snažíme se ale inovovat a využívat také moderní, šetrné technologie, které posouvají naše hranice dále. O celkový chod vinařství se staráme vlastními silami, od práce ve vinicích, ve sklepě až po vyřizování objednávek, tvoření propagace a jiné „neviditelné“ samozřejmosti.

Vinařství Esterka

V našem vinařství ochutnáte víno z rukou vinaře a přenocujete přímo nad vinným sklepem, který se nachází uprostřed areálu vinných sklepů v Terezíně. V současné době vinařství vyrábí kolem 30 vzorků vín, kterým dodává kvalitu a nezaměnitelnost černá jílovitá půda, těžká na práci, ale odměňující se kvalitního hrozny. Každý ubytovaný má volný přístup do vinného sklepa s možností výběru vína dle vlastního výběru. Naším cílem je vyrábět vína, která Vám zachutnají a spolu s příjemným ubytování se Vám natolik zalíbí, že se k nám budete rádi vracet.

Richard Stávek

Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy

Vinařství Kaňa Josef

Soukromý vinař s archivím sklepem, produkuje vína pro své přátelé a na oblastní výstavy. V budoucnu hodlá lahvovat a uvádět na širší trh.

Vinařství Lůbal

Sklepní hospodářství se nachází v kolonii Suchořádská zmola, která spojuje staletou historii kobylského vinařství s jeho renesancí koncem 80. let. Tři desítky sklepů lemující svažitý plácek zde vytváří harmonický areál a představuje centrum vinařského dění v obci. Hospodaříme na dvou hektarech vlastních vinic v katastru obce Kobylí, na kterých se snažíme produkovat ty nejkvalitnější hrozny. Část hroznů nakupujeme od pečlivě vybraných pěstitelů.

VÍNO J. STÁVEK

V prostorách poutavého rustikálního Vinařského dvora můžete posedět při zajímavých rodinných cuvée nebo rozličných rosé vínech, za které vinařství sklízí četné úspěchy na soutěžích. Skutečnou specialitou jsou fortifikovaná vína. Vinařství se zaměřuje na odrůdu Frankovka. Tu můžete ochutnat v několika různých variantách.

VÍNO Z KOBYLÍ - PATRIA Kobylí, a.s.

Reprezentační sklep společnosti PATRIA Kobylí, a.s. je díky své působivé atmosféře vhodným místem pro pořádání společenských i firemních večírků a prezentací. Sklep se nachází v klidném prostředí meruňkových sadů, kde vychutnáte vybrané druhy vína a ochutnáte místní speciality.

Vinařství Lovečkovi

Rodinné vinařství nacházející se v malebné jihomoravské obci Kobylí na Moravě. Zabýváme se výrobou a prodejem vín vyrobených z hroznů pěstovaných na Jižní Moravě. Ve vinném sklípku je možné objednat degustaci našich vín až pro 20 osob.