Skip to main content

Maxmilián Holec

Maxmilián Holec byl v mládí stále u toho, když rodiče obdělávali malý vinohrad a vyráběli víno pro svou potřebu. Proto i když ho osud zavál do profese zámečníka, jeho myšlenky patřily snu o vlastním vinařství, který si splnil v roce 1992. Postupně vysazoval vinohrady, převzal původní rodinný sklep a do práce zapojil i rodinu - manželku Lenku a syny Pavla a Jana, kterým dopřál vinařské vzdělání. Rodina dnes obhospodařuje v systému integrované produkce 7,5 ha vinohradů, které byly všechny nově vysazeny, a k výsadbě má připraveny ještě další dva hektary. Část surovin k tomu nakupuje od místních vinohradníků. Dvě stě let starý sklep pod Pálavou je částečně degustační, částečně výrobní, neboť první fáze zpracování hroznů probíhá v domácích prostorách. Maxmilián Holec kombinuje při výrobě vína tradiční a moderní metody vinifikace. Bílá vína zakváší čistými kulturami kvasinek, ale jejich použití reguluje jen do určité míry, protože má vlastní postup, jak zachovat původní charakter jednotlivých odrůd. Červená vína vznikají otevřenou macerací, zrají ve dřevěných sudech. Objem výroby se pohybuje kolem 15 - 20 000 lahví. Vína se prodávají ze sklepa v cenových relacích od 60 do 150 korun. Holcovi je dále rozváží do vinoték a menších prodejen v Praze, severních Čechách a na severní Moravě. Ve starém sklepě s příjemnou atmosférou mohou Holcovi přivítat skupiny do 30 návštěvníků, kteří se rovněž mohou ubytovat na penzionu nad sklepem o kapacitě 30ti osob. Ubytování dvoulůžko nebo apartmán.

doporučujeme

Vinařství Stanislav Vítek

Rodinné vinařství založeno po roce 1989. Výroba kvalitních vín z vlastních vinic ve vinařských obcích Perná, Dolní Dunajovice a Březí. Zpracování probíhá ve sklepě v domácím prostředí. Stanislav Vítek je zastáncem tradičních metod, avšak většina jeho vín je vyrobena klasickými technologiemi i s použitím selektovaných kvasinek, řízeného kvašení nebo bakteriálního odbourávání kyselin, kdy do části produkce nechává zasahovat svoji dceru. Vinařství ročně vyrobí asi 3 000 lahví.

Vinařství Milan Kosík

Oficiální založení 1993. Cílem je vyrábět co nejkvalitnější přívlastková vína. Obhospodařujeme téměř 9 hektarů vlastních vinic v katastrálním území známé vinařské obce Perná. Pěstujeme především odrůdy, u kterých je předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů s dosažením vyššího obsahu cukernatosti.

doporučujeme

Vinařství Ilias

Malé rodinné vinařství zaměřené na výrobu přívlastkových vín. Založeno v roce 2000. Vína vyrábíme výlučně z vlastních hroznů z vinic, které nejsou ošetřovány chemickými prostředky. Momentálně se nacházíme v posledním roce přechodného období výroby bio vín. Aktuální dění v našem vinařství můžete sledovat na https://www.facebook.com/Vina%C5%99stv%C3%AD-Ilias-192440922645/#!/pages/Vinarstvi-Ilias/192440922645.

Rodinné Vinařství u Valíčků

Naše rodinné vinařství spojuje vášeň pro víno s tradicí a kvalitou. Obhospodařujeme cca 13 ha vlastních vinic, na kterých pěstujmeme 20 odrůd. Každá láhev je projevem našeho úsilí k vytváření nezapomenutelných chvil. Vína, která pěstujeme s láskou již po několik generací, rozvážíme našim klientům po celé České republice.

Naši zákazníci často jezdí degustovat nová mladá vína přímo do naší výrobny, a proto ani Vy neváhejte a přijeďte na pohárek! 

Těšíme se na vaši návštěvu, kterou můžete spojit s odpočinkovou dovolenou v našem penzionu.

doporučujeme

Reisten, s.r.o.

Reisten je vinařstvím převážně bílých vín. Vlastní výjimečné vinice o rozloze 30 hektarů ve třech vinařských obcích Pavlov, Mikulov a Sedlec. Šetrné zacházení s vinicemi, respekt a ohleduplný přístup k přírodě jsou součástí filozofie vinařství Reisten. Snahou vinařství je minimalizace používání chemických ochranných prostředků ve sklepním hospodářství i při ošetřování vinic, orientace na používání moderních ekologických přípravků a vytváření vyváženého ekosystému.

Rodinné vinařství Maňák

Rodinné vinařství založené v roce 1992 se zaměřením na výrobu vysoce jakostních moravských vín. Propojuje letité zkušenosti z tradičního sklepního hospodářství s dnešními moderními možnostmi. Rádi pro vás na objednávku připravíme Setkání s vínem - příjemné posezení s prohlídkou sklepů, řízenou degustací či ochutnávkou vín, bohatou hostinou a to vše za doprovodu cimbálové muziky. Ideální příležitost pro různé firemní akce nebo školení, ale také pro přátelská setkání a rodinné oslavy s kapacitou až 45 osob včetně vlastního noclehu.

doporučujeme

Penzion Vinařský dvorek

Rodinné vinařství u Mrhalů bylo založené roku 1990. Produkuje originální vína vysoké kvality z hroznů, které pochází z výborných poloh vlastních vinic a ty těmto vínům dodávají svou jedinečnost. Snahou je pokračovat v bohatých vinařských tradicích s využitím dnešní moderní technologie. Tato vína lze ochutnat v příjemném prostředí rodinného penzionu Vinařský dvorek.

Vinařství Sedmikráska

Vítejte ve vesnici Perná ve vinařství Sedmikráska, sídlící přímo pod Pálavou.

Jmenuji se Lubomír Skrášek a sklep, který vlastním, máme v naší rodině od nepaměti. Už jako malý kluk jsem chodil s otcem do vinohradu a pomáhat do sklepa a otec si totéž pamatuje s mým dědou.

Tato práce mě bavila, proto jsem si zvolil studium Střední vinařské školy ve Valticích, které jsem ukončil v roce 1991 maturitou.
V letech 1991 – 2010 jsem, díky zaměstnání ve vinařských firmách na Moravě a v Dolním Rakousku, postupně získal důležité zkušenosti v praxi a začal jsem si vyrábět vlastní víno pro sebe a svou rodinu.

V roce 2010 jsme, ke 150 let starému kvelbenému sklípku, přistavěli novou degustační místnost a zároveň nad sklepem postavili ubytování (penzion) pro 10 osob.
Od roku 2011 jsme začali dělat víno „ve větším“ i pro naše zákazníky a návštěvníky penzionu, zároveň s možností degustací a prohlídek sklepa…

doporučujeme

Rodinné vinařství U Samsonů - Samson Jaroslav

Filozofie: kvalita a harmonie. Motto: Tradiční vína s kořeny. Od r. 1880 již 5. generace používá ojedinělou technologii svých předků, bez umělých kvasinek, s vlastními odrůdovými zákvasy a minimalizací chemie. Produkujeme přírodní odrůdová a přívlastková vína a další produkty révy vinné. Ležením v sudu a lahvi, získáváme vína harmonická s jemnější aromatikou, chutí a příjemnou zralostí. Řadíme se mezi tzv. tradicionalisty. Turistika na míru, prodej vín, dalších produktů révy vinné a posezení 2 - 3 parkování pro obytné vozy nebo přívěsy

Vinařství Vrátil - Bohemia Canopus, spol. s r.o.

Naše vinařství jsme založili v roce 2004 v malebné moravské vinařské obci Starovice. K vlastnímu rodinnému vinohradu, který obhospodařovali již prarodiče, jsme zakoupili 12 hektarů vinic v lokalitě Středohoří situovaných nad dálnicí Brno-Břeclav. Jedná se o historickou vinici o níž je první zmínka z roku 1290, s mimořádně zajímavou polohou a se specifickým mikroklimatem. Před vstupem České republiky do Evropské unie jsme vysadili v exkluzivních polohách dalších 14 hektarů nových vinohradů. Jsou to tradiční viniční tratě Zádvorník, Nové hory a Výsluní s úchvatným výhledem na siluetu Pálavy. Dalších 6 ha osazených tradiční odrůdou Rýnský ryzlink obhospodařujeme přímo u Pálavských jezer ve viniční trati Písečný - vinařské obci Šakvice. Tato jedinečná poloha s pískovo-křemelinovým podložím je osázena 50 let starým vinohradem. Naše mladé vinařství stojí na začátku dlouhé cesty znovuobnovení rodinných vinařských tradic na jižní Moravě. Jsme vinaři srostlí s půdou, vyrábíme víno z úrody vlastních vinohradů a obstaráváme všechno vlastními silami, od prvního kopnutí do země při vysazování hlav a následné péči o révu, po její vinařské zpracování a ošetřování moku, až po nasazení záklopky plněné lahve. Říká se tomu genius loci, což znamená nezaměnitelnost vína, která vzniká spojením stanoviště, půdy, klimatu a člověka, jenž vše opečovává. Známe tajemství té které vinice a dobře si uvědomujeme, co dokáže poskytnout rostoucím hroznům.

Polivka Winery

Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme vlastní vinice, ale i vinice pronajaté. V příštích letech budeme ještě přisazovat. Přistupujeme šetrně ke zpracování hroznů a vína tvoříme pro naše zákazníky. V našem portfoliu naleznete klasické jakostní vína, pozdní sběry, ale především se zaměřujeme na Barrique a Sur-lie vína. Samozřejmostí je posezení v našem sklípku s řízenou degustací a doprovodným programem. Těším se na naše setkání Polívka Lukáš

Kamil Prokeš vinařství

Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachováním získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

PROQIN

Rodové vinařství PROQIN se zaměřuje na produkci vybraných tichých a především klasických šumivých vín metodou kvašením v láhvi ve vinařské obci Velké Němčice. Mladé vinařství PROQIN z Moravy má cíl přispět ke změně stylu a trendů při pití vína a bublinek u nás. Jejich životním krédem je „NON MULTA SED MULTUM - MÉNĚ JE VÍCE“. Společnost PROQIN aktivně spolupracuje s Mendelovou univerzitou v Brně na výzkumu a vývoji nových produktů, jako například révový vinný olej a nízkoalkoholická šumivá vína. Atrakcí je umění sabrage - sekání hrdel sektů.

Víno Valadia - Valadia spol. s.r.o.

Tradice vinařství v obci sahá daleko do historie. Již předci věděli, že v katastru obce jsou vhodné klimatické podmínky pro pěstování vinné révy a výrobu vysoce kvalitních vín dané vápenitou půdou Pálavy. Tato mladá, dynamicky se rozvíjející firma se nachází v krásné a malebné vesničce Perná. Nabízíme příjemné malé rodinné vinařství s posezením ve sklípku a ubytováním nad ním pro 10 osob.

doporučujeme

Marek Štýbl - Vitis Moravia

Firma byla založena roku 2007. K našim vinicím přistupujeme s velikou důsledností jednotlivých prací a vinice jsou pěstovány v šetrném opatření integrované produkce, kde je omezeno používání některých chemických látek.Nabízíme kvalitní moravská vína z vlastní produkce, posezení v našem sklípku s možností řízené degustace a s občerstvením.