Skip to main content

Víno Hradil

Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.

Vinařství Vacenovský

Vinařství Libora Vacenovského odvozuje svůj vznik v roce 2011 od tradice po otci Františkovi, který dříve vyráběl víno z malého desetiarového vinohrádku. Libor Vacenovský vystudoval Střední vinařskou školu ve Valticích a potom současně s profesionální kariérou výrobního ředitele jedné z větších vinařských firem začal rozšiřovat rodinné vinohrady a využívat své znalosti a zkušenosti v malovinařském provozu. Dnes mají Vacenovských půl hektaru v tratích Šidleny a Dubňanská hora a stále nakupují a vysazují nové vinice. V roce 2013 vysadili 8,5 aru Hibernalu a 3 ary Ryzlinku vlašského a postupně tak naplňují cíl hospodařit do deseti let na deseti hektarech. Vinařství se specializuje se především na výrobu přívlastkových bílých vín, růžová a červená tvoří menší díl produkce. Nabízí širší paletu odrůd, z nichž hlavními jsou Veltlínské zelené, Müller-Thurgau, Sauvignon, Ryzlink vlašský a Neuburské. Většina vín je zatříděna, jen nejmenší partie zůstávají v kategorii zemských. Výroba se sice odehrává v klasickém kvelbeném sklepě a lisovně před ním, je však založena na nejmodernějších technologiích. Bílá vína vyrábí Libor Vacenovský z odkalených moštů za pomoci řízeného kvašení a ušlechtilých kvasinek, červená po vykvašení v otevřených kádích zrají tři čtvrtě roku v repasovaných barikových sudech.

HABÁNSKÉ SKLEPY, spol. s r.o.

Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích před čtyřmi staletími Habány, mírumilovnými lidmi, kteří si na Moravě získali respekt jako zruční řemeslníci a vynikající vinaři. Díky jejich dědictví vznikají i dnes v Habánských sklepích jedinečná vína s neopakovatelným charakterem - vína, která mají duši. Stejně jako před čtyřmi staletími.

Vinařství Marcel Klimeš

Naše malé rodinné vinařství založené již v roce 1996 se nachází na jižní Moravě nedaleko Břeclavi v obci Hrušky. V současné době obhospodařujeme 7,2 ha vlastních vinic na tratích Hastrmany a Újezd, o které s láskou sami pečujeme. Odrůdy ve vinicích jsou rozděleny tak, abychom docílili té nejvyšší kvality hroznů. V nejbližší době plánujeme rozšířit rozlohu našich vinohradů i odrůdovou skladbu. Pro výrobu vín používáme pouze vlastní hrozny, které zaručují stabilní kvalitu vína.

Vinařství Říha

Rodinné vinařství Říha vzniklo v roce 2010 jako pokračování rodinného dědictví výroby vín po svých předcích. Víno vyrábíme z hroznů sbíraných šetrným ručním sběrem. Dbáme na co nejšetrnější technologii výroby vína

Vinařství Jaroslav Beneš - BONUS EVENTUS

Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem.

Vinařství Jaroslav a Štěpán Doležalovi

Vinařská tradice se v naší rodině předávala z generace na generaci a současně s tím se původní záhumenkové hospodářství přeměnilo na profesionální firmu. Dnešní hospodář Štěpán Doležal zúročil plody práce dědy a otce a rozvinul rodinné vinařství o další, vlastní představu o vinohradech a vínu. O kvalitě našeho vína se nejlépe přesvědčíte, když přijedete osobně. V našem sklepě vám rádi povyprávíme o všem, co s vínem souvisí a dáme vám ochutnat z aktuálního ročníku i z malého archivu.

Šmerák Jiří

Jiří Šmerák navazuje svou činností na zkušenosti předchozích generací rodinných vinařů. Vinařství a vinohradnictví se Jiří Šmerák úspěšně věnuje od svých 16 let. Hlavní činností firmy se vinařství a vinohradnictví stalo v roce 1998. Od tohoto roku se můžete s vínem z naší produkce setkat v prodeji po celé České republice. Fungování vinařství je založeno na rodinných zkušenostech a kontaktech, na lásce k vínu, ke krajině a lidem, kteří zde žijí. Proto je pěstování révy i výroba vína z ní prováděna k přírodě co nejšetrnějším způsobem.

Vinařský dům KOBERN s.r.o.

Firma byla založena v roce 1990. V současnosti rodinná firma zaměstnává 10 lidí, vybudovali jsme 2 penziony a velkou prodejnu vinařských a hospodářských potřeb. O vinařství se stará osobně majitel firmy p Zbyněk Kopeček, jehož filozofie je tvořit vína čistá, co nejvíce odpovídající danému typu odrůdy a přizpůsobením se ročníku. Při teplých ročnících zachovat zbytkový cukr a tím hlavně zachovat rozumný objem alkoholu ve víně. Jeho krédo zní: Víno musí být hlavně příjemné

Vinařský dům Dubňany

Firma funguje v jiné právní formě od roku 1990, v součásné době vlastní vinařský komlex v Dubňanech - penzion, vinotéku, vinařské potřeby, vinný sklep s posezením - až 45 osob v oblasti Dubňanská hora. Poskytujeme komplexní služby - ubytování v plně vybevených pokojích, návštěva sklepa, degustace, doprava vlastním mikrobusem, cykloservis, vlastní uzavřené parkoviště.

Rodinné vinařství Skoupil

Vinařství Skoupil se nachází ve Velkých Bílovicích, v části sklepů zvaných Belegrady. Od roku 2010 jsme přesunuli vinařství do multifunkčního komplexu, kde na jednom místě naleznete moderní vinařství, restauraci s kapacitou 110 osob a ubytování pro 45 osob.

Hana Mádlová

Rodinné vinařství řídí Hana, František tvoří víno a naplno pracují oba synové. Novou výrobní halu najdete v Belegradech. Upřednostňujeme harmonii vína před odrůdovou čistotou. Vína zrají dlouho na kvasničných kalech, najdete tu i bílá odbouraná vína. Naše produkce je velmi široká, vedle vín z nerezu tu najdete vína z barrique sudů i ze speciálních betonových tanků. Víno tu dostává spoustu času na zrání, sám vinař říká: „Ideální je ho nechat být, samo si řekne“.

Mádl vinařství s.r.o.

Začínali jsme v roce 1992 v malých rodinných sklípcích našich rodičů, doslova od malých demižonů a bečiček. Od roku 1995 až po dnes přizpůsobujeme pro výrobu vína starší hospodářský dvůr v centru obce Velké Bílovice. Zde lisujeme, kvasíme a také „školíme“ vína do jejich dospělosti-zralosti. Od roku 2011 jsme přemístili lahvování a prodej vín do nové moderní stavby opět do centra, tentokráte sklepní čtvrti Belegrady.

Netopilík Bohumil

Vážení milovníci a přátelé vína, tradiční pěstování hroznů a výroba vína je pro nás věcí cti, úcty, nadšení, ale i pýchy z vykonané práce. Produkce vinařství se zaměřuje na výrobu vysoce jakostních vín, které jsou vyráběny tradičním způsobem bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a dalších prostředků.

Vinařství Fojtík

Po dlouholetých zkušenostech jsme se naučili pracovat s odrůdami, které umožňují nejlépe využít specifický charakter zdejších tratí a přenést jej do našeho vína. Reagujeme na nové trendy a přicházíme na trh se základní tak i netradiční kolekcí řady elegance. Vína vznikají propojením harmonie přírody s dotekem slunce. Naším sortimentem bychom rádi oslovili konzumenty, kteří ocení kvalitu a přesvědčí se, že i moravská vína dokáží konkurovat.

VINAŘSTVÍ LANŽHOTSKÝ

Odrůdová skladba je zaměřena na Müller Thurgau, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Tramín, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovku, Cabernet Moravii a André. Vinařství využívá od roku 2008 moderní technologii řízeného kvašení s použitím ušlechtilých kvasinek i původní kmeny kvasinek z konkrétních hroznů, kvůli zdůraznění terroir velkobílovických viničních tratí. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, zatímco červená povětšinou v dubových sudech. Roční produkce činí kolem 10 000 lahví.

Vinné sklepy Zapletal

Z rodinné tradice bylo v roce 2002 založeno vinařství zaměřené na výrobu kvalitních moravských vín z Velkých Bílovic a hostinskou činnost.Výroba vína se zaměřuje na jakostní a především přívlastková vína, s využitím moderní technologie a tradičních osvědčených postupů.

Vinařství otecdcera

Rodinná firma pokračuje v tradici výroby kvalitních vín z hroznů vlastní produkce. Jednotlivé šarže odrůd jsou vyráběny v malých objemech s důrazem na prvotřídní kvalitu finálního produktu. Při výrobě vín jsou využívány moderní technologické postupy.

Dalibor Osička

Představujeme Vám malé rodinné vinařství působící ve Velkých Bílovicích. Jeho historie sahá až k počátkům 20. století, avšak intenzivně se mu věnujeme od roku 1993. Všechny vinice obhospodařujeme na pozemcích v katastru Velkých Bílovic o výměře 8ha. V rámci udržitelného rozvoje se věnujeme už od roku 1999 integrované produkci a od roku 2003 jsme oprávněni používat její ochrannou známku. Integrovaná produkce je založena na vztahu člověka k přírodě. Jde o hospodaření, při kterém se dosahuje úrody vyšší kvality způsobem, který nezatěžuje životní prostředí. Snažíme se o harmonizaci všech složek ekosystému vinice (půda, rostliny, živočichové, vinná réva a také člověk). Při ošetřování vinic upřednostňujeme biologické přípravky před chemickými za účelem obnovení přirozené biodiverzity rostlin a živočichů. Vyrábíme vysoce jakostní a osobitá vína, která necháváme zrát na vlastních vinných kvasinkách (Matka vína) v dubových sudech až 24 měsíců pouhým promícháváním bez koncentrace SO2. Podporujeme ve víně nové chuťové vjemy a buketní látky a jeho schopnost přijímat kyslík, a snažíme se naučit víno s ním žít a spolupracovat.